miki366 04.10.13, 19:05 Witam. Miałem wykonany rezonans magnetyczny : wykryto torbiel. Na kilku stronach osoby ze zdiagnozowaną boreliozą miały wykryty torbiel (RM głowy). Wydaje się że torbiel i borelioza idą w parze. Co o tym sądzicie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miki366 Re: Torbiel 04.10.13, 19:26 Dodam : Skoro torbiel powstaje często w wyniku "złego przepływu" krwi/płynów a przecież badanie SPECT które za granicą jest pomocne w diagnostyce boreliozy właśnie analizuje ten przepływ. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Torbiel 04.10.13, 20:39 przez 12 lat czytania o tej chorobie pierwszy raz słyszę Odpowiedz Link
ladyb-ird Re: Torbiel 04.10.13, 21:15 Ja mam torbiel w nadgarstku i z wątrobę szczególnej...ale może niezależnie od boreliozy, kto wie....chyba bym torbieli nie wiązało z ta choroba... Odpowiedz Link
ladyb-ird Re: Torbiel 04.10.13, 21:17 ladyb-ird napisał(a): > wątrobę szczególnej Tak mi napisało, a miało być ze torbiel w zatoce szczekowej Odpowiedz Link
beataaa0 Re: Torbiel 05.10.13, 07:24 witam,moja córka ma zakrzep w zatoce poprzecznej mózgu po stronie lewej,wykryty dopiero teraz,a juz 10 lat temu miała porazenie nerwu strzałkowego prawego,oraz osłabienie nerwu łokciowego prawego,mysle ze to ma ze sobą związek i ze to wszystko sprawka nieleczonej boreliozy.Porazenie nerwu zostało mimo wieloletniej rehabilitacji zostało do dzis.Teraz bierze leki przeciwzakrzepowe,mam nadzieje ze uda sie rozpuscic ten zakrzep Odpowiedz Link
beataaa0 Re: Torbiel 05.10.13, 07:28 szkoda tylko ze nie moze leczyc rownoczesnie boreliozy,myslelismy o zołach,ale niestety leki przeciwzakrzepowe wykluczają wiele z nich Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Torbiel 05.10.13, 08:28 ozon jest świetny na rozrzedzenie krwi i krążenie, pan Leszek opisywał przypadek swojej mamy w wątku ozonoterapia Odpowiedz Link