09.05.15, 10:14
Witam.Czy ktoś z doświadczonych odpowie mi czy jestem dobrze leczona? Mam dodatni wynik na borellę oraz bartonelle. Przed leczeniem miałam objawy typowe dla tej choroby/mrowienia,zmęczenie,bóle karku/.Wynik rezonansu skłonił mnie do podjęcia antybioterapi/15 mm.o podwyższonym sygnale/.Boreliozę złapałam ok.20 lat temu-był ogromny rumień.......Do sedna:przez 2 m-ce brałam doxycycline,amoxicillinę i tinidazol, później przez kolejne 2 :doxyceklinę,rifampicynę i tinidazol.Czółam się wówczas neurologicznie dobrze.Leczenie przerwałam z powodu wymiotów i pojawił się wielki problem.Zaczęło mi się kręcić w głowie,później doszły inne niezborne ruchy,bełkotanie.Nigdy w życiu przed leczeniem nie miałam takich objawów.Lekarz zalecił mi w tej chwili amoxicilinę + tinidazol+biseptol.Amój stan się cały czas pogarsza.Czy waszym zdaniem są to dobre leki? Może ktoś miał podobną sytuację i jest bardziej doświadczony .bie-agnieszka@o2.pl
Obserwuj wątek
    • polnaro Re: BORELIOZA 09.05.15, 12:36
      Takiej porady może Ci udzielić tylko inny lekarz ILADS.
      Zresztą może osoby leczące się dwa, trzy lata antybiotykami mają już na tyle wiedzy, doświadczenia i odwagi żeby takich rad udzielić.

Nie piszesz, czy ściśle przestrzegasz diety, czy się suplementujesz. A może to ferxy? Może właśnie najpierw musi być gorzej żeby było lepiej? U wielu chorych tak jest, ale czy u Ciebie ?
      Niestety nie mam osobistego doświadczenia z antybiotykami.
    • presleyova Re: BORELIOZA 09.05.15, 17:41
      bie-agnieszka napisała:

Leczenie przerwałam z powodu wymiotów i
      > pojawił się wielki problem.Zaczęło mi się kręcić w głowie,później doszły inne
      > niezborne ruchy,bełkotanie.Nigdy w życiu przed leczeniem nie miałam takich obja
      > wów

Mały udar mózgu?
      Borrela robi spustoszenie w naczyniach mózgowych części chorych i zwiększa ryzyko udarów- rzadko takich typowych, dużych, najczęściej mikroudary czy niewielkie udary.

• tigerica22 Re: BORELIOZA 12.05.15, 10:24
      Wyniki nie swiadcza o tym ze nie masz innych infekcji, tylko ktore mozna wychwycic. Te leki pojrywaja dosc sporo. Boseptol dobrze dziala na barto i babesje, amoxy na myco, chlam i borelie a tini na rozbijanie biofilmow. Ja mam podobny zestaw tylko doxy zamiast amoxy. Na poczatku po przejsciu na niego mialam ciagly zjazd. Bylo coraz gorzej? W koncu jak wywalily mi wezly to uswiadomilam sobie ze to herks. Lekarz pofwierdzil. Kiedy nastal lepszy okres okaza sie ze juz dawno tak dobrze sie nie czulam. tez powinnam przerwac leczenie bo dopada mnie grzybica ale jak sprobowalam odstawic abaxy, to wszystkie neurologiczne symptomy powrocily wiec wrocilam do kuracji. Ciekawe czy nie leczysz sie przypadkiem u Kurkiewicza?
      Pozdrawiam
    • tigerica22 Re: BORELIOZA 12.05.15, 12:57
      A i jeszcze jedno pytanie, czy na poprzednich zestawach przeszly ci mrowienia?
      • bie-agnieszka Re: BORELIOZA 12.05.15, 13:39
        Tak jak napisałam wcześniej wcześniej neurologicznie czułam się bardzo dobrze /przed leczeniem były głównie mrowienia a w trakcie brania rifam. były znikome/ ,po przerwaniu leczenia-nie wiedziałam ,że takie będą tego skutki!!! pojawiły się ostre objawy neurologiczne -
        • juanda Re: BORELIOZA 17.05.15, 15:18
          herks pojawia się zaraz po wybiciu chociaż części bakterii i trwa kilka max kilkanaście dni). Jeżeli ten okres jest dłuższy to masz nawrót choroby.
    • pies_z_laki_2 Re: BORELIOZA 13.05.15, 19:43
      > Mam dodatni wynik na borellę oraz bartonelle.

Jakie badania robiłaś?
      • juanda Re: BORELIOZA 17.05.15, 15:20
        jeszcze dodam że nawrót choroby może cechować się zmodyfikowana postacią objawów. Daj znac czy jak rozpoczęłaś leczenie to te objawy się zmniejszyły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka