jezus_maria 13.04.10, 19:00 po żałobie, król Lech i św. Maria chowani na Wawelu, nikt z taką gracją nie potrafi strzelać sobie w kolano jak czyni to Jarosław Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyanidesun Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 13.04.10, 19:12 To nie strzal w kolano, ale jak stwierdzil dzis w TVN24 redaktor Passent, poczatki proby wstrzelenia sie w fotel prezydencki. Osobiscie nie widze specjalnegop zwiazku miedzy chowaniem brata na Wawelu, a wyborami, jednakze sadze, ze Jarek nie przegapi okazji i bedzie kandydowal. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_pl Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 13.04.10, 21:00 No to przegieli już dokładnie z tym pochówkiem!!!!!!!!! Na szczęscie ludzie w Krakowie już protestuja i nie dopuszczą do takich rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 13.04.10, 22:32 Ufff... no wreszcie! Trochę żeśmy sobie popłakali, ale ktoś tam odpowiedzialny za tą całą żałobną szopkę w końcu przegiął pałę i dobrze. Może wreszcie się otrząśniecie z tej narodowej histerii i wróci rozsądek. Jakie zasługi ma Kaczyński, żeby go chować na Wawelu obok Piłsudskiego. Nie obrażajcie Piłsudskiego, do stu diabłów! Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 13.04.10, 22:55 Jarosław nabrał skrzydeł w żagle jak zobaczył tyle ludzi oddających hołd bratu ,tylko ja tak myślę że te świeczki to może ludzie nieśli z szacunku dla majestatu śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 08:39 Jestem tego samego zdania. A tabuny ludzi na drodze konduktu to w większości czysta ludzka ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_0 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 08:31 dokładnie żałoba, żałobą ale to już przegięcie normalnie szok,że ktoś podjął taką decyzję bez zastanowienia czy spoleczenstwo to akceptuje Wawel to dziedzictwo narodowe, naród powinien decydować kto tam będzie spoczywał juz wogóle pomijając fakt, że prezydent związany był od wielu lat z Warszawą, tu ma rodzinę i z tąd nie powinni go zabierać Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 20:09 falszywy_klamca napisał: > Ufff... no wreszcie! > Trochę żeśmy sobie popłakali, ale ktoś tam odpowiedzialny za tą całą żałobną > szopkę w końcu przegiął pałę i dobrze. > > Może wreszcie się otrząśniecie z tej narodowej histerii i wróci rozsądek. > > Jakie zasługi ma Kaczyński, żeby go chować na Wawelu obok Piłsudskiego. Nie > obrażajcie Piłsudskiego, do stu diabłów! Będą z Ciebie ludzie...Masz całkowitą rację,jest to histeria.Należy jeszcze dodać wielką obłudę.Ci co najwięcej ubliżali Prezydentowi teraz płaczą.Coś niepojętnego. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 20:53 zgadzam się, że histeria narodowa, to lekka przesada. Jeśli coś jest robione pod publiczkę, jest nieszczere, nie powinno mieć miejsca. Ale... skąd wiemy, że to wszystko pod publiczkę? Trochę ciężko oceniać kogoś. Jeśli jakiś polityk dwa tygodnie temu deklaruje, że wystrzela kaczki zaraz po okresie ochronnym, a teraz składa hołd, to może to być polityka. A może to być chwila otrzeźwienia. Polityka to ciężki kawałek chleba. Dziennikarstwo to najczęściej świadczenie usług swojemu pracodawcy. Histeria i żałość, to, może być, kolejny element zbijania politycznego poparcia, czy metody zarobienia na materiałach dziennikarskich. Ale nie jesteśmy w środku tych ludzi, żeby ocenić, co nimi kieruje. A zachowanie społeczeństwa? Niejednokrotnie udowodniliśmy, że w większości idziemy za tym, co nam pokazuje TVN, Polsat i TVP. Skoro Kaczyński był modnym tematem żartów, to żartowaliśmy. Jeśli przez parę lat były tylko zdjęcia Prezydenta, pokazującego go na tle dwumetrowych żołnierzy, z rozwiązanym butem, w kłopotliwej sytuacji, to jak to się stało, że teraz nagle znalazły się zdjęcia, gdzie widać go w dostojnych sytuacjach? Jak to się stało, że okazało się, że z kurdupla stał się nagle człowiekiem, który jest mniej więcej tego samego wzrostu co Kwaśniewski, Olejniczak czy Tusk? Jak to się stało, że z oszołoma o kartoflanych poglądach urósł nagle mąż stanu, największy orędownik polskiej racji stanu? Hipokryzja czy polski analfabetyzm? Jedno co mnie cieszy. Na tym forum, kto psioczył na Prezydenta, ten psioczy dalej, oddając cześć co najwyżej jako człowiekowi. Kto pisał pozytywnie, został w swoim tonie. Chociaż tutaj jesteśmy konsekwentni :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacox już po twoim nicku mozna poznać co z ciebie za... 14.04.10, 08:19 przemilczę. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 09:31 najlepszy jest gowin. jego opinia o społecznym sprzeciwie w sprawie pochówku na wawelu w tłumaczeniu na język zwykłych ludzi: odp...a się pańszczyźniani frajerzy panowie już decyzję podjęli i g...o wam do tego. o dziwo znowu zgadzam się z kłamcą. to co się dzieje to nie jest narodowa żałoba, tylko narodowa histeria i to w wykonaniu społeczeństwa wczesnokonsumpcyjnego. niedobrze się robi. wszystko na pokaz. gustaw le bon przewraca się w grobie ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 10:01 emektb - popieram, miałem podobne myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
szypkistefan Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 12:00 Nie głosowałem na Kaczyńskiego i nie podzielam poglądów pisuaru, ale uważam że może być pochowany na wawelu. Czemu nie ? Zasłużył się dla Polski bardziej niż niektórzy tzw "królowie" którzy są tam pochowani. Odpowiedz Link Zgłoś
savilala Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 12:54 Też mam mieszane uczucia co do pochowania Prezydenta na Wawelu ale myślę, że to naprawdę nie jest ujmą dla kraju i innych osobistości tam spoczywających. Nie piszcie ze Kaczyński ma tam leżec ze względu na swoją śmierć Chodzi o jego życie i o to jak bronil Polski na arenie miedzynarodowej. Nazywano go kartoflem bo co ? Bo się postawił i bronil wartości ? Może nie zawsze umiał się zachować :) Jednak chciał zeby nasz kraj szanowano i zeby nasza historia przestała być wkońcu przekłamywana. Był patriotą i kochał Polskę i tego odmówić mu nie można. To media wykreowały taki jego obraz a nie inny i wielu tym złudzeniom się poddało. Bezgranicznie wierzyli w to co widza na szklanym ekranie lub w to co wyczytają w FUCkie niemieckim pismaku ktory ma w poważaniu Polskę i Polaków. Myślę że pochowanie na Wawelu Kaczyńskiego za jakiś czas okaże się słuszną decyzją. Być może dzięki tej tragedii wkońcu znajdziemy wspolny język z Rosjanami. Dzięki tej tragiedii wkońcu cały świat dowiedział sie co to jest Katyń i czym on jest dla Polaków. Moze to i za wysoka cena życie tylu ludzi, ale myślę ze za jakiś czas będzie to bardziej widoczne. Dziś nam po prostu trudniej to zrozumieć bo żyjemy w innych czasach. Jeśli ktoś nie jest patriotą nie szanuje historii Polski, ma w nosie Katyń, Starobielsk, Ostaszków i inne miejsca kaźni Prosze bardzo niech prostestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 12:58 Ja szanuję historię Polski, nie mam w nosie miejsc kaźni, ale protestuję. Nie poddałam się złudzeniom kreowanym przez media. Pamiętam "spieprzaj dziadu", "małpę w czerwonym", "jeli ktoś decyduje się na bycie oficerem, nie może być tchórzem", "panie prezesie melduję wykonanie zadania". Wykonywanie zadań zleconych przez przezesa PiS nie jest wystarczającą zasługą do spoczęcia na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
savilala Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 13:03 A czy wiesz w jakies okolicznosci zostaly powiedziane słowa "spieprzaj dziadu" ? No to radzę poszperać i się dowiedzieć . Druga sprawa ....no tak Piłsudski czy Królowie byli nieskazitelni i nigdy nie zdarzyło im się powiedziedzieć niczego złego. Sorr ale jesteś kolejną ofiara mediów ktore z błachostek zrobiły brolemy wielkiej rangi. Ludzie myslcie to nie boli jak mawiała moja Polonistka Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 13:31 jeśli ty tak na poważnie, to właściwie możemy równie dobrze podyskutować, co było pierwsze: jajko czy kura. Odpowiedz Link Zgłoś
savilala Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 13:35 emektb napisał: > jeśli ty tak na poważnie, to właściwie możemy równie dobrze > podyskutować, co było pierwsze: jajko czy kura. > Kura - nie ma nad czym dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 13:38 Hmmm mialem sie przez czas żałoby nie odzywać w tym temacie . Savilala ależ My właśnie myślimy , to ty sprowadzasz te fakty do błachostek, każdy wie że telewizja sprawy naciaga i nie musisz nas o tym uświadamiać. Nie licytujmy sie tutaj na wielkość patryjotyzmu i jego rozmiar bo to nas za moment podzieli . Po co? Chcesz tego? Nie wierzę aby ktoś kto nazywa sie patryjota chciał podziału. Nie rób tego. O samej decyzji pochówku na Wawelu sam nie wiem co sądzić , jest kontrowersyjna ale nie na tyle aby komuś tutaj umniejszać jego patryjotyzm tylko dlatego ,że myśli inaczej. To wyświechtane już słowo patryjotyzm powinniśmy nosic w sercach i to właśnie w takich momentach jak teraz powinno ono być naszą manifestacją przez nasze postępowanie. Jeszcze raz sie przypomne, nigdy nie byłem zwolennikiem Prezydenta ale to nie znaczy , że mam go w nosie. Moge nie popierać jego polityki ale nie mogę negować samego urzędu. I tak raczej większość Polaków podchodzi do tego tematu. Nie zapominaj też , że zginął tam jeszcze jeden Prezydent i cała masa innych wartościowych ludzi. Dlatego sam pomysł z Wawelem jest kontrowersyjny, (pamietajmy tylko kto to wymyślił i kto dał na to zgodę) , może nawet nie na miejscu ale też nie na miejscu są teraz takie wielkie protesty, nie wypada, nie róbmy szopki , nie wszynajmy wojny .Tak ja myślę i możesz sie z tym nie zgadzać, możesz nadal nazywać mnie ślepcem i wierzącym w TV. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
savilala Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 13:47 [i]Nie zamierzam nazywać nikogo ślepcem ani nikim innym ale jakos nie wierzę komuś kto pisze słowo patriotyzm przez "j" ..... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 16:12 OK bravo złapałeś mnie na orcie - czy to coś zmienia? Nie musisz mi wierzyć, wystarczy ,że jest masa takich jak ja myślących podobnie. Ubolewam tylko nad takimi co wiecznie chca krytykować.Standardowym sposobem odciecia sie przez neta gdy nie ma sie argumentów jest przywalenie sie do ortów, interpunkcji itp. Oczywiście moja wina z tym bledem co nie zmienia faktu , że nie dałeś rzeczowej odpowiedzi. Zresztą już nie musisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 19:54 Se Firefoxa zainstaluj, przed wciśnięciem "Wyślij" przeleć wzrokiem po podkreślonych na czerwono wyrazach i po problemie. Bo to faktycznie głupio wygląda, jak ktoś za przeproszeniem pieprzy o patriotyzmie, a robi byki w samym wyrazie. Wtedy nasuwa mi się takie określenie: patriota=idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 19:54 oczywiście bez obrazy za tego "idiotę". Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 15.04.10, 09:43 przed wojną pisano patryjota Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 15.04.10, 09:45 w korei płn. rządzi opcja, która właśnie taki rodzaj argumentacji przedstawia jak ty: kto nie z nami, ten przeciwko nam. typowo bolszewickie myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 15.04.10, 10:04 savilala napisała: > [i]Nie zamierzam nazywać nikogo ślepcem ani nikim innym ale jakos nie wierzę ko > muś kto pisze słowo patriotyzm przez "j" ..... :/ A jak wierzyć komuś kto pisze: - powiedziedzieć - brolemy Pliterk nie będę się czepiał ale kolejnego nie podaruję ;-) weź ołówek, kajecik i zanim komuś wytkniesz orta napisz 100 razy - błahostka, błahostka, błahostka, błahostka, ... so.pwn.pl/lista.php?co=b%B3ahostka Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 13:54 Zgadzam się z Tobą. Decyzja jest podjęta raz, że w wielkich emocjach, a dwa mam wrażenie że podszyta sporo polityką. Powinna być podjęta na spokojnie, miejsce pochówku zawsze można zmienić na lepsze i godniejsze, na Wawel zawsze można go byłoby przenieść. Królowie byli różni, ale nie zapominajmy że to była ich siedziba, rządziła dynastia i tam oni byli po prostu chowani. Jednak już nikomu nie przyszło do głowy chować tam np. Stanisława Augusta Poniatowskiego. Nie chcieli tam pochować nawet Sienkiewicza. Prezydent Kaczyński był na pewno patriotą, kochał Polskę, zginął w służbie dla Polski, ale dla mnie nie był wybitnym, indywidualnym i charyzmatycznym Wodzem Narodu, który zasługiwałby na takie uhonorowanie. Niesmaczne jednak są protesty i demonstracje, decyzja została podjęta, można wyrazić swoją opinię, ale litości... nie w taki sposób i w takim momentcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes4444 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 14.04.10, 22:04 Hej nigdy nieinteresowalam się polityką ,ale czy naprawdę ta prezydentura nic niewniosla do zycia kazdego z nas ? Jedyne co pamietam ,jaki był szum jak Kaczyński od poczatku zaczoł głosno mówić o tym co zawsze było tabu ,bo interesy ,dyplomacja, gaz, ropa, wszystko było wazniejsze ,tylko nie my ,nasza prawda ,bo lepiej nic nie mowić,to moze coś skapnie, czy i my w życiu codziennym tak niepostępujemy, jak nagle po 89 zaczeliśmy dowiadywać się w szkole, apele, nowe podręczniki o Katyniu ,Ostaszkowie i wszystko było fajnie dopuki ktoś tak wysoko postwawiony jak prezydent nie zaczol mowic o tym poza granicami naszego kraju, a my co? przekładamy naszą historię nad interesy, a potem mówią o polskich obozach zagłady :( tylko z tym prezydentem poczułam się nowej jakości Polakiem , dumnym ze swojej histori a nie tchurzem czekającym na to co mu los przyniesie Dzięki, ci za to ,dziś już nikt tego niezatrzyma, i nawet te relacje w tv, od których wiekszośc ma jakiego doła, pogrzeb na Wawelu to wszystko jest też potrzebne,niech świat się w końcu dowie jak było, szkoda tylko że potrzeba było az takiej tragedi :( wstyd mi za tych protestujących w Krakowie , to jest dopiero brudna polityka :P Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 15.04.10, 13:48 ale ja nie mówię, że nic nie wniosła głosowałam na niego, z pewnych rzeczy jestem zadowolona, podobał mi się jego upór w ujawnianiui prawdy historycznej, wzmacnianiu patriotyzmu, wskazywaniu mocnych stron naszego państwa, jednak pewne rzeczy też mi się nie podobały, nie chcę teraz o nich mówić, bo nic to nie zmieni, ale nie zagłosowałabym na niego powtórnie jego śmierć akurat otworzyła świat na prawdę o zbrodni katyńskiej, zgadzam się jak najbardziej i na pewno nie ma już powrotu do świata, jaki był wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 do savilala 15.04.10, 13:26 Wiem, w jakich to było okolicznościach, nie muszę sprawdzać. To nie usprawiedliwia polityka, zwłaszcza tak wielkiego, jakim go teraz przedstawiają media. I nie jestem ofiarą mediów, po prostu staram się zachować zdrowy rozsądek. Co do nieskazitelności innych pochowanych na Wawelu - nie znałam, nie wiem, co zostało przez lata przemilczane, co wyolbrzymione, co pomięto, a co zmyślono. Prezydenturę Lecha Kaczyńskiego natomiast znam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes4444 Re: do savilala 15.04.10, 17:26 Wiec moze zachowajmy spokuj i oddajmy im szacunek, bo choc idealami niebyli (bo i takich niema) to myśle to jedno możemy im zawdzieczać ,a jak nie, to moze jeszcze trzeba sobie posiedzieć przed tv ,może to wlasnie dla nich są te transmisje ,poprostu niezdają sobie sprawy z powagi sytuacji :( i tu niestety wychodzi brud Joluniu Wielki to był Kazimierz,a tu mieliśmy Prezydenta przedewszystkim a nie polityka - to tak z histori ,niestetu już :( A z twojego joluniu ostatnigo zdania ,można wywnioskować że byłaś blisko tej polityki i własnie może teraz niepotrafisz spojrzeć na sytuacje z innej perspektywy, z tej normalnej. jezeli tak im zazdroscicie tego Wawelu to idzcie i sie sami tam polożcie , przepraszam ale już niemogę :( Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: do savilala 15.04.10, 18:08 agnes4444 napisała: > Wiec moze zachowajmy spokuj i oddajmy im szacunek, bo choc idealami niebyli (bo > i takich niema) to myśle to jedno możemy im zawdzieczać ,a jak nie, to moze je > szcze trzeba sobie posiedzieć przed tv ,może to wlasnie dla nich są te transmis > je ,poprostu niezdają sobie sprawy z powagi sytuacji :( i tu niestety wychodzi > brud > Joluniu Wielki to był Kazimierz,a tu mieliśmy Prezydenta przedewszystkim a nie > polityka - to tak z histori ,niestetu już :( > A z twojego joluniu ostatnigo zdania ,można wywnioskować że byłaś blisko tej po > lityki i własnie może teraz niepotrafisz spojrzeć na sytuacje z innej perspekty > wy, z tej normalnej. > jezeli tak im zazdroscicie tego Wawelu to idzcie i sie sami tam polożcie , prze > praszam ale już niemogę :( Zamiast zajmować się tak poważnymi sprawami,weż słownik języka polskiego i poucz się.Sytuacja wtedy na pewno będzie inna.Na dzień dzisiejszy reprezentujesz poziom 1-ej klasy gimnazjum./Gimnazjaliści przepraszam Was/ Odpowiedz Link Zgłoś
agnes4444 Re: do savilala 15.04.10, 20:15 Poważne?! Ale masz problem I niemów mi co mam robić ! Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: do savilala 16.04.10, 12:29 agnes4444 napisała: > Poważne?! Ale masz problem > I niemów mi co mam robić ! Przepraszam,zapomniałem że do Ciebie i tak nic nie dotrze.Problem masz Ty ,a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes4444 Re: do savilala 16.04.10, 17:41 Możesz i tak to sobie tłumaczyć :P I teraz nawet jestem w stanie zrozumieć dlaczego ktoś kiedyś powiedzial: "spieprzaj dziadu " , niektórym to trzeba na ich jezyk przetłumaczyć, inaczej sie nieda Pracuj ,pracuj pracowita pszczółko- nieobrażając pszczół,już ci nieprzeszkadzam , niewarto i już wiem jaki poziom ty reprezentujesz i niechodzi tu o wykształcenie Może jeszcze napiszesz: Nauczono mnie ze rozmawia się z kimś -dobre,dobre ,ale nie twoje jeżeli niestać cię na napisanie czegoś od siebie,jeżeli draznia cie zwykli ludzie ,którzy niesiedza w tym po uszy ,to się niewysilaj polityczny .................. i odpowiedz sam sobie wg swojego poziomu A jedyne co do mnie niedotarło ,to to ,ze ten wątek jest tylko dla politycznie poprawnych :P, więc spadam bo mnie to niebawi, a ty pracuj Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: do savilala 16.04.10, 20:13 agnes4444 napisała: > Możesz i tak to sobie tłumaczyć :P > I teraz nawet jestem w stanie zrozumieć dlaczego ktoś kiedyś powiedzial: "spiep > rzaj dziadu " , niektórym to trzeba na ich jezyk przetłumaczyć, inaczej sie ni > eda > Pracuj ,pracuj pracowita pszczółko- nieobrażając pszczół,już ci nieprzeszkadzam > , niewarto i już wiem jaki poziom ty reprezentujesz i niechodzi tu o wykształc > enie > Może jeszcze napiszesz: > Nauczono mnie ze rozmawia się z kimś -dobre,dobre ,ale nie twoje > jeżeli niestać cię na napisanie czegoś od siebie,jeżeli draznia cie zwykli ludz > ie ,którzy niesiedza w tym po uszy ,to się niewysilaj polityczny .............. > .... i odpowiedz sam sobie wg swojego poziomu > > A jedyne co do mnie niedotarło ,to to ,ze ten wątek jest tylko dla politycznie > poprawnych :P, więc spadam bo mnie to niebawi, a ty pracuj Wysiliłaś się mocno ,używając nawet do tego celu inwektyw.Poziom swojej inteligenci na pewno ocenie również sam.Szkoda czasu na dyskusję z osobami posługującymi wielkimi cytatami w typie "spieprzaj dziadu" czy też "ta małpa w czerwonym"Jest to poniżej mojej godności.Pozdrawiam i życzę powodzenia w nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
nienet Re: do savilala 16.04.10, 21:32 Chciałbym zauważyć że wykształcenie i inteligencja nie zawsze idą w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
kons3 Re: Jarosław, mistrz strzału w kolano... 16.04.10, 21:44 Jarosław Kaczyński stracił w katastrofie brata, bratową dodatkowo wielu przyjaciół i współpracowników. Ma bardzo chorą matkę. Mógłbyś zamilknąć. Czy rodzice nie nauczyli cię odrobiny przyzwoitości? Czy politykierstwo cię tak ogłupiło? Odpowiedz Link Zgłoś
jacox smutno i wstyd za autora wątku i nie tylko jego 16.04.10, 22:09 kons3 napisał: > Jarosław Kaczyński stracił w katastrofie brata, bratową dodatkowo > wielu przyjaciół i współpracowników. Ma bardzo chorą matkę. Mógłbyś > zamilknąć. Czy rodzice nie nauczyli cię odrobiny przyzwoitości? Czy > politykierstwo cię tak ogłupiło? kons3, od tego towarzystwa wzajemnej adoracji oczekujesz przyzwoitości? wystarczy, że jeden osioł rzuci hasło i szał piranii się zaczyna, szkoda pisać, daj sobie spokój (taka Polska, niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: smutno i wstyd za autora wątku i nie tylko je 17.04.10, 10:11 jacox napisała: > kons3 napisał: > > > Jarosław Kaczyński stracił w katastrofie brata, bratową dodatkowo > > wielu przyjaciół i współpracowników. Ma bardzo chorą matkę. Mógłbyś > > zamilknąć. Czy rodzice nie nauczyli cię odrobiny przyzwoitości? Czy > > politykierstwo cię tak ogłupiło? > > kons3, od tego towarzystwa wzajemnej adoracji oczekujesz przyzwoitości? > wystarczy, że jeden osioł rzuci hasło i szał piranii się zaczyna, szkoda pisać, > daj sobie spokój (taka Polska, niestety:( Na pamięć i dobre słowo po śmierci należy sobie zasłużyć za życia.Czy przyzwoite jest to,że przed katastrofą ktoś wyzywa Prezydenta od najgorszych,a teraz udaje że płacze?Wg mnie to jest zwykła obłuda.A czy Ciebie rodzice nie nauczyli,żeby nie czepiać się rodziców ludzi którzy myślą inaczej od Ciebie?Po zatem w tak ciężkiej dla JK chwili mógłbyś nie używać inwektyw w stosunku do innych.Taka to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: smutno i wstyd za autora wątku i nie tylko je 27.04.10, 18:44 A gdzie ta jacox napisała ? Bo jakiś ślepy jestem, albo ktoś się za szybko zmienił nick ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kons3 Krótki wykład czytania ze zrozumieniem 28.04.10, 20:33 Ja nie napisałem, że nie zgadzam się z poglądami rodziców autora i zabieram im prawo do własnych poglądów. Ja napisałem jedynie następujace zdanie "Czy rodzice nie nauczyli cię odrobiny przyzwoitości?" Po pierwsze przyzwoitość nie ma nic wspólnego z poglądami, to proste zasady, które w naszej kulturze nakazują uszanować ofiary katastrofy i prawie każdego zmarłego jak i w szczególności pozostawić w spokoju (lub pomóc im) pogrążanych w żałobie. I obowiązkiem rodziców, jest nauczyć życia w społeczeństwie i podstawowych zasad funkcjonowania w tym społeczeństwie. Jeśli nie czynią tego to można im postawić taki zarzut. Po drugie to ja wcale nie stwierdziłem, że rodzice przedmówcy nie podejmowali prób nauczenia. Ja napisałem jedynie, że nie odniosły one skutku (użyłem świadomie słów "nie nauczyli"). W jezyku polskim co innego znaczy uczyli, a co innego nauczyli. Przepraszam za ten wykład, ale przed krytyką należy spokojnie ze zrozumieniem przeczytać tekst. A użyłem mniej drastycznych słów niż poprzednik, bo są ludzie do których nie przemawia subtelna gra słowna i trzeba im to niestety wyłożyć odrobinę mocniej. I tak byłem grzeczny, biorąc pod uwagę jawne kpiny z ludzi, którzy niedawno zginęli. Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: Krótki wykład czytania ze zrozumieniem 29.04.10, 16:30 Masz rację,czytać należy ze zrozumieniem.Co ma kultura do uszanowania poglądów? W którym momencie zauważasz ,że brakuje mi przyzwoitości? Czy napisałem coś złego o ofiarach katastrofy? Gdzie widziałeś kpiny? Odpowiedz Link Zgłoś
kons3 Re: Krótki wykład czytania ze zrozumieniem 29.04.10, 21:31 Przepraszam, ale nie pisałem o tobie tylko o autorze wątku. A skomentowałem twój komentarz związany z tym, że zarzuciłeś mi obrażanie rodziców tegoż autora. I chciałem tylko to wyjaśnić. Zrobiłem to być może niezbyt precyzyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!!! 27.04.10, 16:59 myślę, że Jarosław był w takim szoku, że nie podjął tej decyzji. Ktos mu ją podsunął - a on po prostu przystał. Nie demonizujmy Jarosława. Ja nie będę na niego głosować w wyborach - to pewne. Obawiam sie jednak, że spory kapitał politycznego poparcia PIS zechce zbić na Smoleńsku. To będzie dziwna kampania prezydencka... Zobaczymy jak zachowa sie Kaczyński i jak odpowie Komorowski. mam nadzieję, że tenostatni pokaże klasę - jak dotychczas, bo zamierzam na niego głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 27.04.10, 17:56 Wczoraj dowiedziałem się, że Jarosław jest charyzmatycznym przywódcą:) Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 29.04.10, 22:58 ludzie, dajcie spokój, teraz z każdej strony politycznej będzie tylko bicie piany, przynajmniej ja tak to widzę, tu charyzmatyczny przywódca, tam męczennik, misja itd. ale nawet komisje śledcze zawiesiły pracę na czas wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 10.05.10, 18:07 Jak odbieracie odezwę "do przyjaciół Rosjan"? Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 10.05.10, 18:41 jako świetnie zorganizowane przez PR wystąpienie pokazujące Kaczyńskiego jako spokojnego, ugodowego polityka, z tradycjami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 10.05.10, 18:45 Nie jestem zwolennikiem tego kandydata ale uważam to za bardzo dobre zagranie polityczne. Strzał w 10. Trzeba przyznac rację , że doradzcy są niezli. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 10.05.10, 20:17 verena0 napisała: wystąpienie pokazujące > Kaczyńskiego jako spokojnego, ugodowego polityka, z tradycjami itp. ...miłośnika muzyki, któremu nie obca jest gra na pianinie hehe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 10.05.10, 20:46 może nie grana pianinie, ale bliskość kultury, sztuki, wszak mamy teraz rok Chopina osobiście przyznaję, że świetne zagranie, dużo lepsze niz PO, która wiecznie się tłumaczy z badania katastrofy w Smoleństku i przez to Komorowski dużo traci Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 11.05.10, 19:47 hejj2 napisała: > Jak odbieracie odezwę "do przyjaciół Rosjan"? OBŁUDA,po trupach do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Jarsław wygra wybory prezydenckie? Oby NIE!!! 12.05.10, 22:17 Jak odbieramy odezwę. Uważam, że PRZYJACIÓŁ Rosjan należy szanować i być im wdzięcznym. Takim przyjaciołom Polski śp. Prezydent chciał wręczyć ordery. Sam bardzo szanuję np p. Bukowskiego, ludzi z Memoriału, Suworowa i wielu innych PRZYJACIÓŁ. Myślę, że w związku z katastrofą w Smoleńsku grono przyjaciół naszego kraju w Rosji się poszerzyło. I tych ludzi można, a nawet należy cenić i szanować. I właśnie śp. Prezydent o największych z nich pamiętał (ordery). Nic dziwnego, że jego brat też ich ceni i szanuje. I czyni to bez jakiegokolwiek cynizmu. A co do wykorzystywania śmierci do celów politycznych, to chcę zwrócić uwagę, że jedyna znana mi inicjatywa polityczna (po pogrzebach) związana z ludźmi nieżyjacymi wywodziłą się z kręgu miłośników PO. Otóż zaapelowali oni o palenie zniczy na grobach Rosjan, którzy zginęli na terenie Polski w czasie II wojny światowej walcząc w interesie Stalina i partii sowieckiej. Gdybym był człowiekiem bez sumienia, nazwałbym że niektórzy uprawiają "nekrofilię" (tak to chyba nazwał autorytet moralny z PO) i idą po trupach do celu (tak to nazwał przedmówca). Dodam, ze wcale tak nie uważam, tylko przez te słowa chce podkreślić absurd tekstu poprzednika. I absurd niektórych tekstów zwolenników p. Komorowskiego. Nie widzą belki we własnym oku. Odpowiedz Link Zgłoś