Dodaj do ulubionych

Forma do tarty

07.03.13, 12:08
Ktos ma taka, z IKEA , z wyjmowanym dnem?
https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/drommar-naczynie-na-ciasto__0097668_PE238440_S4.JPG

Ogladalam wczoraj w sklepei ale jakos tak niesymetrycznie wydaje mi sie wykrojone to dno.
Poza tym ten teflon? Czy sie nie rysuje????

A moze ktos widzial tradycyjne ceramiczne formy z niskim brzegiem-falbanka?
W realu bo w necie to i ja widze.
Obserwuj wątek
    • izka7790 Re: Forma do tarty 07.03.13, 16:54
      Wprawdzie nie z IKEA ale mam teflonową i z wyjmowanym dnem. Nic się nie rysuje, poza tym wygoda przy wyjmowaniu wink
      • bachula_gr Re: Forma do tarty 10.03.13, 20:53
        No ta perspektywa niepolamanego pierwszego kawalka....chyba sie zdecyduje i zainwestuje te kilka euro.

PS- jakie tarty pieczesz, Iza?
        • izka7790 Re: Forma do tarty 10.03.13, 21:11
          Aktualnie żadnej wink
          a tak poważnie to różne z nadzieniem mięsnym, z warzywami, placek lotaryński, była i serowa, no i oczywiście słodkie smile
    • orangewomen Re: Forma do tarty 13.03.13, 15:04
      Bachula dac znac jak nabedziesz. Gdzie i za ile?
      Ja tez od dawna mysle o takiej i wlasnie o takiej z wyjmowanych dnem smile

Poki co moje tarty pieke w zwyklej blaszcze tortowej, takiej okraglej, wylepiam do polowy, ale wiadomo jest nierowno i nie ma pofalowanych brzegow.

Ja najczesciej robie tarte cebulowo-grzybowa (uscislajac pieczrkowa). A ze slodkich to cytrynowa.

Czekam na zakupowe newsy smile
    • annielika Re: Forma do tarty 13.03.13, 16:26

bacha kolo mnie w cook shopie jest piekna biala ceramiczna klasyczna forma. Wziac ci?
      • bachula_gr Re: Forma do tarty 14.03.13, 18:12
        Anniela! No chyba jesli w opcji dowoz osobisty. To tak. Wtedyt bierz ze nawet dwie i przywiez.

No co Ty....
        Mam w wilekim miescie cook shopa i pewnie tez maja ale jak na zlosc bnywam tam ostatnio albo w poniedzialki albo srdoy po poludniu wiec wstepu nie mam.

Chyba zaryzykuje ta IKEowska i nadal bede wspominac piekna ceramiczna w kwiatuszki, ktora lata temu nabylam w Ab i rozwalilam w drobny mak.....

Dzieki Anniela, ze pomyslalas.
    • bachula_gr Re: Forma do tarty 14.03.13, 18:30
      Na lawendowydom.com.pl znalazlam CUDO - niebieska, do mojej niebieskolubnej kuchni.......kiedy DUKA wejdzie na grecki rynek?????No popatrzcie same na ten blekit i falbanke wink

https://lawendowydom.com.pl/wp-content/uploads/2013/03/kolorwiosna2013.jpg
      • orangewomen Re: Forma do tarty 15.03.13, 07:23
        No te ceramiczne piekne, ale ciagle mnie zastanawia, ze moze te z wyjmowanym dnem sa jednak praktyczniejsze? Mhhmmmm.

Mysle, ze u mnie tez juz najwyzsza pora, zeby nabyc forme do tart. Wiec doradzajcie! smile
        • bachula_gr Re: Forma do tarty 15.03.13, 07:37
          No ja tez sie lamie wink
          Ceramiczne pieknie wygladaja puste/napelnione/na stole....ale pierwszy kawalek zazwyczaj jest Twoj bo wyciagniecie go w stanie nienaruszonym graniczy z cudem.
          Czas chyba na poszerzenie asortymentu gadzetow kuchennych i miec i jedno i drugie.
          • annielika Re: Forma do tarty 15.03.13, 07:42

A pisalysmy jednoczesnie, i teraz widze, ze chodzi o pierwszy kawalek... hmmmm, no nie wiem, ja mam taki problem, tylko jesli spod jest za kruchy, albo z tego czy innego powodu cos jest nie tak ze spodem. Albo gdy nie dam tarcie odpoczac. To wtedy mi sie lamie.
            • bachula_gr Re: Forma do tarty 15.03.13, 08:31
              Anniela, czyli co , jednak wybierzesz sie na polnoc? wink)))
              Mysle, ze przed swietami uda mi sie wkomponowac moj grafik w godziny urzedowania Cookshop'a ale jak nie to sie zglosze.

Ja te z wyjmowanym dnem, traktuje jako zlo konieczne, dopoki nie odkupie falbanki.
              Bo my to jednak diznozaury jestesmy...chociaz Ty na e-booki sie przerzucilas a ja nadal w papier inwestuje.
              • annielika Re: Forma do tarty 15.03.13, 11:31
                No nie czuje sie jakos dinozaurowato... hmmmm... zwlaszcza, gdy awansowalam do smartphona i kindelkasmile hehehehe.

Narazie jeszcze jestem uwiazana, ale po terapiach i jak u was juz snieg sie troche roztopii to kto wiesmile Bardzo mnie tam ciagnie w twoje rejonysmile
        • annielika Re: Forma do tarty 15.03.13, 07:39
          Tak sie zastanawiam po co wam to wyjmowane dno, z jakiego powodu chcecie wyjmowac tarte z formy? To przeciez sie ladnie prezentuje na stole, taka w ladnej formie.

Tak sie tylko pytam, bo ja mam dwie formy, jedna szklana, a druga gliniana i nigdy mi nie przyszlo do glowy, zeby kupowac forme z wyjmowanym dnem. A tart troche juz robilam w zyciu. H

Bacha, ale jakby co to daj znac, jakby jednak. Ta biala z Cookshopu jest przepiekna... sama sie nad nia nawet zastanawialam, no ale trzeciej w sumie nie potrzebuje, hehehe.

I hm, co Duka to Dukasmile
          • bachula_gr Re: Forma do tarty 09.06.13, 20:19
            annielika napisała:

> Tak sie zastanawiam po co wam to wyjmowane dno, z jakiego powodu chcecie wyjmow
            > ac tarte z formy? To przeciez sie ladnie prezentuje na stole, taka w ladnej formie.

A jak jednak ktos musi wink wyciagnac tarte a zal tego pierwszego kawalka o istnieje gadzet o wdziecznej nazwie CAKE LIFTER....no czego to ludzie nie wymysla...

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51-Nu%2BwQXUL._SL1000_.jpg
            • annielika Re: Forma do tarty 10.06.13, 12:04
              wow, cake lifter jest absolutnie boski!!!
              • bachula_gr Re: Forma do tarty 10.06.13, 12:06
                annielika napisała:
                > wow, cake lifter jest absolutnie boski!!!

prawda? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka