Dodaj do ulubionych

Katowiczanka10--Srebro koloidalne

05.02.12, 16:07
Witam i pozdrawiam wszystkich Forumowiczow po baaardzo dlugiej przerwie.
Mam nadzieje ,ze znajdzie sie pare osob ktore mnie jeszcze pamietaja.Katowiczanka 10 to moj stary pseudonim (Kasia i Frank)...zapomnialam hasla wiec musialam zalozyc sobie nowy profil.
Cos sie ze mna niedobrego dzieje; mozliwe ze tez dopadla mnie borelioza . Wynik mialam w 2007 pozytywny , jednak nie mialam objawow.Teraz w grudniu mialam gosci mocno zakatarzonych, ja sama bylam strasznie oslabiona i bylam w takim stresie jak nigdy dotad.Kilka dni pozniej zaczelam miec bole w przeponie ( do wytrzymania) i zaczely mnie przechodzic i przechodza jakby prady po calym ciele, skakaly i skacza mi miesnie.Objawow grypowych zero.
Mysle ,ze to wirus (moze przeciez zaatakowac rozne organy).Mam zamiar brac srebro koloidalne
Obserwuj wątek
    • zynk Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 05.02.12, 20:09
      Jeżeli masz dobrej jakości i sprawdzone srebro, możesz brać do 150ml dziennie, przestrzegam przed stosowaniem srebra z niepewnego źródła.
      Ja robię sobie sam srebro, jestem pewny jego jakości.
      Pozdr.
      • dx771 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 05.02.12, 21:15
        zynk napisał:

> Jeżeli masz dobrej jakości i sprawdzone srebro, możesz brać do 150ml dziennie,
        > przestrzegam przed stosowaniem srebra z niepewnego źródła.
        > Ja robię sobie sam srebro, jestem pewny jego jakości.
        > Pozdr.

Na co je stosujesz i czy masz efekty?
        • baska192 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 05.02.12, 23:17
          Czesc Katowiczanko.Ja nie mam ze srebrem zadnych doswiadczen ale na forum chlamydia jeden z forumowiczow napisal ,ze bierze nanosrebro koloidalne 2 lyzeczki dziennie na czczo i ma po tym silne herxy.Zerknij tam.Pozdrawiam serdecznie.
    • iza-pal Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 00:29
      Każde srebro ma napisaną dawkę, którą można przyjąć maksymalnie.Przyjęłam w sumie trzy butelki( 2litry)srebra o różnym stężeniu. Nie należy na nim oszczędzać i wybrać dobrej jakości. Koniecznie nano srebro (odpowiednia małe cząsteczki),aby nie osadziło się w tkankach.
      Ja po nim herxów nie miałam,ani szczególnej poprawy. Być może trochę patogenów wybiło.
      Zdecydowanie pomagało mi przy bólach gardła (płukanie).
      • zynk Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 08:29
        Bardzo często podawane są informacje o przyjmowaniu ok. jednej łyżki dziennie (jest to 15 ml, i dla srebra o stężeniu 5 ppm stanowi to 75 mcg czystego srebra) bez podawania kontekstu w kategoriach celu. Problem polega na tym iż jest to daleko za mało do wyzwolenia wyraźnych efektów w razie choroby. Te informacje wydają się być prawidłowe ale w kontekście uzupełniania pierwiastków śladowych. Istnieje tymczasem jeszcze inny kontekst terapeutyczny, przyjmowania srebra koloidalnego, a więc przyjmowania go w razie choroby, i na czas choroby. W tym przypadku mówi się np. o uncji (ok. 30 ml) dwa do czterech razy dziennie. Dla srebra 5 ppm 120 ml dziennie daje 0,6 mg przy dawce 1,09 mg uważanej przez amerykańską EPA (Agencja Ochrony Środowiska) za krytyczną (nie, nie umrzemy po jej przekroczeniu po prostu wg. EPA nie należy jej przekraczać w ciągu jednego dnia). W artykule Colloidal Silver The Rediscovery of a Super Antibiotic? można znaleźć informacje że jedna do czterech łyżeczek dziennie to dawka żywieniowa. Dalsza część artykułu podaje iż w razie choroby naturopaci zalecają podwojenie lub potrojenie dawki żywieniowej na 30 45 dni, zaś w ciężkich przypadkach zalecają jedną do... trzydziestu dwu uncji, tj. do 0,96 litra (przy 5 ppm)! Artykuł ten ostrzega aby nie narazić się na zbyt silny efekt detoksykacyjny w przypadku spożywania dużych ilości srebra koloidalnego (nie mówi się więc o toksyczności, ale o bardzo intensywnym zabijaniu i pozbywaniu się patogenów z organizmu). Mamy tylko pięć kanałów eliminacyjnych (wątroba, nerki, płuca, jelita, skóra). Szybko zabijane patogeny mogą spowodować tymczasowe przeciążenie systemu eliminacyjnego, objawiając się bólami głowy i mięśni, samopoczuciem jak podczas grypy, zmęczeniem, nudnościami. Należy też bezwzględnie dbać o regularne wypróżnianie i więcej pić by wspomóc system wydalania organizmu.
        • zynk Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 08:44
          Gdyby kogoś zainteresowała sprawa wytwarzania srebra koloidalnego na własne potrzeby, mogę przygotować materiał i opisać na forum.Zapewniam, że jest prosty, tani i bezpieczny, ale spożywanie na własną odpowiedzialność.
          • iza-pal Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 11:30
            Ja jestem zainteresowana smile
            • zynk Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 07.02.12, 10:44
              Witam.
              Podaj swoje namiary, wyślę opis.
              Pozdr.
              • anyx27 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 07.02.12, 12:21
                Kasieńko kochana, cieszę się, że sie odezwałaś smile Tak zaglądam często na twój profil na nk, a tam cisza... Zastanawiałam się, co u ciebie. Odezwij się czasem smile Ze srebrem nie pomogę niestety... sad ściskam cię mocno i życzę wszystkiego dobrego, zdrowia przede wszystkim smile
              • krzychu0619 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 10.02.14, 21:52
                Możesz mi przysłać procedurę produkcji tego srebra ?
                Dzięki pozdrawiam
                Krzychu
          • adrian_fenig Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 14:49
            zynk napisał:

> Gdyby kogoś zainteresowała sprawa wytwarzania srebra koloidalnego na własne pot
            > rzeby, mogę przygotować materiał i opisać na forum.Zapewniam, że jest prosty, t
            > ani i bezpieczny, ale spożywanie na własną odpowiedzialność.

Ja też jestem zainteresowany.
            • zynk Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 18:20
              Przygotuję opis, potrwa to kilka dni, myślę, że nie ma potrzeby opisywania na forum sposobu wytwarzania srebra, chętnych proszę o namiar na pocztę gazetową.
              • baska192 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 18:28
                To ja poprosze na moja poczte gazetowa.
    • fionka21 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 14:02
      Kasiu, nie mam doświadczenia ze srebrem, ale pamiętam doskonale waszą historie i pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Życzę Ci powodzenia w leczeniu. Będę trzymała kciuki smile
    • ada122 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 16:40
      Kasiu pisalam do Ciebie na priv ale pisze mi "ze uzytkownik nie przyjmuje wiadomosci od nieznajomych" a ja mam do Ciebie pytanie.
      • tajtaja Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 17:36
        Kasiu, pozdrawiam serdecznie...dawne czasy....
    • zazule Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 06.02.12, 22:34
      Kasia czesc smilesmilesmile

O srebrze nie mam pojeciasmile

pozdrawiam
      z
      • bagnowska Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 07.02.12, 07:54
        Ściskamy Cię, Kasieńko smile Walczymy ciągle..... Odezwij się na priv....
        Basia
        • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 08.02.12, 00:34
          Witajcie,
          tak sie ciesze ze jeszcze tyle osob mnie na tym forum pamieta i przesyla mi pozdrowienia ze az sie poplakalam z tego wszystkiego.Tak mi sie fajnie w sercu zrobilo jak przeczytalam te wszystkie wasze mile wpisy i pozdrowienia.
          Od smierci Franka minelo juz ponad 2,5 roku a ja jeszcze sie nie pozbieralam.....
          Depresja, nerwica no i nie wiem ...chyba borelka sie u mnie odezwala.Koniec grudnia poczatek stycznia juz nie wiem dokladnie kiedy. Pewnego dnia wstalam rano i mialam takie wrazenie ze ktos podlaczyl mnie do pradu.Bola mnie stawy, do tego mam chyba objawy neurologiczne bo nie wiem jak to nazwac, mam sporadyczne tiki miesni prawie wszedzie, skurcze serca, Sama nie wiem czy to tiki czy moze inaczej nazwalabym to takie rozladowania ;raz "tyknie" tylko raz a nastepnym razem 3-5 razy.
          Bylam w poniedzialek u lekarza pobral mi krew. Jutro wyniki, zobaczymy czy cos znajda......

Jeszcze raz dziekuje za cieple slowa wszystkim i tez wszystkich mocno sciskam.
          Na nasza klase rzadko zagladam.
          Nie wiem dlaczego moja poczta nie dziala, bede to jutro sprawdzac.Chyba ze E-mail zostal wyslany na stary adres. Teraz musi byc katowiczanka20.Na wszystkie pytania chetnie odpowiem.
          Basienko sciskam Was bardzo mocno, zgubilam telefon, juz dawno chcialam zadzwonic, wybacz prosze.Wysle Ci wiadomosc na priv.
          Pozdrawiam Kasia
          • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 08.02.12, 21:50
            Zapomnialam podziekowac za informacje o srebrze, wiec dziekuje.
            Dzis bylam odebrac wyniki badania krwi i porozmawiac z lekarzem (ten dobry lekarz ktory nas leczyl poszedl na rente)...a ten polak...powiedzial mi ,ze mam super wyniki i ze mam isc do psychiatry. W sumie niczego innego sie nie spodziewalamsmile ale nic, przynajmniej wiem ze watroba w porzadku.
            Pozdrawiam Kasia
            • ada122 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 09.02.12, 09:40
              Kasiu a ja dalej nie moge wyslac do Ciebie wiadomosci. Pisze na katowiczanka20 i nic a chialabym Cie zapytac o lekarzy bo Ty zdaje sie w polnocnych Niemczech mieszkasz?
              • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 09.02.12, 19:06
                Renatko, nie wiem co sie z ta moja skrzynka dzieje, ja tez chcialam wyslac wiadomosc i nie udalo mi siesad .Masz Skypa? to sproboj do mnie dzis lub jutro napisac albo zadzwonic.
                Do Basi:
                Basienko nie moge do Ciebe napisac, cos mi nie dziala....
                Prosze odezwij sie na Skypa.
                Moj Nick: Neoneo2301
                Pozdr. Kasia
                • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 08.03.12, 22:43
                  Witam,
                  mam do was pytanie bo juz sama nie wiem co mam robic, wiem ze Forum nie zastapi lekarza ale napisalam E-Mail do Doktora W. no i niestety nie przyjmuje nowych pacjentow do odwolania, wiec jestem w strachu bo nie chciala bym skonczyc tak jak moj maz.
                  Biore to srebro ale mysle ze to za malo i nie wiem czy to naprawde pomaga.
                  Biore tez magnez , wit c, b-complex, omege od 2 miesiecy.
                  Na ustach wyskoczyl mi Herpes jeden wysiew, pare dni pozniej nastepny. Poszlam do mojego neurologa, powiedzial ze jestem zdrowa ale poprosilam zeby przepisal mi Aciclovir, no i mi przepisal najwieksze dawki w tabletkach 800mg /35 tabletek. Nie wiem czy brac czy nie.
                  Mam pytanie (moze glupie, nie wiem ) czy jak wezme ta serie tabletek (wiem ze to duze dawki ) to czy kiedys jak np. dostalabym zapalenia mozgu to moze byc tak ze ten antywirusant nie bedzie juz skutkowal?
                  Chcialam napisac jeszcze,ze mam uczucie jakbym miala zaatakowany system nerwowy. Tiki miesni twarzy, brzucha itd. Mam czasem uczucie ze dudni mi caly splot sloneczny .
                  Macie jakis pomysl?
                  Pozdrawiam Kaska
                  • zazule Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 08.03.12, 23:00
                    jak zaspisal to raczej bierz.

Kasiu a dr Beata z katowic ?

Kasiu bez nerwow spokojnie.
                    • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 10.03.12, 22:01
                      Witaj Zazulko,milo Cie uslyszec
                      tak jak juz napisalam ponizej,nie wiedzialam ze Dr. Beata przyjmuje w K-cach,4 ulice dalej od mojego domu rodzinnegosmile zrobie sobie termin.
                      wiesz ja moze i troche panikuje,ale za duzo przeszlam i wiem jak moze byc i po prostu boje sie tych objawow neurologicznych.
                      Sciskam Cie mocno i pozdrawiam Kasia
                  • iza-pal Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 09.03.12, 07:38
                    Mnie również atakuje herpes. Ujawnia się podczas przeziębienia, stresu miesiączki, czyli wtedy kiedy organizm się osłabi.Myślę,że wiele intruzów się ujawnia przy osłabieniu, a herpres po prostu widać.Ja mam plan aby sama poprosić o abx na herpes i się przeleczyć.Kto wie,czy czegoś nie blokuje.
                    Brałam srebro 2 miesiące.Dobrej firmy o stężeniu 250 pp.Wtedy wydawało mi się,że niezbyt działa,ale teraz po dłuższym odstawieniu czuję się gorzej, jak wiecznie przeziębiona.Planuję do niego wrócić.
                    • fufuszka Re: do Katowiczanka10 09.03.12, 08:26
                      Pani doktor z Katowic rejestruje na obecną chwilę nowych pacjentów na początek czerwca, a z każdym dniem ich przybywa crying
                      Zadzwoń jeśli chcesz się leczyć wg ILADS...
                      www.borelioza-leczenie.pl/
                      • katowiczanka20 Re: do Katowiczanka10 10.03.12, 21:52
                        Bardzo dziekuje, nie wiedzialam ze Pani Doktor przyjmuje teraz w Katowicach.
                        Do czerwca dlugo czasu, zostalo mi troche antybiotykow,wiec chyba zaczne leczyc sie samasmile
                        Pozdrawiam
                    • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 10.03.12, 22:06
                      Hej, napisz prosze jakiej firm bralas srebro i w jakich dawkach.Pozdrawiam
                      • franiolek1 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 10.03.12, 22:20
                        Czesc Kasiu! Ja tez mocno Cie caluje i pozdrawiam cieplo.
                        Czy nadal mieszkasz w Niemczech? W tej chwili swietnie dziala centrum leczenia boreliozy w Augsburgu. Bylam tam w czerwcu i wydaje mi sie , ze dobrze sie znaja na naszych problemach. W razie potrzeby podam Ci wszsytkie namiary.
                        Caluje i czekam na wiesci o Twoim zdrowiu.
                        • ada122 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 11.03.12, 09:05
                          O ile mnie pamiec nie myli Katowiczanka juz miala kontakt z Augsburgiem i to raczej zly. Mi wprawdzie pomogli ale tez wyciagneli duuzo kasy ode mnie sad
                        • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 11.03.12, 14:19
                          Czesc Asiu, milo czytac podrowienia od Ciebie. Nadal mieszkam w Niemczech, choc czesto mysle o tym zeby wrocic do Polski ale to nie jest takie proste jakby sie czasem wydawalo.
                          Zobaczmy co to bedzie z tym moim leczeniem.
                          Mam nadzieje ,ze u Ciebie wszystko dobrze sie uklada. Sciskam Cie mocno i pozdrawiam serdecznie.
                          • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 11.03.12, 14:32
                            Rzeczwiscie, potwierdzam informacje, bylismy w Ausburgu. Wydalismy najmniej 1000 Euro na same badania. Jak dobrze pamietam po zaplaceniu rachunkow i wynikach badan kazano nam znow przyjchechac, a to bylo "tylko" 800 km.Podejrzewam ze lecza tylko "lekkie" przypadki, jak juz jest cos bardziej skomplikowane albo nie ma poprawy to nagle nie mozna zastac lekarza prowadzacego przez telefon, albo wymysla np. ze trzeba przyjechac (bo wiedza ze pacjent nie przyjedzie)
                            Czytalam tez dawno temu na Forum Niemieckim, ze tylko ciagna kase i chyba 3 lata temu o tym pisalam.
                            Franiolku, nie gniewaj sie na mnie ze tak pisze ale takie mam o nich zdanie i chorzy niemcy tez.
                            Pozdrawiam
                            • maleoobeauty Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 20.03.12, 11:54
                              Hi. Czy mógłby ktoś napisać jakiej firmy bierze srebro i w jakich dawkach??
                              Chciałbym spróbować. A boję się troszkę srebrzycy wink
                              • pawel96b Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 20.03.12, 12:51
                                Ja kupowalem w nano-tech.pl.
                                Mozna robic samemu: meissnerresearch.com/products/silver-generator wychodzi tanio i duzo.

To z nano-tech jest nanoczasteczkowe, malo jonow, male ryzyko srebrzycy. To z drugiego linka bedzie jonowe w duzej mierze, wieksze ryzyko.

Generalnie koloidu srebra trzeba brac dosc duzo, ja dojechalem do 2x250 ml dziennie. Kupowanie takiego w aptece za 30 zl i branie po lyzeczce nie ma sensu. Srebro dziala synergicznie z h2o2 (pare kropel 3% na 100-200ml).

Tu jest ciekawy link:
                                testimonials.silvermedicine.org/ms-cured-argentyn.php
                                Ja zwiekszalem dawki az nie bylo juz zadnych herksow. Aha, nie jestem szary smile Mi srebro bardzo pomoglo, po dodaniu h2o2 byly silne herksy.

Pawel
                                • maleoobeauty Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 20.03.12, 14:05
                                  Wielkie dzięki za info. A jeszcze Pawle przez jaki okres czasu piłeś srebro?
                                  • pawel96b Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 20.03.12, 14:57
                                    3-4 miesiace zaczynajac od 2x100ml do 2x250, okresowo nawet 2x300ml. Musialem zaczac robic sam, bo takie ilosci rozlozyby mnie finansowo. Zwiekszalem jak juz nie herksowalem na danej dawce.

Generalnie nie herksuje juz na niczym, a najbardziej pomoglo srebro wlasnej produkcji. Nie biore abx, staram sie znalezc optymalne suplementy. Od czasu do czasu bede robil pulsy duzymi ilosciami srebra zeby zobaczyc czy beda nowe herksy. Nie wiem czy to koniec borelki czy nie, ale jest calkiem dobrze, jak na 13 lat chorowania bez diagnozy.

Pawel
                                    • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 29.03.12, 20:31
                                      no to czekamy na odpowiedz Pawla, tez jestem ciekawa jak dlugo bral.

Ja w sobote jade nareszcie do domu,do Katowic.
                                      Mam takie pytania:
                                      -czy jest ktos na forum z okolic Katowic, chetnie sie z kims z forum spotkam.
                                      -gdzie mozna zrobic w Katowicach badania na chlamydie, jersinie, bartonelle,babesje ?
                                      -jak myslicie jakie badania powinnam jeszcze zrobic?? (na bb, bede miala robione badania w wiarygodnym lab. w Neimczech-obiecal mi moj lekarz.
                                      pozdrawiam Kaska
                                      • pies_z_laki_2 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 30.03.12, 00:04
                                        W Katowicach to nie wiem, ale u dr W. w Bytomiu na pewno tak.
                                        • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 23.05.12, 21:29
                                          W przyszym tygodniu mam termin u Doktor B, i zaczynam leczenie , troche glupio ze akurat w lecie kiedy slonko swieci, ale nic innego mi nie pozostaje i tak dobrze ,ze dostalam wizyte.
                                          Na biezaco czytam Forum, duzo starych watkow i mozg mi od informacji parujesmile
                                          Zrobilam sobie analize wlosow, choc wiem ze sa rozne opinie na ten temat.
                                          Robil ktos z was cos takiego?
                                          Ja mam glownie niedobory pierwiastkow sladowych, u wszystkich badanych przewaznie niedobor wynosi 100%
                                          Jesli to prawda, moze to oznaczac ze organizm zuzywa wszystko na walke z choroba?

Wie ktos moze co to moze oznaczac, te trzy wyniki to troche przegiecie i zaczynam sie martwic :
                                          Stosunek:
                                          Ca/Mg + 790%
                                          Ca/Sr + 489%
                                          Ca/Si + 897%

z gory dziekuje i pozdrawiam

• katowiczanka20 Re: zas kleszcz 26.05.12, 01:32
                                            Siedze sobie przy komp, jest 1.30 w nocy i czytam stare watki. Nagle dzwoni telefon (o tej porze...) odbieram.
                                            Dzwoni moja najlepsza przyjacioka z polski. Mowi ze jedzie z synem na pogotowie. Rabnal go kleszcz, wyciagnela tylko polowe, jada na pogotowie.
                                            Powiedzialam zeby zostawic kleszcza do badania i ze zazyc 200mg doxy. Syn ma 23 lata, szacuje go na 68 kg, 178 wzrostu. Dobrze powiedzialam??
                                            I powiedzialam 2razy dziennie po 200mg doxy, ale nie wiem jak dlugo. Na termin u lekarza napewno bedzie czekac dlugo....
                                            Pozdrawiam i piszcze prosze
                                            • katowiczanka20 olej lniany 05.06.12, 10:05
                                              czy uzywa ktos z was oleju lnianego, jesli tak to jak go uzywacie , w jakich dawkach.
                                              I jeszcze drugie pytanie czy olej lniany ma takie same skladniki co olej z wiesiolka w kapsulkach?
                                              czy sa to dwie rozne preparaty?- bo nie moge sie doczytac...
                                              Pozdrawiam
                                              • katowiczanka20 Re: olej lniany 29.06.12, 02:26
                                                Czytalam watki o kwasie alfa-liponowym , mam taki, dawki 600mg. Czytalam tez , ze nie powinno sie go brac jak ma sie plomby amalganowe. .....ja mam jedna.......juz nie wiem brac czy nie bracsad
                                                a jak by brac to daleko od witamin? ; daleko od abx? ...wie ktos moze?
                                                • katowiczanka20 Re: olej lniany 16.07.12, 23:55
                                                  mam pytanie:
                                                  -ile czasu po polknieciu antybiotyku potrzeba aby znalazl sie w krwioobiegu.
                                                  Czy zalezy to od rodzaju antybiotyku?
                                                  Napewno ktos wie.
                                                  Interesuje mnie Rolicyn i Zamur, moj obecny zestaw.
                                                  smile
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 18.10.12, 20:15
                                                    Witam, wlasnie wrocialm z Katowic z nastepnym zestawem abx.
                                                    Odebralam tez swoje wyniki i chce sie tymi informacjami z wami podzielic; przyznam ze jestem przerazona.Testowalam w sumie 4 wirusy.
                                                    Wirus Odry, wychodzi na to , ze bylam niedawno chora (nie mialam zadnych objawow)
                                                    igg 2.470,3 norma powinna byc ponizej 150
                                                    iga-ok, brak aktywnej infekcji

Varizella Zoster-pulpasiec, wychodzi na to , ze niedawno bylam chora (nie mialam zadnych objawow)
                                                    igg powyzej 2000 (szok-wiecej laboratorium nie mierzy ) norma ponizej 50
                                                    igm-ok
                                                    iga- nie zbadano

Wirus Coxsackie (nie mam typowych objawow, jedyne co to od stycznia przewlekly stan zapalny podniebienia twardego)
                                                    iga 20,3 --pozytywny---norma ponizej 10 jest wynik neg, miedzy 10-15 prawdopodobny
                                                    igg 17,4--pozytywny--norma ponizej 11 jest wynik neg, miedzy 11-15 prawdopodobny

Fajny lekarz pobral mi dzisaj znow krew do ponownwgo badania.
                                                    Podejrzewam ze tego Coxa mam conajmniej od roku aktywnego.
                                                    Objawy jakie dalej mam to ciezkie nogi, dretwienie rak, zle widze wszystko zamazane, no i te fascykulacje tez nie ustepuja.
                                                    Co wy na to?
                                                    Pozdrawiam

• pies_z_laki_2 Re: wyniki 19.10.12, 16:26
                                                    Drętwienie rąk? A poziom wit B12 badałaś kiedyś?
                                                  • iza-pal Re: wyniki 19.10.12, 19:13
                                                    A gdzie badałaś te wirusy : w Katowicach czy Niemczech? Czy lekarz zasugerował Ci to badanie?
                                                    Aż tyle wirusów aktywnych w niedługim czasie? Zastanawiam się na ile wyniki są reakcją krzyżową. Jak skomentował to Twój lekarz?
                                                  • margolcia_63 Re: wyniki 19.10.12, 19:51
                                                    dziecko.onet.pl/41803,6,11,ospa_wietrzna_i_polpasiec,artykul.html
                                                    Hm! Prawdopodobnie ospę wietrzną i półpasiec powoduje ten sam wirus.
                                                    To gdzie się badałaś i jaką metodą?
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 19.10.12, 21:04
                                                    Hi, poziom wit B12 badalam chyba w styczniu, byl w normie, biore b -complex prawie dziennie, magnez tez.
                                                    Badania robilam w niemczech, sama wyprosilam je u lekarza bo czulam , ze cos mnie zre ale nie wiedzialam do konca co, tak dlugo go molestowalam az mi je zrobil na koszt kasy chorych. W sumie jak obejrzal te wyniki to sam byl w szoku.Bylam u niego wczoraj, jest na tyle w porzadku , ze wczoraj zas pobral mi krew do kontroli, zeby zbadac czy ten coxackie dalej jest aktywny. Najprawdopodobniej mam go juz od stycznia aktywnego.
                                                    Moj lekarz przyznal wczoraj , ze on nie wie co dalej bo to nie jego dzialka i mam isc do jakiegos specjalisty.
                                                    Dzis tez zadzwonilam do tego laboru gdzie robiono te badania i mila pani Doktor opowiedziala mi ,ze te symptomy neurologiczne ktore jej opisalam wskazuja na to , ze te coxakie zajely mi system nerwowy, o bb nie chciala slyszec wiec nie drazylam tematu. Na coxakie nie ma lekow, takze kicha.Nie wiem co dalej.......
                                                    Bede sie kontaktowac z moja Dr. B w Katowicach zobaczymy co ona na to powie, jest zakaznikiem.Wczoraj mialam takiego dola, ze nie mialam juz sily pisac do niej na maila.
                                                    Pozdr.
                                                    Jest czy byl ktos na forum z iga pozytywnym na coxakie?
                                                  • pies_z_laki_2 Re: wyniki 20.10.12, 10:16
                                                    > poziom wit B12 badalam chyba w styczniu, byl w normie, biore b -complex prawie dziennie, magnez tez.

Ooops, o ile jest to przeciętna b-complex, to w niej nie ma B12... Sprawdź na opakowaniu, bo możesz to być powód drżeń i objawów neurologicznych... Niski poziom B12 we krwi to poziom bywa jeszcze w normie laboratoryjnej, ale za niski dla konkretnej osoby i jeszcze w normie, a już daje objawy niedoboru.
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 21.10.12, 00:37
                                                    Rzeczywiscie wynik badania b12 byl w styczniu u mnie akuratny czyli nic za duzo. Biore B complex Puritans Pride jest w pigulce 100mg Pisze , ze Daily Value ok. 1500%.
                                                    Starczy brac raz dzienne?
                                                    Watpie , ze to moze byc brak b12, nawet o tym nie mysle , ze moze sie cos dziac w mojej glowie albo przez bb albo tego wirusa coxa. Pani z laboru od wirusow powiedziala , ze objawy pasuja.
                                                    pozdrawiam
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 23.10.12, 10:09
                                                    Mam nastepne wyniki powtornego badania wirusa coxakie.
                                                    Iga skoczylo z 20,3 na 20,9
                                                    Igg skoczylo z 17,4 na 19,4
                                                    W sumie proporcjonalnie..........tak sobie tylko mysle , nie znam sie na tym.........
                                                    Pytalam tez o igm, okazuje sie , ze sie tego nie bada.Pani Dr z Laboru byla b. mila powiedziala , ze zrobi igm ogolnie na enterowirusy, wprawdzie nie bedzie ono jednoznacznie wskazywalo na coxa ale bedzie z tego badania mozna bylo wyciagnac odpowiednie wnioski.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • katowiczanka20 Znacie jakies metody alternatywne na coxaki? 24.10.12, 11:15
                                                    chcialam sie zapytac, czy ktos z was mial albo slyszal o kims kto mial przez dluzszy czas/ pare miesiecy aktywna infekcje coxakie? Czy moze ktos wie czy sa jakies ziola albo inne specyfiki ktore mozna stosowac.Ja nie znam angielskiego, a podejrzewam , ze w jezyku angielskim cos napewno jest, nawet w necie.Moglby mi ktos pomoc?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • pies_z_laki_2 Re: wyniki 24.10.12, 11:17
                                                    > . Biore B complex Puritans Pride jest w pigulce 100mg Pisze , ze Daily Value
                                                    > ok. 1500%.

Ale które B Complex? Z czy bez B12?

- www.puritan.com/b-complex-vitamins-021
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 24.10.12, 11:38
                                                    to z B12; w tej dawce ok. 1500% mialam na mysli wylacznie b12
                                                    Pozdrawiam
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 29.10.12, 17:18
                                                    mam juz nastepne wyniki.
                                                    IGM na enterowirusy pozytywne.
                                                    wynik 10,2 - norma do ponizej 9
                                                    okazuje sie , ze jest to coxackie B-5.
                                                    Poniewaz nie znam angielskiego prosze was zeby ktos mi pomogl i powiedzial cos na temat tego wirusa B-5.Po polsku, niemiecku nic nie znalazlam.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • prymulka1234 Re: wyniki 31.10.12, 18:24
                                                    Hej Katowiczanko.
                                                    I jak tam się czujesz? Co mówi Twój lekarz na te wyniki wirusowe? Do jakiego specjalisty Cię skierował i czy już byłaś?Rozumiem że to lekarz rodzinny(tzn internista) robił te badania?
                                                    Bierzesz abx y na BB?Pozdrawiam.
                                                  • katowiczanka20 Re: wyniki 03.11.12, 23:35
                                                    [i]Hej, to nie bylo tak. Badania zrobil mi neurolog, dla swietego spokoju zrobil mi te badania, bo chcial mi udowodnic , ze te wszystkie objawy - w szczegolnosci te tiki miesni to od depresji.
                                                    W poniedzalek ide do internisty, nowy lekarz , nie znam jej, pani doktor z polskim nazwiskiem, juz pytalam ,jest z polski. Zobaczymy co powie. Lecze sie u Dr. Beaty w Katowicach. Ciekawe co powie na moj zestaw abx , polska pani Doktor w niemcach.Prawde mowiac , nie lecze sie tutaj u zadnego internisty, wyprobowalam kilku, same konowa.....
                                                    Drugi temat, Berlin Charite-oddzial Imunologii,tez bede robila tam sobie termin, jest tam ponoc bardzo fajna pani Profesor ktora bierze zawsze przy leczeniu pod uwage wysokie igg i wierzy w przewlekla bb.Ale niestety do niej osobiscie sie nie dostane, ona przyjmuje tylko prywatnych pacjentow. Ale inni ponoc tez nie sa zli.W kazdym razie najlepszy jest Berlin.
                                                    Jestem caly czas na Rolicyn-doxy-tini
                                                    Co z tym wirusem, nie wiem, nie ma lekarstwa. W najgorszym przypadku podaja ponoc imoglobuliny-igg.Chyba dobrze napisalam...
                                                    Juz raz prosilam , zeby ktos napisal co pisza po angielsku o wirusie coxackie b5? Tak sie zastanawiam, ze chyba mi nikt nic nie napisal bo chyba bardzo zla prognoza.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • 4lu Re: wyniki 05.11.12, 11:48
                                                    Hej! Co u Ciebie? Jak sobie radzisz?
    • taboko Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 07.11.12, 15:48
      Kasiu jak udało Ci się dotrzec do lekarza w niemczech który wierzy ,że +IGG =przewlekła bb mam ten problem tylko kasy i sił zaczyna brakowac wysiada po kolei wszystko pozdrawiam
      • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 08.11.12, 00:43
        Taboko, nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba masz na imie Bozenka?
        Jeszcze do tej Pani Prof. w Berlinie nie dotarlam, natomiast poznalam tutaj chora na bb. no i ona mi o tym powiedziala, sama leczyla sie w Berlinie ale nie na bb. tylko na CFS (syndrom chronicznego zmeczenia -od przewleklej bb) i postawiono wlasnie w Belinie jej te diagnoze, w zwiazku z tym przyznali jej rente. No i oprocz tego zrobili jej wszystkie szczegolowe badania.
        Ja mam termin na poczatek stycznia, a do tego czasu.......wzmacniam system odpornosciowy.
        A ty mieszkasz w nemczech? Jesli tak to mozemy sie zdzwonic jak chcesz...
        • katowiczanka20 Re: Katowiczanka10 -cynk jak przyjmowac? 08.11.12, 16:18
          Mam pytanie , co do przyjmowania zynku. Mam tabletki 5,5 mg jonow cynku. Pisze , ze przyjmowac w ciagu doby po 3 Tabletki.
          Zarzywa ktos cynk, jesli tak to w jakich ilosciach, i z jakimi wspomagaczami go laczycie.?
          A moze w naszych przypadkach powinno sie dawke zwiekszyc?
        • taboko Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 08.11.12, 18:17
          katowiczanka20 napisała:

> Taboko, nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba masz na imie Bozenka?
          > Jeszcze do tej Pani Prof. w Berlinie nie dotarlam, natomiast poznalam tutaj cho
          > ra na bb. no i ona mi o tym powiedziala, sama leczyla sie w Berlinie ale nie na
          > bb. tylko na CFS (syndrom chronicznego zmeczenia -od przewleklej bb) i postawi
          > ono wlasnie w Belinie jej te diagnoze, w zwiazku z tym przyznali jej rente. No
          > i oprocz tego zrobili jej wszystkie szczegolowe badania.
          > Ja mam termin na poczatek stycznia, a do tego czasu.......wzmacniam system odpo
          > rnosciowy.
          > A ty mieszkasz w nemczech? Jesli tak to mozemy sie zdzwonic jak chcesz...
          dzięki za odzew niestety mieszkam w Polsce... w Mikołowie na górnym śląsku właśnie słyszałam ,że w niemczech na przewlekłą bb dają rentę a u nas 1000 schorzeń i idź do grabarza a nie lekarza teraz 30 idę na zakaźny na 21 wlewów zobaczymy jak będziesz na tej wizycie w niemczech daj znac jakie nowości stosują sąsiedzi jestem b.ciekawa pozdrawiam serdecznie Bożena
    • pies_z_laki_2 Re: Katowiczanka10--Srebro koloidalne 24.02.14, 13:31
      Przy okazji znalazłam coś na temat srebra:
      - www.naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news,397885,doktorantka-bada-jak-dzialaja-nanoczastki-srebra.html

>>> Doktorantka bada, jak działają nanocząstki srebra <<<
      12.11.2013

Nanocząstki metali szlachetnych, szczególnie srebra mogą zwalczać szkodliwe bakterie. To jedna z nowych dróg zwalczania patogennych mikroorganizmów, które uodparniają się na dostępne antybiotyki. Antybakteryjną aktywność nanocząstek srebra bada w swojej pracy doktorskiej Katarzyna Markowska z Uniwersytetu Warszawskiego, laureatka II edycji programu stypendialnego "Doktoraty dla Mazowsza".

Nanocząstki srebra (AgNPs, ang. Ag nanoparticles) to struktury o wielkości od 1 do 100 nm. Stanowią one niejonową formę metalu, pozbawioną zanieczyszczeń reagentami chemicznymi. Dzięki swej mikroskopowej wielkości oraz dużej powierzchni oddziaływania, AgNPs wykazują właściwości biologiczne już w bardzo małych stężeniach.

Koloidy nanocząstek srebra mają bardzo duży potencjał do zastosowania w przemyśle. Są wykorzystywane m.in. w preparatach kosmetycznych czy produktach chemii gospodarczej.

"Pomimo coraz szerszej gamy towarów posiadających w swym składzie nanocząstki srebra, obserwowany jest sceptycyzm klientów wobec linii produktów z nanosrebrem. Wynika to zapewne z braku wiedzy dotyczącej sposobu działania AgNPs, stąd zrozumienie mechanizmu ich aktywności wobec mikroorganizmów z pewnością poszerzyłoby możliwości zastosowania takich koloidów w przemyśle farmaceutycznym i medycynie" - tłumaczy Katarzyna Markowska.

Celem jej projektu jest zbadanie wpływu AgNPs na komórki bakterii oraz wyjaśnienie mechanizmu ich antybakteryjnej aktywności. Doktorantka planuje wskazać komórkowy cel ich działania. Bada gramdodatnie i gramujemne bakterie patogenne pochodzące z kolekcji referencyjnych: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa.

"Doktoraty dla Mazowsza" to program stypendialno-szkoleniowy dla najlepszych uczestników studiów doktoranckich Uniwersytetu Warszawskiego na kierunkach istotnych dla rozwoju gospodarki regionu. Projekt prowadzi Centrum Otwartej i Multimedialnej Edukacji UW. Jego założeniem jest zwiększenie transferu wiedzy do gospodarki oraz rozwinięcie powiązań sfery badawczo-rozwojowej pomiędzy Uniwersytetem Warszawskim a przedsiębiorcami w województwie mazowieckim.

W tej edycji Programu Stypendialnego 29 laureatów otrzymuje roczne stypendia naukowe. Wyróżnieni zostali ci kandydaci, których osiągnięcia badawcze mogą być przedmiotem transferu do gospodarki, a tym samym mają szansę wpłynąć na podniesienie innowacyjności regionu. Zwycięzcy konkursu uczestniczą w kursie internetowym "Podstawy komercjalizacji wiedzy". Szkolenie e-learningowe z zakresu komercjalizacji wiedzy dostępne jest nie tylko wyłonionym stypendystom, ale także wszystkim doktorantom i studentom UW.

Program otrzymał dofinansowanie dzięki Mazowieckiej Jednostce Wdrażania Programów Unijnych z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 8.2.1 „Wsparcie dla współpracy sfery nauki i przedsiębiorstw” Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

PAP - Nauka w Polsce
      kol/ agt/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka