05.03.12, 18:43
Witam, powiedzcie mi czy przy boreliozie objawy mogą przechodzić na inne narządy ? Tzn . niedawno wszystkie objawy krecily się wokół głowy i szyi ( bóle głowy, karku, szywnienia karku, rozmyte widzenie, piszczenie w uszach , problemy z koncentracja, uczucie jakbym była pijana ) to minęło , teraz natomiast objawy kręcą się wokół brzucha i klatki piersiowej ( ból żołądka , klucie z prawej i lewej strony pod zebrami, bóle w dole brzucha , bóle w klatce piersiowej , bóle serca) , dodam ze boreliozy zdiagnozowanej jeszcze nie mam bo nie mogę się doprosić o badania ( mieszkam w Anglii i tu tak jest ) , do tego mam powiększone i bolace wezly chlonne dosłownie wszędzie , od czasu do czsu bolą mnie stawy .
Czy tak może być ze jedne dolegliwości cichna a w ich miejsce pojawiają się inne tak jak u mnie , czy raczej nie i to raczej nie jest borelioza , zalamka z tym wszystkim .
Obserwuj wątek
    • dartom.www Re: Pytanie 05.03.12, 19:12
      Objawi mogą przechodzić na inne narządy.

Napisz dlaczego trafiłaś na forum borelioza?

Pamiętasz kleszcze?
      • magdapol75 Re: Pytanie 05.03.12, 19:50
        Kleszcza miałam jako dziecko nie raz , byłam zuchem , potem harcerzem, wiec jeździłam na obozy i kleszcze miałam .
        Czytałam ze borelioza może siedzieć cicho i ujawnić się nawet po kilkunastu latach , u mnie objawy zaczęły się gdzieś we wrześniu , w tym czasie przechodzilam duży stres , zaczęło się od bólu slinianek przyusznych, potem powiększone bolace wezly , potem te wszystkie objawy które opisalam wyżej ,wypadanie włosów , to wszystko trochę przycichlo ale nigdy nie czuje się zdrowa , ciagle coś , a to boli mnie noga , a to piety , a to nadgarstki , teraz wszystko co związane z brzuchem, do tego mam problemy z wyproznianiem , nie mogę w nocy spać .
        Trafiłam tu jak przeszukiwalam internet szukając odpowiedzi na te dolegliwości , miałam zrobione testy krwi na toksoplazmoze, mononukleoze , żelazo , tarczyce , morfologia, wątrobę, nerki , witamine D , magnez , wszystkie wyniki dobre oprócz wit D której mam niedobór , dostałam skierowanie do endokrynologa , idę w środę , zobaczę czego się dowiem .
        Pozdrawiam.
        • pies_z_laki_2 Re: Pytanie 06.03.12, 00:54
          Tarczycę badałaś, tak? Podaj proszę wyniki z normami (normy do 4,2 są przestarzałe i zawyżone, ale lekarze nadal ich używają, a wtedy mając wysokie tsh jesteś nadal "w (starej) normie", mimo że normę (nową) już przekraczasz..

Ciekawa jestem, dlaczego dostałaś jednak skierowanie do endokrynologa. Objawy pasują do niedoczynności tarczycy (mam sad) i do boreliozy z przyległościami (mam sad), czyli pokrywają się i trudno rozróżnić co od czego sad
          • magdapol75 Re: Pytanie 12.03.12, 23:04
            Witajcie, a wiec wizyta u endokrynologa nie przyniosła żadnych nowości, dalej nie wiadomo co mi jest wyniki są dobre , ale tu wyniki ma lekarz , wiec nie wiem dokładnie jakie są, mówią ze dobre wiec wierze ze tak jest , 3 kwietnia będę miała RTG klatki piersiowej i USG węzłów chlonnych .
            Teraz mam mega problemy z brzuchem , czasem boli mnie żołądek , innym razem mam wzdecia , burczenie, bóle z prawej , bóle z lewej, skręty kiszek , klucia , mdłości i do tego taki suchy kaszel , wszystkie dolegliwości które krecily się naokoło głowy ( bóle głowy, piszczenie w uszach, uciskanie karku itd. ) minęły , za to teraz co innego .
            Czy tak przy boreliozie bywa???
            • margolcia_63 Re: Pytanie 12.03.12, 23:12
              Wg mnie, tylko tak. Z tą chorobą nie da się nudzić. Co dzień coś nowego, ba, co chwilę.
              Dlatego tak bez sensu są w niej wszelkie badania medyczne.

• magdapol75 Re: Pytanie 12.03.12, 23:30
                Ja już wpadam w taka paranoję ze co chwile myśle ze choruje na innego raka , raz na ziarnice , wiec szukam info o ziarnicy, potem ze na raka krtani , jelita, mózgu, skory , piersi, płuc , mam w jednym palcu objawy chyba każdego mozliwego raka , całe szczęście ze jestem dość mocna psychicznie bo już bym chyba w domu wariatów wylądowała , mężowi już przestałam mówić co mnie boli , z reszta jakbym miała o tym mówić to co chwila mówilabym o czym innym .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka