Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

14.08.16, 20:04
Dzień dobry zwracam się z prośbą o pomoc, otóż mam 21 lat i od jakiegoś czasu dzieją się ze mną dziwne rzeczy. Jakieś pół roku temu wylądowałem w szpitalu z powiększonymi węzłami chłonnymi , bólem w klatce piersiowym , podniesioną temperatura ... po badaniach okazało się , że również parametr mięśniowy podniesiony jest do 36 tys. Po 9 dniach w szpitalu mój stan się poprawił i zostałem wypisany w stanie dobrym do domu z zaleceniem dalszego leczenia w poradni reumatologicznej. Od jakiegoś czasu po stresujących zdarzeniach mam dziwne fascykulacje mięśni głównie stóp i łydek , tiki mięsniowe, mam szumy w uszach , bardziej strzelają mi stawy, opuchły mi stopy, czasami bolą mnie mięśnie i jestem ciągle zmęczony . Parę lat temu wbiegłem w krzaki i wyszedłem z 13 kleszczami , pamiętam , że niektórych nie udało się wyjąć do końca. Postanowiłem zrobić badanie western blot, ale niestety nic konretnego nie wyszło. Poniżej daje linki do wyników badań byłbym bardzo wdzięczny jeśli zerknie na nie i poradzi co mogę jeszcze zrobić , gdzie się udać jakie badania zrobić. Z góry bardzo dziękuje wink. Wyniki :
w klasie igg www.fotosik.pl/zdjecie/a294efd2b11170f7
w klasie igm : www.fotosik.pl/zdjecie/3124774e78bee59e
Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: prośba o pomoc 15.08.16, 10:10
      Paweł, Twoje objawy sugerują faktycznie choroby odkleszczowe, których diagnostyka laboratoryjna jest bardzo słaba. Ujemny czy graniczny wynik WB nie neguje choroby. Dla zakaźników najważniejszy jest wynik badania serologicznego (Elisa, Western Blot), ale jednocześnie publikują artykuły (również w języku polskim) o seronegatywnej boreliozie. Przy niestandardowym spojrzeniu na odkleszczówki wynik testy ma znaczenie drugorzędne - ważne są objawy! Ta kontrowersja to tylko jedna z wielu, które są w związku z tymi chorobami.

Całe zagadnienie związane z boreliozą i innymi infekcjami przenoszonymi przez kleszcze jest skomplikowane, ale powinieneś je przestudiować. Zacznij od FAQ tego forum, artykuł Burrascano (podpięty na początku forum), a potem poczytaj ze strony www.borelioza.org materiały dla lekarzy.

W Polsce jest kilkoro lekarzy, którzy leczą boreliozę & co. dużo skuteczniej niż zakaźnicy! W punkcie info na www.borelioza.org dostaniesz namiary na tych lekarzy smile

Nie daj się!
    • miroslaw111 Re: prośba o pomoc 16.08.16, 11:29
      pawel twoje objawy bardzo mocno wskazują na boreliozę, zastosuj się do tego co napisała fionka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka