Dodaj do ulubionych

linex forte

04.02.10, 22:58
Witam. Ktoś próbował? Warto?

https://img.nokaut.pl/p/66/72/6672b9f8c7d319d38e6ad75d3cf347e2500x500.jpg

Skład

Liofilizat bakterii: Lactobacillus acidophilus (LA-5) nie mniej niż (1 x 109 CFU*), Bifidobacterium animalis, lactis (BB-12) nie mniej niż (1 x 109 CFU*). 1 kapsułka: nie mniej niż 2 miliardy bakterii (2 x 109 CFU*), 2 kapsułki: nie mniej niż 4 miliardy bakterii (4 x 109 CFU*), 3 kapsułki: nie mniej niż 6 miliardów bakterii (6 x 109 CFU*), mieszanina inuliny (90 - 94%) oraz oligofruktozy (6 - 10%) (1 kapsułka: 171,5 mg, 2 kapsułki: 343 mg, 3 kapsułki: 514,5 mg) *colony forming unit - jednostka tworząca kolonię bakterii. Substancje dodatkowe: Wypełnienie kapsułki: celuloza mikrokrystaliczna, dekstroza bezwodna, skrobia ziemniaczana, stearynian magnezu; Otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza i barwniki: tlenki i wodorotlenki żelaza (E 172), dwutlenek tytanu (E 171).

Wskazania i działanie

*

Linex® FORTE jest preparatem opracowanym specjalnie z myślą o osobach chcących zadbać o prawidłową czynność przewodu pokarmowego. Zawarte w preparacie Linex® FORTE specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii Lactobacillus oraz Bifidobacterium poprawiają perystaltykę jelit i normalizują procesy zachodzące naturalnie w przewodzie pokarmowym.
*

Preparat zawiera inulinę oraz oligofruktozę, które są źródłem energii dla rozwoju bakterii zawartych w Linex® FORTE. Dzięki tym substancjom szczepy bakteryjne pozostają dłużej aktywne w przewodzie pokarmowym.
*

Składniki zawarte w Linex® FORTE:

Chronią przed niekorzystnym działaniem antybiotyków na przewód pokarmowy

Ograniczają rozwój szeregu bakterii chorobotwórczych

Przywracają właściwą mikroflorę bakteryjną przewodu pokarmowego.

P.S. Nie jest to reklama - to chyba oczywiste.
Obserwuj wątek
    • reni5553 Re: linex forte 04.02.10, 23:28
      prowirus

podbiłam watek o probiotykach, tam najlepiej zamieścić wpis i pytanie
      ten wątek usunę za jakiś czas
      nie powielajmy wątków
      pozdrawiam
      reni
      • anetaryd Re: linex forte 05.02.10, 08:50
        Ja go stosowałam niestety trzeba łykać dwie kapsułki dziennie i zamieniłam na
        taki który wymaga jednej.
        • dlakacperka Re: linex forte 05.02.10, 09:42
          ja go biorę, ale oprócz tego inne probiotyki.
          Niestety mimo, że biorę 4 różne mam problemy z biegunką czasem (tzn prawie cały czas, ale w różnym nasileniu)
          • ter69 Re: linex forte 05.02.10, 10:51
            Czasem biegunka nie zależy od ilości i jakości probiotyków. Ja miałam ją nawet
            łykając optimę.
            • fionka21 Re: linex forte 05.02.10, 13:46
              Enterol jest dobry na tego typu przypadłości, ale nie można go brać dłużej niż
              parę dni
              • dlakacperka Re: linex forte 05.02.10, 14:48
                Dzięki... spróbuję - może jak się raz unormuje to będzie ok... albo po prostu ten zestaw mocniej daje po jelitach smile
      • prowirus Re: linex forte 05.02.10, 16:08
        Reni w sumie to jak chcesz, to już skasuj ten wątek. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka