tosho
14.10.11, 19:21
Witam, zamieszczam większą część badań, które zalecił mi dr Horowitz (reszty niestety nie mam u siebie, bo zostały u lekarza, ale te co zamieszczam to na pewno większość). Być może dla kogoś okaże się to pomocne. Badania te były dobierane pod kątem mojego przypadku, jak dotarłem do doktora H. to już miałem za sobą 2,5 letnią wędrówkę po lekarzach w celu poszukiwania diagnozy, więc sporo badań i tak już było zrobione. W nawiasie nazwa laboratorium, w którym badanie było robione.
Badania z krwi:
laboratorium igenex.com:
1. Western-Blot IgM i IgG na boreliozę (igenex.com)
laboratorium mdlab.com:
2. Wirus HHV-6 warianty A i B real-time PCR
3. Epstein-Barr Virus real-time PCR
4. Mycoplasma fermentans real-time PCR
laboratorium bioreference.com:
5. IgA immunoglobuliny
6. IgG immunoglobuliny
7. Kwas metylomalonowy
8. Testosteron całkowity
9. Testosteron wolny
10. Gliadyna IgG i IgA
11. IgG subclasses/ subclass 1, 2, 3, 4, IgG całkowite/
12. IgE
13. IGF-1
14. Transglutaminaza IgG i IgA
15. Alergie (białko jajek, mleko, dorsz, pszenica, kukurydza, orzeszki ziemne, soja, krewetki, małże, orzechy włoskie, przegrzebki)
Badania ze śliny:
laboratorium aeron.com:
16. kortyzol - nie polecam robić kortyzolu ze śliny, badanie to nie jest wiarygodne, znalazłem kilka artykułów na ten temat. Jak już to kortyzol z krwi.
17. dhea - tutaj nie wypowiadam się, bo nie wiem
Badanie z moczu:
laboratorium doctorsdata.com:
18. metale ciężkie (15 różnych) - zbiórka moczu po podaniu środka chelatującego. Moim zdaniem w 99,9% przypadkach to badanie nic nie wniesie, nie żyjemy w sterylnym środowisku, każdy ma w sobie jakieś drobiny metali ciężkich. Jak nie ma powodów żeby podejrzewać zatrucie metalami ciężkimi, to nie robiłbym tego badania. Mi wszystkie metale wyszły w normie albo niewykrywalne, jedynie ołów podwyższony o bodajże jedną jednostkę powyżej normy.
Także generalnie większość z tych badań jest dostępnych w Polsce, jeśli ktoś uzna, że jest sens ich wykonywania.
Pozdrawiam