tatokope
21.09.23, 19:52
Witam
Mojego synka ugryzł kleszcz dwa miesiące temu. Przeczytałem że testy IGM oraz IGG najlepiej zrobić ok. 6 tygodni później. Tak też zrobiłem i niestety wynik IGG był pozytywny
Następnie wykonałem test western blot dla igg oraz igm i potwierdziło się że synek ma przeciwciała na bolerioze. Tu też tylko IGG był pozytywny.
Ale czegoś tu nie rozumiem... Skoro ugryzł go kleszcz dosyć niedawno to czy nie powinien mieć podwyższonego IGM? Z tego co wiem to IGG oznacza chorobę przebyta...
Jak to jest po takim czasie? Czy to możliwe że syn ma bolerioze przewlekłą i tylko przez przypadek to wykryłem? Czy to jest normalne że po takim czasie tylko IGG wychodzi pozytywne Mieszkamy przy lesie i często nas coś kąsa....
Teraz jestem umówiony z dwoma lekarzami. Chce wysłuchać opinii na temat leczenia konwencjonalnego oraz ILADS. Pewnie po weekendzie zaczniemy kurację antybiotykiem....
Z objawów: był może przez jeden dzień (po miesiącu od ugryzienia) rumień na twarzy, gorączki, osłabienie, problemy ze snem, płytki oddech w nocy...
Dzięki jak ktoś odpisze