Dodaj do ulubionych

W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski !

20.06.10, 20:48
Chyba nikt nie wierzy ,że lewica zagłosuje na Kaczyńskiego.

Spójrzmy prawdzie w oczy Jarek nie jest godny prezydentury.

Typ który ma 60 lat i jest kawalerem.
Typ który ma kota zamiast żony.
Typ który nie ma konta w banku.
Typ który nie ma telefonu komórkowego.
Typ który nigdy nie prowadził samochodu.
Typ który ma 150 w kapeluszu.
Typ który wziął do rządu Leppera.

I NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ NA KOGOŚ KTO WZIĄŁ DO RZĄDU LEPPERA I GIERTYCHA
(Homofoba i Antysemitę jako ministra edukacji).
Obserwuj wątek
    • manala Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 20:51
      obyś się nie mylił .
    • wedding_planner1 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 21:10
      eeee podobno ma już konto... w zeznaniach majątkowych było... i 100 tys
      pln tam ma :)
    • verena0 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 21:17
      Typ który ma 60 lat i jest kawalerem
      taaa... to są argumenty mówiące wiele o kompetencjach zawodowych,
      politycznych, tak jak kiedyś co niektóre panie mówiły, że głosują na
      Kwaśniewskiego, bo jest przystojny... :/
      • podlaskikaktus Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 21:49
        Nie mów hop, póki nie przeskoczysz! Jaruś ma duże szanse by zostać prezydentem. Kochają go w USA i panie w beretach.Pozdrawiam.
        • aka-shakal Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 21:52
          Tylko ,że Polonia nie powinna mieć prawa głosu. Zresztą i tak tylko 35 tysięcy
          tam głosowało.
          A Ci co wyjechali z Polski są to najczęściej ludzie z niższych warstw
          społecznych którym nie wyszło w kraju.
    • j23-nadaje jakieś powiedzenia? 20.06.10, 21:23
      Głosuj na Bronka nie dopadnie cię stonka, głosuj na Jarka opadnie ci...
    • krzycho1252 Re: - Komorowski ! 90% w więzieniu 20.06.10, 21:56
      Bardzo dobry wynik
      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/140000/146401_43.html
      • hejj2 Re: - Komorowski ! 90% w więzieniu 20.06.10, 22:21
        Nie ulega wątpliwości że są tam ludzie którzy żyli w niezgodzie z prawem, ale
        mają jednak rozum. Jak zobaczyłem wyniki w wielu siedleckich obwodach to coraz
        bardziej wstydzę się że jestem siedlczaninem. Muszę pomyśleć o wyprowadzce bo
        mam alergię na moher.
        • krzycho1252 Re: - Komorowski ! 83,8 % w więzieniu 21.06.10, 07:55
          > mają jednak rozum
          Przy frekwencji 59% uzyskać 83 % głosów to sukces. Jeszcze wiekszy
          bo tam nikt plakatów (chyba?) nie wieszał?
          • bambii Re: - Komorowski ! 52 % z wyższym wykszt. 22.06.10, 08:36
            i co z tego wynika ?
            że wyborcy Komorowskiego to złodzieje a wyborcy Kaczyńskiego to
            nieuki ? luzu panowie bo zaczynam Was się bać

"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do
            posiadania własnego zdania." - François-Marie Arouet de Voltaire

tez bedziecie bronic mojego prawa ? nie podzielicie mnie na swoich i
            ZOMO ? czy ja tez bede mogl byc "prawdziwym" Polakiem ?
    • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 22:34
      To teraz dla odmiany napisz, czym takim się Komorowski cechuje, że nadaje się na
      prezydenta?
      Cokolwiek zrobił przez 20 lat w polityce?
      Pamiętam kwestię offsetu po zakupie F6. Zdaje się, że sprawa pilotowana przez
      Bronka. Cokolwiek z obiecanych korzyści przyszło do nas?
      • hejj2 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 22:50
        To dla odmiany podaj co zrobił J. Kaczyński poza wzniecaniem ciągle wojny
        polsko-polskiej, rządzą zemsty na tych którzy inaczej myślą niż on. On nie
        potrafi współżyć z ludzmi którzy go nie słuchają. Dziś przyprawił mnie w furię
        (śmiechu) kiedy pozytywnie wyrażał się o Napieralskim (choć to nie mój idol).
        Szybko zapomniał że to "potomek komunistów" jak mawiał o takich jak Napieralski.
        Takim ludziom jak Kaczyński nie wolno wierzyć.Tylko ryzykowe wojsko mu wierzy.
        To jest "chłopiec z zapałkami"
        • easy_biala28 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 23:02
          hejj2 napisała:

Dziś przyprawił mnie w furię
          > (śmiechu) kiedy pozytywnie wyrażał się o Napieralskim

tak samo i ja zareagowałam :)
          A zresztą jak pokazują sondaże najwięcej na Kaczyńskiego głosowała
          polska ciemnota czyli wieś i ludzie z podstawowym wykształceniem, bo
          tacy są bardziej podatni na kłamstwa tego człowieka, no i jeszcze
          oczywiście ludzie starsi, którzy słuchają drugiej ciemnoty czyli
          radia maryja i co poniektórych księży.
          Komorowski wygra i to nie ulega wątpliwości...
          • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 23:30
            easy_biala28 napisała:

> A zresztą jak pokazują sondaże najwięcej na Kaczyńskiego głosowała
            > polska ciemnota czyli wieś i ludzie z podstawowym wykształceniem, bo
            > tacy są bardziej podatni na kłamstwa tego człowieka, no i jeszcze
            > oczywiście ludzie starsi, którzy słuchają drugiej ciemnoty czyli
            > radia maryja i co poniektórych księży.

Czyli tak ma wyglądać Polska PO?
            Obrażanie ludzi głosujących inaczej. Nazywanie ciemnotą kogoś, kto jest mniej
            wykształcony, mieszka na wsi i produkuje jedzenie dla elity lub po prostu jest
            już starszy?
            Wkładanie kłamstw w usta jednego kandydata nie dostrzegając kłamstw swojego?
            Obrażanie ludzi słuchających Radia Maryja i identyfikujących się z księżmi?

A co konkretnego możesz napisać, bo jakoś na to się nie mogę doczekać?
            Jak wielce jesteś wykształcony? Co wielkiego osiągnąłeś w życiu, że masz prawo z
            lekceważeniem się wyrażać o kimkolwiek w tym kraju?

Już dawno nie widziałem tutaj takiego jadu. I to właśnie ze strony miłośnika PO.
            Elita, inteligencja, oświeceni telewidzowie prawdomównej TVN i czytelnicy
            Wyborczej... Tak teraz dyskutują...
            • aka-shakal Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 00:48
              2 KACZYŃSKI Jarosław Aleksander Miasto 1362989 30.24
              2 KACZYŃSKI Jarosław Aleksander Wieś 2457410 45.52

3 KOMOROWSKI Bronisław Maria Miasto 1574247 47.84
              3 KOMOROWSKI Bronisław Maria Wieś 2302984 30.15

Po prostu kolega stwierdza fakty ! A fakty są niezaprzeczalne !
              Polska B czyli Polska wschodnia ,ta gorsza prócz Warszawy głosuje na
              Kaczyńskiego ,więc 1:0 dla Komorowskiego który ma poparcie w tej "lepszej"
              Polsce bliżej zachodniej granicy.
              Na Kaczyńskiego głosują na wsiach ,a jak wiadomo ,tam jest niższe wykształcenie
              ,ludzie bardziej są zaściankowi co jest niezaprzeczalne ,nie mówię ,że wszyscy
              ,ale tak w głównej mierze jest ,że cała wieś idzie do kościoła ,a jak ktoś
              głosuje na PO to jest czarną owcą i jest wytykany palcami na wisi ,więc 2:0 dla
              Komorowskiego ,że głosują na niego w mieście.
              No i 3:0 dla Komorowskiego ,że w statystykach głosują na niego ludzie
              wykształceni po studiach ,a na Kaczyńskiego ludzie z podstawowym najczęściej.

Fakty mówią same za siebie.
        • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 23:22
          czy to oznacza, że nie masz żadnego argumentu na to, że Komorowski coś zrobił?
          W takim razie cały wątek toczy się wokół tego, żeby głosować na Komorowskiego
          tylko dlatego, bo Kaczyński jest zły.
          A mnie interesuje, co dobrego jest w Komorowskim?
          • aka-shakal Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 23:29
            W czasie kampanii prezydenckiej musiał pełnić funkcję prezydenta jak i marszałka
            sejmu do tego doszła powódź która na pewno w jakimś stopniu zaważyła na wyniki.
            Myślisz ,że tak łatwo jest prowadzić tyle funkcji na raz i jeszcze znaleźć czas
            dla rodziny ?

Co zrobił Komorowski ? A chociażby powołał prezesa NBP na którego wybór nawet
            PiS się godził.
            Tak PiS był za Belką ,ale robili wokół tej sprawy szum i jak zwykle nagonka na
            Komorowskiego. Bo oni chcieli ,żeby wybrany został przez "normalnego" prezydenta
            ,ale z kandydatem się zgadzali. Więc jak zwykle PiS musiał szukać igły w stogu
            siana ,aby się do czegoś przyczepić.
            • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 20.06.10, 23:36
              aka-shakal napisał:
              > Co zrobił Komorowski ? A chociażby powołał prezesa NBP

to jest wybitne osiągnięcie, które predestynuje J.E. Bronisława Komorowskiego do
              objęcia najważniejszej funkcji w kraju.
              Nie wiem czy to się dało zrobić źle, ale w porządku. Podpisał to, co mu
              podpowiedziano i chwała mu za to.

Rzeczywiście pełnienie funkcji marszałka, p.o. prezydenta, prowadzenie kampanii
              i to jeszcze w tak trudnym dla Polski czasie nie jest łatwe i trudno rozliczać
              BK z decyzji czy osiągnięć tego okresu. Ale w polityce był 20 lat. Przeszedł
              prze Unię Demokratyczną, Unię Wolności, był Ministrem Obrony Narodowej, kilka
              razy wiceministrem. Miał możliwości, żeby dużo dla Polski zrobić. Największym
              firmowanym jego nazwiskiem "projektem" był offset. Co z tego wyszło?
              • efaster Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 00:30
                Yo. Men nie no Raks, a ja by se dał wcześniej "rękę uciąć”, że ty
                liberał większy niż ja, a tu, co widzę, aż mnie zgieło. Kurde jak to
                człowiek czasem pobieżnie patrzy he,he :))
                Ja myślałem ze ty kurde tyle po Polsce kilosów robisz, jakieś
                ciężkie biznesy kręcisz, ze czasem nawet nie masz czasu na forum
                zajrzeć, myślę sobie, liberał z krwi i kości, a tu takie zdziwienie.
                I wcale nie krytykuje twoich sympatii politycznych czy coś, i wogle
                jestem nadal wdzięczny za pomoc ze dwa lata temu z jednym moim
                wpisem (pod starym nikiem), tylko chciałem napisać o swoim
                zdziwieniu.

A co do samych wyników, to raczej było do przewidzenia, kto wygra.
                Tylko szkoda (z mej strony patrząc), ze Siedlce dalej bastion pis-u,
                a miałem cichą nadzieję, że po zeszło rocznych wyborach do
                Europarlamentu, kiedy PO wygrało w Siedlcach, będzie podobny wynik,
                a nawet lepszy w tegorocznych. Ale cóż, wystarczył Smoleńsk, późnej
                powódź i wizyta jarka w Siedlcach przed I turą i pis odbudował swoja
                pozycje w Siedlcach. Może jakby Komorowski odwiedził nas przed II
                turą to może PO wygra w Siedlcach w II turze, bo i dalej od 10
                kwietnia i powodzi. A te dwie katastrofy, PO nie służą. Ale nic II
                tura będzie nasza i Bronek Komorowski wygra w cuglach te wybory. I
                będziemy mogli z dumą powiedzieć Siedlce murem za PO stoją.
                Tym pozytywnym akcentem, na dziś kończę i do drugiej tury :) hej :)

pozdr.
                • efaster Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 00:47
                  Kurde tak jak myślłem, troche wstyd dla miasta, a cóz takie życie ;((

Miasto Siedlce:
                  KACZYŃSKI Jarosław Aleksander 16021 43.91 %
                  KOMOROWSKI Bronisław Maria 12112 33.20 %

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146401.htm

(dane 97.67% obwodów w mieście na godz. 0.40)

a powiat to juz lepiej nie pisać

KACZYŃSKI Jarosław Aleksander 13843 59.67 %
                  KOMOROWSKI Bronisław Maria 4057 17.49 %

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/142600.htm

(z 67.65% obwodów powiatu siedleckiego , na godz. 0.40)

Mazowsze też cienko, ale dane tylko z 14.45% obwodów na
                  mazowszu na godz. 0.40

KACZYŃSKI Jarosław Aleksander 131735 53.49 %
                  KOMOROWSKI Bronisław Maria 67453 27.39 %

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/140000.htm
                  • aka-shakal Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 00:53
                    Nie od dziś wiadomo ,że Polska B ta zaściankowa ściana wschodnia głosuje na
                    Kaczyńskiego ,a uprzemysłowiony zachód (Poznań - bezrobocie 2-3%) głosuje na
                    Komorowskiego.
                    • efaster Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 01:33
                      Dokładnie
                      Warszawa:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146501.htm

Poznań:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/306401.htm

Gdańsk:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/226101.htm

Gdynia:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/226201.htm

Szczecin:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/326201.htm

Wrocłwaw:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/026401.htm

Bydgoszcz:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/046101.htm

Olsztyn:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/286201.htm

Gorzów Wielkopolski:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/086101.htm

(miasto) Kalisz:
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/306101.htm

tylko Kraków się wyłamał, ale to wina ziobry :)
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/126101.htm

Rzeszów niestey poległ pisowi
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/186301.htm

W Kielcach narazie na remis, z lekka przewagą Bronka
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/266101.htm

I Białystok też za Komorowskim, to cieszy :))
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/206101.htm

W Płocku lekka przewaga
                      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146201.htm

Z Lublina, Łodzi, Zielonej Góry, Opola i Radomia jeszcze nie ma
                      wyników
                • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 12:05
                  efaster i inni

Zauważcie, co wynika z moich wpisów. Ja tutaj ani jednym słowem nie
                  reklamuję Kaczyńskiego.
                  Próbuję tylko, żeby ktokolwiek ze zwolenników jednego lub drugiego
                  użył argumentów pozytywnych.

Nie podoba mi się, że mój wybór miałbym opierać tylko na tym, że
                  jeden jest gorszy od drugiego. Co mi po wyborze mniejszego zła?
                  Pytam o Komorowskiego, bo na razie wszystko co czytam, to fakt, że
                  jest najlepszym kandydatem, bo Kaczyński jest złym. I to jest cały
                  sęk tej dyskusji.
                  A co do liberalizmu, mojego na przykład, to zwróć uwagę, że
                  nareszcie Korwin-Mikke wybił się przed szereg tych, którzy byli poza
                  główną stawką. I to był jedyny liberał na rynku kandydatów.
                  No i, co by nie patrzeć, to PIS za swoich rządów zmniejszył
                  podatki i składkę zdrowotną,
                  co też jest liberalne. Dla mnie to
                  jest kilka ładnych tysięcy rocznie w kieszeni. Płacić 18% zamiast 30
                  i 32 zamiast 40% (bo tak zostały ustawione progi) oraz znacznie
                  mniejszą składkę zdrowotną, to robi różnicę.
                  Czy PO może pochwalić się czymkolwiek, co sprawiłoby, żebym miał
                  więcej pieniędzy albo żeby żyło mi się lepiej?
                  Ja wciąż uważam, że nawet podatek liniowy nie jest sprawiedliwy. 18%
                  osoby zarabiającej 200tys rocznie, to co innego niż 18% (a po ulgach
                  to z 10%) kogoś, kto zarabia 20tys/rok. A korzyści, jako obywatel,
                  kazdy chce mieć takie same.
                  Tylko Korwin-Mikkego, jeszcze w tym roku nie ma już w drugiej
                  turze. :(
                  • ygd Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 12:25
                    Mimo wszystko, to myślisz teraz mocno egoistycznie, tak jak np. chłopi na wsi,
                    którzy zagłosują na PIS/Jarka, bo jest gwarantem, że nie zabierze im KRUSu.

Niestety Polska to biedny kraj w porównaniu z innymi członkami UE i nie stać nas
                    na takie rzeczy, trzeba myśleć perspektywicznie, jeśli w ciągu najbliższych
                    kilku lat nie będzie porządnej reformy ZUS i KRUS, to czekają na nas głodowe
                    emerytury za 30 lat.

Jeszcze co do składek zdrowotno-zusowskich, ja jestem na działalności i składki
                    się tylko zwiększają z roku na rok systematycznie, bez względu na to, kto
                    aktualnie rządzi ;)
                  • bambii Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 18:41
                    > Ja wciąż uważam, że nawet podatek liniowy nie jest sprawiedliwy.
                    18%
                    > osoby zarabiającej 200tys rocznie, to co innego niż 18% (a po
                    ulgach
                    > to z 10%) kogoś, kto zarabia 20tys/rok. A korzyści, jako obywatel,
                    > kazdy chce mieć takie same.

raks5 zadam Ci trudne pytanie : w jakim kraju płacisz swój podatek
                    dochodowy ?
                    • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 21:36
                      bambii napisał:

> raks5 zadam Ci trudne pytanie : w jakim kraju płacisz swój podatek
                      > dochodowy ?

w Polsce rzecz jasna
                  • verena0 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 24.06.10, 23:15
                    Tylko Korwin-Mikkego, jeszcze w tym roku nie ma już w drugiej
                    turze. :(

wiesz, jak czytam wypowiedzi tego pana, to wcale mi nie jest
                    przykro, że jest już poza ringiem
                    cyt:
                    "Wczoraj weszła w życie ustawa, na mocy której człowiek nie płacący
                    alimentów
                    traci... prawo jazdy. Tak właśnie wygląda ustrój totalitarny".
                    Blog Janusza Korwin-Mikkego | 2008-10-03

"U nas też mamy d***krację – i dobrze nam tak! Każdy – prosta dójka,
                    krzywy
                    menel i WCzc. Anna Sobecka i p.prof. dr Magdalena Środowa... Wszyscy
                    mogą sobie
                    zagłosować - a każdy głos liczy się jednakowo"
                    Blog Janusza Korwin-Mikkego | 2008-10-02
                    itd. itp.

"Ponieważ, jak widać, niektóre białogłowy tego – a więc praktycznie
                    niczego -
                    nie potrafią swym rozumem objąć, modyfikuję postulaty moje: o
                    posyłaniu kobiet
                    na mammografię nie powinna decydować ustawa, nie powinna decydować
                    kobieta –
                    lecz Pan Małżonek!"
                    Blog Janusza Korwin-Mikkego | 2008-09-23
                • bambii raks socjalistą 24.06.10, 08:35
                  > Yo. Men nie no Raks, a ja by se dał wcześniej "rękę uciąć”, że ty
                  > liberał większy niż ja, a tu, co widzę, aż mnie zgieło.

a widzisz raks z ostatnich wypowiedzi zrobił się socjalistą mnie nie
                  zdziwiło to że jest bo każdy ma jakies poglądy ale to że wczesniej
                  faktycznie wydawał się byc liberałem (opinie o pracujących i
                  szukajacych pracy etc.). Obecnie uwaza że podatek liniowy nie jest
                  sprawiedliwy itd co wpisuje sie generalnie w trend który panuje w
                  obozie Jarosława K.
                  Sam pisał (JK) że jest lewicowy i UWAGA nie jest to kłamstwo bo
                  patrząc na program JK naprawdę jest lewicowy tylko u nas nastąpiło
                  jakieś dziwne pomieszanie pojęć : lewica : rawica.
                  • raks5 Re: raks socjalistą 24.06.10, 21:27
                    bambii napisał:

> a widzisz raks z ostatnich wypowiedzi zrobił się socjalistą mnie nie
                    > zdziwiło to że jest bo każdy ma jakies poglądy ale to że wczesniej
                    > faktycznie wydawał się byc liberałem (opinie o pracujących i
                    > szukajacych pracy etc.). Obecnie uwaza że podatek liniowy nie jest
                    > sprawiedliwy itd co wpisuje sie generalnie w trend który panuje w
                    > obozie Jarosława K.

z tym się bambii nie zgodzę. krytyka podatku liniowego jest jeszcze bardziej
                    liberalne niż liniowy. Chyba, że zostałem źle zrozumiany, ale przytoczone
                    rozwinięcie było bardzo jasne. Ja uważam, za JKM (nie mylić z JK), że każdy
                    powinien płacić tyle samo podatku, czyli podatek pogłówny. To właśnie socjaliści
                    są za tym, żeby obciążać bardziej lepiej zarabiających. A do tego prowadzi
                    podatek liniowy. Z naszymi ulgami, człowiek zarabiający średnią krajową płaci
                    więcej niż pięć razy mniej podatku niż osoba zarabiająca pięć średnich
                    krajowych. A w imię czego? Czy dobrze zarabiająca osoba dostaje od państwa coś
                    więcej, niż słabo? Wręcz odwrotnie. Gdzie tu lewicowe, bądź socjalistyczne
                    podejście?
                    Przecież to podatek progresywny jest socjalistyczny!
                    Rząd PIS był jedynym, który obniżył obciążenia fiskalne, zbliżając je do podatku
                    liniowego. Praktycznie, po uwzględnieniu progów i tego, że po jakiejś tam sumie
                    nie płaci się ZUS, dobrze zarabiający zarabiają netto mniej więcej tyle samo
                    przez cały rok, o czym nie można było powiedzieć przy poprzedniej skali
                    podatkowej (przypomnę, że obciążenia ZUS odpadały w momencie wejścia w podatek 40%)

Więc bardzo Cię proszę bambii, w oparciu o całe posty, proszę mi pokaż, gdzie
                    przedstawiłem lewicowe poglądy ekonomiczne?
                    • bambii Re: raks socjalistą 25.06.10, 07:36
                      raks wybacz ale to co piszesz nie trzyma się kupy raz piszesz ze
                      liniowy podatek to socjalizm :

To właśnie socjaliśc
                      > i
                      > są za tym, żeby obciążać bardziej lepiej zarabiających. A do tego
                      prowadzi
                      > podatek liniowy.

a drugi raz ze progresywny to socjalizm :

> Przecież to podatek progresywny jest socjalistyczny!

