Dodaj do ulubionych

citrus-czystek

05.04.12, 14:28
Znalazłam stary wątek na temat citrusa: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,105987648,105987648,czy_ktos_stosowal_CISTUS.html
Jestem bardzo ciekawa czy ktoś stosował czystek z powodzeniem i czy można łączyć go z abx?
Ostatnio romawiałam z osobą , która uważa ,że właśnie czystek pity w dyżych ilościach (herbata) postawił ją na nogi. Ale to tylko jedna opinia....
Obserwuj wątek
    • ninaspi Cistus Incanus 22.04.12, 21:43
      Piję herbatę drugi tydzień. Mogę powiedzieć,że świetnie sprawdziła się w profilaktyce p/grzybiczej. Język który pokryty był lekkim białawym grzybiczym nalotem stał się różowy. Nie zmieniłam nic w diecie,ani suplementacji, więc dlatego stawiam na czystek i jego działanie.
      • madziaifilip Re: Cistus Incanus 22.04.12, 21:56
        A dzie go kupiłaś?
      • maleoobeauty Re: Cistus Incanus 22.04.12, 22:37
        A ile herbatek dziennie pijesz?? I z jakiego źródła masz czystka?
        Też się zastanawiam nad wprowadzeniem czystka.
        Pzdr.
        • fufuszka Re: Cistus Incanus 23.04.12, 07:22
          Czy to może być np. ten czystek?

skleplr.pl/pl/czystek-cistus-incanus/18-herbata-z-czystka-cistus-incanus-lr.html
          • 1-ludka Re: Cistus Incanus 23.04.12, 12:47
            Ja tez mam go w domu ale nie wiem czy mozna go laczyc z abx czy samego pic i w jakiej ilosci.
    • pies_z_laki_2 Re: citrus-czystek 23.04.12, 13:12
      Mnie czystka sugerował pan dr O.
      Ale jakoś wypadł mi z pamięci i nie kupiłam. Może czas go spróbować?
      • margolcia_63 Re: citrus-czystek 23.04.12, 13:51
        Psiczko nie warto. To zioło ma ponoć mieć właściwości głównie antywirusowe, a nie pomaga nawet na banalne przeziębienie, o boreliozie nie wspominając. Temat czystka był już wałkowny. Dla mnie to ślepa uliczka. Nazwa tylko adekwatna - czyści, ale kieszeń. Równie dobrze można pić ciepłe napary z rumianku lub nagietka, albo ciepłą wodę z sokiem z cytryny, a sporo taniej.
        • ninaspi Re: citrus-czystek 23.04.12, 14:36
          Kupowałam na allegro. Wypijam 2-3 filiżanki naparu. Fatem jest ,że 250 g czystka kosztuje 63 złote, więc nie jest tania, ale dobrej jakości zielona herbata też do najtańszych nienależy ( nie mówię tutaj o siurach z supermarketu). Nie namawiam specjalnie nikogo do jej zakupu. Uważam ,że można spróbować. Na pewno nie jest to super lek na boreliozę.
          • wroteknowynick Re: citrus-czystek 14.01.13, 15:10
            www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=195&Itemid=226
            • olcia020 Re: citrus-czystek 14.01.13, 19:53
              Jak to smakuje? Czy dziecko będzie w stanie wypić taki napar?
              • iza-pal Re: citrus-czystek 14.01.13, 20:21
                Ma specyficzny smak trudny do opisania. Troche jak ziolowa herbata z tych gorszych smakowo.
                Ale nie jest ani gorzki ani odrzucajacy.
                Mi rowniez bardzo pomaga na naloty na jezyku.Rozowy jezyk podaczas antybiotykoterapii to nie lada osiagniecie smile
                Przy przeziebieniu tez sie nim wspomagalam.To nie lek cudo ale niezle wspomaga.Uzywam go od 3 miesiecy,najpierw w kapsulkach, teraz herbate i uwazam,ze ma swoj udzial w tym,ze pziebienia przechodze lagodnie.
                • olcia020 Re: citrus-czystek 14.01.13, 21:29
                  Dzięki, tak podejrzewałam, boję się, że córka tego nie wypije, ale jest w tabletkach, to ok. Można spróbować.
                  Dzięki.
                  • mola53 Re: citrus-czystek 15.01.13, 08:14
                    piłam 4 mies w duzych ilosciach i zrezygnowalam bo efekty marne....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka