820weronika 28.08.10, 22:54 Czy macie może jakiś namiar na ciasta domowe na imprezę. Ciekawa jestem czy ktoś w Siedlcach świadczy takie usługi. A może polecicie cukiernię, która robi ciasta zbliżone do tych domowych? -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesoly_hafciarz Re: ciasta domowe 29.08.10, 11:23 moja żona piecze świetne ciasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: ciasta domowe 29.08.10, 22:25 w topazie widziałam i w stokrotce, ale nie jadłam więc nie wiem jak smakują ale wyglądają na własnej roboty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: ciasta domowe 29.08.10, 22:37 przyznam, że cukiernie to nie wiem. natomiast jest w Żelkowie sklep należący do rodziców serialowych braci Mroczków. i mają w blaszkach wiele wiele ciast domowych. nie wiem, ale byc może ktoś upiekłby Ci na zamówienie? wyglądały pysznie - choć nie próbiwałam. ale to dobry sklep - takie małe delikatesy, podejrzewam, że i ciasta palce lizać;) a jak znajdziesz chwilę - szybkie i tanie. kto żyw je zjada, zanim wystygnie;) www.mojeprzepisy.pl/Przepis/ciasto_sliwkowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: ciasta domowe 29.08.10, 22:58 Takie ciasta produkuje p. Agnieszka Wereda w Dąbrówce Ług k/Skórca. Kiedyś je można było kupić na Piłsudskiego w "Bajce", na Sienkiewicza r. Świętojańskiej lub Armii Krajowej obok lodziarni p. Biadunia. Niestety od paru lat te miejsca, jeśli chodzi o ciasta z Dąbrówki, są już nieaktualne. Podobno w Skórcu są w ciągłej sprzedaży, tylko ta odległóść... Może ktoś wie czy, i gdzie w Siedlcach można je kupić? Byłbym wdzięczny za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
m_magdziolek2 Re: ciasta domowe 30.08.10, 17:55 Ciasta z Dąbrowki są naprawde dobre i tanie , te z Topazu też są dobre, nie które tylko za mocno nasączone. W Klonowej są bardzo dobre , chociaż nie nazwałabym ich domowymi.W Echu Katolickim od jakiegoś czasu ktoś się ogłasza ze piecze domowe ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
podlaskikaktus Re: ciasta domowe 30.08.10, 22:00 Tylko na ul. Paderewskiego. Wspaniałe wypieki. Palce lizać! Pozdrawiam i życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: ciasta domowe 30.08.10, 22:08 Ta cukiernia? Dobrze wiedzieć. Kaprys. Zakład cukierniczy. Sikorska J. 08-110 Siedlce, ul. Paderewskiego 23 Telefony: (025) 632-64-48 ___________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
gmx3 Re: ciasta domowe 03.09.10, 00:30 sklep spozywczy MAT - na rogu ceglanej i kraszewskiego - ten koło Monmopolu Polmos Siedlce ten ładniejszy i wieszy a nie ten kurnik z boku :) u p. Szczygielskich jest to z Ługu i najtansze w miescie 14 zł za kg !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
salq Re: ciasta domowe 25.06.11, 16:16 Zdecydowanie na Paderewskiego. Jeżeli szukasz ciast bez konserwantów, typowo domowych to z czystym sumieniem polecam tę cukiernię. Nawet sam sposób obsługi pokazuje, że to typowo rodzinny biznes. A ciasta..... niech żałuje ten kto jeszcze nie jadł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kika0309 Re: ciasta domowe 08.09.10, 08:51 Bardzo dobre ciasta domowe piecze Pani Sylwia mieszkająca niedaleko Siedlec z dowozem ciast do domu.Nr tel.696055954 , naprawdę polecam ciasta rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
filizka Re: ciasta domowe 13.10.10, 17:17 witam zajmuję się pieczeniem ciast domowych. Do wyboru ponad 60 rodzai tradycyjnych jak i nowoczesnych ciast. Zapraszam serdecznie wszelkich informacji udzielę pod nr tel 662 042 401 Odpowiedz Link Zgłoś
3muszkieterowie3 Re: ciasta domowe 13.10.10, 23:18 Pyszne ciasta robią w cukierni "Pszczółka" ze Skórca, nie są co prawda domowe, ale naprawdę smakują wyśmienicie(przynajmniej mojej rodzince i znajomym). Ach i robią rewelacyjne torty z kolorowymi postaciami z bajek- dla dzieci. Nie polecam ciast z "Carlosa"- tam,przy okazji szybkich zakupów, kupiłam okropne gnioty; coś, co oni nazywają szarlotką nie nadaje się do zjedzenia, a w ciastach z masą czuć ulepszacze. Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: ciasta domowe 14.10.10, 09:09 Żadnych ciast z Topazów i Stokrotek!!! Syf. I tyle Dobre ciasta ma faktycznie gość na Paderewskiego (cukiernia) i całkiem niezłe przywozi gość na Rynkowej. Mały sklepik z wędlinami. Ja mówię " U Cygana" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
3muszkieterowie3 Re: ciasta domowe 14.10.10, 09:32 Zapomniałam napisać, że ciasta z cukierni "Pszczółka" można kupić na ul. Rynkowej.Nie mają oddzielnego lokalu, tylko wstawiają swoje słodkości do sklepu z wyrobami "Piekarni Balcerzak". Odpowiedz Link Zgłoś
cyanidesun Re: ciasta domowe 25.06.11, 16:41 Pszczolka ma swoj lokal razem ze sklepem firmowym Baldwin - rog Czerwonego Krzyza i Browarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_ciasteczko Re: ciasta domowe 28.06.11, 12:22 CIASTA – DOMOWE WYPIEKI NA ZAMÓWIENIE Witam, oferuję pieczenie domowych ciast na zamówienie. Polecam swoje ciasta na różne uroczystości np.: Wesela, Komunie, Chrzciny, Imieniny, Osiemnastki, Urodziny i inne. Moje ciast wyróżnia tradycyjna receptura i staranne wykonanie, stosuję tylko naturalne składniki, gwarancja przyjemności w jedzeniu! Chętnie odpowiem na pytania, przedstawię cennik, doradzę w wyborze ciast. Zapraszam i polecam. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny: 510 421 266 Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
annabw0101 Re: ciasta domowe 18.12.11, 21:05 Witam,kuchnia i wszystko co z nią związane to moja pasja:), chętnie upiekę pyszne domowe ciasta na zamówienie: serniki pieczone i na zimno, makowce, torty, ciasta z kremem, baby, keksy,pierniczki itp. Z przepisów własnych lub na życzenie klijenta z Jego własnych propozycji. Mogę także przygotować pyszne dania mięsne i bezmięsne.Kontakt do mnie: anna0101@op.pl lub 501 025 907 Odpowiedz Link Zgłoś
kaprysjs Re: ciasta domowe 10.01.16, 21:16 przepyszne domowe ciasta jakich nigdzie nie znajdziecie tylko w zakładzie cukierniczym Kaprys na ul.Paderewskiego 23 i Asza 1.To są naprawdę domowe ciasta. Wspomnienie smaków dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś