Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretacja WB IGG

16.07.14, 21:20
Postawnowiłem wrzuicić negatywną interpretację robioną w diagnostyce na śląsku .
Trochę mnie zmartwiła bo chorobę odkleszczową mam na 101% a już zaczynam się zastanwiać to nad grzybicą jakąś zakażną a poco skoro to zaraz po pajęczaku było .

Pierwszy test rok temu miałem wątpliwy ELISA.Czemu IGG ? Infekcja była już roczna i czytałem że IGG ładnie wybariwia i pokazuje nawet zaawansowanie choroby.

Czy badać się jeszcze czy rozpocząć jednak leczenie ( lekarze NFZ po objawach sądzą że może to być BB ale każą test powtórzyć w innej firmie )

Jeszcze raz przypomnę objawy od pierwszegodnia ukąszenia:swędzenie w ciele,przemieszczenia "czegoś",skurcz,ból,drętwienie w mięsniu,potem doszły stawy kolana biodra,kolejno duże palce,przez większość choroby sztywne pięty ( teraz jakby puściły ?!)wibracje bólowe,totalne osłabienie wszystkich narządów (narażenie na skurcz),pieczenia,głowa-ból,szum nieustanny ,koncentracja samopoczucie,bliskie zera,tolerancja allkoholu beznadziejna,a jeszcze słabesze docodzenie do siebie po ,senność mega,zero ambicji,jakieś małe moim zdaniem już zaburzenie psychosomatycznez,bicie serca,światłowstręt,dżwiękowstręt,powolność,schiz jak za najgorszych czasów licealnych,sztwnienia karku nie stwierdziłem,powiększone węzły non stop,drgawki mimowolne,uczucue bycia ciągle na lekkiej "bani" zdarzyło się że ktoś pytał czy pifko czy jakiś psychotrop zaliczyłem , chociaż opinie jest że wyglądam bez zarzutu.
Wydajność fizyczna 1/3 tego co niegdyś,potencja na pewno siadła,bóle a może nawet powiększenie jąder,włosy OK,na skórze coś się drobnego dzieje ale to może być alergia ale fakt wcześniej pare lat nie było , taki minigródki,zaczerwienienie.
Lęki depresje wycofanie się z pracy,towarzystwa,gorsza pamięć.Nie potrafię wagi zrzucić.
Temp w pierwszych miseiąsach skaczący od 36,2 nawet do 37,8 ,
teraz stabilny 36,8 -37,1 mam wrażenie że po tej witaminie D jednak cały czas jest walka.Może organizm sam zwalczy BB a zostanie np tylko bartonela ?

Dodam że po tym wyniku pierwszy raz wszedłem na forum i zacząłem odzyskiwać siły stosując suplementacje(mg,potas,cynk,jod,wit abcde,rzadziej L-glutamine(na kortyzol),qenzym , ciągle ale jak dużo suplenetów mniejsze dawki chlorella, rzadziej spirulina )
Dieta bezcukrowa i od razu mniejszy niesmak w buzi
Po tym fizycznie jest o niego lepiej ,psychcznie minimalnie.

Do tego pozytywne myślenie nie przejmowanie się utratą pieniędzy i pracy,traktowanie tego na równi z tym że nie zdążyłem na mecz.
Efekt placebo max w 30% reszta suplenty,póki co mam mega stres który mam nadzieję w sierpniu się zakończy i przystąpie do wdrażania lekoterapii.

C:\Users\medion\Pictures\IMG9032
Obserwuj wątek
    • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 16.07.14, 21:28
      upss
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/56d9d9a31fb4ca0d.html
      • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 18.07.14, 20:23
        A czy ktoś mółby po prostu diagram zdiagnozować ? Bo niby 110% ujemny a ja czytam na
        www.wielkoszynski.webity.pl/zakres-c59bwiadczen/borelioza/diagnostyka-zakazen-borrelia-burgdorferi/
        że większość proążkó banadych to i tak niespecyficzne a akurat p39 jest specyficzne dla każdej fazy choroby i VISE także a jak widać drgnęło tam nie do końca ale dosyć

jeszcze raz podaję LINK www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/56d9d9a31fb4ca0d.html
    • presleyova Re: Proszę o interpretacja WB IGG 16.07.14, 21:59
      Masz zaawansowaną chorobę alkoholową, ale na pewno nie boreliozę.
      • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 16.07.14, 23:12
        Dzięki,świetna diagnoza,czyli jeszzcze o psychiatre zahaczyć bo inni lieekarze problemów nie widzą

Co do alk przed suplementacją zdarzało mi się przez tydzień piwa nie wziąć do ust bo prostu czułem się jak ostatnia "ścierka "
        Teraz w połączeniu z chlorellą półfinałi finał oglądanąłem "na gazie " (
        • fela125 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 08:57
          Chyba masz dwa problemy - alkoholizm i neuroborelioza. Jesteś bezradny, dlatego zakładasz nowe wątki. Oszukujesz samego siebie, ze suplementy leczą Cię. NIE - suplementy nie leczą boreliozy, bo nie wybijają bakterii. Wiesz, że nie dasz rady łączyć piwa z leczeniem, dlatego nie leczysz się.
          Nie potrafisz rzucić piwa, to musisz iść do specjalisty. Nie rób z siebie bohatera, że przez tydzień nie piłeś. Ja kiedyś byłam uzależniona, od papierosów, wiem jak to działa, czasami też przez tydzień nie paliłam i wracałam do nałogu...
          Jak nie skończysz z piwem, to umrzesz z powodu nieleczonej bb.
          • presleyova Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 22:04
            Przepraszam, ale na jakiej podstawie twierdzisz, że ten troll ma neuroboreliozę?? Bo pisze na tym forum?? Koleś jest alkoholikiem, a nie borelitykiem! Koleś nie ma objawów boreliozy a co dopiero mówić o neuroboreliozie!
            Myśli, że jak od lat chla piwo litrami, to mózg, wątroba, mięsnie i pozostałe będzie działało bez zarzutu. A tak sie nie da. Znalazł sobie wymówkę/boreliozę/, żeby tylko o rzeczywistym problemie nie mysleć. odstawi alkohol i po roku będzie "uzdrowiony z neuroboreliozy".
            • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 22:10
              A na jakiej podstaiwe tweirdzisz że piwo chlam litrami ? Na podstawie zapytania o skład piwa czyli zawartości cukru w różnych modelach ?

Swoją droga znam takich co piją litrami codziennie,ja zaliczam w tej chwili tylko buteleczke dwie i to nie codzień.

To oświeć mnie jaką mam chorobę bardzo chciałbym wiedzieć,piwo raczej nie zwaliło mnie z nóg w ciągu tygodnia od ukąszenia klezcze że olałem kilka tysi miesięcznie i życie towarzyskie ( a tu okazja by się napić ale sobie ze zdrowymi nie radzę oni wypijali nieraz 3 i więcej , ja w tym czasie spanikowany co się ze mną dzieje )

Wrzuciłem obrazek,coś tam rgnęło , przy p39 nawet sporo , ale interpretacja negatyw,robić IGM czy tą kasę na leczenie wydać
        • presleyova Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 22:09
          bo inni lieekarze
          > problemów nie widzą

Bo Twojego alkoholizmu nie widać, żeby mieli go zobaczyć. Pochwal im sie, ile pijesz i jak się zamartwiasz o piwo, gdyby Ci miało go zabraknąć /leczenie/ i daj wtedy cynk na forum, co Ci powiedzieli.
          Nawet, gdybyś pij tylko jedno piwo codziennie to i tak nadal będziesz alkoholikiem.
          • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 22:15
            i to mnie zwalnia z lecznenia boleriozy czy innych deolegliwości to jedno piwo na dzień ?

presleyowa szumisz tylko ,swoją drogą pod papierowe sympotoa my bolerii możnaby podciągnąć min 3 choroby co dają identyczne, i jeszcze z 5 podobnych ( w tym alkoholizm ?smile

fela125 chociaż do końca się nie zgadzam ,podobała mi się ta wypowiedż
            • fela125 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 23:17
              Dla mnie masz boreliozę. Ugryzło Cię mnóstwo kleszczy, o czym już pisałeś, masz wiele typowych objawów, które też miałam. Może nie masz problemu alkoholowego, nie znam Cię, poza tym nie jestem Twoją żoną, aby Cię strofować. Jeżeli nie masz alkoholizmu, to dobrze, bo bez problemu odstawisz piwo i zaczniesz w końcu leczyć się.
              • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 17.07.14, 23:34
                dzięki za wspracie , ale fajna wypowiedż zastanowiłem się nad nią dłużej,nazwałbym zamiłowanie do piwa miłością lub zainteresowanie,ale fakt że uzależenienie to jest także na pewno psychiczne,

ja kiedyś bagaterlizowałem problem,myśle kleszcze straszą w mediach jak o wsyzstkim,

miałem w życiu z 50-70 zaobserwowanych,ale ten felerny od razu dał symptomy i pomyślałem pierwsze cholera był za długo , lekarz tylko kazał zdezynfekowaći obserwować i na moją specjalną prośbę przepisał na 3dni antybiotyk,nie pamiętam teraz jaki,

piwo na pewno trzeba ograniczyć,zdrowy organizm dobrze toleruje 4-5 piw tyogodniowo,po przejściach należałoby wyeliminować do zera

fela teraz podchodzę do etapu zastosowania pierwszych ziół i zmniejszenia dawek piwa właśnie do 5piw na tydz,ostre zioła narazie nie , przygotuje się materiałowo jeszcze i organizm wzmocnie i na przełom sierpnia/września zaplanuje start poważnego leczenia,
                jak czytam forum widzę że 4-6miesięcy a nawet 8-9 minimum,

nie było przypadków że po 2m-cach krętek całokowicie wyginął ?trzeba tępić ze sporym zapasem ?
                • fela125 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 18.07.14, 07:07
                  Czytaj Forum Łuksiewnik - jak chcesz leczyć się ziołami, to tam sporo informacji uzyskasz, bo tam pisze wielu dobrych zielarzy.
    • zyjatko12 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 19.07.14, 22:21
      miroslaw111 napisał(a):

> Postawnowiłem wrzuicić negatywną interpretację robioną w diagnostyce na śląsku

Ja akurat bardzo sobie chwalę WB ze śląskiej Diagnostyki - pięknie mi barwi <przy czym widzę, że diagnostów laboratoryjnych mamy innych wink >
      Gdzie zamierzasz <jeśli zamierzasz> zrobić powtórne badanie?
      • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 19.07.14, 22:35
        zajatko12,
        w sumie to robiłem je tak dla spokoju i utwierdzenia się że mam BB a wszyło jak wyszwilę ło,jednak jako że jednak choroba rozwijała się burzliwie i chwilę po wyciągnięciu kleszcza sądzę że nie ma sensu na kolejne testy na BB (bo ta choroba jest zawsze po ugryzieuniu )

następny krok to panel u Wielkoszyńskiego w Bytomiu jeśli jakieś rabaty daje dla członków stow.Boreliozy, jeśli nie to wyrażnie taniej chyba CBDNA w Poznaniu

Nie dziwie się więc dr.Wielkoszyńskiemu że w panelach małym i dużym nie ma antygenów Borelia burgdorferi bo to test na pełne spektrum innych zarazków u chorych , a nei potwierdzenie czy kleszcz nam coś przekazał ( wtedy zaleca się właśnie WB igg/ igm alko KKI)

Co do samego diagramu pozycja VISE i p39 się podniosły , inne nie wiem po co są w teście skoro nie są specyficzne dla BB , co sądzisz?
        • zyjatko12 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 19.07.14, 22:49
          miroslaw111 napisał(a):

> zajatko12,
          > w sumie to robiłem je tak dla spokoju i utwierdzenia się że mam BB a wszyło jak
          > wyszwilę ło,jednak jako że jednak choroba rozwijała się burzliwie i chwilę po
          > wyciągnięciu kleszcza sądzę że nie ma sensu na kolejne testy na BB (bo ta choro
          > ba jest zawsze po ugryzieuniu )
          Powiem Ci, że porównując swoje WB na przestrzeni ok.2 lat <oba robione w śląskiej Diagnostyce> to jeden z wybarwionych pasków mi się wydłużył, a drugi skrócił. Dodatkowo pojawiły się kolejne prążki będące już prawie u granicy słabo dodatniego. Także mnie wraz z upływem czasu generalnie "ślad" w badaniach się zwiększa <mowa tu o klasie IgG>. Dodam tylko, że nim zrobiłam pierwszego WB kilka lat przechodziłam z chorobą.

> Co do samego diagramu pozycja VISE i p39 się podniosły , inne nie wiem po co są
          > w teście skoro nie są specyficzne dla BB , co sądzisz?
          p83, OspC, p30, p31 oraz p21 są również wysoce specyficzne dla BB <wg "ściągi" na stronie T.W.>
          • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 19.07.14, 23:05
            zapewne leczysz się i szukasz już potwierdzenia czy ejst lepiej,mnie ta przyjemność dopiero czeka ,a nie robiłaś testów na koinfekcje ? wszyscy pokdreśllają ze to najważniejszy czyli chociaż "mały" panel u dr Wielkoszyńskiego ,wogóle chwalony jest za metodologię
            • zyjatko12 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 19.07.14, 23:54
              Z koinfekcji robiłam tylko część <te, które można było zrobić Western Blottem>. Polecam przeczytać: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,150032113,150032113,Bartonella_IFA_czy_Elisa_.html
              • miroslaw111 Re: Proszę o interpretacja WB IGG 20.07.14, 00:03
                ELISA elisie nierówna widać,ogólnie testy dobrze wychodzą tu
                www.wielkoszynski.webity.pl/badania-diagnostyczne/
                więc sądze że warto chociaż , po objawach bartonellę bez trudnu rozpoznasz , babesję również możliwe , ale ja jestem ciekaw jeszcze chlamydia,mycoplasma anaplasma ,ależ tego jest jeszcze toxoplasma, i masa innych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka