Dodaj do ulubionych

Co u Was?????

04.01.04, 16:33
..bo taka cisza...Pozdro
tara-ml
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Co u Was????? 04.01.04, 21:38
      Mam malo czasu na komputer bo mam rodzine z wizyta przez weekend.. poza tym
      nie najlepiej sie czuje - chyba mam grype..
      corka ma ferie wiec tez mnie zajmuje..
      poza tym boli mnie zoladek i to dosc dokuczliwie - jakbym spalila cos w
      srodku..
      oczywiscie nie mam ochoty isc do lekarza, wiec tak sie mecze..
      popijam Pepto Bismol - takie ohydne mleczko bismutowe. troche pomaga..
      A glowa nie najgorzej..
      A jak z wami??
      Venus
      • marialudwika Re: Co u Was????? 05.01.04, 10:32
        To zycze zdrowka."Takie cos" mialam w swieta/grypa i palacy zoladek!/.Moze tez
        masz grype zoladkowa?Pozdrawiam
        tara
        • depresyjka Re: Co u Was????? 05.01.04, 15:28
          U mnie tez tak srednio - jestem na granicy bolu i ogolnie troche rozbita
          jestem. Od paru dni pada snieg , temp ok -10 do -14 . Czasem czuje ze mi cos w
          srodku zamarza w tej mojej chorej glowie.

pozdrawiam Was cieplo
          depresyjka
    • medea5 Re: Co u Was????? 06.01.04, 10:06
      Witam!
      Oj dawno mnie tu nie było. Cisza jak makiem zasiał. Czyżby migrenowcy zapadli
      w sen zimowy? A może co gorsze Wszystkich bolą głowy?

Pozdrawiam z Nowym Rokiem
      medea
      • venus22 Re: Co u Was????? 06.01.04, 22:33
        Ja szczerze mowiac fatalnie sie czuje- cos mi jest- na pewno jakis virus-
        bolal mnie zoladek - palilo mnie w srodku tak ze nie moglam spac.
        Plus czuje ze mam zpachane zatoki a dopiero przed swietami leczylam zapalenie
        oskrzeli..
        Corka tez znowu chora, na zatoki i popczatek zapalenia oskrzeli - okropnosc,
        znowu nie moze do szkoly..
        No i mam tesciwo z wizyta.
        Tak ze nie tylko mam malo energii to jeszcze malo czasu..
        Venus
        ps- dzisiaj glowa dokucza..
        • marialudwika Re: Co u Was????? 06.01.04, 22:43
          Przy wizytach tesciowej zawsze miewalam bol glowy,pewnie dlatego,ze chcialam
          ja "uraczyc" i zabawic.
          Venus,podobno nie tylko w Holandii,ale i w Czechach panuje ostra grypa
          zoladkowa!!W czasie mojej swiatecznej zastosowalam sobie
          imodium.Lekarka "objechala" mnie poniewaz ono niweluje/podobno/ dzialanie
          Ranitidine.OJ palil i mnie zoladek,jakbym miala w nim rane!!Zycze zdrowka Tobie
          i dziecku!!
          Tara
          • marialudwika Re: Co u Was????? 26.01.04, 10:59
            Bo jakos nikogo/prawie/ nie "widuje" ostatnio????Mam nadzieje,ze choc jako-tako?
            Pogoda jakas "migrenowa",u mnie sie chyba czai "globusik'....
            pozdro
            tara-ml
            • marialudwika Re: Co u Was????? 26.01.04, 15:56
              Juz sie NIEPOKOJE!!!!Czy wszyscy maja migrene?Czy tez ozdrowieli/daj
              Boze!!!/,ale niech dadza znac!!Pozdro
              Tara-opuszczona na forum.....
              • venus22 Re: Co u Was????? 26.01.04, 17:24
                Melduje sie poslusznie..
                Mnie tez troche martwi niska ostatnio frekwencja na forum... a juz tak ostro
                szlo..
                Ano widac nic sie nie dzieje..
                ..jak zwykle, samopoczucie nienajlepsze.
                Caly tydzien ogolne oslabienie i migreny, szczegolnie czwartek i piatek daly
                mi popalic- w czwartek nawet nie bylam w stanie odebrac dziecka ze szkoly,
                wiec musial zrobic to maz.
                Dobrze ze pracuje dla siebie, inaczej klopot by byl, oj klopot..
                Pogoda ohydna- zimno, szaro, leje- a wczoraj bylo tak ladnie..
                Venus

• marialudwika Re: Co u Was????? 26.01.04, 18:23
                  Maz pracujacy dla siebie tomwygoda dla zony migreniczki,wiem to
                  z "autopsji",pozdrowka Ci sle!!! I milczacym Migrenkom tez!!!
                  tara
                  • wodnik82 Re: Co u Was????? 26.01.04, 23:21
                    Witam
                    Bardzo dziwne ze tak malo ludzi tu.Moim zdaniem to po prostu jak czlowiek
                    dobrze czuje to juz zapomina o swojej dolegliwosci.Wydaje mi sie ze wiekszosc
                    osob nie ma przewleklych dolegliwosci.Mi na przyklad rozmowu tu bardzo pomagaly
                    kiedy bylem niemal zalamany.Czasami tylko jak bol az mnie odrzucal od komputera
                    to sie nie odzywalem,ale to bylo zadko.Taka jest moja diagnoza.Po sobie wiem ze
                    jak przestaje bolec to mam mnostwo innych zmartwien(czyli znowu szkola) i tylko
                    rodzice mi przypominaja zebym nie narzekal bo najwazniejsze ze juz nie
                    boli.Tak,ale trudno jest docenic cos co traktuje sie jako rzecz oczywista i
                    taka ktora "mi sie nalezy" czyli zdrowie.Tak to juz jest

"szlachetne zdrowie ,
                    nikt sie nie dowie jako smakujesz
                    az sie zepsujesz"

Jan Kochanowski

Pozdrawiam wszystkie migreniczki
                    P.S.Venus a czy u Ciebie tez byly takie mrozy do -50C ,bo czytalem jakis czas
                    temu ze w Kanadzie i na polnocy USA bylo nieciekawie pod tym wzgledem
                    • marialudwika Re: Co u Was????? 27.01.04, 00:09
                      W pewnym sensie masz racje..ale migrena jest jak bumerang.Ona zawsze predzej
                      czy pozniej wraca,niestety.Jesli o mnie chodzi zagladam tutaj rowniez bez bolu
                      glowy..Bo jakos sie z forum zzylam!!Pozdro
                      tara
                      • venus22 Re: Co u Was????? 27.01.04, 00:54
                        tak to prawda.. ja rowniez mam tendencje do milczenia jak lepiej sie czuje..
                        lub tak zle ze nie mam sily myslec.. ale "sprawdzam was" po kilka razy
                        dziennie :))
                        Niemniej jednak nie to mnie martwi ze wsrod nas jest mala frekwencja, tylko
                        moim poboznym zyczeniem byloby trafiac do jak najwiekszej ilosci cierpiacych..

wiele cierpiacych nawet nie wie ze maja migreny, lub nie kojarza pewnych
                        symptomow z migrena, lub w ogole nie wiedza ze migrena to nie to samo co bol
                        glowy..

Bylam na trzech innych (obcych) forach dyskusyjnych z 'reklama" ale nie
                        zauwazylam aby ktos po niej to nowy przyszedl... a szkoda.

W amerykanskich statystykach podaja ze w jednej na cztery rodziny wystepuje
                        jakas forma migreny, wiec podejrzewam ze w Polsce jest podobnie.
                        Swiadcza zreszta o tym posty na ogolnym forum zdrowie, gdzie widze sporo osob
                        z symptomami migreny ale nawet jesli im o tym powiem to jakos tak
                        proporcjonalnie rzadko jest tym zainteresowanie.

No nic moze jeszcze ktos nowy tu zajrzy.

PFDAN albo DINBB dla wszystkich!
                        Venus

ps- w Kolumbii Brytyjskiej jest klimat lagodny, najzimniej tej zimy bylo-10"c,
                        nas nazywaja "Wet Coast" (naprawde to jest West Coast) od tych deszczy co tu
                        tak leja..
                        ale mieszkalam kiedys w Winnipegu to wiem co to jest -50 z wiatrem - nie
                        mozna oddychac i wloski w nosie zamarzaja.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

• bafra Re: Co u Was????? 27.01.04, 11:21
                          Witajcie!
                          Żyję sobie póki co bezmigrenowo,po ostatnim ataku mam kilka dni spokoju ale
                          coś za oknem zmienia się pogoda i niewykluczone,że.... To dobrze,że mam
                          ostatnio trochę rzadziej globusy,bo ja w odróżnieniu od ML nie mam wagi
                          piórkowej,a pisałam,że w czasie migreny mam piekielny apetyt!!!Zawsze po zimie
                          nie podoba mi się moja waga i muszę trochę trzymać rygor,żeby wyprowadzić swoje
                          ciało do wagi letniej (68 kg.)Zaglądam często i jestem na bieżąco ..."Kto ma
                          dzisiaj?"
                          • marialudwika Re: Co u Was????? 27.01.04, 14:16
                            Oj!!!Zebym to ja jadla przy migrenie..ale jest na odwrot."Za to" przed migrena
                            to jem,jak nie przymierzajac prosie.I to jedzonko "migrenogenne"...
                            Ile mierzysz Bafro?Bo ja to niestety niska jestem..w stosunku do Was
                            mlodek,he,he.Pozdrowka
                            ml/ od dzis juz bede tylko ml a Tara to moja slodka sunia!!!!!
                            • bafra Re: Co u Was????? 27.01.04, 14:52
                              Ta "młódka" ML to słodki komplement he...he.,rzeczywistość jest inna to
                              już "prehistoria" kiedy byłam młódką!!!!mam 40+XL ale jeszcze nie XXL do tego
                              168 i w chwili obecnej 71 kg.czyli co roku na wiosnę muszę zrzucić 3 kg.i co
                              roku na wiosnę zrzucam mozolnie te nadwagę,żeby latem pobyć jeszcze
                              trochę "młódką"!!!! he..he...Pozdrówka,bf
                              • marialudwika Re: Co u Was????? 27.01.04, 16:34
                                Mozesz mi te 3kg dac!!!Chetnie przyjme!!A wzroscik moj jest 163....czyli jestem
                                nizsza.Moja optymalna waga/nie mylic z optymalna dieta,grrrrr!!!/ jest 51kg a
                                do nich brak mi ponad 4kg,buuuu!!!Bo ja niejadka i nielubiaca gotowac:)!!!!
                                Pozdrowka
                                ml
                                • venus22 Re: Co u Was????? 27.01.04, 19:08
                                  No to mamy cos wspolnego.
                                  ja mam 165cm wzrostu, 47 lat i waze ok 60 kg- w lecie mniej bo sie obzeram
                                  owocami.
                                  Uwielbiam truskawki i czeresnie a te akurat sa migrenogenne, wiec sie mecze bo
                                  albo patrze z zalem na owoce albo mam migrene ;).

I tez nie lubie gotowac! a na dodatek mam dziecko - niejadka!
                                  Venus
                                  • marialudwika Re: Co u Was????? 27.01.04, 20:02
                                    Kocham truskawki!!!I czeresnie i owoce wogole.Moglabym nimi zyc!A jak namawias
                                    dziecko by jadlo???Pozdro
                                    ml
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 28.01.04, 09:24
      witam was wszystkich !cieszę sie że oprócz migreny macie jeszcze dzieci-
      niejadki i problemy ze zbednymi kilogramami .rażniej mi sie zrobiło .mam
      164cm wzrostu i 62kg .miesiąc temu odstawiłam pigułki i pilnie obserwuję
      zachowania mojego globusa. chyba jestem optymistką ale życie trochę daje mi w
      kość i czasami mam wrażenie że mój optymizm odchodzi w siną dal....chyba
      bardzo polubiłam migrenowców.....pozdrawiam
      • bafra Re: Co u Was????? 28.01.04, 09:41
        Witam Migrenki!
        Znaczy to ,że jestem z Was naaaaaajgrubsza!!!!Muszę na dodatek wnieść korektę
        do tych moich kg.bo zważyłam się i te 71 to już historia,moja świeżutka waga to
        73 kg.Jestem załamana jak ja to teraz zrzucę bo wiosna tuż tuż!!!Mam dzisiaj
        małą!!!
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 28.01.04, 09:32
      zapomniałam dodać że idę dziś do fryzjera i po południu będę miała migrenę jak
      złoto po wdychaniu "fryzjerskich oparów" .pociesza mnie tylko fakt że
      połechtam babską próżność nową fryzurą ,ale na boga za jaką cenę......gabinety
      fryzjerskie powinny migrenowcom odliczać koszt tabletek od rachunku.....jestem
      za!
      • marialudwika Re: Co u Was????? 01.02.04, 20:36
        A ja lubie u fryzjera mycie glowy i masaz a zapaszkow nie znosze!!!Tak samo,jak
        i TY.
        A wogoleto czy na to forum jeszcze ktos zaglada??Czy wszystkie Migrenki
        cudownie ozdrowialy??Pozdro
        ml-mialam migrene przed sztormem..
        • kammma Re: Co u Was????? 01.02.04, 23:24
          Witam,
          Ja mało zaglądam, bo ta moja pourazowa migrenka tfutfu po lekach lekko
          przeszła, a poza tym dzieciaki chore...
          Ale chciałbym , jesli można rozwinąć wątek kilogramów. Po leku na migrene, co
          to mi ona przyszła jak uderzyłam sie strasznie silnie w głowe o szafkę,
          przytyłam ze 4 kg przez miesiąc ( niecały). Tam było nawet w ulotce to napisane
          (lek Flunarizinum).
          Przy wzroście 171 ważę 72 kg, więc teoretycznie narzekac nie powinnam, ale
          niestety czuję ,że kregosłup tego nie lubi, bo juz mnie plecy bolą, i kolana
          też.

Powinnam zrzucić te kilka kilko, dla lepszego samopoczucia. I tu same wiecie
          problem jest. Mam w domu twistera, powinnam ćwiczyc ze wzgledu na kręgosłup 10
          minut dziennie. Moze nawet i na basen bym poszła , bo mam mozliwości. Ale nie
          mam bata nad soba. Mąz twierdzi,że mu sie podobam, nie widzi przytycia, moja
          mama krzyczy że za blada jestem ,ze się w chorobę wpędzę.

A ja chciałbym tylko kilka kg. Potrzebuje wsparcia, czy pomoglibyscie?
          Jest mi głupio tu na tym forum się pytac, ale to przez migrenę przytyłam. Poza
          tym niedługo wiosna, jak ja się z tą "oponka" wokoł bioderek pokazę?
          Aż głowa znowu mnie zaczyna bolec jak o tym pomysle.

Mogę liczyc na Was? Może jakieś pomysły jak się zmobilizowac?
          Kiedyś wazyłam po urodzeniu dzieci 75 kilo i więcej. Maz mi kupił za ciasną
          sukienkę i troche to trwało, ale schudłam 5 kg, nawet potem 8, ale sukienka
          wyszła z mody, musze sama z siebie...
          Czekam na propozycję.
          Kammma
          • bafra Re: Co u Was????? 02.02.04, 10:56
            Uff!! Witajcie!!!
            Jestem po 3-dniowym gg (globus-gigant).Dzisiaj jeszcze lekko oszołomina ale
            juz lepiej,można żyć.Pozdrówki dla Wszystkich i bezmigrenowego tygodnia.bf
            • marialudwika Re: Co u Was????? 02.02.04, 15:08
              A ja z kolei od migreny zawsze chudne..bo jak mam "globusik" to kompletnie nic
              nie jem.Tak z ta "waga" bywa..wszyscy maja klopoty.Pozdro
              Zycze tego samego,co Bafra!!!
              ml
              • marialudwika Re: Co u Was????? 04.02.04, 21:31
                Ostatnio bylo tutaj pusto!!!Juz sie martwilam,ale pocieszala mnie mysl,ze
                nikogo glowa nie boli...
                U mnie bylo kilka dni spokoju,ale wczoraj poznym wieczorem okropnie rozbolala
                mnie glowa/i jak zwykle przy tym brzuch/.Obylo sie jakos bez imigranu,tylko
                panadole dwa i smarowanko skroni migranolem/olejki chlodzaco-
                rozgrzewajace/+lozeczko i ciemno.Dzis obawiam sie,ze znow sie zaczyna.Jest
                nienormalna jak na te pore roku temperatura!!W tej chwili 16 stopni,krzewy
                kwitna!!Wieje cieply wiatr.Pozdrowka
                ml
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 10.02.04, 15:59
      u mnie dzis wieje wiatr i świeci słońce , a ja czekam kiedy sie zacznie...bo i
      literki jakos dziwnie zamazane i głowa jakby w imadle . jeszcze mam mała
      nadzieje że sie rozejdzie...
      nadzieja przyjacielem migrenika....
      bezbolesnej pisaniny życzę!!!!
      • wodnik82 Re: Co u Was????? 10.02.04, 22:34
        A umnie sesja juz sie konczy.I to z sukcesami.Wiec jestem happy jak zadko
        kiedy.Glowa nie boli.Tylko zmeczony po tych egzaminach jestem.Generalnie jest
        dobrze.Nie moge sie doczekac kiedy pojade na narty i rzuce to wszystko w
        cholere.Padam ze zmeczenia.Dzisiaj zdalem kolejny egzamin ale w ogole nie mam
        sily sie cieszyc.Ale jest wielki sukces.To byl najkrotszy okres bolu glowy jaki
        do tej pory mialem.Chyba nie caly miesiac.Oby tak dalej.Niech ten bol sie
        wynosi z mojej i waszych glów.PFDAN to all.Trzymajcie sie wszystkie.
        Piotrek
        • venus22 Re: Co u Was????? 10.02.04, 22:44
          Piotrek!
          Wlasnie sie zastanawialam, gdzie sie podziales, i myslalam ze widocznie globus
          nie boli, i dlatego tu nie zagladasz..
          no i dobrze ze nie boli!
          Gratuluje zdanych egzaminow!! z sukcesami, bravo!
          o ile dobrze zrozumialam, miales najkrotszy okres bolu- czy to dzieki
          tabletkom? czy po prostu- najkrotszy.
          PFDAN Venus
          ps- jak tam sprawy sercowe?
          • brydzia1972 Re: Co u Was????? 10.02.04, 23:21
            hej! ja też gratuluję i egzaminów i małego globusa . no no tylko pozazdroscić!
            i miłego wypoczynku życzę !ja , niestety wiodę żywot osiadły a podróż
            gdziekolwiek = migrena .
            z migreną przez życie
            pozdrowienia z zasnieżonych Mazur dla wszystkich
            jak na razie mam stan przed ale jeszcze kontaktuję
            • marialudwika Re: Co u Was????? 11.02.04, 21:03
              Gratulacje Wodniku-Piotrku i egzaminow zdanych i braku bolu!!Milych wakacjina
              nartach.Pozdro
              ml-zaczynajaca chyba globusik
              P.S. Zastanawiam sie czy juz nie wziac imigranu:((((((((((((
              • marialudwika Re: Co u Was????? 11.02.04, 21:04
                Dawno "nie widzialam" Depresyjki!!!Co u niej?Pewnie jest w szpitalu..
                ml
                • bafra Re: Co u Was????? 12.02.04, 08:23
                  marialudwika napisała:

> Dawno "nie widzialam" Depresyjki!!!Co u niej?Pewnie jest w szpitalu..
                  > ml

Też o Niej ostatnio myślałam,może się odezwie.ML przez nasze globusy zaczęłam
                  ostatnio śledzić pogodę u Ciebie,tak jakoś mimo woli "oczy lecą" gdzieś na
                  HOLLAND.Pozdr.bf
                  • marialudwika Re: Co u Was????? 12.02.04, 13:37
                    A mnie Bafro oczy leca na zachodnie rubieze naszej Polski!!!Zauwazylam,ze macie
                    tam podobna pogode jak w A.Pozdrowka
                    ml
    • medea5 Re: Co u Was????? 12.02.04, 10:34
      Witam!

Chyba macie rację. Im mniej bólów głowy tym mniej wizyt na forum. A może to
      jest tak, że w okresie kiedy nie mamy migren staramy się nadrobić wszelkiego
      rodzaju zaległości rodzinno-towarzyskie?
      Ja przynajmniej staram się tak robić. Nawet udało mi się z córką wyjechac na
      tydzień na ferie na narty:) Byłam taka szczęśliwa, a tu migrenka wylazła z
      ukrycia i zaatakowała mnie na wyjeździe. Dobrze, że przyjechała teściowa i
      zaopiekowała się moją córą.

A dziś po długiej przerwie buszuję w Internecie, bo przymusowo siedze w domu z
      powodu zapalenia zatok:) Przewrotność losu - migreny się uspokoiły to zatoki
      zaszalały i w efekcie ból głowy:)

pozdrawiam
      medea
      • marialudwika Re: Co u Was????? 12.02.04, 20:02
        Znow od wczoraj peka mi glowa,wzielam imigran!Jeszcze nie piatek 13 a w skali
        od 1 do 10 jest 8 +bol brzucha i jadlowstret..czyli typowy "globus".Oby Was nie
        dopadl.Pozdo
        ml
        • venus22 Re: Co u Was????? 12.02.04, 20:23
          Mnie wlasnie dopada.. czuje ucisk w glowie, jest mi niezbyt >dobrze< , tabletki
          nie pomagaja, wiem ze gdzies sie czai..
          Venus
          ps- a zrobila sie piekna pogoda.
          • wodnik82 Re: Co u Was????? 13.02.04, 00:02
            Dzieki wielkie.Ale czlowiek czuje sie lekko jak moze sobie wreszcie.Nie mam na
            co narzekac.Zadko to sie zdarza,hehe.Nawet ostatnio na rower wyszedlem.Bo byl u
            nas taki dzien ze +12 stopni sie zrobilo.Ach jak zapachnialo wiosna.Dni juz sie
            robia wyraznie dluzsze,a to mnie zawsze pociesza.
            Moje sprawy sercowe sa jak najbardziej ok.Poszedlem z nia ostatnio na lyzwy.Ale
            bylo fajnie.... :)
            Teraz wyjezdzam na tydzien wiec mysle o tysiacu spraw na raz.Zeby tylko o
            niczym nie zapomniec.Szczegolnie o nartach :P
            Kiedys pisalyscie o waszej wadze.Nie moglem wtedy od razu odpisac.Ja mam
            troche dziwnie.Bo po wakacjach w zeszlym roku przytylem.Ale jakos nie tak zebym
            bylo to widac.No i ta waga utrzymywala sie 2 miesiace.Potem znowu mialem maly
            wypadek(nie wiem czy wspominalem - krwiak na nodze po wf-ie)Wiec lezalem 2
            tygodnie.No i troche schudlem ale po tym jak bylo wszystko ok,mialem tydzien
            kiedy nic mi nie dolegalo i potem rozbolala mnie glowa.I zawsze gdy boli mnie
            glowa to chudne.Schudlem 7 kilo nic nie robiac.Pewnie wiekszosc z was tez by
            tak chciala ale mnie to nie cieszy za bardzo.Bo glowa juz prawie 2 miesiace nie
            boli a ja ciagle waze malo ,jak na to ile zazwyczaj wazylem.No i mysle ze to
            wina lekarstw.Pewnie cipramilu,ale jutro ide do neurologa to sie go zapytam co
            o tym sadzi(jak nie zapomne).A tak w ogole to wczoraj zadzwonila do mnie
            kolezanka i powiedziala ze lekarze zdiagnozowali u niej migrene :/ na poczatku
            nie wierzyla wiec poszla do drugiego i powiedzial jej to samo.No i dalej nie
            wierzy.Moze sie myla,ale niestety objawy ma jak przy klasycznej migrenie z
            aura.Mam nadzieje ze jej szybko przejdzie bo nigdy wczesniej nie miala
            migreny.Kto wie.Moze jej sie uda.Moze ja namowie zeby tu wpadala.Przykra okazja
            ale zawsze lepiej sie podzielic z innymi co sie czuje.
            Do jutra :)
            • venus22 Re: Co u Was????? 13.02.04, 01:21
              Ja rowniez sptkalam wiele osob majacych migrene i nie chcacych przyjac tego do
              swiadomosci.
              Z jednej strony to rozumiem, z drugiej taka osoba czsem odcina sie od ofomracji
              i w zwiazku z tym, czasem pomocy.
              mam nadzieje ze kolezanka tu zajrzy, przyjeta bedzie z otwratymi ramionami.
              Nie jestem pewna, ale patrzac wstecz wydaje mis ise z najgrsze to tak chorowac
              w kwiecie wieku.
              Ilez razy jechalam nad jezioro z towarzystwem, na "pawiu", z bolaca glowa,
              chowajaca sie przed papierosami i sloncem..
              Z drugiej strony nie mogal zostac sama w domu, nie snioslabym tego.
              Z czasem migrena zaczelka wygrywac.
              Okropna, okropna choroba.
              Ciesze sie Wodniku ze masz sie lepiej i zycze ci aby ten stan trwal jak
              najdluzej.
              a tak nawiasem, tez jedzilam na lyzwach!

Co do wagi- wiem na pewno ze niektore lekartswa, no Topamamx, powoduje utrate
              wagi, a niektore, np Sibelium, jej przyrost.
              Mysle ze zmieniaja metabolizm.
              Oprocz tego, podczas migreny, kazdego typu, rzadko kiedy sie chce jesc.. a
              wymiotuje.
              Niektorzy majja okropny problem z utrzymaniem wagi majac migreny.
              jesli chcialbys przytyc, zorientuj sie czy masz w poblizu cos takiego jak
              ENSURE, specjalne kaloryczne wzmacniajace napoje, bez sterydow oczywiscie, dla
              rekonwalescentow, i jesli nie bedzie to dla ciebie bodziec, sprobuj to
              regularnie pic....
              Venus
              a gdzie sie wybierasz na narty? My tu mamy Whistler, ale ja na nartach nie
              jezdze..

• bafra Re: Co u Was????? 13.02.04, 08:59
                13 i piątek znaczony "globusem",wachnęło się w pogodzie o 10 stopni z -5 do +
                5,weekend z głowy!!!Tego Wam wszystkim NIE ŻYCZĘ,bf
              • marialudwika Re: Co u Was????? 13.02.04, 10:15
                Venus,czy moglabys cos blizej napisac o tych napojach?? Czy to jest Herbalife?
                Kiedys kupilam to w przyplywie rozpaczy,ale boje sie uzywac to raz a smak ma
                wstretny to dwa.Niedawno troche przybylam,ale mam "globusik" aktualnie i juz
                utracilam...A moja migrena jest zawsze brzuszno-...Pozdrowka
                ml
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 13.02.04, 12:28
      u mnie koszmar od rana.głowa jak dynia i tylko czekac jak wszystek ból
      powędruje w prawą stronę i będzie drążył oko. męża wysłałam do apteki i nie ma
      go już dwie godziny (podróż samochodem to w sumie 10 min.) a ja tak wychwalam
      że czuły i wyrozumiały ! guzik wyrozumiały!
      na dodatek czeka mnie po południu przyjęcie urodzinowe córki ,na które
      zaprosiła ośmioro dzieci z mamusiami. o boże !ja tego nie wytrzymam !mam ochotę
      zwiać i wrócić jak przejdzie .a do tego mąż idzie popołudniu na piłkę z
      kolegami i nie zrezygnuje z meczu (żeby pomóc mi przetrwać ten czas) ponieważ
      w tamten piątek musiał zrezygnować z gry z powodu gości w domu . zostanę sama
      ze sprzątaniem po przyjęciu , kolacją dla dziecka , czytaniem na dobranoc i
      diabelnym łupaniem !!!!!!!!!!!! no chyba że dowiezie mi w końcu ten imigran.....
      trzymajcie się bezboleśnie! ja wyłączam się z życia na jakieś 3 dni!pa
      pa
      • marialudwika Re: Co u Was????? 13.02.04, 16:10
        Trzymaj sie!!!!Zycze by Ci imigran pomogl!!!!!!TO musi byc zawsze "pod
        reka",juz sie nauczylam!!!Mego meza to mozna poslac po przyslowiowa smierc,ale
        moze ja taka niecierpliwa???Pozdro
        ml
        • venus22 Re: Co u Was????? 13.02.04, 23:14
          jesoo kochany alez odpowiedz wyslalam, pelno bykow, to wlasnie jest migrena.

ML - Ensure to nie Herbalife, to w ogole nie ziola, to jest specjalny
          wzmacniajacy napoj proteinowy kupowany w drugstorze, ale nie jest to tez
          lekarstwo.
          jest o smaku czekoladowym, waniliowym truskawkowym i moga to tez pic dzieci
          chociaz o mniejsze dawki niz dorosli.
          Ze wzgeldu jednak na stuczne smaki, trzeba uwazac czy nie sa migrenogenne.

tak wyglada to u nas..:
          www.aclbuy.com/images/quatang/sua/Ensure.jpg
          w sumie jak to wyglada zalezy od firmy, bo takich napojow jest co najmniej
          jeszcze jeden rodzaj. ...chyba Boost sie nazywa.
          Moze byc w puszce a moze byc w pudelku, albo w plastikowej butelce.
          masz tu link , moze cos tam skojarzysz..

www.ensure.com/

Venus

• marialudwika Re: Co u Was????? 14.02.04, 15:50
            Dzieki Venus!A czy Herbalife nie jest szkodliwe/poza ew. wywolaniem migreny/???
            Poniewaz "rozszalaly" sie Walentynki to zycze Wam tego dnia bez globusa!!!
            Pozdrowka
            ml
            • venus22 Re: Co u Was????? 14.02.04, 22:03
              Herbalife- Nie mam pojecia, moja kolezanka kiedys , dawno temu brala cos z
              tego ale wynik byl bez konkluzji- ani lepiej ani gorzej.

Dlatego ja nie wierze w te wszystkie naglasniane cudowne mieszanki.
              Mysle ze trzeba siebie uwaznie obserwowac w trakcie brania - ale nie mowie nic
              nowego pod sloncem..
              Walentynki bez globusa !! dla kazdego!
              Venus
              • brydzia1972 Re: Co u Was????? 15.02.04, 03:31
                a ja miałam cudowną kolację wśród przyjaciół z okazji walentynek!
                ale jestem chwalipięta!!!!!!!!
                a przy kolacji uciekła migrena(o dziwo bo było czerwone wino)!!!!!!!!
                żyje się tylko raz!!!!
                pozdrowienia dla migrenek!!!!!!
                i migrenowców!!!!!!!!!!!!!!!!
                • marialudwika Re: Co u Was????? 16.02.04, 11:10
                  Poniedzialkowy ranek zaczal sie silnym bolem glowy,ktory o dziwo przeszedl po
                  kawie.Pewnie organizm domagal sie koffeiny.Bo inaczej nie wiem,jak to sobie
                  wytlumaczyc...Pozdrawiam Was poniedzialkowo
                  ml
                  • venus22 Re: Co u Was????? 16.02.04, 19:48
                    U mnie dopiero poniedzialek :)
                    A gdzie bol byl umiejscowiony- bo u mnie odbicie z kofeiny objawialo sie silnym
                    bolem z tylu glowy, u podstawy. Wlasnie z rana.
                    Venus
                    • marialudwika Re: Co u Was????? 16.02.04, 20:58
                      W czesci czolowej.Kawa w dodatku coraz mniej mi smakuje,hm.Mam ochote na jedna
                      i koniec,ale moze lepsza niz panadol..Od tego swinstwa mam problemy z zoladkiem.
                      Nie jest wykluczone,ze czeka mnie gastroskopia,grrr!!!!Pozdrowka
                      ml
                      • venus22 Re: Co u Was????? 17.02.04, 00:38
                        Aj-jaj-jaj.
                        Ale gastroskpia (to wprowadzenie kamery do srodka, tak?) przynajmniej cos
                        wykaze czego USG ani Rentgen, ani nic innego nie wykaze.
                        Miejmy nadzieje ze zoladek masz zdrowy.
                        Mnie tez kawa przestala smakowac- rzadko pije.
                        nawet nie tak bardzo ze wzgledu na migreny.
                        Wlasciwie to nie wiem co to jest Panadol- czy to czysty paracetamol?
                        Bo byc moze tez zawiera kofeine, i wtedy tez moze szkodzic na zoladek.
                        To co ja biore to paracetamol z kodeina- dosc lagodny na zoladek, gorzej z
                        watroba i nerkami.
                        Ale cos trzeba brac..
                        Venus
                        • marialudwika Re: Co u Was????? 17.02.04, 10:36
                          Panadol to paracetamol z kofeina.A gastroskopia to polykanie takiej
                          rurki/rury/,pojecia nie mam dokladnie...Od dzis zaczelam rano najpierw wmuszac
                          w siebie mini sniadanie i mniej palic..Moze sie obejdzie bez
                          gastroskopii.Pozdrowka
                          ml-z porannym bolem glowy/znow/
                          • marialudwika Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 21.02.04, 13:55
                            Wiec sa dwie mozliwosci albo wszyscy maja "globusik" albo go nie ma nikt!!!
                            Zycze tego drugiego.U mnie on nadal wisi w powietrzu,zwlaszcza,ze nadchodzi
                            niz!!!Pozdrowka antymigrenowe!!
                            ml
                            • marialudwika Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 23.02.04, 14:46
                              Ostatni weekend uplynal u mnie pod znakiem solidnej migreny.Zuzylam dwie porcje
                              imigranu w spray'u.Mam jeszcze jedna..Zapisuja po 6 na miesiac,wiec musze
                              zalatwic recepte..Wydzielaja,zupelnie,jak ktos bralby TO dla
                              przyjemnosci..Pozdro
                              ml
                              • bafra Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 24.02.04, 12:43
                                Wracam do świata po 4-dniówce!!!,globus połączony z przeziębieniem.Dzisiaj
                                lekko opadła migrenowa kurtyna i zaczynam podziwiać jaki piękny jest świat!!!!
                                Witajcie w świecie bez globusa.bf
                                • marialudwika Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 24.02.04, 15:24
                                  Witaj Bafro!!!Na spanielach tesknimy za Toba!!!Pozdro.Ciesze sie,ze Ci globusik
                                  sie skonczyl!!!
                                  ml-z bolaca nadal glowa
                                  • brydzia1972 Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 24.02.04, 20:47
                                    witajcie !!!! a ja się pochwalę....odstawiłam w grudniu pigułki i właś nie
                                    przechodzę bezmigrenową miesiączkę!pierwszą taką od 5 lat!! zresztą żyję już
                                    prawie dwa miesiące bez bólu !!!jaki ten świat potrafi być cudowny!
                                    pozdrawiam i życzę rozwodu z globusem!
                                    • venus22 Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 25.02.04, 02:22
                                      No to super, Brydziu!!
                                      a jaki hormon bralas?
                                      Venus
                                      • bafra Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 25.02.04, 11:18
                                        A ja mam znowu!znowu jestem za migrenową kurtyną,gdzies poza otoczeniem.
                                        • marialudwika Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 25.02.04, 13:29
                                          I ja tak mam.Od 21.02 mam migrene przemienna z u....wym bolem glowy!!!Pogoda
                                          zmienna i OHYDNA!!Pozdro
                                          ml
                                      • brydzia1972 Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 25.02.04, 14:38
                                        ponad 5 lat brałam pigułki trójfazowe Triquilar ,a mój ginekolog twierdził że
                                        nie mają wpływu na moją migrenę chociaż nigdy nie sprawdził tego kierując mnie
                                        na badanie poziomu hormonów!!!!!!!!!!zmieniłam ginekologa!pozdrawiam
                                        • marialudwika Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 03.03.04, 16:41
                                          Na naszym forum zupelne pustki.Marazm.Nikt nic nie pisze :(((((((((.Szkoda.
                                          Dzis nie mam migreny,po tygodniu rozmaitych boli glowy mam jaki taki spokoj i
                                          zycze tego wszystkim.Pozdro
                                          ml
                                          • bafra Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 04.03.04, 11:07
                                            Może migreny nie lubią zbliżającej się wiosny stąd ta cisza?Ja miałam nie tak
                                            dawno prawie "tygodniówkę".Zdrówka i bez migrenowej wiosny.bf
                                    • brydzia1972 Re: Co u Was????? Taka cisza na forum!!!! 19.03.04, 17:15
                                      witajcie
                                      muszę , muszę ,muszę Wam to powiedzieć! ŻYJĘ JUŻ TRZY MIESIĄCE BEZ MIGRENY ,
                                      BEZ TEJ CHOLERNEJ MIGRENY ! życzę Wam wszystkim takiego szczęścia !!!
                                      pozdrawiam serdecznie i wiosennie .
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 09.03.04, 21:49
      witam wszystkich wiosenniei i sennie ! ja chyba mam jakieś przesilenie
      wiosenne . ludzie ! ja nic nie robię , na nic nie mam ochoty , jestem senna ,
      ciągle zmęczona nicnierobieniem , mam wilczy apetyt i zero ruchu . jestem zła
      na samą siebie za ten marazm i ogarniający mnie straszny pesymizm , a wiosenne
      słońce działa na mnie wykańczająco ! oby do lata ...ufff...
      trzymajcie się wszyscy ciepło!!!
      bry.
      • marialudwika Re: Co u Was????? 10.03.04, 10:34
        Choc wszystko kwitnie wokol zrobilo sie zimno i wietrznie,moja glowa tego nie
        znosi,mam marazm z powodu bolu i wpadam juz od tego w dolek,tworza sie
        zaleglosci bo z powodu bolu niewiele moge zrobic,dno>Pozdro
        ml
    • brydzia1972 Re: Co u Was?????ano niewesoło! 14.03.04, 20:36
      • brydzia1972 Re: Co u Was?????ano niewesoło! 14.03.04, 20:44
        przepraszam ,nacisnęłam ent i poszło...

witajcie
        u mnie ciężkie dni , ale nie z powodu migreny ,skądże . z powodu ospy
        wietrznej ,która bardzo rozlegle zaatakowała mi dziecko .walczymy z
        gorączką ,świądem ,mazidłami ,bezsennością . w dodatku jesteśmy same jak palec -
        mąż wyjechał ,a reszta rodziny hen w świecie . dobrze że mam sąsiadki....
        migrena chyba się obraziła że nie jest na pierwszym planie i sobie zasnęła (a
        noce nieprzespane , dni niedojedzone , stres , papierosek , ech tylko czekać
        jak się obudzi) .pozdrawiam bezmigrenowo ale z zatroskanym sercem.
        • venus22 Re: Co u Was?????ano niewesoło! 14.03.04, 21:20
          Wiatrowka, aha.
          Moje dziecko jakos lagodnie to przeszlo, nawet nie pamietam czy tu sie dzieci
          na to szczepi czy nie? bo jest tyle szczepien.

No nic, kochana, nic nie pozostalo tylko czekac az przejdzie..
          mam nadzieje ze nie bedzie ja za bardzo swedzialo.
          Dobrze ze chociaz migrena nie przeszkadza.
          uwazaj nie tylko na dziecko ale tez na siebie.
          Venus
          • marialudwika Re: Co u Was?????ano niewesoło! 14.03.04, 22:21
            Zdrowka dla dziecka i niech sie nie drapie bo zostana dziobki.POzdrawiam
            ml
            • marialudwika Re: Co u Was?????ano niewesoło! 15.03.04, 13:32
              Jestem zdenerwowana poniewaz na jednym z uczeszczanych przeze mnie for ktos
              podszywa sie pod moj nick zamieniajac W na dwa V.Na wszelki wypadek o tym pisz
              by i tutaj ewentualnie nie zasial niepokoju.POzdro
              ml
    • nessq Re: Co u Was????? 15.03.04, 14:33
      Ano czuje nadchodzacy atak. Od rana nerwy. Musielismy z synkiem (5 miesiecy) jechac na pobranie krwi. Mnie jako matce serce sie na sama mysl krajalo, a w drodze do przychodni strasznie sie stresowalam, bardziej niz synek. Meza z malym wyslalam do gabinetu, bo ja nerwowo bym nie wytrzymala, patrzac jak malego mecza. Siedzialam pod gabinetem i slyszalam tylko jego wrzask, jak mu ta krew pobierali. Po powrocie do domu, opchalam sie czekolada, nie jedzac wczesniej sniadania... Atak murowany, ale musialam jakos to odreagowac. Jakas godzine temu mialam cos w postaci aury, a teraz juz czuje lekie cmienie z lewej strony glowy. Zobaczymy, jak bedzie. Moze sie nie rozkreci na dobre, czasami i tak bywa.
      • marialudwika Re: Co u Was????? 15.03.04, 16:17
        Moze atak przejdzie bokiem!!!!Jak mojemu dziecku kiedys a potem mojej wnuczce
        pobierali krew tez ciezko to przezywalam,coz to slynne serce matki/babki/.
        U nas sztormowy wiatr,mialam tez dzis kilka stresow i juz peka mi glowa.POzdro
        ml
        • marialudwika Re: Co u Was????? 18.03.04, 09:56
          Dawno nikt w tym watku nie pisal.Zostal przytloczony epistolami drP.U mnie jest
          bez zmian,ale poddenerwowana faktem,ze nasze forum rozmywa sie w niekonczacych
          sie wypowiedziach dr.P,tak dlugich,ze samo patrzenie na nie WYWOLUJE BOL GLOWY.
          POzdro
          ml
          • nessq Re: Co u Was????? 18.03.04, 12:08
            Przestalam wczytywac sie w klotnie, bo nie wyciagalam zadnych wnioskow, a tylko denerwowala mnie cala sytuacja, ktora do niczego nie prowadzila.
            U mnie natomiast pogoda za oknem przepiekna, wiosna sie budzi do zycia:))) Za to w domu...maz lezy z grypa, wiec przyjemnie nie jest, tym bardziej, ze mam teraz dwojke malych dzieci: meza i syna. Oby wszystko wrocilo do normy, a bol glowy nie dawal o sobie znac.
    • magnolia59 Re: Co u Was????? 18.03.04, 20:43
      To dla mnie chyba też najlepszy temat do dopisania się. no iwęc dzisiaj jest
      nieźle. Zaczęło boleć dopiero około 12 i przeszło do znośnego stanu po 1
      tabletce.. Narazie ta migea, którą świeżo dostałam działa na mój ból codzienny.
      Poza tym zafundowałam sobie masaż rozlźniający i nie wiedizałam,że to taka
      różnica. Oj jak bolało i jak bobrze mi potem było!!! W sobotę idę znowu.
      A...i chciałam sie umówić do poradni neurologicznej przy Instytucie psychiatrii
      i neurologii w warszawie. Mam tam skierowanie z adnotacją "PILNE". Pani
      zaproponowała mi pierwszy wolny termian....10 maja. Do tego czasu mogę sie zawyć
      z bólu. Dzięki Bogu za prywatną opiekę medyczną!!!!
      • marialudwika Re: Co u Was????? 18.03.04, 22:32
        A co Ci masuja??Mam plany by pojsc na masaze karku bo mi dokucza.Glowa ostatnio
        mniej/tylko tzw."normalne" bole glowy/,ale mialam przedtem 3 tygodnie migren z
        dwudniowymi przerwami.Koszmar.POzdrawiam Was
        ml
        • wodnik82 Re: Co u Was????? 18.03.04, 22:57
          A ja szlaleje na rowerq.Pogoda przepiekna az zal w domu siedziec.Powietrze
          pachnie tak wiosennie ,slonce juz cieplo przygrzewa.Cudownie-psychicznie i
          fizycznie.W zeszlym tygodniu mnie dorwalo cos ala grypa ale sie juz tego
          pozbylem.A dzisiaj zaliczylem niezla glebe na rowerze.Ale jazda!!!Znowu jest
          tak cieplo :)
          Pozdr
          PFDAN,DINBB dla wszystkich
          P.S.Tez chodzilem swego czasu na masaze,sa rewelacyjne.Ulga jest ogromna.I to
          nawet jak nic nie dolega.Ja mialem masaz ogolny,calego kregoslupa.Ale troche to
          tutaj drogie :/
          • marialudwika Re: Co u Was????? 18.03.04, 23:24
            Tutaj tez drogie,hm.Fajnie,ze sie dobrze czujesz!!!I my mamy wiosne,ale podobno
            niebawem ma sie ochlodzic.Pozdro i oby dalej B.B./bez bolu/
            ml
            • venus22 Re: Co u Was????? 19.03.04, 01:46
              Ja rowniez uwielbiam masaze.
              Masaz to jedna z niewielu rzeczy ktore pomagaja mi na bole pochodzace od
              napiecia miesni w okolicach karku.
              Kiedys kupilam sobie taka maszynke do masazu Shiatsu, jest dobra ale troche
              niewygodna w uzytku, musze kombinowac zeby odpowiednio wysoko ja ustawic. Ale
              za to jaka ulga po ciezkim ataku.
              Nie zawsze moge ja stosowac, musze wyraznie czuc potrzebe tego masazu po ataku.
              Venus
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 19.03.04, 17:17
      --------------------------------------------------------------------------------
      witajcie
      muszę , muszę ,muszę Wam to powiedzieć! ŻYJĘ JUŻ TRZY MIESIĄCE BEZ MIGRENY ,
      BEZ TEJ CHOLERNEJ MIGRENY ! życzę Wam wszystkim takiego szczęścia !!!
      pozdrawiam serdecznie i wiosennie .
      • marialudwika Re: Co u Was????? 19.03.04, 21:17
        Oby te zyczenia sie spelnily!!!!Pozdr
        ml
        • wodnik82 Re:Brydzia super ze jest ok oby tak dalej/no text 20.03.04, 02:00
          • marialudwika Huragan wywoluje bol... 21.03.04, 10:15
            ..w kazdym razie u mnie.Wieje od wczoraj i blogoslawie istnienie
            Panadolu.Pozdrawiam i B.B.
            ml
            • marialudwika Re: Huragan wywoluje bol... 24.03.04, 16:42
              U mnie "cisza przed burza",pare dni bez B>G> wiec boje sie,ze nadchodzi
              A.M.Pozdro
              ml
              • brydzia1972 czai się... 24.03.04, 19:12
                a dawno jej nie było , oj dawno ...od wczoraj czuję się dziwnie podenerwowana ,
                i głowa jakas ciężka . ale cóz , taki los migrenika - nie znasz dnia ani
                godziny.
                pozdrawiam wszystkich!
                • venus22 Re: czai się... 24.03.04, 20:06
                  I ja czuje sie dzisiaj jakos dziwnie, ledwo wstalam z lozka - czulam sie
                  jakbym wazyla tone, a w ogole to nie moglam sie obudzic.. spalam jakims takim
                  ciezkim, glebokim snem, i okropnie mi bylo sucho w ustach, pomimo ze pilam
                  wode..
                  Venus
                  • brydzia1972 uciekła... 24.03.04, 23:46
                    • brydzia1972 Re: uciekła... 24.03.04, 23:50
                      przepraszam , poszło samo...
                      a migrena umknęła sama , co baaaaaaaardzo mnie ucieszyło . nie wiem co to
                      jest , zmyka jak na życzenie! życzę Wam takiej ucieczki - niespodziewanej ,
                      zagadkowej i trwałej (mam nadzieję) .
                      pozdrowienia z wiosennym wietrzykiem !
    • uve Re: Co u Was????? 25.03.04, 04:00
      Dziekuje dobrze.
      Jestem b. zajety, nie ma kiedy nosa utrzec. A tu wiosna na zewnatrz, ptaki
      spiewaja, pojechaloby sie gdzies dalekoooo.
      • marialudwika Re: Co u Was????? 29.03.04, 13:19
        "Na zachodzie bez zmian" bo glowa mi nadal peka..Zastanawiam sie,ile dni TO
        jeszcze potrwa.Mam serdecznie dosyc i bolu i mdloscie i..wogole wszystkiego.Do
        tego sasiad ZNOW boruje,wrrrrrrrrr!!!!!Pozdro
        ml
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 29.03.04, 07:46
      ja czekam z utęsknieniem na męża . wraca za 10 dni po 2 m-cach nieobecności .
      żebym tylko przez te emocje i oszołomienie migreniska nie dostała .
      pozdrawiam wszystkich i DINBB(chyba tak to było?jak nie to poprawcie!)
      • venus22 Re: Co u Was????? 29.03.04, 07:58
        UVE!! nie zauwazylam cie tu, co za niespodzianka.. ano witam, witam na forum..
        Venus
        ps
        Brydzia - az dwa miesiace, uooooo to dlugo!
        Venus
        • marialudwika Re: Co u Was????? 30.03.04, 16:12
          Wreszcie skonczylam migrene,trwala od ub.piatku.Teraz jestem do
          niczego,oslabiona i leniwa,ale najwazniejsze,ze glowa nie peka.Pozdro
          ml
    • brydzia1972 Re: Co u Was????? 09.04.04, 22:15
      u mnnie wszystko w najlepszym porządku! wrócił mąż, cieszymy się wspólnie
      spędzanym czasem , migrene po raz kolejny zażegnałam w zarodku (kawa+cytryna)i
      cieszę się , że robi się coraz cieplej i niedługo będę mogła zająć się
      ogrodem . aby tylko nie zrobić nagłego zrywu do działki , bo u mnie nadmiar
      tlenu (tj. kilka godzin na powietrzu )bywa przyczyną migreny .
      pozdrawiam wsszystkich ciepło !!!
      • marialudwika Re: Co u Was????? 11.04.04, 23:28
        Co prawda nie mam migreny/wreszcie!!!/ ale dopadla mnie jakas wirusowa
        infekcja=zaziebienie,wrrrrr!!Pozdro
        ml
        • marialudwika Re: Co u Was????? 16.04.04, 18:43
          Pierwszy dzien od 9.04 bez bolu,ale jestem w dolku,nic mi sie nie chce i nic
          mnie nie cieszy.Ani ladna a nawet piekna pogoda,ani wiosna.Mam odczucie bycia
          obok wszystkiego.I oslabienie.POzdro
          ml-wrak pomigrenowy
          • venus22 Re: Co u Was????? 16.04.04, 19:05
            Wspolczuje, ML.
            Ja to nazywam "prodrom".

Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej..

Venus
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka