Dodaj do ulubionych

Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szukam

28.03.11, 12:24
Proszę o pomoc,
Szukam odpowiednika essentiale forte na iherb i nic nie mogę znaleźć. Na opakowaniu eseelive napisane jest, że: zawiera fosfolipidy z nasion sojowych zawierające (3-sn-fosfatydylo) cholinę 300 mg. Pod samą choline jest sporo prapartaów ale jakoś żaden działaniem nie pokrywa się z esselive. Proszę o podpowiedź co może być jego najbliższym lub najlepszym odpowiednikiem.
Ja przyjmuję 6 kapsułek dziennie, opakowanie ma tylko 50 sztuk a kosztuje 40 zł.

Bzyka
Obserwuj wątek
    • rich69 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 28.03.11, 13:33
      W tym produkcie masz wszystkie lipididy oraz bardzo rozszerzony zestaw o skladniki poprawiajace funcje watroby w jednym:www.iherb.com/Liverite-Liver-Aid-60-Capsules/28691?at=0
      • bzyka.bzyklewska Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 28.03.11, 13:49
        Dziękuję smile
        Kurcze, też bardzo drogo wychodzi sad

A ten - www.iherb.com/Now-Foods-Liver-Detoxifier-Regenerator-180-Capsules/11016?at=0 ?

Bzyka
        • rich69 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 28.03.11, 14:19
          Dobry, tylko brakuje mu fosfolipidow ktore zawiera Essantiale Forte i LiverAid.
          • bzyka.bzyklewska Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 28.03.11, 15:30
            OK - dziękuje bardzo smile A czy możesz mi napisać, czy zważywszy na taką samą cenę lepiej kupić Essentiale czy LiverAid?

Bzyka
            • stranger84 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 01:34
              Ciekaw jestem w której aptece Essentiale forte kosztuje 40 zł ? Poza tym najlepiej opłaca się kupić polski odpowiednik ESSELIV Forte 60 kaps [300 mg fosfolipidów w kapsułce] w niektórych aptekach poniżej 20 zł. Po co przepłacać?
              • rich69 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 10:43
                Ja bym kupil Liver Aid 120 tab, dlatego ze wszystkie czynne skladniki (1o) maja za zadanie wspomuc regeneracje watroby, najwajzniejszego organu w naszym organizmie. 120 tab wychodzi jeszcze taniej 21.86 USD. Esseliv zawiera tylko fosfolipidy 300 mg i nie wiadomo jakich.
            • ziucia48 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 10:34
              Bzyko..tu jest dużo tańsze Essentiale Forte :

online.aptekiglowne.pl/product_info.php?products_id=1300
              • bzyka.bzyklewska Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 11:25
                Dziękuję smile

stranger84 - Essentiale kupuję w mojej lokalnej aptece i kosztuje 38,90 dokładnie. Wiem, że warto jest kupować w aptekach internetowych jednak wtedy trzeba zrobić większe zakupy bo z kosztem przesyłki wychodzi ponownie.

rich69 - Będę zamawiała ponownie zioła na iherbie więc domówię Liver Aid. Antybiotyki uszkodziły mi wątrobę, bilirubinę mam bardzo wysoką a próby kiepskie. Muszę się regenerować dlatego zdecyduję na Liver Aid skoro ma lepszy skład.

ziucia48 - dziękuję, kurcze różnica w cenie dwukrotna!

Bzyka
                • baska192 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 12:27
                  Zdecyduj sie jeszcze na Merz-Merz 3000.(przewlekle schorzenia watroby,wirusowe zapalenia;uszkodzenia toksyczne np.polekowe i poalkoholowe,stluszczenia,marskosc)...Uprzedzam ,ze drogie 150 zl 30 saszetek....I nie mam pewnosci czy na recepte czy nie.
                  • bzyka.bzyklewska Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 13:16
                    baska192 - o dziękuję bardzo za podpowiedź!!!! Zapytam mojego lekarza co o tym sądzi. Biorę taką masę ziół (protokół Buhnera) + kilka dodatków, suplementów i witamin, że mój lekarz i tak jest pełen podziwu dla mojej wątroby, która kiepska w badaniach i czasami cholernie boli ale jakoś powoli sobie radzi. Brałam antybiotyki przez 1 miesiąc (cztery na raz) i niestety nie dość, że zupełnie nie pomogły IgM boreliozy wzrosło o 100% to jeszcze lekko zżółkłam i posypała się wątroba, jelita, tarczyca, żołądek i skóra. Teraz leczę się Buhnerem, homeopatami i ratuję zrujnowany organizm przez borelię i klasyczne leczenie!

Każda podpowiedź jest dla mnie na wagę złota! Bardzo dziękuję!

Bzyka
                    • baska192 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 13:46
                      bzyko ...tak sie spieszylam,ze sie pomylilam chociaz spisywalam z opakowania.To sie nazywa Hepa-Merz.
                      • bzyka.bzyklewska Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 29.03.11, 14:08
                        Dziękuję bardzo - znalazłam w sieci smile
                        A jak często przyjmujesz ten lek - pytam, bo muszę zaplanować na jak długo mi wystarczy takie duże opakowanie.
                        Bzyka
                        • prowirus Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 01.04.11, 07:19
                          Witam. U mnie w aptece Essentiale Forte już od pół roku jest w promocji po niecałe 20zł. Mogę Ci kupić i wysłać ze 3-4 opakowania.
                          • dx771 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 01.04.11, 08:17
                            Esseliv w DOZ-ie

Esseliv w Tanim leczeniu

Essentiale w Tanim leczeniu

Jeżeli zamówienie jest na min. dwieście złotych (tak było kiedyś) to apteka Tanie leczenie. przysyła bez kosztów transportu.
                        • baska192 Re: Odpowiednik Essentiale forte na iherb - szuka 01.04.11, 14:04
                          Bzyko w ramach oszczednosci spokojnie wystarczy jedna saszetka dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka