Dodaj do ulubionych

wątroba i szpik kostny

31.05.07, 22:22
jak mówi mój lekarz duże dawki antybiotyków niszczą wątrobe, a metronidazol
(ktory biore juz 4 miesiac) moze niszczyć szpik kostny

czy antybiotyki dozylne (np. biotraxon) też mają negatywny wpływ na wątrobe?
Obserwuj wątek
    • nataszkam Re: wątroba i szpik kostny 31.05.07, 22:29
      Tomek, może go zapytaj, czy taki stan, w jakim jesteś, nie zniszczy Ci zycia...
      • dartom.www Re: wątroba i szpik kostny 31.05.07, 22:59
        zniszczyło już doszczętnie, od 13-14 roku zycia niszczylo mnie powoli, az w
        koncu zamienilem sie we wrak czlowieka

--
    • nataszkam Re: wątroba i szpik kostny 31.05.07, 22:30
      Aha, a czy takie rozterki maja przy podłączaniu chemii u osób z nowotworem?
    • bea1964 Re: wątroba i szpik kostny 31.05.07, 23:55
      Hypoplasię szpiku,czyli uszkodzenie szpiku może wywołać nawet tabletka od bólu
      głowy,więc jak zawsze trzeba wybrać mniejsze zło.Beata.
      • dx771 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 10:57
        Takie dylematy może mieć osoba z lekkimi objawami - Ty dantom raczej nie.
        • rzepcia3 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 11:15
          Ja zaczynam miec takie dylematy: objawy ustapiły w 95% pare miesięcy temu, na
          pewno ze 3 miesiące temu a ja dalej się leczę, bo raz na miesiąc przy miesiączce
          przez 1-2 dni boli mnie dół podkolanowy i co teraz??? Czy to dalej
          borelka???Gdyby nie fakt,że zalezy mi na całkowitym wyleczeniu-bo nie chce mieć
          ryzyka przy dziecku- to chyba bym zakończyła już leczenie. A tak, łykam dalej i
          naprawde zaczynam powątpiewać czy powinnam je łykac czy jednak już
          zakończyc.Powiem Wam że mam dylemat, jade do Beaty może mi coś w tym pomoże crying
          • dx771 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 11:33
            Rzepciu - może by Twoje dylematy rozwiązała próba z zmianami zestawów abx?

U mile nastąpiło pogorszenie i wiedziała ze nie jest dobrze.
            U amorelajo żony zero reakcji i raczej pewność ze nie ma b.

DX
            • rzepcia3 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 11:37
              wiesz...chyba tak.
              Brałam juz: teracykline, tini z zamurem,
              tini,zamur i cedax,
              tini,klabax,zamur
              teraz cos kolejnego ale jest lato więc żadne doxy...
              • ewax100 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 12:51
                Mi tez lekarz rodzinny powiedział dzisiaj że 6 tabl.1,0 dziennie Duomoxu to
                samobójstwo + Azitrox.Jestem załamana -dlaczego te opinie są tak rozbiezne
                między lekarzami? a my jestesmy "miedzy młotem a kowadłem"tacy bezradni
                Jednak tak dośc mam tego życia w bólu że juz mi jest wszystko jedno najwyżej
                sie zatruję.Jest lepiej ale bardzo a bardzo się boje zeby ten ból nie
                nadszedł.A tak w ogóle czy ktos może z Was brał 6 tabl.dziennie Duomoxu i żyje
                jeszcze?Naprawde brak mi sił do tego leczenia...
                Gdybym ja miała takie dolegliwości jak Ty Rzepciu opisujesz to zakonczyłabym to
                leczenie ale to Twoja decyzja.Pozdrawiam
                • franiolek1 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 13:02
                  Rzepciu: warto zrobic probe z innym antybiotykiem, i z duza dawka. Ale
                  porozmawuasz o tym z lekarzem smile
                  Ewa - biore 6 gr amoxycyliny od prawie roku ( z przerwami na inne antybiotyki w
                  rownie duzych dawkach). Ufam swojemu lekarzowi, ktory mi je przepisuje; Wiem
                  tez, ze dzieki tym lekom czuje sie lepiej, i bardzo powolutku poprawia sie moj
                  stan zdrowia.
                  Dziwne, ze Twoj lekarz nie mial takich obiekcji przepisujac Ci srodki
                  przeciwbolowe i przeciwzapalne - sa bardzo szkodliwe. Lekarze bez problemu
                  przepisza sterydy - ktore sa naprawde silnym lekiem, a mowia o samobojstwie
                  przy amoksycylinie.
                  Ciekawe na jakiej podstawie Twoj lekarz mowil o samobojstwie i jaka mial dla
                  Ciebie alternatywe.
                  Teraz do Ciebie nalezy ocena sytuacji...
                • nataszkam Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 14:17
                  Ewax, chyba miałaś jakieś powody, aby leczyć się nie u siebie na miejscu, a na
                  drugim końcu Polski. Tyle lat chodziłaś po lekarzach, a jednak nadal się
                  dziwisz, że się nie znają na boreliozie i jej leczeniu. W trakcie terapii jest
                  tak, że albo ufasz lekarzowi, który Cię leczy, albo rezygnujesz. Zawsze masz
                  wybór. Ewa, cukierki i ładne pastylki nie pomogą na naszą chorobę. "Leczenie"
                  małymi dawkami i jednym antybiotykiem nie zbliży nas do celu, a może go raczej
                  oddalić. Ja nie jestem między młotem, a kowadłem- mam lekarza, któremu ufam i w
                  związku z tym nie mam wątpliwości. O tym, jak się leczę, wie tylko moja lekarz
                  rodzinna- dałam jej materiały do poczytania już za pierwszym razem, kiedy
                  poszłam "pochwalić się" wynikiem z PCRa i nawet miałam taką sytuację, że kilka
                  razy dzwoniła na moją komórkę, aby zapytać, jak leczenie i czy nie potrzeba mi
                  czegoś. Powiedziała mądrą rzecz- każdy lekarz na czymś się zna najlepiej, a ona
                  na boreliozie na pewno nie.
                  A jeśli sił Ci brakuje...
                  Zerknij za siebie i przypomnij sobie, jak chciałaś mieć "tylko" boreliozę,
                  zamiast fibromialgii. Odwrót zawsze jest możliwy. Tylko, czy sensowny?
    • dorotaza Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 13:33
      A co maja powiedziec ludzie przewlekle chorzy, ktorzy faszeruja sie lekami
      przez cale zycie?Moj kolega ma epilepsje i bierze duze ilosci lekow lacznie z
      konska dawka relanium i jakos zyje.A nosiciele wirusa HIV-oni biora jeszcze
      bardziej szkodliwe leki i sa skazani na nie przez cale zycie.Mysle, zkazdy lek
      w jakis sposob jest szkodliwy dla organizmu, ale trzeba wybrac to co jest
      wazniejsze.
      • dartom.www Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 17:07
        to niech te relanium raczej odstawi bo to jest dopiero kiszka, w szybkim tempie
        niszczy kore mózgową, po miesiącu brania realnium neurolog zdecydowanie
        zabronił zażywania tego specyfiku
    • ewax100 Re: wątroba i szpik kostny 01.06.07, 16:18
      Dzisiaj miałam wizyte u hepatologa ze wzgledu na to GGTP wysokie i
      zrezygnowałam z niej bo po co ja tam pójdę żeby znów skrytykował moje leczenie?
      i kazał odstawic leki?
      • reni5553 Re: wątroba i szpik kostny 11.10.07, 19:18
        ciekawy i wciąż aktualny wątek. pozdbijam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka