Dodaj do ulubionych

Komplet objawów

21.08.11, 22:38
Witam,
Czy borelioza może dawać takie objawy:
-ogólna męczliwość, osłabienie, słaba koncentracja
-problemy z oddychaniem, dusznośc z niewyjasnionej przyczyny [bardzo marna spirometria oglądana przez alergologa, próby na alergie, EKG echo serca, RTG płuc, tarczyca- w normie] (czasem zdarzalo się tak, że bardzo cieżko mi sieo ddychało i ledwo co mogłem nabrać powietrza)
- męczliwość rąk, nóg, uczucie 'wypompowania', brak siły
- drzenie mięsni przy niewielkim wysiłku np. ptrzymanie długopisu
(przypadke, ustawienie jak do pompek)
- twarz
xszytnowśc twarzy
x m. oczu, rozjeżdzanei obrazu
x bekotliwa mowa, spelenienie
x sztywnosć m. problemy z uśmeichaniem, uczucie nieautentyczności uśmiechu i wyrażanych emocji,
xtruności z mimiką

??
Z góry dizekuje za odpowiedź i pzodrawiam
Obserwuj wątek
    • adomi6319 Re: Komplet objawów 22.08.11, 07:34
      Na początku strony jest tzw. "FAQ" czyli - najczęściej zadawane pytania
      tam jest zebrana wiedza na temat boreliozy, m. in. możliwe objawy:
      docs.google.com/Doc?id=dfs9jh96_2dtvkm7ff
      przed zadawaniem kolejnych pytań proponuję poczytać też inne informacje z FAQ, (bo po to powstało, żeby każdy nowy piszący miał tę odpowiedź dostępną od razu, a także po to, żeby starzy członkowie forum nie pisali po raz 2543 tej samej odpowiedzi) i pytać na forum dopiero jak coś jest niejasne

a wracając do pytania - to wszystko może być objawem boreliozy, ale nie jest charakterystyczne dla niej, czyli może być też objawem innych chorób
      zastanów się czy miałeś kiedykolwiek kontakt z kleszczem, czy miałeś rumień (ten potwierdza boreliozę w 100%)
      • heyapple Re: Komplet objawów 22.08.11, 19:12
        Czytałem już to FAQ, ale tam jest sporo objawów podanych.
        A jakie są 'specyficzne' objawy, zwłaszcza dla neuroboreliozy ?
        To jest dla mnei wazne. Dodatem ze to nie są wszystkie objawy. Męczy mnie m.in
        męczliwosć, apatia, bardzo mocna mgła umysłowa ...
        • rrrenifer Re: Komplet objawów 22.08.11, 20:24
          heyapple napisał:
          > A jakie są 'specyficzne' objawy, zwłaszcza dla neuroboreliozy ?

Specyficzne, to znaczy jakie? występujące u wszystkich chorych? nie ma takiej listy
          Skoro czytałeś faq, to wyczytałeś też, że to nie jest cała lista, ale objawy najczęściej występujące
          może postaraj się wybrać te neurologiczne - to będziesz miał neuroborel..., tyle, że każda borelioza ma szansę stać się "wersją neuro", to nie takie proste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka