Dodaj do ulubionych

problemy z oczami

07.06.14, 13:58
Witam,
czy przy boreliozie tez macie problemy z oczami? Od kilku miesiecy codziennie pieka mnie oczy. Sa zaczerwienione, na bialkach widac popekane naczynka. Najbardziej jednak meczy mnie to okropne uczucie suchosci. Podobnie jest z gardlem. Jest czerwone, widac popekane naczynka. Podczas zaciagania sie papierosem czuje pieczenie. Za kazdym razem, kiedy pije gazowany napoj pojawia sie dziwne uczupalenia. Odczuwam suchosc w jamie ustnej, w nosie. Towarzyszy temu ciagle uczucie pragnienia. Czy takie objawy moga takze pochodzic od boreliozy?

Obserwuj wątek
    • bbeap Re: problemy z oczami 07.06.14, 23:16
      Nie, u mnie te objawy sa od bartonelli.
      Niedobrze, ze palisz i pijesz gazowane napoje, to tylko pogorszy chorobe i objawy.
      • ciasteczko66 Re: problemy z oczami 11.06.14, 00:35
        To i ja dorzucę swoje pytanie. Czy ktoś z Was miał problem z czarnymi "plamkami" na oczach? Właściwie mam te plamki na jednym oku, na obrzeżach, co ciekawe pojawiają się one tylko po zgaszeniu światła, w mroku. Gdy zapalę światło wszystko wraca do normy. To trochę takie uczucie jakbym miała coś "na oku". Ciągle odruchowo pocieram oko bo mam wrażenie, że to rzęsa albo po prostu coś mi do niego wpadło.
        • martgda Re: problemy z oczami 11.06.14, 09:35
          Mam podobnie, wiele pływających plamek, ale bez zgaszania światła. Zaczęło się po pierwszych objawach boreliozy - kilka miesięcy temu. Byłem u okulisty po badaniach stwierdził że jest wszystko ok a ilość "mętów ocznych" mam jak inni tylko zacząłem je widzieć. Ze swojego doświadczenia powiem że w miarę leczenie ustępują, są dni kiedy zapominam o tym . Myślę że jak oko jest zmęczone lub zaognione to widzę ich więcej. Pozdrawiam
          • borelkaborelka Re: problemy z oczami 15.06.14, 21:20
            ja juz tak sie przyzwyczailam do tych ciemnych punkcikow, ze zapomnialam o tym napisac. Skupilam sie na tym co mi najbardziej teraz dokucza. Tak jak pisalam, na chwile obecna, jesli chodzi o oczy, dokucza mi straszne uczucie suchosci, pieczenia. Wieczorem bialka sa wrecz czerwone. Czasami takze w ciagu dnia. Jesli chodzi o te ciemne punkciki, to i u mnie problem ten zaczal sie jakies 3, czy 4 miesiace po kleszczu. Ja widze codziennie 2 ciemne punkciki i mnostwo jasniejszych, jak rowniez cos na ksztalt zygzaka, ktory porusza sie wraz z ruchem galek ocznych. Jak patrze na biala sciane, widze ciemne punkciki. Z kolei, jak patrze w okno (za oknem chmury), widze jakby mnostwomalutkich wiercacych sie jasnych,posiadajacych tylko szarawe otoczki punktow. Przypomina to roj wiercacych sie buu, nawet nie wiem, jak to okreslic... Jak gdyby hm... pod mikroskopem ogladal, jak poruszaja sie krwinki, czy jakos tak. Tak jak Ty zauwazylam, ze jak jestem zmeczona, niewyspana objaw ten sie zaostrza. Czesto mam takze uczucie wypychania galek do zewnatrz. Czy to wszystko od boreliozy?

Do tego jeszcze masa innych objawow.
            • baska192 Re: problemy z oczami 15.06.14, 23:19
              Prawdopodobnie tak.Jesli okulista wykluczyl inne przyczyny to na pewno tak..Kup kropelki nawilzajace tzw,sztuczne lzy.Lekko pomoga.I przetestuj kilka rodzajow tych kropli bo jedne beda dzialac lepiej inne gorzej.I doradzalabym padme -lek zolowy-ale dobrze dziala na naczynia.Oczywiscie kuracja dlugotrwala.
        • wroteknowynick Re: problemy z oczami 22.06.14, 18:22
          te czarne plamki to męty

ciasteczko66 napisał(a):

> To i ja dorzucę swoje pytanie. Czy ktoś z Was miał problem z czarnymi "plamkami
          > " na oczach? Właściwie mam te plamki na jednym oku, na obrzeżach, co ciekawe po
          > jawiają się one tylko po zgaszeniu światła, w mroku. Gdy zapalę światło wszystk
          > o wraca do normy. To trochę takie uczucie jakbym miała coś "na oku". Ciągle odr
          > uchowo pocieram oko bo mam wrażenie, że to rzęsa albo po prostu coś mi do niego
          > wpadło.
      • wroteknowynick Re: problemy z oczami 22.06.14, 18:27
        Skad wiesz ze od bartonelli ?

bbeap napisał(a):

> Nie, u mnie te objawy sa od bartonelli.
        > Niedobrze, ze palisz i pijesz gazowane napoje, to tylko pogorszy chorobe i obja
        > wy.
        >
        • bbeap Re: problemy z oczami 22.06.14, 19:18
          Przerabialam liste swoich objawow z dr Schallerem, ktore od bart, ktore od babesi, ktore od inflamacji itp
          Dochodze tez do wniosku, ze kazdy ma niedobor wit D - przy chorobie z lyme powinna byc utrzymywana na poziomie 90
          Niski poziom D powszechnie spotykany przy odkleszczowkach doklada sie do objawow, jak i rozchwiane rozne hormony w organizmie.
          Inflamacje maja wszyscy.
          LDN w 4g i mg IV tj dozylnie 4g w tyg z wit C 4g po mg tez IV - pomaga przy inflamacji a i Curcuma w kaps na noc.
          Do tego wszystkiego dokladaja sie toksyny - mam cholestyramine, poza tym NAC, ALA, Chlorella plus kolendra, phospholipids plus EDTA
          No i biofilmy...
    • wroteknowynick Re: problemy z oczami 22.06.14, 18:22
      borelkaborelka napisał(a):

> Witam,
      > czy przy boreliozie tez macie problemy z oczami? Od kilku miesiecy codziennie p
      > ieka mnie oczy. Sa zaczerwienione, na bialkach widac popekane naczynka. Najbard
      > ziej jednak meczy mnie to okropne uczucie suchosci. Podobnie jest z gardlem. Je
      > st czerwone, widac popekane naczynka. Podczas zaciagania sie papierosem czuje p
      > ieczenie. Za kazdym razem, kiedy pije gazowany napoj pojawia sie dziwne uczupa

Tak też nie wiem skąd się biorą te objawy u mnie.
      > lenia. Odczuwam suchosc w jamie ustnej, w nosie. Towarzyszy temu ciagle uczucie
      > pragnienia. Czy takie objawy moga takze pochodzic od boreliozy?
      >
      • borelkaborelka Re: problemy z oczami 23.06.14, 03:35
        do wroteknowynick
        tzn., ze masz takie same objawy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka