Dodaj do ulubionych

Kilka pytań na temat ziół...

16.12.10, 18:42
Witajcie,
od jakiegoś czasu przeszłam na zioła to najrozsądniejsze co mogłam zrobić bo długiej antybiotykoterapii i dużej candidzie;/
Mam do was kilka pytań w związku z leczeniem się ziołami...

1. czy na ziołach często się wyprozniacie ? czy jest przyśpieszona przemiana materii??
2. jak u was wyglądają postępy w leczeniu szczególnie u tych co byli na abx jak ja, a potem weszli na zioła. Czy odrazu jest tylko poprawa i lepiej czy są schody znowu...
3. Pytanie również do tych co mieli problem z candida na ziołach i biały język . jak to wygląda po leczeniu ziołami i jaki jest czas oczekiwania na ewentualna poprawę przy stosowaniu diety priobiotyków itd.
4. Oraz pytanie czy po cat's clav mieliście problemy żołądkowo - jelitowe albo w ogóle po ziołach.
5. Ostatnie pytanie jak wyglądają u was sprawy kardiologiczne na ziołach. ja z tego co pamiętacie miałam ogromne problemy kardio potem po 8m na abx ustąpiły zaczęły wracać i po nalewce ze stephani znow ustąpiły ale odkąd miesiąc temu skończyła mi się nalewka i czekam na zioła to wszystko wraca bóle, walenie serca , puls roztrzęsienie.;/
Strasznie mi drżą mięśnie ręce nogi ogólnie wszystkie czy też ktoś tak ma...

Jest dużo objawów , które minęło po abx, a teraz na ziołach zaczęło znów wracać nie wiem czy mam sie martwic bo nie czuje sie najlepiej ostatnio z tyloma objawami cieszyłam się dobrym samopoczuciem, a teraz znów problemy i nie wiem czy to dobrze czy też tak mieliście?

Z góry dziękuję wszystkim za jakiekolwiek cenne uwagi.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • miskaaa11 Re: Kilka pytań na temat ziół... 17.12.10, 14:08
      ^
      • bapona Re: Kilka pytań na temat ziół... 20.12.10, 22:12
        W borelce każdy ma inaczej. Choćby dlatego, że ma inny zestaw patogenów. Poza tym każdy organizm może różnie reagować nawet na takie same leki.
        Z ziołami jest podobnie. Czasami występują herxy, czasami nie. Trawienie i wypróżnianie zależy w dużej mierze od tego, co zjadasz. Posiłkami możesz również regulować tempo przemiany materii. Czy pijesz wystarczającą ilość wody?
        Pozdrawiam.
        • miskaaa11 Re: Kilka pytań na temat ziół... 30.12.10, 13:33
          2 litry min. wypijam do tego chlorella itd wody ziółka green tea itd..

Co wam pomagało mam straszne drżenia mięśni nie było , a wróciło.. strasznie roztrzęsienie układ nerwowy drżenia okropne po prostu magnez łykam chelat

i na objawy neuro bóle zawroty itd itp wszystko co brac...

Wiem ,że to kwestia indywidualna jednakże będę wdzięczna jak ktoś napisze ile to u niego na ziołach trwalo
          • geodeta_31 Re: Kilka pytań na temat ziół... 30.12.10, 16:08
            miskaaa11 napisała:

> 2 litry min. wypijam do tego chlorella itd wody ziółka green tea itd..
            >
            > Co wam pomagało mam straszne drżenia mięśni nie było , a wróciło.. strasznie ro
            > ztrzęsienie układ nerwowy drżenia okropne po prostu magnez łykam chelat
            >
            > i na objawy neuro bóle zawroty itd itp wszystko co brac...
            >
            > Wiem ,że to kwestia indywidualna jednakże będę wdzięczna jak ktoś napisze ile t
            > o u niego na ziołach trwalo

Masz z dużą dozą pewności niedobory minerałów. Do tego regularnie przepłukujesz je zwykłą wodą. Woda nadaje się do popijania (z resztą jak wszystkie inne napoje również) a nie do uzupełniania czegokolwiek, nawadniania się, itd. Po prostu nie dość, że masz mało, sama zaogniasz coraz bardziej sytuację. Staraj się pić napoje o różnych gęstościach. Pij własnoręcznie przyrządzane rosoły długo gotowane, soki z dodatkiem miąższu owoców, herbaty, koktajle (przygotowywane za pomocą blendera na przykład). W ostateczności dodawaj do dzbanka wody kawałki owoców. Owoce wcześniej dokładnie myj i obieraj ze skóry. Nie wyciskaj soku z grejpfruta, pomarańczy czy cytryny, gdy owoc posiada skórkę.

Wiem, że wodę pić najłatwiej, do tego z plastikowej butli, ale nie tędy droga...
            • wetiver Re: Kilka pytań na temat ziół... 30.12.10, 16:34
              Też miałam drżenie mięśni,kołatanie serca itp. i kardio zalecił mi magnez.Brałam SlowMag 2x2tabl.Mi pomogło,spróbuj.To tak na szybko,bo na dłuższą metę,to lepiej brać jakiś magnez organiczny typu Dolomit czy innne.Na kołatanie serca świetnie robi nalewka od Bonifratrów Tinctura Crataegi(rewelacyjna) lub syrop Antynervinumsmile
          • geodeta_31 Chlorellla itd... 30.12.10, 16:23
            miskaaa11 napisała:

> 2 litry min. wypijam do tego chlorella itd wody ziółka green tea itd..

Jeszcze na momencik do tego wrócę. Możesz powiedzieć co mieści się pod "itd"?

Chlorella natomiast sama w sobie jest niezwykle ciekawym "warzywem". Warto poczytać choćby u Klinghardta na ten temat. Natomiast to co chcę Ci powiedzieć, to że fakt pochłaniania czy "przyklejania się" do chlorelli wielu różnorakich związków, metali ciężkich, toksyn organicznych itd., jest i dobry i zły niestety... Tak jak potrafi ona pochłaniać takie rzeczy w naszych jelitach, robi to również w środowisku gdzie jest zbierana czy hodowana. Może się zdarzyć więc, że zamiast detoksu, dostaniemy retox!
            Koniecznym jest więc zwracanie bacznej uwagi jaką i skąd chlorellę kupujemy. Widziałem swego czasu wyniki badań zawartości metali ciężkich w chlorelli rożnych producentów. Jeśli to znajdę, to wkleję. Obawiam się jednak, że nie będzie to żaden producent dostępny w naszym kraju smile
            • miskaaa11 do Geodety... 01.01.11, 17:40
              dzięki geodeta...
              co do tych owoców to unikam ich bo ciągle ma biały nalot na języku skora na ustach mi strasznie wysycha mimo ziół witamin diety wszystko a jednak nic nie rozumiem ogromne bóle stawów ost czuje się od 3 tyg tak jakby bb mi wracała i wszystkie objawy nie wiem cz to dobrze czy źlesad
              Metale ciężkie wyszły mi 1,5 roku temu w badaniu z żywej kropli krwi zresztą wiem ze je mam pozbyłam sie juz amalgamatów miałam masę szczepionek dużo tuńczyków sie jadło...
              Przypuszczam ,że ten język to grzybica bo ciągle mam jeszcze krostki czerwone plamki na języku pewnie pleśniawki.. sama już nie wiem co robić pic jeść wszędzie piszą co innego kazdy tez mówi co innego robiłam ta paste kilka razy DR BUdwing ale tam jest nabiału dużo;/
              Układ nerwwy, drżenia , kołatania, sawy, głowa i ten język suchosc w ustach straszna mimo ,że dużo pije.. co radzisz geodeta??
              • lemonkaa00 Re: do Geodety... 04.01.11, 14:04
                ja też mam suchosc w gardłe usta mimo roznych płynow nie tylko wody ...i straszne bóle glowy tylkoe u gowy z lewej strony i od 2 lat jakis maly guzek tam ale badania nic nie wykazywaly
                • mtm.3 zioła 04.01.11, 15:50
                  kiedy zaczęłam brać zioła, to miałam takie herxy... wszystko wróciło, np. po Resweratrolu miałam takie kołatania serca, że wydawało mi się, że za chwilę umrę... nie mogłam zażywać dawek, o których pisał Buhner, tak mam do teraz, że mogę zwiększać zioła o minimalne dawki, a niekiedy cofać się czy zaczynac od nowa, jeśli za bardzo herxsuję
                  Buhner pisze, że to sprawa indywidualna i żeby wtedy słuchac swojego organizmu
                  i ja słucham, idę bardzo ostrożnie i powolutku, zwiekszam o 1 a nie o 3 tabletki co tydzień i tylko jedno zioło, jak jest baaardzo źle to rezygnuje i dłuzszy czas przyzwyczajam organizm, a mimo tych kłopotów jest i tak lepiej, np. Resweratrol moge juz brać normalnie i Żeń-szeń a serce nie szaleje, jak na początku, zupełnie z nim w porzadku
                  może po prostu masz inne tempo zwiększania dawek, może warto wolniej to robić... i ostrozniej, każdy z nas jest inny, ja oczywiście zazdroszczę tym, którzy mogą iść dokładnie wg schematu i być może dzięki temu szybciej skończyć leczenie, ja mam inne tempo, ważne żeby pomagało, bo przecież to ma nas leczyc a nie zabić
    • mtm.3 Re: Kilka pytań na temat ziół... 04.01.11, 15:57
      aaa, i jeszcze coś, ja wykupiłam leki na grzybice na jezyku za kilkaset złotych (tak mi pozapisywał lekarz) - oczywiście nic nie pomogło, ulgę dopiero przyniosło płukanie ust woda z octem (nie wiem czy tak można czy nie, ale tak osbie wymyśliłam i tak robiłam), po tym nalot zupełnie zniknął (zęby mi się od tego nie rozpusciły, ani nawet nie popsuły smile
      • maleoobeauty Re: Kilka pytań na temat ziół... 05.01.11, 12:45
        heyki. Ja troszkę z innej beczki, ale też na temat ziół. Kupiłem ostatni Betuleco (Cortrex Betulae). Chodzi mi o branie - i tak: czy ja tą papkę mam tak po prostu brać do buzi niczym nie rozcięczając?? Ktoś już dłużej to brał?? Jakie efekty??
        Pzdr smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka