Dodaj do ulubionych

Nie wiecie jak lecza te chorobe w irlandii?Anglii?

31.03.06, 19:23
Nie wiecie jak lecza borelioze w Anglii ?Irlandii?

Jak to tam wyglada?

Obserwuj wątek
    • gabizylka Re: Nie wiecie jak lecza te chorobe w irlandii?An 31.03.06, 22:54
      witam!Tak sie sklada,ze od 2 lat mieszkam i pracuje w Irlandii to tutaj wlasnie
      zaczely sie pierwsze moje problemy z borelioza(lipiec 2005).Na poczatku nie
      wiedzialam,ze to BB oni tez na to nie wpadli.Kiedy to moj stan zdrowia z dnia
      na dzien ulegal pogorszeniu zasugerowalam tutejszym lekarzom,ze to moze byc
      borelioza choc nie pamietam kleszcza.Wysmiali mnie,powiedzieli,ze w Irlandii
      nie ma kleszczy i nikt na BB nie choruje a jesli nie mam wysypki to juz
      wykluczone,odeslali mnie do psychiatry.Z dnia na dzien podjelam decyzje wylotu
      do Polski.Zrobilam wszystkie badania,jedno wyszlo pozytywne to na borelioze.Po
      powrocie do Dublina pokazalam mojemu lekarzowi wyniki,ktore swiadcza o
      boreliozie.przeprosili z usmiechem na twarzy twierdzac,ze brak kleszczy w
      Irlandii usprawiedliwia ich niewiedze na ten temat.Totalnie mnie
      zlekcewazyli.Wkoncu odnalazlam jakiegos lekarza,ktory zajmuje sie chorobami
      tropikalnymi.Umowilam sie na wizyte ale niestety czytal na temat boreliozy z
      ksiazki i szukal w internecie.Przepisuje mi doxycycline jak potrzebuje i to by
      bylo na tyle.Wiec jesli macie BB to sie tu nie wybierajcie.Ja jestem tutaj
      nadal i moj stan zdrowia nie ulega poprawie.Teraz wybieram sie do NY City moze
      tam bedzie lepiej???Pozdrawiam!
    • artur737 Re: Nie wiecie jak lecza te chorobe w irlandii?An 01.04.06, 04:08
      Anglia nie uznaje tej choroby wiec jej rowniez nie leczy.
      Niemcy i Holandia to o ile wiem jedyne kraje w Europie, ktore ja lecza.
    • freshka Szkocja i Londyn 03.04.06, 18:15
      To jest troche z pogranicza medycyny alternatywnej, mysle jednak, ze godne
      uwagi. Pisalam o mojej "fascynacji" dr Klinghardtem. Ne zajmuje sie on tylko
      borelioza tylko troche szerzej, jak on to okresla - neurobiologia. Czytalam
      wypowiedzi osob, ktore on wyleczyl calkowicie z boreliozy. Ponadto leczy on
      dzieci z autyzmem - podobno 100% dzieci, ktore on przebadal mialo Borrelie(!),
      a co najwazniejsze, rodzice sa zadowoleni z efektow.

W Europie namierzylam dwa przedstawicielstwa poslugujace sie jego technikami i
      sprzedajace lekarstwa potrzebne do jego protokolow - obydwa w Wielkiej Brytanii.

W Szkocji jest to Scottish Klinghardt Institute of Applied Neurobiology. (na
      swojej stronie pisza, ze zajmuja sie przewleklymi, niezdiagnozowanymi
      chorobami, rowniez neurologicznymi i bardzo duzo pacjentow jest wlasnie z
      borelioza).

A w Londynie Academy for Balanced NeuroBiology.
      • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 03.04.06, 18:20
        o ciekawe newsy podajesz fresha, daj jakiś kontakt na to chętnie poczytam. ty
        zapewne już czytałaś, czy nie interesuje cię to osobiście?
        • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 03.04.06, 18:24
          juz znalazłem smile
          • freshka Re: Szkocja i Londyn 03.04.06, 19:29
            No faktycznie, nie podalam linka, ale wystarczy wkleic w googla nazwe.
            www.sustainablehealth.org.uk
            Mnie by jeszcze interesowalo ile to kosztujesmile
            • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 03.04.06, 19:37
              widziałem, ja jakoś nie mam zaufania do takich rzeczy, nikomu nie odradzam, ale
              ja już tak mam że w takich rzeczach widzę naciągactwo.
              • freshka Re: Szkocja i Londyn 03.04.06, 19:56
                A Marshallowi wierzysz?smile
                Przeczytalam protokoly, w ktorych ten dr opisuje szczegolowo rozne sposoby
                leczenia i dla mnie ma to nawet sens. Jest to dosyc rozlegle leczenie.
                Natknelam sie na niego poprzez pozytywne wypowiedzi na anglojezycznym forum o
                boreliozie pewnej osoby, ktora leczyl kilka lat i wyleczyl. Poza tym wierze
                rodzicom dzieci autystycznych, oni maja naprawde bardzo duze doswiadczenie w
                probowaniu roznych metod.

Poza tym, Klinghardt wymienia MP jako jeden z ELEMENTOW (nieobligatoryjnych)
                leczenia boreliozysmile
                • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 04.04.06, 05:23
                  może jestem przewrażliwiony na machloje ale odebrałem ich za komerchę, a ich
                  preparaty wydają mi się że są oparte na podłożu żiół. A zioła zawsze były
                  niezłą pożywką i polem do popisu dla różnych fakirów.
                  Marshal opiera się na nauce i ma schemat unicestwienia intruza, a testy
                  wykorzystywane przez niego do rozpoznania choroby są testami ogólno medycznymi
                  i mają pokrycie u pacjentów. Ale jeśli metoda dr Klinghardtema skutkuje
                  wyleczeniami to super. Tylko na rynku polskim też są niekonwencjonalne kliniki
                  co leczą autyzm i jak chętny chce zasięgnąć opini innych to mają forum i
                  podeślą kontakt do niby dotkniętego. Coś na pewno odnośnie idei tego
                  przedsięwzięcia (chodzi mi zkąd ta metoda się wziełą, może ona zrodziłą się na
                  potrzeby rynku dla przynoszenia pieniędzy [a może jest prawdziwa]) można by
                  powiedzieć znając ceny stosowania takiej terapi. Po analizie ceny dzisiaj można
                  wiele wywnioskować.
                  • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 04.04.06, 05:29
                    ale jak piszesz, że wykorzystuje on różne protokoły to może i rzeczywiście nie
                    można go przyrównywać do tych psełdo lekarzy. I morze ma to sens. Muszę
                    bardziej się wczytać w to przedsięwzięcie.
                    • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 04.04.06, 06:02
                      przeczytałem skład proponowanych przez niego leków i mnie totalnie zraził.
                      Rozumowana przeze mnie technika powołowania się na innych, jest niczym innym
                      jak kluczkiem marketingowym, pozwalającym zaliczyć się do pewnej grupy
                      przeważnie mającej leprzą świadomość marki, itp., czym samym daje to
                      zainteresowanie klientów znajdujących się w określonych okolicznościach.
                      • freshka Re: Szkocja i Londyn 06.04.06, 19:59
                        Widze, ze masz doskonale rozpracowane techniki naciagactwa.
                        Nie uwazam dr Klinghardta za naciagacza, gdyz ma on zarowno tytul MD jak i PhD
                        (w przeciwienstwie do tak wiarygodnego Twoim zdaniem dra Marshalla) i
                        kilkunastoletnia praktyke z sama borelioza.

Czy jedynym uwiarygodnieniem jest fakt niezarabiania na swojej dzialalnosci?
                        Jezeli to tylko dziala i ktos sam opracowal technike i preparaty, to nawet
                        powinien miec z tego korzysci.

A to, ze na internecie sa sami oszusci podszywajacy sie pod rodzicow dzieci
                        autystycznych, to przeciez wiadoma sprawasmile Tutaj tez sie wszyscy podszyli pod
                        chorych na boreliozewink))
                        Powtorze za mamajulci - jesli stac Cie na sceptycyzm, to jeszcze nie jest az
                        tak zle.
                        • michal056 Re: Szkocja i Londyn 06.04.06, 22:04
                          Freshka wstyd się przyznać ale nie znam języków , i dlatego mam problem z
                          bardziej szczegołową informacją o możliwościach leczenia metodą dr.
                          Klinghardta.Jeż możesz odpisać , to interesowało by mnie czy; można leczyć się
                          na terenie Niemiec, czy można preparaty zamówić wg.procedury przez internet i
                          leczyć się w domu ,czy trzeba być najpierw przez nich zdiagnozowanym na
                          miejscu.Procedura wymienia sporo tych preparatów , ale nie wszystkie są
                          dostępne w sprzedaży internetowej na stronach firmy Pharmax głównego producenta
                          tych leków.
                          • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 07.04.06, 21:41
                            ja tylko napisałem mój sposób odbioru, po prosty lekarstwa składające się
                            głównie z roślin wydają mi się niewiarygodne, ja osobiście nie skorzystał bym z
                            oferty tego doktora, dla mnie tytuły nic nie znaczą.
                            • ambrozy666 Re: Szkocja i Londyn 07.04.06, 21:57
                              A i w chwilach skrajnie skrajnych gdy nie byłem w stanie wyrazić osondów, mimo
                              że nie potrafiłem się wypowiedzieć, zawsze wiedziałęm czego oczekuję i
                              potrafiłem zachować sceptycyzm, dzienki temu udało mi się wiele wyjaśnić i nie
                              trafiłęm do czubków.
                          • freshka Niemcy 08.04.06, 22:31
                            Jezeli chodzi o Niemcy, to strona po niemiecku i zarazem przedstawicielstwo:
                            www.ink.ag/ Ale chyba szczegolow nie opisuja.
                            Z tego, co zrozumialam, to podczas leczenia testuja Cie najpierw swoja metoda,
                            potem ta sama metoda dobieraja preparaty (bo zawsze sa alternatywy). Tak wiec
                            raz moze byc to, a nastepnym razem cos innego. Tak samo dobieraja antybiotyki,
                            nie unikaja ich, ale staraja sie uzywac srodkow naturalnych.
                            Troche tez opieraja sie na czyms o zasadzie dzialania zappera (wspominaja cos o
                            czestotliwosciach).
                            Ze strony pewnie mozna zamowic, a jak sie odnosza do leczenia bez diagnozy, to
                            nie wiem. Oni najpierw eliminuja koinfekcje, ktorych uwazaja, ze kazdy chory ma
                            kilka (zaczynaja od robakow).
                            To tak pokrotce i troche chaotyczniesmile Napisalam do tych Niemcow, jak to jest z
                            mozliwoscia leczenia dla pacjentow z Polski. Zobaczymy czy odpisza...
                            • wroteknowynick Re: Niemcy 09.04.06, 01:19
                              Stosowałem zapper, jest to zwykły generator na układzie 555 generujący sygnał
                              chyba sinusoidalny albo prostokątny o częstotliwości około 30Mhz, Dr Hulda Clark
                              w swojej książce opisuje to ustrojstwo oraz jak je zbudować. JEdnakże prądy
                              wysokiej częstotliwości płyną po powierchni ciała i nie docierają wgłąb organizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka