Dodaj do ulubionych

Kręcz karku

17.10.11, 10:36
Witam mam pytanie czy ktoś na forum ma kręcz karku i jak on sie u Was objawia...? Czytałam że kręcz to przechylenie głowy w jedną stronę do barku i utrzymywanie się w tej pozycji... Ja natomiast pare lat temu trafiłam do szpitala bo mi wykręcało głowe w prawo i lewo przez kilka minut oczywiscie lekarze postawili diagnoze odwodnienie...Pytam gdyż znowu po lekach mam napiety miesien i wrażenie jakby mnie chcialo wykręcac ehhh z góry dziekuje Wszystkim za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • rdk69 Re: Kręcz karku 17.10.11, 10:46
      A jakie to ma znaczenie, czy ktoś inny ma lub nie ma? Może Cię przewiało?
      • xena1988 Re: Kręcz karku 17.10.11, 10:57
        Nie sądze że mnie przewiało...taki ma sens bo chcialam sie dowiedzieć jak sie to objawia u ludzi w jaki sposob czy podobnie jak u mnie... i czy udało się komuś z tego wyjśc strasznie wkur...to jest..
    • pemoc1 Re: Kręcz karku 17.10.11, 11:16
      Drogi dziku, ten wątek został juz poruszany:

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,101106878,101106878,czy_ktos_ma_krecz_karku_.html
      Pozdrawiambig_grin Leń
      • xena1988 Re: Kręcz karku 17.10.11, 11:20
        Drogi Leniu widziałam te odpowiedzi ale może wśród ludzi jest ktoś komu udało się to już pokonać a ten link który mi wysłales jest bardzo stary juz Pozdrawiam kolegesmile
        • margolcia_63 Re: Kręcz karku 17.10.11, 11:48
          Nie daj sobie xena wmówić, że coś masz od przewiania. Mnie takimi tekstami częstowali zakaźnicy przy temperaturze otoczenia ponad 30 st. Objawy przewiania okresowo mijały na antybiotykach. No i jeszcze mogły być od "złego spania".

Jak jest pogorszenie ratuję się Ibupromem Max i przewianie mija i "złe spanie" też. Nie wiem, czy to przewianie, "złe spanie", czy raczej ... wydmuchanie. Stawiam na to trzecie.
          • xena1988 Re: Kręcz karku 17.10.11, 12:11
            Hehesmile Ja jestem pewna że mnie nigdzie nie przewiało ...;/ A lepiej już sie czujesz margolcia na lekach przeszło ci to troszke? Pozdrawiam
            • margolcia_63 Re: Kręcz karku 17.10.11, 12:26
              Xena, mnie pomaga Ibuprom + antybiotyki, czyli jest stan zapalny w wynku infekcji. Nawet jedna strona jest wg. mnie obrzmiała i pomagają zimne okłady. Napewno warto pogimnastykować te okolice, mnie masakrycznie chrzęści jak zwracam głowę w prawą stronę, dodatkowo boli postawa czaszki, część czaszki, połowa czoła, oczodół, łopatka.... pewnie na lewo jest mi bardziej po drodzewink
              • xena1988 Re: Kręcz karku 17.10.11, 12:30
                Aha no to dołącze Ibuprom do abxsmile) Ja sie już nie wypowiem o moim kregosłupie szyjnym ciągle mi coś strzela, trzeszczy namieszane mam ładniesad u mnie lekarz stwierdził że chyba to od bartonelli bo mam troszke policzek i skóre glowy zdrętwiała.;/ Pzdr
          • pies_z_laki_2 Re: Kręcz karku 17.10.11, 13:24
            I jeszcze od "skrzywienia kręgosłupa", który to kręgosłup mam śliczny, jak w modelu do nauczania studentów medycyny smile Albo od "nieleczonych zębów", które mam zdrowe jak rydz tongue_out (cudzysłów, czyli tekst kolejnych lekarzy, domniemanie potem sprawdzone u innego specjalisty, ortopedy czy dentysty. "krzywe spanie" niemożliwe z powodu używanej poduszki ortopedycznej tongue_out)

Doszłam do wniosku, że bolą mnie czasem mięśnie karku, raz wyżej, raz niżej, czasem mięsień na całej długości szyi (tylko po lewej stronie). Ale czasem bolą mnie (i promieniują bólem wokół) węzły chłonne zlokalizowane w środku długości szyi, albo bliżej potylicy, albo w okolicy połączenia mięśni szyi i obojczyka, czasem te bliżej żuchwy czy ucha, a czasem bliżej dołu obojczykowego. Zakładam, że przyczyna tego jest jedna, i że nie jest to skutek krzywego spania czy tp.

Przy abx wszystkie te objawy znikły, po abx czasem wracają...
            • xena1988 Re: Kręcz karku 17.10.11, 14:20
              Ciesze się że na abx ci sie już nic nie dziejesmilesmile Bardzo motywujące ja sie lecze dopiero 3 miesiąc wiec musze troszke poczekać..Pzdrsmile
              • szila2008 Re: Kręcz karku 19.10.11, 21:36
                Xena to ja wtedy pisałam o kręczu karku.
                Jestem ciekawa jak on dokładnie u ciebie się objawia?Ile go już masz?Czy masz go ciągle czy są momenty,że puszcza?Czy diagnozował cię neurolog?
                Ja niestety wciąz się z tym męczęsad
                • xena1988 Re: Kręcz karku 20.10.11, 09:18
                  Mi z 3 lata temu wykręcało głowe w prawo i lewo...po podaniu kroplówek puściło niby na odwodnienie bo nie wiedziałam jeszcze że to borelka . Ja czuje napięte mięsnie na karku i szyji;/ nie wykręca mnie już ale czasami cięzko mi utrzymać głowe w normalnej pozycji przez te mięsnie mam wrażenie często jakby mnie chciało skręcić ale nie skręcasmile a u Ciebie szilla jak sie to objawia ciągle masz przechyloną głowę?
                  • szila2008 Re: Kręcz karku 20.10.11, 19:02
                    U mnie jak było lepiej to tez było tylko wrażenie wykręcania ale kiedy jest gorzej to dochodzi niestety skręt i napięciesad
                    Według neurologa to nie bb a dystonia i tu jest d....bo nieuleczalna.
                    Sądzę,że to jest od chlamy bo tam więcej osób ma kręcz.
                    Czy na abx jest u ciebie lepiej?Czy masz jeszcze jakieś inne objawy bb?
                    Moim gł objawem rozpoczęcia leczenia był właśnie kręcz.

Pozdr.Wiola
                    • xena1988 Re: Kręcz karku 20.10.11, 19:11
                      Mi tylko raz w zyciu wykręciło głowe teraz nie czuję tylko napięte mięsniesmile A mam zdiagnozowaną chlamydie myco i bartonelle nisko dodatniasmile a z objawów bb mam zdrętwiały kark ale wiadomo że to nie koniecznie od bb bo biore lelki na bartonelle i chlame ikark mi odpuscił smile a nigdy w testach mi nie wyszła bbsmile Pzdr
                      • szila2008 Re: Kręcz karku 20.10.11, 20:25
                        Jakie bierzesz(brałaś) abx?
                        Gdzie się leczysz?
                        • xena1988 Re: Kręcz karku 20.10.11, 21:00
                          Ja lecze się krótko bo dopiero leci 3 miesiąc smile A mam pytanie ty ciągle masz skręconą głowę ?;/ czy puszcza Ci i tylko czasami skręci? Ja lecze się u dr W .
                          • xena1988 Re: Kręcz karku 20.10.11, 21:16
                            Aha a abx które łykam to Levoxa odpowiednika Tavanic i azitrin i oczywiscie pulsuje tinismilenarazie na początek słaby zestawtongue_out
                            • szila2008 Re: Kręcz karku 20.10.11, 22:05
                              Nie mam ciągle skręconej głowy ale nasila mi się podczas ruchu np. rękami.
                              Jak leżę lub siedzę podparta jest ok.
                              A byłaś u neurologa?
                              • xena1988 Re: Kręcz karku 20.10.11, 22:16
                                Robiłam prześwietlenie kręgosłupa ale wszystko jest ok . Nie byłam u neurologa bo odkad mnie wykreciło mineło już troszke a teraz mam wrażenie jakby chciało ale nic mi sie nie dziejesmile Ja uważam ze to sprawa atypówek niestety i trzeba sie leczyć... Na forum chlamydii widze że jest sporo osób które to mają a ty leczysz się jeszcze ? Myślisz że to od chlamydii to może skup się na leczeniu jej ona z myco tez może mnieszac niestety;/ a ta dystonie kto stwierdził robiłas jakies badania na to>?
                                • szila2008 Re: Kręcz karku 21.10.11, 15:58
                                  Dystonię szyjną neurolog stwierdza na podstawie objawów bo badań jako takich na to nie ma.Leczenia nie ma również i tu jest nawiększy problem.
                                  Ja byłam na abx 2 lata.Teraz po 9 miesiącach przerwy chyba muszę znów wrócić do abx bo jest coraz gorzej.
                                  Brałam abx również na koinfekcje w tym pół roku tavaniku.
                                  • xena1988 Re: Kręcz karku 21.10.11, 17:04
                                    Ale gdybyś miała dystonie to inni ludzie z atypówkami nie mieliby podobnie a na lekach ci to nie zanikała ?? Nasilało ci sie po lekach czy puszczało... chcesz wrocić do abx to chyba ci pomagałysmile Bedzie dobrzesmile
                                    • szila2008 Re: Kręcz karku 21.10.11, 19:46
                                      Na lekach było różnie ale nie tak żle jak teraz.
                                      Największa poprawa była w 3 miesiącu lecznia a potem szkoda gadać.
                                      Myślałam,że jakoś dojdę do ładu z moim zoo bo przestałam już wierzyć w pozbycie się ich ale po masażach na łóżkach masujących coś pękło i nastąpiło momentalne pogorszenie.
                                      Ile czasu teraz masz objaw kręczu i czy masz takie momenty ,że wogóle nie czujesz tego objawu?
                                      • xena1988 Re: Kręcz karku 21.10.11, 20:44
                                        Tzn ja czuje że jedną strone mam cięższa od drugiej i mięsnie bardziej napięte miałam też zdrętwiały kark i szyje z jednej strony a na lekach mi puscilo i dlatego mam wrażenie ze nie moge głowy utrzymac ale mowie ja nie mialam tego tak tragicznie bo mi tylko raz w zyciu wykreciło głowę i od tamtej pory nie mialam zdretwaily kark ale jak puscilo to mięsnie mam napięte;/ a u Ciebie jak to wygląda raz na dzień Cie łapie i trzyma długo? Czy raz na pare miesiecy masz tylko tak? Mi się wydaje też że to od tej chlamy wiesz;/ Ja miałam wynik w klasie Igg 128;/
                                        • xena1988 Re: Kręcz karku 21.10.11, 20:48
                                          Szila jak będziesz chciała pisz na maila natasza160@interia.pl
                                          Pzdrsmile
                                          • szila2008 Re: Kręcz karku 21.10.11, 22:51
                                            OKsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka