franiolek1 04.08.08, 02:03 Ja juz chce nastepnego zjazdu Stowarzyszenia, wiec ku pokrzepieniu serc otwieram watek z lekkim wyprzedzeniem )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagnowska Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 04.08.08, 07:51 A ja juz optymistycznie planuję przyjazd z Grzegorzem! Byłam z Wami myslami i sercem i mam nadzieję, że ten następny zjazd będzie juz z naszym udziałem. Ściskam - Basia Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 04.08.08, 08:14 Jestem za )) jeśli tylko będą pieniążki to na bank jestem bo chęci to mam na 100% Odpowiedz Link
misia011068 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 04.08.08, 08:06 na nas tez oczywiscie mozecie liczyc heheheh miska Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 04.08.08, 08:16 Ja też chcę się znowu z Wami wszystkimi spotkać. I mam nadzieję, że wtedy już będziemy chorobę wspominać, bo będzie za nami Odpowiedz Link
flork74 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 04.08.08, 08:47 Ja tez czulem sie wspanialej snujac sie o lasce pomiedzy Swoimi.Jesli to tylko bedzie zjazd w zasiegu takim jak ten to z prawdziwa radoscia zawitam by Was zobaczyc i uslyszec!Pozdrawiam Wszystkich goraco!!! Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 04.08.08, 09:01 A dla tych, co nie będą mogli z nami wytrzymać, i będą musieli się wzmocnić proponuję przepis na podniesienie wytrzymałości... niech od razy zaczną zbierać odpowiednie "podzespoły" Przepis na kurczaka (również kulinarny,jak sądzę...) Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina białego, szklanka wina czerwonego, dodając 100g ginu, 100g koniaku, 200g Smirnoffa i 50g rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka możliwie jak najszybciej wyp###my, bo jest ch###wy. Natomiast............. Sos! Sos! Paluszki lizać!!! PS.kurczak musi być martwy, bo inaczej bydle sos wypije !!! A teraz muszę wracać do szarej rzeczywistości. Śmigam do pracy już na momencik Odpowiedz Link
czarnulka_elblag Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 11:19 hahaaa! o jezu jak sie ciesze! franiolku za taki watek powinnam Cie po rekach calowac Odpowiedz Link
tajtaja Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 13:37 to ja tez przytuptam, franiloleku z gdziesz chcesz ten zjazd zrobic???? Odpowiedz Link
geodeta_31 Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 13:49 ...czego niezmiernie żałuję, choćby z punktu widzenia poznania Frani i innych milych zapewne ludzi Ale mam pytanie w związku z terminami takich zjazdów. Rozumiem problemy z organizacją, koszty itd i itp, ale jeśli jak widzę, ludziskom tak się podobaja te spotkania, to czemu organizować je raz na rok a nie choćby dwa? Znam kilka fajnych miejsc w tym kraju gdzie można coś takiego zorganizować, choć musze przyznac że większość z nich związana jest z moim hobby czyli myślistwem Cóż, jest tam dużo lasu ale nie musimy do niego włazić... A okolica fajna. Miałbym na przykład taką opcję: www.geovita.pl/pl/tlen/index.php Ośrodek położony w Tleniu, w Borach Tucholskich nad samym zalewem rzeki Wdy. Pierwszej klasy czystości woda, spływy kajakowe, duży ośrodek cały do dyspozycji po sezonie, w okolicy sporo do oglądania, fajowa przyroda. Ale to tylko takie moje przemyślenia... Geo. Odpowiedz Link
misia011068 Re: Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 13:58 hm....wszystko tam pieknie wyglada lecz mysle ze sala na 60 osób to stanowczo za mało Geo nas bylo w miedzylesiu niemal drugie tyle wiec raczej byloby ciasno? noi noclegi troche drogie nie wszyscy moga sobie pozwolic na ten cennik Odpowiedz Link
likorek Re: Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 13:59 Geo, witaj jak widać po wpisach ciągle jesteś jeszcze na wakacjach, zazdroszczę! Zorganizowanie zjazdu w pięknych okolicach nie jest problemem. Problemem jest dojazd - dla części a może nawet większej części osób. Sa tacy co nie mają samochodu albo mają chorobę lokomocyjną albo taka miejscowość leży za daleko. W-wa to nie jest specjalnie atrakcyjne miejsce (przepraszam mieszkańców stolicy) ale tu każdy dojedzie nawet na jeden dzień albo kilka godzin i jest polożona "sprawiedliwie". Na zjeździe w Kożuszkach bylo 30 osób, w Bielsku też coś tyle a w W-wie 130. Odpowiedz Link
misia011068 Re: Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 14:01 a wiec to najlepsze rozwiazanie z mozliwych ) Odpowiedz Link
stachenka Re: Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 14:07 > to czemu organizować je raz na rok a nie choćby dwa? No a nie było dwóch w tym roku? Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 14:17 Popieram pomysł środkowej Polski, nie zmieniajcie proszę tego, bo już dużo z nas nie będzie mogło przyjechać. Warszawa jaka jest - taka jest ale czy miejsce było dla nas ważne??? Mi tam nie przeszkadzało nic, lasek mieliśmy obok, ognisko było gdzie zrobić i tak nie byłoby czasu na wycieczki i zwiedzanie. Ja poza wami i tak nic więcej nie widziałam byłam skupiona na słowach, dyskusjach, poznawaniu ludzi No i Warszawka to prosty dojazd z każdego miejsca Polski. Odpowiedz Link
nataszkam Re: Hmmm, mnie co prawda nie było tym razem... 05.08.08, 17:46 geodeta_31 napisał: Ale mam pytanie w związku z > terminami takich zjazdów. Rozumiem problemy z organizacją, koszty > itd i itp, ale jeśli jak widzę, ludziskom tak się podobaja te > spotkania, to czemu organizować je raz na rok a nie choćby dwa? Aaaaa, szkoda Ci teraz, cio? I chciałbyś nadrobić? Na trzy zjazdy byłeś na jednym; teraz to miałeś być na mur beton i nawet zdrowotną kiełbaskę na ognisko obiecywałeś I na obietnicach się skończyło Było super i spotkania warte sa powtarzania, jednak trzeba wziąć pod uwagę, że organizatorzy to też ludzie chorzy, a zorganizowanie takiego przedsięwzięcia to naprawde spory wysiłek nawet dla osób zdrowych. Do Twojej propozycji dokładam moją: www.staryfolwark.pl/ Z Wawką jest o tyle dobrze, że zewsząd da się do niej dojechać. A już np. do takiego Starego Folwarku- nie bardzo... Ale miejsce super- co nie, Fifemola? Odpowiedz Link
predrak Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 13:54 Ja też się podłanczam mam nadzieję że już nie będę kłapał nogą i ze schodów normalnie zejdę Odpowiedz Link
ewa475 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 14:26 I hotel Patron wcale niezły i niedrogi.Wytrzymał zjazd i to już ważne Jedynie buczał wentylator dzień i noc,a ja mam przegłos,ale dałam radę. To że dało się zrobić ognisko to też było fajne,wiem,że w wielu miejscach robią trudności,a to strażak musi być,a to pozwolenie na rozpalenie ognia przy tej suszy,którą mamy co roku. Bardzo,bardzo słodki zjazd,piszę się na więcej Odpowiedz Link
nataszkam Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 17:35 Był zjazd LETNI- popatrzcie na tytuł wątku o zjeździe Jak można domniemywac, teraz odbędzie się zjazd JESIENNY A potem WIOSENNY itp PP Odpowiedz Link
czarnulka_elblag Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 17:38 medal dla nataszki za pomysl! 4 pory roku wiec 4 zjazdy, oj jak mi sie to podoba Odpowiedz Link
nataszkam Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 06.08.08, 11:30 hihi, no to może by tak oprzeć się na 12 miesiącach w roku? PP A potem ewentualnie przeliczać to na tygodnie jeśli nadal będzie nam mało PP Odpowiedz Link
bagnowska Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 21:15 rrrenifer! ten przepis to mistrzostwo świata!!! dawno tak nie śmialiśmy sie, jak przy czytaniu tego wybornego przepisu!!! Matko! tak bardzo chciałabym z Wami wszystkimi i z moim Grzesiem wypić ten rrewelacyjny sosik! Ściskam wszystkich, tak bardzo mi żal, że Was nie uściskałam osobiście...Basia Odpowiedz Link
niebieskaaa Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 05.08.08, 21:36 witajcie. pomysł na "stary folwark" pod Łodzią jest godny i jeszcze bardziej "sprawiedliwy". faktem jest, że teraz noclegi były naprawdę niedrogie i fajnie byłoby być w miłym miejscu za niewielkie pieniądze. może jeszcze padną jakieś propozycje ANia Odpowiedz Link
wmalgosia Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 06.08.08, 17:36 Popieram pomysł,W-wa dobra ,Łódz też .Będziemy z mężem . Kto przyjmuje zapisy ? Małgosia Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 06.08.08, 21:27 bagnowska: Wierzę, że sobie strzelimy taki sosik Odpowiedz Link
misia011068 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 06.08.08, 22:04 rrrenifer napisała: > bagnowska: > Wierzę, że sobie strzelimy taki sosik No w moim towarzystwie) Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 07:55 A pewnie, że w Twoim też. W ogóle w jak najliczniejszym towarzystwie Odpowiedz Link
mamut72 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 12:18 A nie zdecydowalibyście się na zjazd w Juracie?... Tam poza sezonem jest rewelacyjnie i niedrogo (90zł/osobo-doba, jeśli pobyt jest do 3 dni, a 67zł - jeśli dłużej. Oczywiście jest to cena noclegu i 3 posiłków)... A jakie sale konferencyjne mają, jaki piękny teren, a miejsce na ognisko - po prostu bajka! No i nie ma żadnych pazernych M..........ów do negocjacji, tylko otwarty, życzliwy komendant WP. To moje ukochane miejsce od wielu lat. Spróbujcie ocenić: www.wzwjantar.pl Pozdrawiam serdecznie Jola Odpowiedz Link
adomi6319 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 12:52 Środek Polski umożliwia przyjazd większości zainteresowanych, ale jak raz było w Bielsku to innym razem moze być nad morzem. Trzeba tylko wybrać dobry termin. W zeszłym roku, ze spotkania organizowanego przez dr Beatę w Łebie wracałam do Łomży ponad 10 godzin (400km) - po prostu pół Polski wracało z długiego weekendu. Odpowiedz Link
mamut72 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 14:56 Nie ma mowy o terminach typu: długi weekend, bo wtedy są tłumy turystów i wyższe ceny. Ciekawie jest podczas jesiennych sztormów i zimą. Dodatkową atrakcją dla dzieci może być wizyta w fokarium w Helu (kilka minut drogi samochodem), szczególnie podczas karmienia, które odbywa się 2 razy dziennie. Odpowiedz Link
zazule Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 13:00 JA bym byla za morzem ale nie teraz, tylko wtedy jak juz bedzie wiadmo ze tendencja poand 100 osob na zjedzie sie utrzyma. Odpowiedz Link
mamut72 Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 15:11 zazule napisała: > JA bym byla za morzem ale nie teraz, tylko wtedy jak juz bedzie > wiadmo ze tendencja poand 100 osob na zjedzie sie utrzyma. > Nie bardzo rozumiem - dlaczego? Czyżby mniejsza ilość chorych nie była warta fajnego zjazdu w ciekawym miejscu? Do tej pory nikomu nie przeszkadzało, jeśli przyjechało 30 osób... Odpowiedz Link
grizac Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 15:18 Co z Was za chorzy! Tylko byście balangowali Odpowiedz Link
zazule Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 16:36 nie dlatego ze nie warto ale chodzi tez o to zeby pokazac na zewnatrz jak duzy jest problem boreliozy. Zawsze zajzd na którym jest poand 100 osob robi wieksze wrazenie niz ten gdzie 30, a dodatkowo pewnie trzeba wozic ten cały sprzet, plakaty etc, wiec jak jest sznasa ze gdzies przyjedzie 100osób a gdzie indziej 30 to lepiej moim zdaniem robic tam gdzie 100. Potem jak juz bedzie nas tyle ze wiadomo ze nad morze czy w góry tez przyjedzie duzo osób to jestem za tym zeby zjazdy były w róznych czesciach Polski. zaz Odpowiedz Link
rrrenifer Re: Zjazd Stowarzyszenia 2009 07.08.08, 16:51 oj, byśmy imprezowali... byśmy. A najlepiej w naszym doborowym towarzystwie zresztą nie my jedni, no nie? Odpowiedz Link