04.10.13, 19:05
Witam.

Miałem wykonany rezonans magnetyczny : wykryto torbiel.
Na kilku stronach osoby ze zdiagnozowaną boreliozą miały wykryty torbiel (RM głowy).
Wydaje się że torbiel i borelioza idą w parze.
Co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • miki366 Re: Torbiel 04.10.13, 19:26
      Dodam : Skoro torbiel powstaje często w wyniku "złego przepływu" krwi/płynów a przecież
      badanie SPECT które za granicą jest pomocne w diagnostyce boreliozy właśnie analizuje ten przepływ.
      • wroteknowynick Re: Torbiel 04.10.13, 20:39
        przez 12 lat czytania o tej chorobie pierwszy raz słyszę
        • ladyb-ird Re: Torbiel 04.10.13, 21:15
          Ja mam torbiel w nadgarstku i z wątrobę szczególnej...ale może niezależnie od boreliozy, kto wie....chyba bym torbieli nie wiązało z ta choroba...
          • ladyb-ird Re: Torbiel 04.10.13, 21:17
            ladyb-ird napisał(a):

> wątrobę szczególnej
            Tak mi napisało, a miało być ze torbiel w zatoce szczekowej wink
            • beataaa0 Re: Torbiel 05.10.13, 07:24
              witam,moja córka ma zakrzep w zatoce poprzecznej mózgu po stronie lewej,wykryty dopiero teraz,a juz 10 lat temu miała porazenie nerwu strzałkowego prawego,oraz osłabienie nerwu łokciowego prawego,mysle ze to ma ze sobą związek i ze to wszystko sprawka nieleczonej boreliozy.Porazenie nerwu zostało mimo wieloletniej rehabilitacji zostało do dzis.Teraz bierze leki przeciwzakrzepowe,mam nadzieje ze uda sie rozpuscic ten zakrzep sad
              • beataaa0 Re: Torbiel 05.10.13, 07:28
                szkoda tylko ze nie moze leczyc rownoczesnie boreliozy,myslelismy o zołach,ale niestety leki przeciwzakrzepowe wykluczają wiele z nich
              • wroteknowynick Re: Torbiel 05.10.13, 08:28
                ozon jest świetny na rozrzedzenie krwi i krążenie, pan Leszek opisywał przypadek swojej mamy w wątku ozonoterapia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka