Dodaj do ulubionych

Rewolucja francuska

10.03.12, 21:16
Narazie zobaczcie i posluchajcie - angielskie napisy beda za kilka dni:
to film/wywiad prof Luc Montagnier, ktory dostal nagrode Nobla, z dziedziny medycyny w 2008 roku za badania na AIDS. On opowiada jak straszna epidemia wisi nad CALYM SWIATEM - borelioza. Mowi ze to jest problem zdrowotny rowny z AIDS. Mowi, ze testy sa do dupy, i ze pacjenci nie otrzymua odpowiedniego, dlugiego leczenia. Mowi, ze rzady wszsytkich krajow powinny sie zajac tym problemem i nawoluje by rzad francuski oddal 50% wydatkow na badania wlasnie na borelioze. Mowi o prewencji, ale chodzi o badania. Mowi tez, ze jest spor o boreliozie, jakoby wersja chroniczna nie istnieje. A on uwaza, ze sie myla, bo wlasnie istnieje i jest to cos bardzo powaznego - laczy to z autyzmem, chorobami wieku starczego...
Rewelacja i rewolucja
Takiego autorytetu, nikt nie podwazy, po prostu nikomu nawet nie wypada.
www.dailymotion.com/video/xp9s0k_pr-montagnier-emergence-de-borrelia-maladie-de-lyme-autisme-2-2_webcam
Obserwuj wątek
    • predrak Re: Rewolucja francuska 10.03.12, 21:22
      ok super nic nie zrozumiałem ale kiedy to pójdźie echem w świat????????????!!!!!!!

Franiołku podsyłaj newsy. ja toczę batalię przed sądem i lekarz orzecznik stwierdzil; że nic mi nie jest ale to że ledwo chodzę to wogóle jest inna bajka.
      • franiolek1 Re: Rewolucja francuska 10.03.12, 21:31
        Predrak, wydaje mi sie, ze jednak w swiat pojdzie....wersja z angielskimi podpisami juz sie szykuje. A Montagnier jest autorytetem swiatowym.
        Zaraz Ci podesle inny filmik, gdzie dodalismy juz podpisy, musze tylko odnalezc go w necie.
        • franiolek1 Re: Rewolucja francuska 10.03.12, 21:33
          Zobacz to:
          www.youtube.com/watch?v=yOno_2m_8LY&feature=youtu.be
          • franiolek1 Re: Rewolucja francuska 10.03.12, 22:27
            Juz jest wywiad z angielskimi napisami, naprawde warto obejrzec, rewelacja:
            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LRQ-NhEkLXU
            • tajtaja Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 01:04
              niesamowite wieści!!!!!!
              • predrak Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 10:21
                Ciekawe czy dalej ktokolwiek cos z tym zrobi?
                • pies_z_laki_2 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 11:35
                  Może wstawić te linki na strony www głównych kanałów telewizyjnych, toż to new pierwszej klasy... Może się zainteresują i byłby dalszy ciąg...
                • tosho Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 11:41
                  Franiolku, dzięki za materiał, jest ciekawy. Fajnie, że kolejna osoba dostrzega problem i staje po stronie chorych. Jeśli chodzi o sam wywiad to szkoda, że nie wzięli lepszego prowadzącego, bo ta babka słabo przygotowana ("bakteria Boriali...", "80% ludzi we Francji jest nosicielem Bb...").
                  • tajtaja Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 11:50
                    córka znalazła jeszcze taką wypowiedź noblistysmile
                    Franioloczku, może sie przyda:
                    archives-fr.novopress.info/49960/luc-montagnier-guerir-du-sida-sans-antiretroviraux-cest-possible/

prowadząca, rzeczywiście w ogóle nie przygotowana ale cieszmy się, ze noblista mówi to co mówi, moze dac to na stronę stowarzyszenia?
                    • bagnowska Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 11:56
                      Ufff, znowu zaczynam pomału wierzyć, że nie jestem nienormalna.... Bardzo nam takie wsparcie potrzebne. Szkoda, że nie ma polskich tłumaczeń..... Ale dzięki wielkie,franiolku i tajtaja smile
                      • fionka21 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 12:22
                        No wreszcie ktoś ważny miał odwagę powiedzieć prawdę!

Może faktycznie rewolucja nastąpi w europie. Tu łatwiej, bo mniej konfliktów ekonomicznych...
                        • lorenzo3-8 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 13:03
                          Wydaje mi się że nic z tego dalej nie będzie,koncerny farmaceutyczne zgniotą zażewię w zarodku
                          • lorenzo3-8 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 13:05
                            zarzewie przepraszam
                          • fionka21 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 13:55
                            No nie wiem, można dyskutować, czy dla koncernów farmaceutycznych cała sprawa boreliozowa nie jest opłacalna.

Pewnie, że lepiej sprzedawać drogie, bo nowe i objęte ochroną patentową, leki na nieuleczalne choroby neurodegeneracyjne, niż stare i dla producenta mało opłacalne antybiotyki.

Gdyby jednak sprawa pękła, diagnostyka i świadomość lekarzy poprawiła się i zaczęli by sie leczyć wszyscy chorzy wink to musiałyby przestawić się wyłącznie na produkcję abx, by sprostać zapotrzebowaniu big_grin
                            • ninaspi Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 14:07
                              Cieszą mnie takie wiadomości. Nie wierzą jednak w postęp w leczeniu BB w najbliższych 10-20 latach. Przecież nie są potrzebne badania nad chorobą którą leczy się w miesiącsad
                              • lorenzo3-8 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 14:14
                                Trzeci rok na abaksach i końca nie widać ,jak się by okazało że większość chorób jest na podłożu borelki to co oni zrobili by z tymi wszystkimi lekarstwami na każdą chorobe jest inne lekarstwo
                                • franiolek1 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 14:25
                                  Wydaje mi sie, ze zdanie noblisty jednak jest przelomem i wydaje mi sie byc wazne w naszej sytuacji. Mozliwe, ze nie bedzie to rewolucja na miare problemu, mozliwe, ze nie od razu, ale po trochu moze nasze zycie i dostep do leczenia bedzie mniejszym problemem.
                                  We Francji napewno wieje dobry dla nas wiatr. Ciezko bedzie lekarzom negowac w sposob arogancki zdanie profesora noblisty, specjalisty od infekcji.
                                  Poza tym prof Montagnier ma swoje laboratorium, w ktorym robi swoje testy. Wydaje mi sie, ze jest to nadzieja, bo ze wzgledu na pozycje i na wiek, nie boi sie oglaszac wynikow swoich badan i wyglaszac swojego zdania.
                                  Niestety to co jest jego sila, jest tez jego slabym punktem: niestety jest to czlowiek 80-cio letni, wiec nie bedzie walczyl dla nas przez nastepne trzydziesci lat, niestety....
                                  • franiolek1 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 14:33
                                    Zgadzam sie! dziennikarka jest zenujaca...bleria? boralio? borali?....i to ramie obnazone...i te chichoty....no coz....
                                    • katowiczanka20 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 14:38
                                      miejmy nadzieje ze cos ruszy, a przynajmniej na to ze lekarze przestana sie na zachodzie bac leczyc.Bo oni sie ciagle boja....przynajmniej niemcy
                                      Pozdrawiam
                                      • ewa475 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 16:26
                                        Niekoniecznie stare abxy.Wiadomo,że za lekko się na nich się nie idzie.Są inne możliwości na bakterie,wystarczy je odkryćsmile
                                  • mab62 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 19:02
                                    Dziękuję bardzo Franiolku1 za te linki.

Zaczynałam już wierzyć,że to ja jestem nienormalna, uświadamiając chorującym przewlekle znajomym,co może być przyczyną ich dolegliwości.Seronegatywnym proponując antybiotykoterapie,aby sprawdzić reakcje.

Wysłałam gdzie mogłam te wywiady,może komuś otworzą oczy.
                                    Uważam,że takie wnioski z badań i obserwacji wysnute przez świeżego noblistę w dziedzinie medycyny,mają ogromne dla nas chorych znaczenie.
                                    Środowisko naukowe bardzo liczy się z opiniami takich osób,jak profesor Montagnier.
                                    Oby żył jak najdłużej,co najmniej sto lat.
                                    • margolcia_63 Re: Rewolucja francuska 11.03.12, 19:56
                                      Nie wiem dlaczego, ale wcale mnie to doniesienie nie cieszy.
                                      Bo to, że zakażenia leżą u podstaw większości chorób wiem od lat, nawet ja - ciemna baba.
                                      Ale od tego stanu rzeczy do skutecznego leczenia to jeszcze dzielą nas całe lata świetlne. Ale należało by jeszcze po drodze pominąć ekonomię, i fakt, czy niektórzy lekarze "umią" i "chco" czytać.
                                      Ale, dobre i to!
                                      • zazule Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 00:45
                                        Wysuchlałam i niestety dosc sceptycznie ale podziele zdanie Margolci. Bedzie tak, jak w przypadku b wielu chorob. Wiemy ze przyczna pierwota jest infekcja ale skutki trzeba leczyc juz zupelnie inaczej. Pierwszy przykład z brzegu - rak szyjki macicy.

Pozatym noblisci wcale nie tak rzadko maja rózne nawiedzone teorie, ktore tylko dlatego były zauwazane chociaz niepoparte zadnym badaniem ze sa to noblisci. Dlatego swiat troche przywykl do róznych nieszkodliwych teori noblistów ja np ta rozmiar mózgu zalezy od długosc snu. To ze autymz mozna leczyc abxami brzmi podobnie.

Jedynie dla nas moze to dowód ze mamy racje i dodac nam sił do walki i leczenia. Byc moze tez pare osob zacznie mowic ze mysla podobnie. Ale rewolucja nei jest wypowiedx noblisty tylko te tysiace chorych ludzi ktorzy z mozolem walcza o swoje prawa i tworza aktywna społecznosc chorych na borelioze oraz tej garstki lekarzy kótra leczy mimo wszystko, a wypowiedz noblisty choc cieszy jest tego tylko konsekewncja.

pozdr
                                        zaz
                                        • baska192 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 00:58
                                          Wywiad zbyt ogolny.Zdawkowy nawet.Nie wnosi nic nowego czego nie wiem po piecioletnim tulaniu sie po forum.Moze we Francji bedzie to rewolucja ale w Polsce jak zwykle zastoj.
                                        • uparta_koza Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 10:46
                                          materiał ciekawy, tylko czy to faktycznie rewolucja? zgadzam się z zazule i też jestem sceptycznie nastawiona.
                                        • dartom.www Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 11:01
                                          Wikipedia o Luc Montagnier i kontrowersjach dotyczących niektórych jego poglądów:

en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier#Controversies
                                          Do końca nie rozumiem o czym jest tam mowa, czy ktoś mógłby dokładnie przetłumaczyć?
                                          • babaelka-0 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 18:20
                                            Witam!

Dzieki Franiolku. Montagnier to slawa.. Swiat nauki nie moze zostawic bez komenatarza taka wypowiedz.
                                            Czy we Francji jest juz jakis odzew?

Pozdrawiam
                                            Elka
                                            • ewa475 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 18:59
                                              Już jest po polsku na naszej stronce,wraz z filmikiem,super,Rafałsmile.
                                              • babaelka-0 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 19:27
                                                Dzieki Ewuniu , rozumiem ,ze Rafalowi rowniez naleza sie podziekowania.Dzieki Rafal

Wczoraj ogladalam z pomoca syna ,tez byl zainteresowany wywiadem.

Pozdrawiam
                                                Elka
                                                • margolcia_63 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 20:26
                                                  Przyłączam się do podziękowań smile
                                          • uparta_koza Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 19:21
                                            ale jazda uncertain za dużo tych kontrowersji, żeby powoływać się na niego w kontekście boreliozy uncertain
                                            • raf.99 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 21:57
                                              Bez przesady.
                                              Dzieło jego życia to badania nad HIV i AIDS.
                                              Przewodził zespołowi który jako pierwszy wyizolował wirusa HIV i w uznaniu całokształtu zasług na tym polu dostał w 2008 Nobla z medycyny.
                                              Dziś, będąc u kresu kariery naukowej do pewnego stopnia uznaje homeopatię i podaje argumenty za tym - to historia medycyny oceni czy tym razem także ma rację czy też nie.
                                              Jeśli by całe życie podążał za innymi, nigdy nie odkryłby wirusa HIV, to pewne. Kto nie zadaje odważnych pytań ten nie dokonuje odkryć, czyż nie tak? To czas weryfikuje czy coś jest prawdziwym odkryciem czy bzdurą. Wcześniej zawsze znajdzie się grupa ludzi która postuka się po czole - nie inaczej było z HIV/AIDS oraz z wieloma innymi odkryciami w nauce.
                                        • pies_z_laki_2 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 22:26
                                          > wiat troche przywykl do róznych nieszkodliwych teori noblistów ja np ta rozmiar mózgu zalezy od długosc snu.

Ale z drugiej strony są i takie: - www.medscape.org/viewarticle/759650?src=cmemp
                                          From Medscape Education Clinical Briefs
                                          Shorter Sleep Duration Linked With Higher Risk for Proteinuria CME

Jeśli nawet francuski noblista na stare lata stracił rozum (na szczęście na to nie wygląda...), to wolę, jak jest na temat bakterii głośno, niż jak jest cicho. Kto wie, może ktoś się tym zainteresuje, jakieś badania sfinansuje, czy cóś? Nie mówię, że u nas, ale może gdzieś w bogatszym świecie...
                                          • margolcia_63 Re: Rewolucja francuska 12.03.12, 22:37
                                            Myślę, Psiczko, że to czas podsumowań w życiu, poza tym prof. nie ma już nic do stracenia.
                                            Każdy wiek ma swoje wady i zalety wink
    • dartom.www Teleportacja DNA 12.03.12, 23:08
      Teleportacja DNA, Luc Montagnier

www.popsci.com/science/article/2011-01/can-our-dna-electromagnetically-teleport-itself-one-researcher-thinks-so
      • tajtaja Re: Teleportacja DNA 13.03.12, 17:43
        ten człowiek, to geniusz!

nie wiem czy dna moze sie teleportowac czy nie ale już lubię człowieka za to, ze nie zamyka się w hermetycznym świecie pt. "medycyna konwencjonalna + chemia i nic poza tym"
        • franiolek1 Re: Teleportacja DNA 14.03.12, 10:14
          Fajnie, ze niektorzy ciesza sie ze mna tym wywiadem smile
          Ja wiem, ze nie wnosi on do naszej wiedzy nic nadzwyczajnego, to nie jest rewolucja w domenie boreliozy czy zlozonych infekcji. To jest rewolucja w swiecie hermetycznych lekarzy, ktorzy beda mieli coraz wiecej problemow z negacja naszych problemow.
          Ten wywiad jest jedynie malenka nagroda za dzialanosc stowarzyszen chorych, za odwage niektorych lekarzy, za dzielnosc wszsytkich chorych, ktorzy pomimo ciezkiego stanu szukaja ratunku i bija sie o zdrowie. To taka mala satysfakcja.
          Z punktu widzenia francuskiego, mysle, ze jest to dobry krok do przodu. To jest jednak kamyk w butach zakaznikow...
          • dx771 Re: Teleportacja DNA 14.03.12, 13:59
            franiolek1 napisała:

> Fajnie, ze niektorzy ciesza sie ze mna tym wywiadem smile

Franiolku wszyscy się z Tobą cieszymy tylko się nie wpisujemy by nie robić tasiemca wpisów smile

Każdy precedens tego rodzaju to krok do przodu. Widzę że lekarze różnej specjalności coraz częściej z dużą powagą mówią o boreliozie.
          • margolcia_63 Re: Teleportacja DNA 14.03.12, 14:47
            Franiolek, cieszę się i jak to się mówi 'lepszy rydz niż nic", ale ja chcę krwi! Przecież to od lat wiadomo. Ile bytów musi jeszcze przepaść tylko.... bo są wytyczne. To, że lekarze zupełnie nie wiedzą o zakażeniach nie wierzę. Nie ma wiedzy, pieniędzy i woli, chęci.......
            Ale dzięki za wiadomość smile
      • uparta_koza Re: Teleportacja DNA 14.03.12, 22:37
        Profesor może widzi to, co dla innych będzie widoczne za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat... Dzisiaj teorie mogą się wydawać od czapy, ale przyszłość może zaskoczyć- zwłaszcza zakaźników...
    • dartom.www Re: Rewolucja francuska 18.03.12, 17:42
      wywiad po angielsku:

www.youtube.com/embed/ubSnxCr7kz8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka