koala101-0 19.04.09, 09:07 Drugi dzień pokazuje mi się krew w kale. Wiem, że przy tym leczeniu pojawiają się hemoroidy ale może i rak jelita grubego. Macie podobne doświadczenia? (Cienkie stolce mam już od jakiegoś czasu...) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.guzia Re: krew w kale 19.04.09, 14:35 U mnie ostatnio pojawił się hemoroid i też nie bardzo wiem od czego. Nie jem nic co mogłoby powodować hemoroidy, tym bardziej że nie mam zaparć. Maści i czopki tylko łagodzą dolegliwość. Odpowiedz Link
tarnica.2 Re: krew w kale 19.04.09, 14:44 Koala nie panikuj , to mogą byc wrzody, marsz do lekarza. Przy takiej ilości antybiotyków żołądek ma prawo szwankować . Odpowiedz Link
anyx27 Re: krew w kale 19.04.09, 15:16 Nie wiadomo dokładnie, ile osób cierpi na opisane dolegliwości. Przypuszcza się, że co trzecia osoba po 25-30 roku życia sporadycznie lub często cierpi na hemoroidy. Można jednak wyróżnić niektóre czynniki sprzyjające rozwojowi hemoroidów, a inne traktować za wyzwalające. Należą do nich: złe nawyki żywieniowe i nieodpowiednia dieta nie zawierająca właściwej ilości włókien pochodzących z warzyw i owoców niedostateczna ilość płynów zbyt mało ruchu i brak aktywności fizycznej długie pozostawanie w pozycji stojącej lub siedzącej praca wymagająca dużego wysiłku mięśni długotrwałe i częste zaparcia (zwiększony wysiłek podczas parcia na stolec) ciąża i poród podeszły wiek (zanikają wówczas elementy elastyczne tkanki łącznej w warstwie podśluzowej odbytnicy) niektóre zmiany chorobowe, takie jak obecność dużych guzów w jamie brzusznej i miednicy mniejszej, marskość wątroby (w 30% przypadków) biegunki częste wymioty niewydolność serca nadciśnienie tętnicze rak odbytnicy wrodzona słabość mięśni zwieracza odbytu. Odpowiedz Link
cinusmw Re: krew w kale 19.04.09, 20:42 Brat mojej kolezanki przywiozl z Indii jakas bakterie. Dostal jakies leki, itd. W sumie nie to jest wazne. Wazne w twoim kontekscie jest to ze po tych lekach tez myslal ze juz po nim. Krew w kale, i inne dolegliwosci. Potem zmnienili mu leczenie i to przeszlo. Leczyl sie z pol roku ale teraz juz jest ok i smiga jak mlody. Tak wiec nie panikuj. Moze byc krew w kale i nie koniecznie musi to oznaczac cos najgoszego. Odpowiedz Link
aska108 Re: krew w kale 19.04.09, 22:14 koala idź do lekarza,bo na forum nie uzyskasz odpowiedzi na to pytanie. Jasna krew pochodzi z dolnego odcinka przewodu pokarmowego. Moga to byc hemoreidy,ale również i polipy. Często pisano o herx.przewodu pokarmowego,ale ja osobiscie w to nie wierzę. Ostatnio zrobiłam gastroskopię i z powodu zapalenia śluzówki żołądka musiałam przerwac leczenie .Abx mocno go sfatygowały. pozdr. Odpowiedz Link
ter69 Re: krew w kale 15.05.09, 15:19 Witam! Ja również zauważyłam u siebie krew w kale. Pierwszy raz tydzień temu, potem spokój i dzisiaj znowu. Leczę się dopiero dwa miesiące. Krew była świeża, jasna. Bardzo mnie to przeraziło. czy to może samo przejść? Odpowiedz Link
aqarel Re: krew w kale 15.05.09, 15:58 ter69 napisała: > Witam! Ja również zauważyłam u siebie krew w kale. Pierwszy raz tydzień temu, > potem spokój i dzisiaj znowu. Leczę się dopiero dwa miesiące. Krew była świeża, > jasna. Bardzo mnie to przeraziło. czy to może samo przejść? Zerknij tu opis Odpowiedz Link
doxycyklina Re: krew w kale 15.05.09, 17:33 spokojnie, krew w kale moze byc zupelnie blacha, hemoroidy pokazuja sie szczegolnie przy siedzacym trybie zycia i zlym odzywianiu, jesli krew jasna, to z dolnego odcinka wiec raczej hemoroidy, jesli kał ciemny (prawie czarny) to krew z gornego odcinka (wymieszana z kalem) do lekarza doxy Odpowiedz Link
tomik78 Re: krew w kale 16.05.09, 15:41 ja jestem drugi dzien dopiero na antybiotykach i zobaczylem dzisiaj krew w kale.sporo dzisiaj dzwigalem czy ma to cos wspolnego? Odpowiedz Link
ter69 Re: krew w kale 19.05.09, 10:55 Ja zauważyłam to u siebie po pierwszej dawce tinidazolu. Wcześniej jednak nie obserwowałam tak dokładnie tego co ze mnie wychodzi, a więc krew mogła pojawiać się już wcześniej. Krew pojawiała się 2 razy w odstępach tygodniowych. Skontaktowałam się z p.dr. i poleciła mi zrobić badania na krzepliwość krwi( krew leciała również z nosa) i morfologię. Myślę, że przyczyną mogą to być też hemoroidy. Odpowiedz Link
ter69 Re: krew w kale 21.05.09, 10:27 Aqarel trafiłaś w dziesiątkę! Byłam u chirurga i okazało się, ze to jest szczelinka. Mam nadzieję, że da się szybko wyleczyć. Dziękuję! Odpowiedz Link
tomik78 Re: krew w kale 25.06.09, 20:44 dzisiaj bylem u proktologa i znalazl polipy!myslalem ze to krwawienie od abx a tu niestety. w poniedzialek glebsze badaniei usuniecie.pozdrawiam Odpowiedz Link
koala101-0 Re: krew w kale 26.06.09, 19:56 to dobrze, że wiesz co to. A ja baardzo nie lubię takich oddolnych badań i nie poszłam do lekarza. Teraz tej krwi nie widzę... Odpowiedz Link
tomik78 Re: krew w kale 26.06.09, 22:14 a kto lubi koalapolipy moga dawac znac o sobie krwia ale nie musza i tak sie rozrastaja.mam nadzieje ze bedzie tylko jeden Odpowiedz Link