> Więc bardzo Cię proszę bambii, w oparciu o całe posty, proszę mi
                      pokaż, gdzie
                      > przedstawiłem lewicowe poglądy ekonomiczne?

tutaj :

>Ja wciąż uważam, że nawet podatek liniowy nie jest sprawiedliwy
                      forum.gazeta.pl/forum/w,262,113161972,113186697,Re_W_II_turze_wybor_jest_prosty_Komorowski_.html

nie można mieć ciastka i go zjesc :)
                      • kerac32 Re: raks socjalist - OT 25.06.10, 07:48
                        > nie można mieć ciastka i go zjesc :)

Jaki to problem, mam ochotę i chrupię :)
                        Kłopot zaczyna się, gdy już to zrobię i ciastko chciałbym mieć nadal.
                      • raks5 Re: raks socjalistą 25.06.10, 08:44
                        ujmę to jaśniej
                        podatek progresywny to porażka totalna i socjalizm
                        podatek liniowy jest również niesprawiedliwy, choć już odrobinę
                        mniej.
                        I nie widzę wciąż w tym twierdzeniu mojego lewicowego podejścia.
                        • aka-shakal Re: raks socjalistą 02.07.10, 19:58
                          Wszyscy powinni płacić takie same podatki. Na tym polega demokracja.
                          • raks5 Re: raks socjalistą 02.07.10, 20:54
                            podbiłeś już wszystkie wątki polityczne, nie mając nic do napisania. Zakładam,
                            że jeszcze dzisiaj do północy będziesz bardzo aktywny.

Piszesz bzdury nie poparte niczym. Ośmieszasz się swoją niewiedzą i ignorancją.

Prosty przykład. Ostatni wpis. Co ma wspólnego płacenie takich samych podatków z
                            demokracją?
                            Pokaż mi kraj demokratyczny, gdzie wszyscy płaciliby takie same podatki?
                            Czy kraje skandynawskie są niedemokratyczne? Przecież tam są największe w
                            Europie rozbieżności w płaceniu podatków.

Przeciwnie. To w krajach niedemokratycznych podatki były płacone mniej więcej
                            takie same. W PRL było tak samo.

Do 2008 roku w Polsce mieliśmy bardzo duże rozbieżności w płaceniu podatków. To
                            rząd PIS trochę je wyrównał (eliminując skalę 40%) i podwyższając limity na 18 i 30.
                            Rząd PO nie obniżył żadnego podatku, nie zrobił też nic (np podwyższając), żeby
                            podatki wyrównać.

Gdybym Cię lubił, to życzyłbym Ci, żebyś kiedyś się zżymał faktem, że płacisz 10
                            razy tyle podatku, co Twój kolega. I wciąż pewnie będziesz żył w demokratycznym
                            kraju.

Ośmieszyłeś się brakiem podstawowej wiedzy. Ale pokazałeś jednocześnie poziom
                            krzyczącego i walczącego wyborcy BK. Aby głośno, aby popularnie, aby było
                            słychać. Nieważne, że niezgodnie z prawdą, teorią, definicją.
              • n_l Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 10:40
                > Ale w polityce był 20 lat. Przeszedł
                > prze Unię Demokratyczną, Unię Wolności,
                > był Ministrem Obrony Narodowej, kilka
                > razy wiceministrem. Miał możliwości, żeby dużo dla Polski zrobić
                Drugi kandydat w polityce jest równie długo.
                Przeszedł przez Obywatelski Klub Parlamentarny,
                Porozumienie Centrum, Ruch Odbudowy Polski.
                Był szefem Kancelarii Prezydenta Lecha
                Wałęsy, był senatorem, posłem, członkiem
                sejmowej Komisji Etyki, wreszcie premierem.
                Miał możliwości żeby dużo dla Polski zrobić.
                Największym firmowanym jego nazwiskiem "osiągnięciem"
                było powołanie na wicepremiera Andrzeja Leppera...
                To jest wybitne osiągnięcie, które predestynuje
                J.E. Jarosława Kaczyńskiego do objęcia
                najważniejszej funkcji w kraju?

> Największym
                > firmowanym jego nazwiskiem "projektem" był offset.
                > Co z tego wyszło?
                Czy to Komorowski był w komisji dokonującej
                wyboru samolotu dla naszego lotnictwa?
                Czy to on osobiście negocjował warunki offsetu?
                Czy może Komorowski podpisywał umowę?
                A może był odpowiedzialny za jego realizację?
              • moler1 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 10:45
                raks5 napisał:

>
                > to jest wybitne osiągnięcie, które predestynuje J.E. Bronisława
                Komorowskiego d
                > o
                > objęcia najważniejszej funkcji w kraju.

raksie, twój sarkazm jest w tej sytuacji dosyć komiczny, gdyż w
                przypadku Kaczyńskiego można byłoby postawić dokładnie taką samą
                teorię ;-) Mało tego, można byłoby zadać również pytanie co takiego
                spieprzyli obaj Panowie na K. i nie ma wątpliwości, że Pan Kaczyński
                w tej kategorii jest ogólnokrajowym liderem :-))
              • hejj2 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 11:13
                Raks5 pyta co z tego wyszło (offset)- a no wyszło jak wyszło. Ale kto obiecywał
                3 mln mieszkań, kto zawstydzał nas w oczach świata swoimi wypowiedziami, kto
                dzielił i dzieli dalej Polaków na dobrych i złych? Kto chciał delegalizować SLD,
                a teraz po palcu wszedłby w d..ę? No kto? Kaczyński. Tylko ciemny człowiek
                wierzy w jego nawrócenie. NIE CHCĘ TAKIEGO PREZYDENTA!!!! Wstydzę się jak
                wybitni Polacy mówią "za tym to głosowała Polska B". A WAM SIEDLCZANIE nie
                wstyd? Popatrzcie na Płock, Radom czyli na miasta z którymi chcemy konkurować o
                palmę pierwszeństwa w regionie podwarszawskim
                • kons3 Ale macie kompleksy 21.06.10, 21:40
                  Ale kompleksy z was wychodzą. Przecież Siedlce się rozwijają (i to
                  od lat) dużo lepiej od Radomia, Płocka a nawet wymienianego tu
                  Poznania (duży spadek liczby mieszkańców w ostatnich latach). Nie
                  jest to może rozwój taki jak zapowiadano dla Białej Podlaskiej, ale
                  mimo problemów Siedlce są coraz większe i piękniejsze (to nasza
                  praca), ludzi wolno ale przybywa, bezrobocie nie jest wielkie.
                  Ludzie tu ciężko pracują, wielu prowadzi udane biznesy. Płock czy
                  szczegónie Radom niczym nam nie mogą zaimponować. Macie jakieś
                  dziwne kompleksy prowincjuszy. Ja nawet w NY wcale się nie wstydzę
                  się wschodniej Polski i uważam że mamy się czym pochwalić. Zresztą
                  ludzie którzy przyjeżdżają do Siedlec z zachodu kraju otwierają ze
                  zdumieniem oczy. A wy się wstydzicie. Czego? Samych siebie. Czy
                  zwolennik PO to człowiek zgorzkniały?
                  • suchy_100 Re: Ale macie kompleksy 21.06.10, 22:32
                    Człowieku co ty nas porównujesz do Radomia,chybaś w Radomiu nie był.
                    Ja nie mam nic do rządów PiS w Siedlcach ale trzeba trzeżwo
                    spojrzyć do czego Kraj prowadzi postępowanie prezydenta.
                    Ciekawym przykładem jest wioska (chyba w zachodniopomorskim)gdzi
                    już drugie wybory frekfencja była "0"na znak protestu że nikt sie
                    nimi nie chce przejmować.I jest to zaklety krąg ...nie chcesz na
                    mnie głosowac nie licz na moja przychylność,Prawda że proste.
                    • raks5 Re: Ale macie kompleksy 21.06.10, 23:01
                      no ale tak trzeźwo...
                      Do czego prowadzi?

• bambii Re: Ale macie kompleksy 22.06.10, 08:29
                        mam wrazenie ze ostatnio to Ty na trzezwo nie piszesz na forum ;)
                    • kons3 Re: Ale macie kompleksy 22.06.10, 00:27
                      W Radomiu jest doskonale :))). Stopa bezrobocia ok. 21 %. W Siedlach
                      mniejsza od 10%. Ludność Siedlec wolno ale systematycznie rośnie, w
                      Radomiu liczba ludności spada od lat. I kto tu się rozwija?
                  • donvito52 Re: Ale macie kompleksy 23.06.10, 22:24
                    kons3 napisał:

> Ale kompleksy z was wychodzą. Przecież Siedlce się rozwijają (i to
                    > od lat) dużo lepiej od Radomia, Płocka a nawet wymienianego tu
                    > Poznania (duży spadek liczby mieszkańców w ostatnich latach). Nie
                    > jest to może rozwój taki jak zapowiadano dla Białej Podlaskiej,

Nie wiem co Ty bierzesz ale musi być mocne i dobrze kopie.
                    Siedlce lepiej się rozwijają od Poznania ?
                    Z całym szacunkiem ... znaj proporcje mocium Panie.
                    Siedlce startują całkiem w innej lidze. Zresztą ... Radom czy Płock też są w
                    innej klasie. Wyższej.
                    I nie zarzucaj mi braku patriotyzmu tylko spójrz w statystyki a w szczególności
                    sprawdź potencjał demograficzny.

• raks5 Re: Ale macie kompleksy 23.06.10, 22:35
                      donvito52 napisał:

> Nie wiem co Ty bierzesz ale musi być mocne i dobrze kopie.

Czy każdy tutaj obecny miłośnik BK musi zarzucać dyskutantom branie środków lub
                      pisanie pod wpływem?
                      kons3 napisał o Płocku czy Radomiu, to Ty się odnosisz do Poznania, a
                      jednocześnie wrzucasz mu pisanie po środkach.
                      Bambii z kolei gdzieś zarzucił pisanie nie na trzeźwo...

Panowie i panie. Skupcie się na temacie, problemie, faktach a nie obrażaniu
                      kogokolwiek.
                      Może komuś się chce zrobić statystykę ilu piszących bezpośrednio odniosło się
                      negatywnie do piszących pozytywnie o Kaczyńskim i odwrotnie. Dyskusja
                      polityczna, a odnoszenie się do osoby, nie jej poglądów. Takie to pachnące tym,
                      co się nie podoba
                    • kons3 Re: Ale macie kompleksy 23.06.10, 22:48
                      Znaj znaczenie słów mocium panie. Ja doskonale wiem, że Płock,
                      Radom, a szczególnie Poznań to miasta większe od Siedlec. Ale o ile
                      Poznań to może rzeczywiście inna liga to Radom czy Płock już nie.
                      Oba miasta tak jak my straciły znaczenie administracyjne (ważny
                      czynnik rozwoju). Ale to w Siedlcach systematycznie rośnie liczba
                      mieszkańców, a w Płocku, Radomiu i nawet Poznaniu SPADA. Do tego
                      zdecydowanie wyprzedzamy Radom w wielu elementach, a porównanie
                      bezrobocia szokuje. Ta inna liga (tu się zgadzam). Bezrobocie
                      POWYŻEJ 21%, w Siedlcach ok. 9. Obejrzyj dane GUS i oceń parametry
                      WZROSTU, nie wielkości. I nie myl wielkości z wzrostem (czytanie ze
                      zrozumieniem się kłania). A jeśli nie smakuje ci miasto o wiekości
                      77 tys. ludzi to się przenieś. Siedlce mają zalety i wady miasta o
                      średniej wielkości. Ale jak na swoja skalę nie żyje się tu źle
                      (mówię o średniej). Naprawdę wielu ludzi wybiera to miasto jako
                      swoje miejsce na ziemi. Jako Siedlczanin z dziada pradziada witam
                      tych optymistów, a malkontenci, cóż to o nich tu napisałem. Nie
                      wszystko w Siedlcah jest złe. Ludzie ciężko pracują i dlatego miasto
                      się ROZWIJA.
                      • podrozny113 Re: Ale macie kompleksy 24.06.10, 11:56
                        No szukam tej pierwszej ligi w danych GUS i nie mogę znaleźć. Przykładowo saldo
                        migracji za 2008rok. Siedlce -114 osób, Radom -930! Inne przykłady Białystok
                        -300, Lublin -800. Coś współczynniki nie zawsze przekładają się na poparcie
                        kandydatów w wyborach.
                        • kons3 Re: Ale macie kompleksy 27.06.10, 21:58
                          Siedlce nie są pierwszą ligą, to oczywiste, ale rozwijają się lepiej
                          od Radomia, Płocka, Ciechanowa i Ostrołęki (byłe miasta
                          wojewódzkie). Od 1995 roku ludność Siedlec wzrosła z 74 575 mieszk.
                          do 77 319 w 2009 roku (wzrost o 3,7%). W tym samym czasie we
                          wszystkich wymienionych miastach ilość mieszkańców spadła, w Radomiu
                          o prawie 4%. Ilość ludzi w Siedlcach rośnie regularnie (spadek mały
                          jedynie w latach 2006-2007). Inne miasta rozwijały się gdy do 1998
                          roku (reforma administracyjna). A Radom od tego czasu regularnie się
                          zmniejsza. O bezrobociu już pisałem w Radomiu przekracza 20%. W
                          Siedlcach jest najniższe z w/w miast. Ludzie po prostu chętniej
                          wybierają Siedlce niż inne byłe miasta wojewódzkie. A twoje dane to
                          o niczym nie mówią (krótki okres, niejasne wskaźniki). Statystyka to
                          jednak obiektywna dziedzina. I tu Siedlce wypadają bardzo dobrze.
                          • n_l Re: Ale macie kompleksy 28.06.10, 09:54
                            > Statystyka to
                            > jednak obiektywna dziedzina.
                            Nie ufaj nigdy statystykom
                            których sam nie preparowałeś ;-)

Statystyki mówią że po remoncie drogi
                            Siedlce- Mińsk Maz. kierowcy są zadowoleni...

Statystyki mówią że po wprowadzeniu buspasów
                            na Trasie Łazienkowskiej czas przejazdu
                            się skrócił...

Anie nie jestem zadowolony ani krócej się nie jedzie.
                            Ale ja tych statystyk nie preparowałem...
                            • kons3 Re: Ale macie kompleksy 02.07.10, 22:23
                              Czyżbyś sugerował, że w GUS siedział kiedyś zwolennik p. Symanowicza
                              i fałszował dane. A na dodatek obecnie siedzi zwolennik p.
                              Kudelskiego i też fałszuje na korzyść Siedlec. I złośliwie pokazuje,
                              że Radom, Płock, Ciechanów i Ostrołeka się nie rozwijają. Widziałem
                              już różne teorie spiskowe, ale były jednak bardziej prawdopodobne.
                              PS
                              Oba pomysły drogowe oczywiście mi się nie podobają, ale to nie ten
                              wątek. Ale na szczęście teraz dobrze (coraz lepiej) się jeździ do
                              Warszawy koleją.
          • moler1 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 10:40
            raks5 napisał:

> A mnie interesuje, co dobrego jest w Komorowskim?

Wszyscy uczestniczący w tej dyskusji nie mają pojęcia jakimi tak na
            prawdę ludźmi są Panowie Komorowski i Kaczyński. Można wysuwać
            jedynie wnioski z tego co widać w TV i mieć jakieś wrażenie...A ja
            widząc tych panów w TV mam wrażenie, że Pan Komorowski jest tak na
            prawdę przyzwoitym człowiekiem, a odnośnie Pana Kaczyńskiego takiego
            wrażenia już nie mam.

• sar11 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 19:30
            raks5 napisał:

> czy to oznacza, że nie masz żadnego argumentu na to, że Komorowski coś zrobił?
            > W takim razie cały wątek toczy się wokół tego, żeby głosować na Komorowskiego
            > tylko dlatego, bo Kaczyński jest zły.
            > A mnie interesuje, co dobrego jest w Komorowskim?
            Ani pierwszy,ani drugi nic nie zrobił.Jeden i drugi ciągnie do koryta.Kaczyński
            jednak pała nienawiścią do wszystkich co myślą inaczej niż On.Jest osobą
            konfliktową,obłudną.Nie tak dawno chciał delegalizacji SDRP,wczoraj chwali
            Napieralskiego.Rosjan chciał "wystrzelać" nienawidził ich,teraz mówi moi bracia
            Rosjanie.Czy tak powinien postępować kandydat na Prezydenta?.W państwie
            38mln.powinien chyba być również wymóg biegłej znajomości przynajmniej jednego
            języka obcego.Mamy przecież XXI wiek.Druga tura wyborów,to wybór między dżumą a
            cholerą,niestety trzeba dokonać tego wyboru.Moim zdaniem w Komorowskim jest
            więcej człowieczeństwa
      • n_l Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 08:02
        > Pamiętam kwestię offsetu po zakupie F6
        A ja nie pamiętam.
        Przypomnij...

Bo z F16 to inna sprawa ;-)
    • adamanonim Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 10:02
      O rany widać kto tu zachowuje sie na poziomie, a kto sączy jad.
      Nigdy by mi nie przyszło do głowy poprzeć Kaczyńskiego ... aż do
      czasu tej kampanii. "Kampanii"? Raczej nagonki :(
      • cyanidesun Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 15:12
        Zalamac sie mozna -> Tekst linka
        • tommy.b Re: W II turze wybór jest prosty ! - Kaczyński! 21.06.10, 17:51
          Ja tam zagłosuję na Kaczyńskiego.
          Argumentów "za" jest wiele, ale zejdźmy na prezentowany tu poziom
          dyskusji sympatyków drugiego kandydata:

Typ który ma 60 lat i jest kawalerem.
          Typ który nie ma konta w banku.
          Typ który nie ma telefonu komórkowego.
          Typ który nigdy nie prowadził samochodu.

Kaczyński po za tym był premierem, ma za sobą prawie 40 procent
          Polaków i jest liderem jednej z największych formacji politycznych w
          UE na wschód od Renu...

POMYŚLCIE, PRZYJACIELE GAJOWEGO, CO BY ZROBIŁ TEN FACET, GDYBY DAĆ MU
          PRAWO JAZDY, KONTO W BANKU, KOMÓRĘ i do tego
          buty na wyższym obcasie!!!
          • hejj2 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Kaczyński! 21.06.10, 18:28
            zapomniałeś dodać jakiej formacji, czyli kogo skupia ta formacja. A prawo jazdy?
            uchowaj Panie, strach byłoby wyjść na ulicę. Zapomniałeś dodać, że z diabłem
            zawrze pakt aby dostać się do koryta. Partię SLD chciał delegalizować a terach
            chce iść z nią razem. Jak takiemu uwierzyć? trzeba nie mieć rozumu.
            • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Kaczyński! 21.06.10, 21:47
              hejj2 napisała:

Partię SLD chciał delegalizować a terach chce iść z nią razem. Jak takiemu
              uwierzyć? trzeba nie mieć rozumu.

a chce? Bo ja tylko słyszałem, że pogratulował Napieralskiemu wyniku...
              A co do wchodzenia w d... SLD to dla mnie obie strony dużo stracą, jeśli z nimi
              wejdą w układ
          • bambii Re: W II turze wybór jest prosty ! 21.06.10, 18:38
            > POMYŚLCIE, PRZYJACIELE GAJOWEGO, CO BY ZROBIŁ TEN FACET, GDYBY DAĆ
            MU
            > PRAWO JAZDY, KONTO W BANKU, KOMÓRĘ i do tego
            > buty na wyższym obcasie!!!

III wojne światową ? ;)
          • n_l Re: W II turze wybór jest prosty ! - Kaczyński! 21.06.10, 23:10
            > CO BY ZROBIŁ TEN FACET, GDYBY DAĆ MU
            > PRAWO JAZDY, KONTO W BANKU, KOMÓRĘ i do tego
            > buty na wyższym obcasie!!!
            Cholerka, aż się boję napisać...
            Czy zatańczył w klubie go-go?
    • bambii Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 21.06.10, 18:39
      podobno wyborcy Komorowsiego to ludzie przede wszystkim
      wykształceni , czytając twoje posty mam wrażenie ze to nieprawda.
    • dymek1979 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 22.06.10, 10:32
      bambii niestety niektóre wpisy na tym forum zwolenników PISu pozostawiają wiele
      do życzenia i trudno jest się opanować komentując wypisywane bzdury.
      no i pamiętaj że wyjątki są w każdym towarzystwie, czarne owce w modzie :)
      • n_l Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 22.06.10, 13:24
        Zwolenników PiS`u zbyt wielu na tym forum nie ma.
        Tommy.b (rzadki gość na forum) i Raks.
        Przeważają zwolennicy PO.
        I ich posty są roz...
        .
        .
        .
        .
        nie, nie rozkoszne :-)

A Raks i Tomek mają przynajmniej odwagę
        przyznawać się do swoich niepopularnych
        poglądów.
    • rejaba Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 23.06.10, 21:53
      Nie jestem już żaden smarkacz
      Łeb mam pokryty siwizną.
      Nie zagłosuję na Jarka,
      Bo zbyt Cię kocham Ojczyzno.

Niejeden ciężar na barkach
      Dźwigałem, znosiłem trudy.
      Nie zagłosuję na Jarka
      Bo dość mam kłamstw i obłudy.

Gdy spytasz mnie, niedowiarka,
      Dlaczego? wyznam ci szczerze:
      Nie zagłosuję na Jarka,
      Bo w żadną zmianę nie wierzę.

Skąd wiem, że wybór niedobry?
      Nie wierzę w zmiany oblicza,
      Bo nie chcę powrotu Ziobry
      I teczek Macierewicza.

Bo nie chcę mieć Prezydenta,
      Co straszy gejem i Żydem.
      Co w każdym widzi agenta
      I może zaszczuć jak Blidę.

Na Jarka nie oddam głosu
      Za czasy, gdy był premierem,
      Za ten upadek etosu
      I koalicję z Lepperem.

Za to, co wciska ludowi.
      Na co pozwala i sprzyja,
      Za to, co pisze Sakowicz
      I głosi Radio Maryja.

Za sieć podsłuchów i haków,
      Wydanie walki elitom.
      Za to, że skłócił Rodaków,
      Za IV Rzeczpospolitą.

Dziś w duszy mej zakamarkach.
      Odkrywam decyzji sedno:
      Nie zagłosuję na Jarka,
      Bo nie jest mi wszystko jedno.

Wybaczcie drwinę i sarkazm.
      Odporność się z wiekiem zmniejsza.
      Nie zagłosuję na Jarka,
      Bo Polska jest najważniejsza.
      • suchy_100 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 24.06.10, 20:17
        Pięknie to ujęte!!!Bardzo trzeźwy punkt widzenia, bez zacietrzewienia i demagogi.
        • cyanidesun Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 28.06.10, 17:43
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8074174,Palikot__szpitale_prywatyzowal_PiS__I_piosenka_WIDEO.html
    • xaveri Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 28.06.10, 21:08
      Dzisiaj święto w naszej wsi... Bronek robi w WSI!
    • jagielonczyk-1955 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 03.07.10, 19:28
      Uważam, w takim państwie jak nasz nieobliczalna Polska to i interes rodzinny
      można z prezydentury zrobić, ludzie opamiętajcie się czy do cholery chcemy
      zrobić Koreę Północną z tym rodzinnym klanem,bron boże na Jarka
      • endruuu Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 03.07.10, 19:44
        TY się opamiętaj
        jest cisza wyborcza
        a to co piszesz jest jej naruszeniem
        zagrożonym odpowiedzialnością karną
        zastanów się co piszesz
        chyba że masz za dużo czasu lub kasy
      • raks5 Re: W II turze wybór jest prosty ! - Komorowski ! 04.07.10, 20:39
        zobaczcie, kto nie wytrzymał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka