Dodaj do ulubionych

wykonalam badanie LTT

28.03.12, 14:14
prosze o opinie na temat mojego wynikuBorelia afzelii-3,3 SI < 2,0
Borelia sensu stricto- 3,7 SI < 2,0
Borelia garinii- 2,9 SI <2,0
Borrelia OspC-2,6 SI <2,0
kontrola dodatnia(antygen) 38,6 SI > 3,0
kontrola mitogenu(PWM) 24,2 SI >8,0

dziekuje serdecznie za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • pemoc1 Re: wykonalam badanie LTT 28.03.12, 15:02
      Witaj, moje wyniki:

BORRELIA AFZELII 4,2 max <2.0
      BORRELIA SENSU STRICTO 3,4 max <2.0
      BORRELIA GARINII 5,4 max <2.0
      BORRELIA OspC 5,2 max <2.0

KOTROLA DODATNIA (antygen) 52,2 max >3.0
      KONTROLA MITOGENU PWM 87,4 max >8.0

Takze ciut lepiej na tym wychodziszsmile
      Ale zakażenie jest oczywiście uncertain
      • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 28.03.12, 21:04
        mial ktos z was jeszcze to badanie?
        • adrian_fenig Re: wykonalam badanie LTT 28.03.12, 21:43
          Przecież poniżej wartości SI jest podana interpretacja badania. Dlaczego jej nie zamieściłaś? Tam zapewne napisano, czy wyniki świadczą o aktywnej infekcji czy nie?
          • katowiczanka20 Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 00:32
            Witam, gdzie robilas badania? Moze ktos wyjasni te wyniki.Ja tylko wiem ze ta Borelia Axx, lubi Mozg.
            • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 06:30
              badanie robilam w warszawie na ulicy Dziekiej 4.
              • tomo1981 Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 07:37
                Witajcie,
                Ja miałem delikatnie wyzszy wynik

Afzelii 3,7
                Sensu stricto 3,0
                Gerini 3,4
                OSP C 3,5
                Kontrola dodatnia (antygen) 22,7
                Kontrola mitogenu 24,9

I w opisie mam:
                Badanie wykazało słabo dodatnie reakcje LTT na antygeny Borelia. Wynik wskazuje na umiarkowanie-aktywne zakazenie Borelia

Mnie zastanawia czy takie słabo dodatnie wyniki to moze być wynik fałszywie dodatni czy to raczej mało prawdopodobne? Wyniki słabo dodatnie, a samopoczucie fatalne i brak jakiejkolwiek poprawy po 1,5 roku antybiotykoterapii. Nie wiem co robić...
                • tajtaja Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 10:26
                  xenia, zamieść opis
                  • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 15:35
                    niestety mam borelioze z koinfekcjami i musze sie niestety zaczac leczyc.najpierw trzeba znalezc jkaiegos dobrego lekarza.jestem zalamana jak ja sobie poradze z taka iloscia antybiotykow.martwie sie tez o coreczke. ma trzy latka ze moze miec po mnie bb wrodzona.bylam chora juz przed ciaza moja borelioza ma pewnie ze 20 lat.czy zawsze dziecko musi sie zarazic?
                    • fufuszka Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 15:42
                      Jakie koinfekcje Ci wyszły?
                      • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 15:47
                        bartonella, yersinia i przebyte zakazenie mykoplazmami
                        • katowiczanka20 Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 20:23
                          przykro mi ,ze i ty i dziecko jestescie chore.
                          Tzn. ze Bartonella i Jersinia wyszly ci jako aktywne infekcje?
                          • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 20:56
                            nie wiem czy dziecko jest chore, nie robilam jej badan,ale chorobe mam od bardzo dawna.
                          • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 29.03.12, 20:58
                            robilam koinfekcje w zabrzu u dr.W, wyszla mi bartonella, yersinia i przebyte zakazenie mykoplazmami
                            • ayurveda101 Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 29.03.12, 21:54
                              W jakich dniach i o których godzinach na dzikiej wykonują badanie i czy trzeba wcześniej dzwonić i się umawiać, gdyż chciałem pojechać jutro na badanie do wawy z rana tak żeby na 10 być w wawie
                              • katowiczanka20 Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 29.03.12, 22:03
                                Xenia, spokojnie ja mysle ,ze twoje dziecko wcale nie musi byc chore.
                                Mysle ,ze jezeli coreczka by byla chora (a bb to nie byle jaka choroba) to bys poronila. W sumie organizm sam odrzuca slabe plody.
                                Takze nie martw sie na zapas.
                                Pozdrawiam
                                • ines108 Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 30.03.12, 15:04
                                  katowiczanka20 napisała:

> Mysle ,ze jezeli coreczka by byla chora (a bb to nie byle jaka choroba) to bys
                                  > poronila. W sumie organizm sam odrzuca slabe plody.
                                  > Takze nie martw sie na zapas.
                                  > Pozdrawiam
                                  No nie wiem patrz na tę historię, dziecko się urodziło ale...

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,133696294,133696294,Moja_historia_zaczynam_leczenie.html
                                  Jeżeli Twoja córka jest teraz w dobrej kondycji to masz spore szanse uporać się z tym problemem teraz aby nie było zagrożeniem na przyszłość i nie ma co się straszyć czy pocieszać trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty smile im szybciej tym lepiej !!!
                              • elene72 Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 29.03.12, 22:40
                                Witaj,
                                jeżeli chodzi o badanie LTT to jest to badanie badające odpowiedź systemu immunologicznego na antygeny Borrelii, więc zanim zdecydujesz się na to badanie - z dnia na dzień - to zastanów się czy w ciągu ostatnich 4-6 tygodni nie brałeś: antybiotyków, leków przeciwzapalnych, przeciwbólowych czy sterydów, gdyż są przeciwwskazane przed tym badaniem (radziłabym zadzwonić do labu w tej sprawie i się dopytać).
                                Poza tym - tak, trzeba dzwonić i umawiać się, jak ja robiłam to badanie, to pobierali krew tylko w określone dni i tylko w określonych godzinach.
                              • qwerty090 Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 30.03.12, 01:09
                                WARSZAWA, ul. Dzika 4, pon.- pt.: 7:00-17:00, sob. 7:00-13:00
                                ul. Dzika 4, 00-194 Warszawa
                                Tel: + 48 22 636 37 80, 86

www.synevo.pl/463,Laboratorium-Medyczne-Synevo-Warszawa-Bielany.htm
                                • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 30.03.12, 06:27
                                  badanie w warszawie na ulicy dzikiej 4 robia we wtorki czwartki miedzy 11 a 15.i w takich godzinach trzeba sie stawic.koszt to 450 zl.na wynik czeka sie 2 tygodnie.jest niestety straszny problem z zaparkowaniem samochodu jak wszedzie, ale w warszawie to juz wyjatkowo.mąż jezdzil w kolko a ja szybko poszlam pobrac krew.i niestety jest dodatni.pozdrawiam wszystkich.
                                  • fufuszka Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 30.03.12, 08:28
                                    xsenia skąd jesteś?
                                    • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 30.03.12, 14:33
                                      jestem z olsztyna, warminsko-mazurskie,pozdrawiam
                                      • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 31.03.12, 21:10
                                        widze ze niewiele osob jest zainteresowanych ty badaniem.ja musze rozpoczac leczenie.po swietach jade do lekarza.pozdrawiam wszystkich, nawet tych ktorzy wielokrotnie byli przeciwko mojej osobie.milej nocki.i duzo zdrowka zycze.
                                        • fufuszka Re: wykonalam badanie LTT ??? PYTANIE 01.04.12, 10:43
                                          xsenia nikt nie był przeciwko Twojej osobie, ludzie prosili Cię tylko zebyś nie tworzyła tysięcy nowych watków, w których prawie za kazdym razem pytałaś o to samo.
                                          Jesteś umówiona na wizytę u lekarza ILADS?
    • analogkid Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 11:11
      xsenia.pl napisała:

> prosze o opinie na temat mojego wynikuBorelia afzelii-3,3 SI < 2,0
      > Borelia sensu stricto- 3,7 SI < 2,0
      > Borelia garinii- 2,9 SI <2,0
      > Borrelia OspC-2,6 SI <2,0
      > kontrola dodatnia(antygen) 38,6 SI > 3,0
      > kontrola mitogenu(PWM) 24,2 SI >8,0
      >

interpretacja jest prosta badanie świadczy o tym ze limfocyty reagują na antygeny.
      Czy oznacza to od razu chorobę? Tego nie byłbym już taki pewien. |A inne badania ?

• fionka21 Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 13:14
        >>interpretacja jest prosta badanie świadczy o tym ze limfocyty reagują na antyge
        > ny. Czy oznacza to od razu chorobę? Tego nie byłbym już taki pewien. |A inne badania ?<<

Dlaczego nie pytasz objawy, tylko o badania? Wszak diagnoza boreliozy powinna być klinicznawink
        • analogkid Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 14:45

> Dlaczego nie pytasz objawy, tylko o badania? Wszak diagnoza boreliozy powinna b
          > yć klinicznawink

dlaczego ja mam pytac skoro w cąłym wątku nikt nie zapytał?
          • uparta_koza Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 15:00
            dlatego że my już od dawna wiemy na co się skarzy?
            • analogkid Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 17:22
              dlatego tez i ja nie pytam - wszystko powiedziąła wyszukiwarka (prawie wszystko)
      • uparta_koza Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 15:01
        > interpretacja jest prosta badanie świadczy o tym ze limfocyty reagują na antyge
        > ny.
        > Czy oznacza to od razu chorobę?

na co jeszcze oprócz antygenów bakterii reaguja te limfocyty?
        • xsenia.pl Re: wykonalam badanie LTT 01.04.12, 19:36
          Dziekuje bardzo dla tych wszystkich ktorzy maja dla mojej osoby cierpliwosc, a tych ktorzy zaczeli mnie nienawidziec prosze czasami o wyrozumialosc.pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka