14.06.12, 10:12
Na boreliozę choruję od ośmiu lat.Choroba jest potwierdzona badaniami,po ukąszeniu wystapił też rumień.Na początku leczenia badanie na bartonellę i babesie ujemne.Od 3,5 roku nieprzerwanie leczę się w/g ILADS.W listopadzie2011 test LTT-aktywne zakażenie.Przeszłam już najróżniejsze zestawy abx.Przez ostatnie cztery miesiące stosowałam też zestaw ziół gumpka.Od długiego czasu leczenie stoi w miejscu.Żadnej reakcji na różne zestawy ani na zioła.chorobę przechodzę dość łagodnie,mój stan jest ogólnie dobry,dolegliwości nie są uciążliwe,ale jednak są.Pokrótce moje objawy:obrzęki kolan i kostek,zachwiania równowagi,ciągły szum w uchu,wypadanie włosów,trzeszczenie szyi,czasami lekkie drętwienia ,mrowienia,czasami zabolą drobne stawy i ucha,od kilku m-cy kłuje mnie pięta.Na początku leczenia pozbyłam się sztywności szyi,bólu kolana,który pojawił się w trakcie leczenia,czasami bolało mnie oko w głębi.I to tyle.Conajmniej od dwóch lat nic sie zmienia.Od jakiegoś czasu mam coraz mniejsze przekonanie do leczenia antybiotykami,jednak za każdym nowym zestawem mam nadzieje ,że coś się zmieni.Teraz mam zleconą debecylinę,jest jednak nieosiągalna i w tym roku nie będzie wznowiona produkcja.Z nią tez wiązałam nadzieję.Dodam jeszcze że leczenie przechodzę dobrze.Ostatnio przez miesiąc stosowałam też artemisinin,też żadnej reakcji,ale to może za krótko.I teraz nie wiem już co dalej.Skłaniam sie do zaprzestania abx,może jednak nadal nasze zioła?Nie ukrywam że finansowa strona ma b.duze znaczenie.Bardzo proszę o Wasze rady i podpowiedzi.

Pozdrawiam
dd
Obserwuj wątek
    • marysi4 Re: Co dalej 14.06.12, 11:58
      Dalej można próbować eksperymentować z alternatywnymi metodami leczenia: olejki eteryczne - tanie, biorezonans, nano srebro, hirudoterapia, ozonoterapia, apiterapia - drogie. Obrzęki kolan i kostek mogą ustąpić po terapii pijawkami.
      • fufuszka Re: Co dalej 14.06.12, 12:34
        A miałaś zestawy ukierunkowane na inne bakterie? Bart? Babs? Może to nie borelioza Cię męczy a jakaś inna koinfekcja?
        • danuta1235 Re: Co dalej 14.06.12, 12:58
          Na babesie miałam wprowdazony artemisinin,brałam tylko miesiąc,ale też bez reakcji.Chciałabym go jeszcze pobrać.
          • fufuszka Re: Co dalej 14.06.12, 14:38
            a bartonella?
    • pies_z_laki_2 Re: Co dalej 15.06.12, 11:44
      Jakie dokładnie koinfekcje i jakimi testami badałaś?
      • danuta1235 Re: Co dalej 15.06.12, 12:12
        Bartonellę i babesię R-T PCR w CBDNA w Poznaniu.
        • magga7 Re: Co dalej 15.06.12, 14:17
          A jak reagujesz na pulsy tinidazolu? Czujesz się gorzej? Czy brałaś chinolony (tavanik, levoxa, cipro?)
          pozdrawiam
          Magda
          • danuta1235 Re: Co dalej 15.06.12, 14:56
            Moje samopoczucie jest niezmienne na różnych zestawach,nawet podczas tinidazolu.Brałam go 4/3 dni,teraz mam metronidazol 3/4 dni.Levoksę brałam niedawno około 4 m-cy.I też bez zmian.Nigdy nie występowały u mnie herxy.Taki ze mnie dziwny przypadek.
            • magga7 Re: Co dalej 15.06.12, 15:53
              Ja leczę się od lipca 2009 z przerwami. Od września 2010 non stop tez różnymi zestawami, ale u mnie ciągle coś się dzieje...zwłaszcza na tini. Prawdę mówiąc nie wiem czy to napewno herksy są, bo ileż można. A minocyklinę "przerobiłaś"? Co sugeruje Twój lekarz?
              • danuta1235 Re: Co dalej 16.06.12, 08:59
                Minocykliny jeszcze nie brałam.Ostatnio lekarz zasugerował zrobienie testu na babesie u dr T.W.Nie zrobiłam jeszcze ,jest bardzo drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka