Dodaj do ulubionych

olejki dr Nemo

05.05.13, 00:11
Witam,
Ilu z Was stosuje olejki dr Nemo? Biorę właśnie doxycyclinę i wprowadzam protokół Buhnera. Chciałabym dołączyć też olejki,ale nie wiem gdzie najlepiej się zaopatrzyć. Dr Nemo to w zasadzie anonimowa postać, więc trochę się obawiam. wink
Pamiętam,że zielarz22 ma jakieś doświadczenie w tym temacie smile
Obserwuj wątek
    • zielarz22 Re: olejki dr Nemo 05.05.13, 09:14
      Ilu bierze olejki – nie wiadomo.
      Większość się nie przyzna mimo, że olejki mają olbrzymią bibliografię naukową potwierdzającą ich skuteczność w walce z bakteriami.
      U dr Nemo zasady są proste. Piszesz na jego maila, że masz problem z boreliozą. Nie musisz robić niczego więcej – nie wypełniasz niczego, nie płacisz za żadne konsultacje, nie musisz płacić za olejki. Olejki stosujesz tylko wtedy gdy działają. On twierdzi, że działają na każdego z boreliozą. Dostajesz do wyboru 2 opcje wypróbowania czy olejki działają. Pierwsza - całkowicie darmowa, łącznie z przesyłką – dostaniesz próbki 5 rożnych olejków do wypróbowania przez 1 dzień. Druga - dostajesz 5 buteleczek do zastosowania po 3 dni każdy olejek, płacisz chyba 40zł za olejki razem z przesyłem. Olejki można brać razem z ziołami czy abx.
      Olejki to nie zioła czy abx gdzie czekasz miesiącami na efekt, tu po 2 tygodniach wiesz czy olejki działają czy nie i czy warto zawracać sobie głowę dr Nemo i jego olejkami.
      Ja brałem i abx i Buhnera i inne zioła - olejki są bezkonkurencyjne zarówno jeśli chodzi o skuteczność, czas działania, cenę czy skutki uboczne.
      Ale ponieważ chodzi o boreliozę to efekty działania u każdego będą różne.
      • adrian_fenig Re: olejki dr Nemo 05.05.13, 16:15
        Witam,
        Ja boreliozę olejkami eterycznymi leczę już rok.
        Jak bierzesz antybiotyki, to nie dołączaj olejków - to byłoby zbyt mocne uderzenie. Albo jedno, albo drugie, takie jest moje zdanie. Z mojego 30-miesięcznego doświadczenia w stosowaniu antybiotyków, mogę napisać, że siła bakteriobójcza olejków czy nalewek od doktora Nemo w niczym nie ustępuje sile antybiotyków.
    • pies_z_laki_2 Re: olejki dr Nemo 05.05.13, 16:50
      > Pamiętam,że zielarz22 ma jakieś doświadczenie w tym temacie smile

K.Mahal - skoro trafiłaś na olejki pana Nemo, a także i na nasze forum, to zdajesz sobie także sprawę z tego, że pośrednie reklamowanie jednego sprzedawcy jest zabronione...

Ten wątek nie ostanie się tutaj długo... a badania marketingowe nt. obrotu olejkami sugerowałabym robić w inny sposób...
      • k.mahal Re: olejki dr Nemo 05.05.13, 22:50
        Pamiętam,że ma doświadczenie w tym temacie, bo już kiedyś o tym wspominał w innym poście.
        Badania marketingowe? Myślałam,że forum jest po to, żeby wymieniać się doświadczeniami na temat leczenia.
        Pośrednie reklamowanie jednego sprzedawcy? Innego nie znalazłam...
        Jeśli znasz jakieś inne źródło (chodzi konkretnie o olejki), to podziel się nim. Ja znalazłam akurat dr Nemo, ale chciałam poznać opinię innych chorych, zanim cokolwiek kupię.
      • analogkid Re: olejki dr Nemo 05.05.13, 23:38
        pies_z_laki_2 napisała:

> Ten wątek nie ostanie się tutaj długo... a badania marketingowe nt. obrotu ole
        > jkami sugerowałabym robić w inny sposób...

dlaczego kasować? - kurcze, przeciez nikt nikogo nie zmusza, zielarz napisął bardzo kulturalnie i neutralnie że jak chcesz spróbować to masz taką i taką opcję, jak podziałają to ewentualnie decydujesz się ciągnąć dalej i... WSZYSTKO

O co chodzi pani moderator? przeciez to nie jest żaden marketing ani reklama, ile to razy czytam ze jak badania to u doktora W. jak leczenie to u doktor B jak PCR to tylko poznań itf itp a tutaj pojawia sie motyw olejków i już jest spam, reklama, marketing itd... no ludzie TROCHE OBIEKTYWIZMU wink
      • adrian_fenig Re: olejki dr Nemo 06.05.13, 09:59
        pies_z_laki_2 napisała:
        to zdajesz sobie także sprawę z tego, że pośrednie reklamowanie jednego sprzedawcy jest zabronione...

Idąc tym tokiem myślenia należy skasować wątek p.t. "Ziola z biose.pl".
        Poza tym wszystkie wątki reklamujące laboratorium CB... z Poznania, doktora W. z Bytomia, portal i-herb, wątki reklamujące działalność konkretnych lekarzy ilads oraz wątki promujące działalność pana Buhnera.
        Ale to by było bez sensu! To forum od samego początku służy wymianie informacji pomiędzy chorymi, którzy poszukują leku na choroby odkleszczowe. Terapia olejkami jest jedną z wielu alternatyw. Dlatego wątek musi zostać zachowany jako informacja dla nowych użytkowników.
        • zielarz22 Re: olejki dr Nemo 06.05.13, 12:26
          Tamte wątki oczywiście zostaną.
          Jeśli ten wątek zostanie skasowany to nie ze względu na reklamę bo dosłownie każdej pozytywnej wypowiedzi oceniającej można zarzucić reklamę tylko ze względu na moją osobę.
          Były tu na forum tysiące wypowiedzi reklamowych a przeszkadzają jedynie moje posty, tylko one są reklamowe.
          Mam odwagę przeciwstawić się moderatorom, piszę, że abx to nie jedyna droga, że ILADS niestety nie jest tak skuteczne jak nam się przestawia ale tutaj niepokornych trzeba wycinać tylko dlatego, że nie piszę tak jak inni.
          Może doczekamy czasów, że pies czy M-63 wymyślą własne olejki i wtedy to już będzie można pisać na ich temat.
          Póki co to tylko dr Nemo oferuje olejki na boreliozę więc nie mam możliwości pisania o innych olejkach.
          • citizen68 Re: olejki dr Nemo 06.05.13, 14:08

Zielarz twierdzi że antybiotyki w 99% są nieskuteczne, a Adrian twierdzi że olejki są tak samo skuteczne jak.... antybiotyki.

Warto się nad tym zastanowićsmilesmile

Adrian:

"... Z mojego 30-miesięcznego doświadczenia w stosowaniu antybiotyków, mogę napisać, że siła bakteriobójcza olejków czy nalewek od doktora Nemo w niczym nie ustępuje sile antybiotyków...."

Zielarz:

"...Jak się teraz okazuje to 99% ludzi nadal jest chorych po ILADS..."
            • k.mahal Re: olejki dr Nemo 06.05.13, 14:34
              hmmm...ja mam nadzieję,że zarówno antybiotyki, jak i olejki są skuteczne wink
              Nie chcę (przynajmniej na chwilę obecną) leczyć się według ILADS, ponieważ taka długa antybiotykoterapia niesie ze sobą skutki uboczne. Czytałam wiele pozytywnych opinii o tej metodzie, ale bywały i negatywne. Wierzę w moc natury i własnego organizmu, dlatego wprowadzam protokół Buhnera, stosuję dietę i poważnie myślę o olejkach. Biorę również doxycyclinę i liczę na to,że taki zmasowany atak - abx, zioła, olejki przyniesie oczekiwane rezultaty wink Mój lekarz ma podobne zdanie. Czy mieliśmy rację, okaże się dopiero za jakiś czas wink
            • zielarz22 Re: olejki dr Nemo 06.05.13, 14:38
              Citizen jak zwykle się mylisz (ale o tym to już wiedzą wszyscy).
              Ja nie twierdzę, że "abx w 99% są nieskuteczne" jak piszesz.
              Ja twierdzę, że 99% chorych na forum borelioza leczących się metodą ILADS nie wyleczyło się.
              I nie jest to jakieś moje stwierdzenie tylko obiektywny fakt potwierdzony nie setkami tylko tysiącami wpisów chorych z tego forum.
              A Adrian napisał o swoim praktycznym doświadczeniu - brania 30 miesięcy abx i jakiś czas olejków.
              Ma chyba facet skalę porównawczą i może powiedzieć co działa a co nie.
              • adrian_fenig Re: olejki dr Nemo 06.05.13, 15:49
                Olejki eteryczne to nie panaceum! Póki co nie wynaleziono jeszcze leku boreliozę. Olejki są tak samo skuteczne i zarazem tak samo nieskuteczne jak antybiotyki. Wybór należy do chorego - można brać abx, można stosować olejki. Ale trzeba wiedzieć, że zadna z tych metod nie daje stuprocentowej gwarancji wyleczenia.
                Dle mnie terapia olejkami jest korzystniejsza, bo nie zagrzybia tak jak antybiotyki. Przy olejkach enzymy wątrobowe zawsze są w normie. A koszt terapii jest kilkukrotnie niższy.
                Gdyby u mnie nie rozwinęła się masywna i wielo-objawowa grzybica poantybiotykowa, gdyby levofloksacyna nie uszkodziła mi ścięgien i gdybym miał następne 50 tysięcy złotych, to leczyłbym się antybiotykami. Ale z powyższych przyczyn nie mogę tego robić, więc leczę się olejkami.
                Jak ktoś woli leczyć się metodą ilads, to nic mi do tego. Nie namawiam nikogo do stosowania takiej, czy innej metody. Przedstawiam jedynie mój punkt widzenia.
    • ninaspi Adrian 06.05.13, 17:08
      Adrian wysłałam wiadomość na priv. Odbierz proszęsmile
      • zielarz22 Re: Adrian 07.05.13, 14:50
        Adrian.
        Jesteś chyba jedyną osobą na forum która tak długo brała abx (30 mies.) i olejki (12 mies).
        Tylko Ty masz taką skalę porównawczą i wiesz co i jak działa.
        Jednocześnie Twoje opinie wydają się być z dystansem, wyważone i zdroworozsądkowe.
        Dlatego uważam, że tylko Twoja opinia może być obiektywna.
        Wiadomo,że wszyscy na forum zaczynaliśmy od abx. Po iluś miesiącach przychodzi zwątpienie.
        Każdy tak ma, rodzi się pytanie. Co robić dalej?
        Dlatego napisz nam porównanie antybiotyki - olejki.
        Porównaj:
        1. Skuteczność
        2. Siła działania
        3. Skutki uboczne
        4. Koszty
        5. Komunikacja z prowadzącym, jakość obsługi
        • adrian_fenig Re: Adrian 09.05.13, 10:02
          Witam,
          Szkoda mojego czasu na opisywanie terapii, w sytuacji gdy ten wątek moderator przeznaczył już do skasowania.
          Po drugie kiedyś już się rozpisywałem na prawo i lewo o tym jak to skuteczna jest terapia ilads. Tak mi się przynajmniej wydawało na początku leczenia. Po 30 miesiącach terapia okazała się fiaskiem zdrowotno-finansowym.
          Nie chcę drugi raz popełnić takiego błędu. Jeżeli leczenie olejkami doprowadzi do ustąpienia objawów, wtedy mogę opisać przebieg i szczegóły leczenia.
          • zielarz22 Re: Adrian 09.05.13, 20:24
            Adrian

Może nie skasują, może do nich dotrze, że leczymy tą samą chorobę tylko innymi metodami.
            Przecież ja nie chcę żebyś napisał, że olejki Cię wyleczyły (mnie też nie wyleczyły, dzięki nim tylko doskonale funkcjonuję) czy , że olejki są lepsze od abx, (zresztą sam osobiście uważam , że Biotrakson jest najlepszy, pamiętam jak cudownie czułem się po nim – jak młody Bóg) tylko żebyś porównał.

Przecież też kiedyś czułem się tak jak Ty, zresztą chyba wszyscy czuliśmy się tak samo. Czułem się wybrańcem losu bo stosuję ILADS. A jaki byłem dumny, że leczę się u wyjątkowej lekarki , tą wyjątkowo skuteczną metodą. Po czasie rzeczywistość okazała się dużo brutalniejsza.

Ja uważam, że forum ma edukować, wskazywać metody, alternatywy, krótko mówiąc pomagać innym. Przychodzą ciągle nowi i są wkręcani od razu w ILADS a starych stosujących ILADS jakoś nie ubywa. Trzeba rzetelnie informować.
            To nie chodzi o to, że ty mnie poprawisz humor pisząc pozytywnie o olejkach, tu chodzi o uświadomienie innym, że są inne skuteczne sposoby. Myślisz, że ja dobrze się czuję pisząc o olejkach i będąc nieustannie atakowany przez tyle osób. Zapewniam Cię nie jestem masochistą. Przecież to dzięki Beta32 a nie SCHNB powstało polskie tłumaczenie książki Buhnera. Ja stosowałem Buhnera wcześniej i mnie nie pomógł specjalnie i uszkodził jelita ale przecież tylu innym osobom ta metoda pomaga. Piszmy o tym, że jest Buhner, że są olejki, że abx nie zawsze są skuteczne. Pomóżmy innym w podjęciu decyzji.

Przecież piszę prawdę, zarówno o ILADS jak i o olejkach, takie są fakty, mam się tego wstydzić ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka