daaguu
24.02.09, 21:05
Witam.
Na Wakacjach tego roku wystąpił mi rumień na kostce prawej nogi. Od razu skierowałam się do lekarza rodzinnego, który stwierdził boreliozę i skierował na badanie w którym wyszło IgM 200,0 a IgG 2,0 (29,07,08r) po czym zostałam leczona przez pierwszy tydzień Duomoxem a po tygodniu zmieniono mi na doksycyklinę którą brałam przez dwa i pół tygodnia. POtem zrobiłam kolejne badania i wyszło IgM 200,0 a IgG 8,0 (31,10,08r) Dalszego leczenia nie było i w grudniu zrobiłam badanie Borelia Euroline-WB IgM w którym wyszedł wynik dodatni o silnym zabarwieniu a Borelia Euroline-WB IgG wyszedł ujemny. Głównie chodzi o to że zostałam przeleczona a samopoczucie niekiedy jest bardzo złe... Często zdarzają mi się silne, miejscowe i pulsujące bbóle głowy, zawroty i omdlenia, oraz silny ból kręgosłupa zwłaszcza w dolnej jego części oraz drętwienie i ból karku. W takiej sytuacji nie wiem co robić, dodam jeszcze, że byłam u lekarza rodzinnego, zakaźnego oraz u dermatologa, który zalecił zgłoszenie się do neurologa - u którego byłam i obaj lekarze mówili, żebym czekała aż borelioza spadnie... Co o tym myślicie? Czy powinnam się zgłosić do innego specjalisty?