Dodaj do ulubionych

Marshall Protocol - zachecam

15.03.13, 12:44
Zachecam wszystkich do przestudiowania protokolu Marshalla i kontrowersji dot witaminy D:

www.mpkb.org
www.youtube.com/user/DrTrevorMarshall?feature=watch
Jak bardzo kontrowersyjne i dziwne by sie nie wydawala, teoria Marshalla wyjasnia sporo problemow, np nawracajace objawy po dlugiej terapii abx.

Byc moze czesc osob odbije sie od razu od kontrowersyjnego zalecenia unikania wit D, ale naprawde warto wglebic sie w te teorie.

P.
Obserwuj wątek
    • dx771 Re: Marshall Protocol - zachecam 15.03.13, 15:05
      Jedna osoba z forum stosowała a może nadal stosuje ten protokół - może coś zechce napisać.
      • zielarz22 Re: Marshall Protocol - zachecam 15.03.13, 17:50
        A jaki wpływ może mieć jakaś witamina na bakterie, obojętnie c czy d?
        • pawel96b Re: Marshall Protocol - zachecam 15.03.13, 18:06
          > A jaki wpływ może mieć jakaś witamina na bakterie, obojętnie c czy d?

Na organizm gospodarza.

Wszystko jest na mpkb.org do poczytania.

Albo to od 3 min:
          www.youtube.com/watch?v=h5cLbjVlHrE
          Pawel
          • maleoobeauty Re: Marshall Protocol - zachecam 15.03.13, 20:16
            Brałem ostatnio witaminę D 10.000 na dobę. Po tygodniu wymiękłem bo nerki mnie zaczęły boleć.
            • chemdog Re: Marshall Protocol - zachecam 18.03.13, 13:08
              no to za dużo hardkorowa dawka wit.d.trzeba słuchać i obserwować organizm ja osobiście niacyną robiłem kurację teraz mam przerwę niebawem wrócę daje dobre efekty więcej siły,człowiek lepiej się czuje bardziej czysty umysł itp.jedynie reakcja swoistego flusha zaczerwienienia może spowodować że jest nie wygodna ale to mija po 15 minutach chyba że zastosuję niacynamide ale nie wiem czy jest tak skuteczny jak sama niacyna....nie powoduje flusha to na pewno a swoją droga protokół jest ciekawy czytałem na ten temat i wiele w nim jest dobrych motywów które można zastosować lub włączyć lub spróbować
              • pawel96b Re: Marshall Protocol - zachecam 18.03.13, 13:18
                Warto przynajmniej na poczatek sprawdzic:

- jak reagujemy na silne swiatlo/goraco
                - na zrodla witaminy D
                - pogorszenia w lecie?
                - stan metabolitow D25 i D125

Protokol sluzy do radzenia sobie z przewleklym stanem zapalnym czyli jest dla osob chorych.
                Nie nalezy go rozumiec jako wytyczne ile zdrowi ludzie powinni brac wit D.

Pawel
    • pawel96b Re: Marshall Protocol - zachecam 19.03.13, 10:00
      Do poczytania:
      www.lymebook.com/personal-marshall-protocol-experience-testimonial-success
      Pawel

• pawel96b Re: Marshall Protocol - zachecam 20.03.13, 09:43
      Wczesna praca Marshalla:

clinmed.netprints.org/cgi/content/full/2002080006
      Przeczytajcie o tych efektach na poczatku valsartanu - to bardzo przypomina herksy na klarytromycynie, tak jak kiedys predrak pisal.

Pawel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka