dartom.www 06.06.08, 19:08 witam, mam na tułowiu dziwne brązowe plamy, dosc duzych rozmiarow, mam je od kilku dobrych lat, moze ktos sie spotkal z czyms takim?? foto: pindyrynda.eia.pl/plamy_1.jpg pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swigonka Re: dziwne plamy na ciele 06.06.08, 20:45 ja też mam takie plamy- jedną na ramieniu a drugą....na pośladku. to przebarwienia po słońcu. podobno. Odpowiedz Link
stachenka Re: dziwne plamy na ciele 06.06.08, 21:35 Chyba jakiś nudysta Cię diagnozował, hi hi Odpowiedz Link
swigonka Re: dziwne plamy na ciele 07.06.08, 11:04 hi, hi. to na serio od słonca. gołego tyłka nie wystawiałam publicznie stachenka, no co Ty! ja nie z tych Odpowiedz Link
hopekk Re: dziwne plamy na ciele 08.06.08, 09:01 Mnie to wygląda na drożdżaka - łupież pstry. Odpowiedz Link
swigonka Re: dziwne plamy na ciele 08.06.08, 10:16 łupież pstry jest chyba ciemniejszy i łuszczy się....poza tym występuje głównie na klatce piersiowej, plamy po pewnym czasie zlewają się ze sobą. jak się myle, prosze wyprowadzić mnie z błędu. kurcze, jak tak dalej pójdzie, to zaraz znajde u siebie jeszcze tasiemca, albo chorobe wściekłych krów! Odpowiedz Link
hopekk Re: dziwne plamy na ciele 08.06.08, 11:58 Wiesz po zdjeciach jednoznacznie stwierdzic sie nie da. Ja mialem cos takiego na tułowiu oraz dolnej czesci pleców. Tylko na plecach w jednym miejscu sie troche łuszczyło. Leczenie przeciwgrzybicze dalo rade i przeszlo. Ja to wiazalem ogolnie z bytnoscia roznych zakazen grzybicznych wewnatrz mojego ciala. Mozna sprobowac smarowac sie przez tydzien cale cialo nizoralem i nie splukiwac tylko do wyschniecia i sprawdzic czy minie. Odpowiedz Link
dx771 Re: dziwne plamy na ciele 08.06.08, 17:42 Można kupić nizoral w kremie aby nie smarować się szamponem: www.doz.pl/apteka/p2788-Opis_Nizoral_2_krem_20_mg__g_30_g Odpowiedz Link
paulito11 Re: dziwne plamy na ciele 09.06.08, 22:32 Może być że to znana na całym świecie Bartonella. Popatrz tutaj: www.publichealthalert.org/pdfnew/2008_05.pdf Odpowiedz Link
dartom.www Re: dziwne plamy na ciele 10.06.08, 13:12 też tak podejrzewałem, ale nie ma tam takich zmian skórnych jak na moim zdjeciu Odpowiedz Link