Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w leczeniu boreliozy!

23.09.07, 16:54
Obserwuj wątek
    • hajczyn Re: Proszę o pomoc w leczeniu boreliozy! 23.09.07, 17:03
      Witam !!!
      Mam 14-letnia córke. 11 lat temu ukąsił ja kleszcz. Miała rumień wędrujący i
      była wtedy leczona Augmentinem przez 3 tygodnie. Powiedziano mi wtedy , że jest
      wyleczona.
      W tym roku w kwietniu bolały ją wszystkie stawy. Rozpoznano wirusowe zapalenie
      stawów poniewaz wyniki wukluczyły proces reumatoidalny.
      Brała niesterydowe leki przeciwzapalne i Ospamox przez 10 dni i objawy ustąpiły.
      W lipcu ponownie pojawiły sie objawy zapalenia stawów ale tylko kolanowych.
      Wyniki znów nie potwierdziły choroby reumatycznej.'
      Przez przypadek zobaczyłam informacje o aktualnym leczeniu boreliozy i dla
      pewności zrobiłam córce test Real-Time PCR. Wynik wyszedł pozytywny.Rozpoczęłam
      leczenie , ale polecono stosować mi jedynie Xorimax 2x 500mg plus nystatyna.
      Biorąc pod uwage przewlekły proces chorobowy mojego dziecka myslę , że to za
      mało. Nie mogę znaleźć adresu e-mail do dr Beaty. A może znacie dobrych
      specjalistów gdzie mogłabym udac się z moją córką.Pomóżcie mi!!! Proszę!!!
      • zazule Re: Proszę o pomoc w leczeniu boreliozy! 23.09.07, 17:07
        Namiary na pania dr Beatę znjadziesz w watku pt "jestem lekarzem"

Napisz tez gdzie mieszkasz , moze ktos jest z Twoich okolic i Ci
        doradzi gdzie sie leczyć.
        • hajczyn Re: Proszę o pomoc w leczeniu boreliozy! 23.09.07, 18:47
          Mieszkam w okolicach Łodzi ale to nie ma dla mnie znaczenia pojadę gdziekolwiek
          , gdzie będzie dobry specjalista.
      • hajczyn Western Blot ??? 01.10.07, 16:28
        Cześć !!!
        Mam problem. Dr Beata kazała mi zrobić test Western Blot w obu klasach.
        Zadzwoniłam do stacji sanepidu w Piotrkowie Trybunalskimi powiedzieli mi , że
        go zrobią. Zawiozłam krew , zapłaciłam tylko 82 złote i dziś miałam odebrać
        wynik. Odebrałam go i ku mojemu zdziwieniu badanie jest zrobione metodą nie
        Western Blot tylko Elisa . Oczywiście w obu klasach ujemny. Dziwiła mnie trochę
        niska cena , ale nie pomyślałam ,że taki numer mi wytną. Pytam więc pani z
        laboratorium dlaczego zrobili mi metoda Elisa a nie Western Blot. Odpowiedzieli
        mi ,że WB jest metoda potwierdzajacą Elisa i jak ten pierwszy wyjdzie ujemny to
        już drugiego nie robią , bo on też będzie na pewno ujemny.Juz nie wiem , czy ja
        czegoś nie rozumiem , czy oni mówia o innym badaniu. Czekałam na ten wynik jak
        na zbawienie bo chciałam zacząć leczenie u dr Beaty a tu taka klapa. Może ktoś
        mi wytłumaczy dlaczego w innych laboratoriach badanie WB kosztuje około 100
        złoty za klasę a w tym sanepidzie powiedzieli mi 41 złoty za klasę. Bo
        oczywiście gdyby Elis był dodatni to w tych pieniążkach potwierdzają to WB.O co
        tu chodzi ? Czytałam na forum o WB , ale nie rozgryzłam tego problemu.
        • zalesiu Re: Western Blot ??? 01.10.07, 18:34
          Trochę się zgapiłeś z tą ceną no i wcisnęli ci elisa. Idz jeszcze raz i powiedz,
          że chcesz badanie Western Blot. Co do ceny to WB kosztuje z reguły ok 200zł w
          dwóch klasach. pzdr
          • baska192 Re: Western Blot ??? 01.10.07, 20:14
            Wiele osob zostalo tak zrobionych w konia.Mnie takze sugerowano abym
            zaczela od elisy ale powiedzialam,ze to ja place i ja wybieram
            test.Niepotrzebnie wydalas kase ale coz tak bywa.Teraz juz wiesz co
            masz robic.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka