Dodaj do ulubionych

Problemy z Sercem i zawroty głowy

20.10.09, 10:32
Witam,

Mam pytanie czy mieliście może jakieś problemy z sercem nie chodzi mi tu o
jakieś jedno ukłucie ale o bóle w sercu mostku bardzo częste jakieś duszności
silne??Sama nie wiem czy wiązać to z Boreliozą ta choroba jest tak podstępna i
daje tyle objawów byłam przebadana ale lekarz mówi ,że ok ale nie widziałam
żebyście pisali o objawach sercowych takich jak ja mamsad
Następna sprawa to silne zawroty głowy a mianowicie wygląda to tak ,że czuje
się cały dzień jakbym płynęła falowała kręci mi się i mam wrażenie jakbym
miała zemdleć albo upaść zaraz..To chore;/
Czy ktoś z was miał takie objawy i jak sobie z nimi radził?czy antybiotyki nie
zaszkodzą sercu???
Ciężka sprawa dla mnie te dwa to sa najgorsze objawy , które utrudniają mi
normalnie funkcjonowanie nawet wstanie z łóżka czy wyjście z domu...
Czekam na wsze posty
Pozdrawiam..
Obserwuj wątek
    • a.guzia Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 10:39
      forum.gazeta.pl/forum/w,26140,82274998,85203563,boreliozowe_zapalenie_serca_Lyme_carditis_LC.html
      Zajrzyj do tego wątkusmile
      • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 14:28
        Dziękuje za link..ale i tak za wiele tam sie nie dowiedziałam;/
      • wasyl1302 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 22.10.09, 02:01
        ja tez mam problemy z zawrotami i z serduchem,najgorsze to ze serce
        wali mi jak oszalale z byle powodu,nawet gdy podniose sie z łózka.W
        maju wyladowalem w szpitalu z tetnem w spoczynku 160 uderzen na
        minute,dawali mi rozne specifiki niestety nic nie bylo wstanie
        obnizyc tej wariacji,zostawili mnie w szpitalu na tydzien.Tetno
        uspokoilo sie wieczorem tego samego dnia w ktorym mnie przyjeli.Masa
        róznych badan niestety nic nie stwierdzili,blok przedsionkowo
        komorowyy 1 stopnia od czego, nie wiadomo.Juz wiem ze to od
        boreliozy,biore teraz jeszcze bisocard na zwolnienie tetna i jest
        ok,tyklko jak odstawie leki to tragedia sie zaczyna.Zawroty glowy to
        drugie moje najgorsze dziadostwo,wiruje caly swiat,litery widze
        krzywo,rozamzany obraz normalnie szok.Bylem zawodowym kierowca no
        wlasnie bylem,teraz ograniczam jazde samochodem prywatnie.poprostu
        nie chce zrobic nikomu krzywdysmileTeraz biore abx od tygodnia i mam
        nadzieje ze to gowno sie wycofa na jakis czas!!Zycze tego i tobie i
        wszystkim innym chorujacym na to scierwo pozdrawiam
    • ada122 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 14:31
      Jezeli chodzi o serce- to niestety ale tez tak mamsad jakos lekarze
      jak do tej pory sie tym nie przejmowali ale jutro ide do szpitala to
      moze czegos wiecej sie dowiem.
      • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 14:37
        Renatko a możesz napisać konkretniej jakie masz objawy??
        Ja też byłam miesiąc temu na tydz w szpitalu przez serce;/
        Nie da rady tego już znieść ciągle się pojawia pytanie czy to serce czy bb czy
        co to i kiedy minie??sad
    • a.guzia Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 14:33
      forum.gazeta.pl/forum/w,26140,92147343,92147343,Nietypowa_przyczyna_omdlen_8211_borelioza_serca.html
      • a.guzia Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 14:34
        www.gazetalekarska.pl/xml/oil/oil50/gazeta/numery/n2005/n200502/n20050214
    • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 14:46
      Kurde;/ serce przecież samo sie nie regeneruje czy abx moga spowodowac
      ustapienie objawow?? czy jesli juz mnie boli i cos moze byc uszkodzone to tak
      zostanie??;/
      • kleszczorak Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 16:31
        Miałam bardzo ostre kłucia w okolicach serca.
        Mam uszkodzoną zastawkę.
        Podczas leczenia kłucia się bardzo wyciszyły.

Pozdrawiam
        • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 20.10.09, 16:34
          To ja mam chyba jakies wybitne bole i duszności albo to nie bb ciekawe ze jakieś
          abx temu mogą zaradzić;/
          • rehabazyl Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 21.10.09, 23:19
            W którymś momencie chorowania miałam i zawroty i problemy z sercem, aż do
            załamania krążenia włącznie. To co mogę Ci zaproponować, to rozluźnianie żuchwy,
            która napina się również przy problemach z sercem, jej napięcie może być nawet
            jednym z symptomów zawału serca - wg Dr Denton A. Cooley,"Twoje serce". Z
            drugiej strony napięcie żwaczy stymuluje dalej sztywność karku i problemy z
            kręgosłupem szyjnym. To wszystko może powodować zawroty, mdłości, ból zębów i
            inne "miłe" objawy. Ważne też są ćwiczenia rozluźniające karku i szyi. Odsyłam
            do mojej prezentacji " Rehabilitacja... w boreliozie" na stronie Stowarzyszenia
            . Są tam pokazane konkretne ćwiczenia. A. B.
            • ter69 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 21.10.09, 23:34
              Objawy z kręceniem się i falowaniem całego świata miałam tak jak ty. Minęły po
              ok 2-3 miesiącach leczenia. Serce też dawało o sobie znać bijąc jak oszalałe bez
              powodu. Teraz się już uspokoiło.
              • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 22.10.09, 00:27
                No weź mnie nie strasz z tym zawałem wystarczy ,że mnie zaboli to już mam różne
                najgorsze myśl;/ Zobaczę co to za ćwiczenia..
                No a co do głowy to czuję się jak na ostrym kacu 24 na dobę i przez to nawet z
                domu się boję wyjść bo mam wrażenie ,że zaraz się przewrócę upadnę stracę
                równowagę czy zemdleje tragedia oby te abx pomogło;/
                • rehabazyl Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 22.10.09, 09:44
                  Wcale nie mam ochoty nikogo straszyć. Miłego dnia.
                  • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 14:35
                    Słuchajcie czytając wasze posty to ja niewiem czy ja mam bb czy mam cieżką
                    postać czy może mam chore serce..;/
                    Ostatniej nocy wyladowałam 2 razy u lekarza myślałam ,że umrę bolało kuło klatka
                    mostek serce zero ruszyć się nic zero..jakieś psychotropy bo oczywiscie sserce
                    zdrowe a to psychika nic nie pomoglo dostałam w koncu zastrzyk w ketonal i
                    trochę zadziałało..ale nadal ciagle siedzi mi cos na klatce u gówy na sercu dwie
                    tony czegoś sciska boli...nawet spać nie mogę miesiac temu byłam badan echo nic
                    nie wykazało oczywiście nerwica ale o bb tez mi mówili ze nie mam ze to
                    nerwica;/ niewiem co o ty myśleć boje sie tych objawów i tego ,że tak boli
                    najłatwiej wszystko zgonić na bb ale czy to to??
                    Przed leczeniem już miałam czasami takie coś i zadyszka duszności...jak u was
                    czytałam to czasem kogos zakuło czy coś już nie wspomne o pulsie w nocy
                    obudziłam sie serce waliło mi niewiem chyba e 200 i znow koszmary;/;/

• gagajaga Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 14:46
                      Marta smile jak miałaś badania i wszystkie wyszły oki to przestań się już martwić.
                      Ja myślę, że herxujesz i stąd te nasilone bóle...
                      • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 14:57
                        kismileEhhh dzięki
                        Ja już sama niewiem co jest herx a co nim nie jest...takie coś miałam przed
                        rozpoczęciem leczenia też..no oby to było to o czym piszesz....

Pozdrawiam,
                        • 1.teresa Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 15:34
                          Ja tez tak mam . Skoki pulsu, ciśnienia,arytmia,ucisk. A wtedy wpadam w panikę i
                          jest gorzej. Teraz ma tygodniową przerwę od antybiotyków i te problemy się
                          nasiliły.
                          • mireczkaa69 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 16:17
                            Witam. Jestem na form nowa. Przeczytałam prawie całe forum, czując posty czuję
                            się jakbym czytała o sobie. Leczę się od maja a objawy mam tak wyraźne od roku.
                            U mnie jest bardzo podobnie, zarówno z sercem jak i z zawrotami głowy. Boję
                            się,że pojawią się w najmniej oczekiwanym momencie, a co gorsze coż one wróżą??
                            Czego są zwiastunami? Czy abx poradzi sobie z tym? Czekam na wizytę u
                            kardiologa i w przyszłym tyg wizyta u lekarza. Pozdrawiam wszystkich!
                            • franiolek1 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 16:26
                              Czy wypelniliscie ankiety kardiologa z Poznania? Jezeli nie, to
                              bardzo prosze o pomoc przy ankiecie.
                              Wyniki sa potrzebne do badania nad borelioza i problemami z sercem.
                              Niektorzy beda zaproszeni na bezplatne badania do Poznania.
                              Dzieki
                              • gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 16:35
                                Tak wypełniałam to juz..bardzo bym chciała dostac sie na te badania...od maja
                                sie leczysz i nadal to masz?? ja miałam tak na poczatku ,że pojawiały sie w
                                najmniej nie oczekiwanym momencie i nie wiedziałam co robić panika a teraz sa
                                ciaglesad czy mina od abx niewiem jak jest taka tragedia to boje sie nawet abx
                                brac..ogólnie nawet leżeć mi ciężko bo wszystko mi sie kołuje i ciągle to serce
                                klatka lęki panika jest ciężko
                                • depakinka11 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 20:09
                                  Witaj!
                                  U mnie pojawialy sie nagle szzegolnie poznym
                                  wieczorem lub w nocy bardzo silne bole,jakby
                                  ktos mi rozrywal cala klatke piersiowa,lub sciskal,przy tym paniczny lek!
                                  Tak na zmiane!
                                  Potrafilo mnie trzymac 4-5h!
                                  Potworny bol!
                                  Pojawialo sie 2-3 x w miesiacu ,pozniej coraz rzadziej .
                                  Teraz raz na jakis czas pojawi sie ten objaw ,ale jest
                                  nieco slabszy i krotszy.
                                  Mam nadzieje,ze pozbede sie na dobre!
                                  Za to mam odczucie bardzo szybkiego bicia serca
                                  jakby wybijania.Mierzac cisnienie i puls,jest wszystko w normie!
                                  Mi sie wydaje ,ze Tobie to minie w trakcie leczenia.
                                  Pozdrawiam!

• gwiazdka-5 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 28.10.09, 22:58
                                    Mnie teraz ciągle boli caly czas tylko raz mocniej raz nie i przez to strach
                                    brac abx;/ a lęki sa straszne zawroty uderzenia gorąca i to serce...mysl ze
                                    zaraz sie umrze czy cos to jest straszne
                                    • sta.ania Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 29.10.09, 11:07
                                      Ja również miałam silne zawroty głowy i bardzo mocne bicie serca
                                      oraz tachykardia, biorę bisocard - połówkę 5 i to w zupełności
                                      wystarcza aby ustabilizowała się praca serca, aha i oczywiście
                                      duszności, w pierwszej kolejności przebadałam serce, zrobiłam
                                      wszystkie możliwe badania - wszystko jest ok więc trochę mnie to
                                      uspokoiło, oczywiście diagnozy lekarzy - nerwica, ale to już chyba
                                      wszyscy przez to przeszli...
                                      • gwiazdka-5 paranoja 30.10.09, 02:47
                                        Ja właśnie wróciłam ze szpitala...dziś przyjechało pogotowie po tym jak nie
                                        dawałam sobie rady z pulsem i bólem w klatce i panika i zrobikli ekg wyszły
                                        częstoskurcze puls 180 i mnie zabrali;/
                                        Pelny monitorning pracy serca..dostałam tlen masę zastrzyków plus kroplowa potas
                                        i magnez i inne tabletki na serce...zrobili rtg klatki czyste mowia ze
                                        tachykardia i mam brac jaki polpranol czy coś nie pamietam 2 razy po pól w razie
                                        takich.. ja juz dzis myslalam ze to koniec naprawde niewiem co siedzieje
                                        zmniejszylam dawki do 2 razy 1 unidox i takie akcje;/
                                        A propo wyslali mnie na konsultacje na zakaźny....a ze mnie tam znali bo uważali
                                        ze jestem zdrowa odrazu głupie miny smiechy i co ja tu robie ze powinnam lepiej
                                        swoja nerwic leczyc i ze moje badania dna to wymysl fantazji mojej a moj lekarz
                                        to hochsztapler tak napisała Pani Dr z zakaźnego na mojej karcie nadaje sie na
                                        tv!!!!!!!!!!!!
                                        Tak wiec wróciłam do domu morfologia nawet ok jonogram tez...no i zgłosić sie do
                                        lekarza POZ;/
                                        Ale z tym sercem to problemy na maxa ciśnienie dobre a puls taki już widziałam 2
                                        świat przed oczyma tragedia..
                                        Buziaki dla was
                                        żenada tak mnie zdenerwowala ze sie z nia poklocilam a na koniec pwoiedziala mi
                                        ze zyczy mi zeby mi watroba wysiadla od tych abx!!!myślalam ze wyjde z siebie
                                        ale ok..
                                        • great.blondino Re: paranoja 30.10.09, 04:08
                                          moze to drastyczne ale mojemu ojcu pomaga jak go strzela defibrylatorem w takich
                                          chwilach...tak jak i my boreliotyk z migotaniem i trzepotaniem przedsionkow...
                                        • depakinka11 Re: paranoja 30.10.09, 08:57
                                          No nie!!!!!Szlag mnie trafia jak czytam,slysze
                                          o takich podrobkach (lekarzach)!!!!!!!!
                                          Ja trafiam na takich!!!!!!!!!!
                                          Totalna ciemnota,albo nie wiem o co im chodzi!!!!????
                                          Z pulsem tez mialam klopoty ,wiem co to znaczy!!!
                                          Jezyk wtedy sie placze,nie wiesz co sie dzieje???
                                          Ja miewalam taki wysoki puls przed leczeniem
                                          i na poczatku,pomimo ze bralam leki na
                                          nadcisnienie.
                                          Teraz sie unormowalo,ale caly czas biore leki
                                          od nadcisnienia.
                                          Przy lekach od nadcisnienia ,przed leczeniem
                                          tez czesto ladowalam w szpitalu,bo cisnienie
                                          gorna z dolna schodzilo mi sie,a puls szalal!!!!
                                          Badania serca byly Ok.
                                          Pozdrawiam i zycze Ci aby te koszmarne
                                          objawy sie skonczyly!!!!
                                      • cukierasek11 Tachykardia 17.11.09, 14:30
                                        Wracam tu i wracam...mam pytanie czt ktos z was miał tachykardie a nie był
                                        pewnien ,że przez bb jakieś nie równe bicie dodatkowe skurcze raz wysokie
                                        ciśnienie raz za niskie na maxa a puls szalał itd. z byle czego...i w trakcie
                                        abx sie wyleczył?? bo ja już tracę nadzieje boje się o to serce..
                                        Czy to zostaje czy jak holetr wykazał jakis rytm zatokowym pojedyncze pobudzenia
                                        komorowe ale lekarze mówią ze to nic i ze wyszedł ok;/..bedzie kolejny dla
                                        sprawdzenia...

Jak macie podobne problemy piszcie
                                    • gwiazdka-5 Arytmia 01.11.09, 23:17
                                      Mam pytanie czy miała ktoś z was przez bb arytmię tachykardie?? i czy da się z
                                      tego wyjść czy to już zostaje i czy abx te dawki to bezpieczne dla serca...
                                      • powersteam Re: Arytmia 02.11.09, 19:40
                                        Witam!
                                        U mnie z serduchem historia wygląda podobnie zaczęło się rok temu we wrześniu i
                                        trwa do dzisiaj.Od miesiąca leczę się na bb.Objawy to arytmia, ciągłe skurcze
                                        dodatkowe, nadciśnienie, kołatanie, drżenie a czasami tak wolno bije że jest nie
                                        wyczuwalne.Do tego pieczenie, kłucia, ból i szybkie bicie zwłaszcza przy
                                        wstawaniu a nawet jak obracam się na łóżku.Zawroty głowy i zaburzenia równowagi
                                        od 5 lat dodatkowo rozmyty wzrok widzę jak przez mgłę.Dzisiaj dołączyłem klabax
                                        oraz viregyt-k czuję sie jeszcze gorzej, ledwie na nogach stoję, nasiliły się
                                        zawroty a wzrok jeszcze bardziej zamazany plus lęki, obawa, które w ostatnim
                                        miesiącu jakby ustąpiły.
                                        Czy miał ktoś z Was po dołączeniu tych leków?Aż boje się brać teraz na noc
                                        klabax bo jak sie to nasili to nie wiem jak bedzie.
                                        • mireczkaa69 Re: Arytmia 09.11.09, 16:17
                                          Witam. Wizyta u kardiologa zaliczona. Badanie echo serca i ekg w normie.
                                          Oczywiście kardiolog stwierdził,że są to objawy nerwicowe, ale ja po prostu
                                          tylko go wysłuchałam. Byłam tak zestersowana badaniem, że nie miałam ochoty go
                                          uświadamiać i walczyć z nim. zapisał bisocard - połówkę 5 no i oczywiście coś na
                                          wyciszenie-tego nie zamierzam brać. Czekam z niecierpliwością na wizytę u
                                          zakaźnika. Współczuję "gwiazdeczko". Ja takim lekarzom chętnie chętnie bym
                                          podrzuciła parę kleszczy. Jestem przerażona, boję się tego co może się wydarzyć
                                          ale mam też nadzieję ...Trzymam kciuki i wszyscy wspierajmy się jak możemy...
                                          • eter05 Re: Arytmia 09.11.09, 18:50
                                            kiedy widzisz mnie to cos na wyciszenie pomoglo bardzo.Bo oprocz
                                            kardioboreliozy jest jeszcze ogromny dodatek leku,ktory poteguje te
                                            objawy na maxa-u mnie migotanie przedsionkow leczone ablacja .
                                            • 1.teresa Re: Arytmia 09.11.09, 21:53
                                              Tez tak mam ,ostatnio doszły jeszcze poty i ogólne osłabienie. Zapisałam si~ę na
                                              holter ekg. Kardiolog doradził mierzyć cukier i trafił w dziesiątkę,ostatnio
                                              dieta dość rygorystyczna i cukier mały ,60,80,90 a dziś na czczo 55 i spadł do
                                              44. Niby nic się nie działo trochę szum w uszach. Wpadłam w panikę i łyżeczka
                                              miodu pomogła.
                                              Zalecenia kariologa, częste ,małe i urozmaicone posiłki.
                                              Pozdrawiam Teresa
                                              • cukierasek11 holter 18.11.09, 11:42
                                                No to oo kolejny HOlter..ktoś z was miał i jakie odczyty byly i czy wiązać to z
                                                nasza bb??

Czekam i z góry dziękii
                                      • 1-ludka Re: Arytmia 18.11.09, 12:05
                                        Ja mialam okropne problemy z sercem przed leczeniem i po paru
                                        miesiacach.i nawet cos do dzisiaj jest ale teraz zostalo
                                        pokluwanie,pobolewania a wtedy zmniejszam dawke abx i jest dobrze na
                                        szczescie skonczyly sie te skoki cisnienia i pulsu i kolatanie bo po
                                        takiej sesji godzinnej organizm byl tak wycienczony ze zaraz moglam
                                        zasnac. 2 wizyty u kardio w tym czasie i wszystkie wyniki ok.Od
                                        lipca nie mam zadnych problemow.Mysle ze ta bb daje sercu tez
                                        popalic ale przy leczeniu to mija.
                                        • cukierasek11 Re: Arytmia 18.11.09, 12:13
                                          Ludka tzn ,że już jesteś po leczeniu>??
                                          U mnie puls skoki cisnienia w te i na odwrót..jakieś bóle kłucia jezuu wysiłek
                                          odpada zupełnie bez wysiłku też..echo czyste ekg wykaże tylko coś jak juz puls
                                          mam na maxa wysoki ale nic groźnego 1 holter wykazał jakis rytm zatokowy
                                          zakłocony przez jedno przedwczesne pobudzenie komorowe..ale lekarze ,że nic i
                                          kazali iśc do domu wiec teraz drugii..niewiem co to znaczy ale boje sie o to
                                          serce leczę eis niedługo i żeby były aż takie problemy szoksad
                                          • 1-ludka Re: Arytmia 18.11.09, 15:14
                                            Nie,nie jestem jeszcze po leczeniu,pisze tylko ze od lipca samo sie
                                            to uspokoilo i choc to mnie cieszy.
            • cukierasek11 Re: Problemy z Sercem i zawroty głowy 18.11.09, 11:58
              Heysmile
              jak tam wyglądają Twoje objawy z serduszkiem i pulsem leczenie pomaga cofa się
              coś??i co bierzesz wtedy.. a wogole co mowi Twój lekarz prowadzący na to czy to
              normalne w bb i minie czy już zostaje
              Pozdrawiam buziaki i czekam na odpowiedz
              • cukierasek11 bóle w serduszku:( 21.11.09, 13:15
                Już niewiem co pisać..nie ma żadnego badania co by stwierdziło czy to od bb czy
                nie..bóle sa nadal duszności ja się martwię i boje..ani do pracy ani nic szkoda
                pisać..czy ktoś z was miał takie problemy i leczenie mu pomogło ???
                Słyszałam ,że mycoplazama może być odpowiedzialna za to mi wyszła ,że niby jest
                przebyta już mam taki mętlik w głowie;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka