27.12.10, 11:53
Miałam tę wątpliwą przyjemność zapuścić się swoim osobowym autkiem w okolice Hołubli. Jeśli ktoś wybiera się w tamtą stronę to serdecznie odradzam. O mały włos nie urwałam zawieszenia na tej pięknej drodze - o ile się nie mylę powiatowej. Co się kurcze dzieje w naszym powiecie. Jak można dopuścić do takiej sytuacji żeby przez prawie 1,5 km odcinek drogi nie dało się przejechać. Ludzie - przecież to woła o pomstę do nieba. Sytuacja przedstawia się naprawdę tragicznie i z pewnością nie trwa od tygodnia, tylko znacznie dłużej. Czy komuś musi się stać krzywda żeby wreszcie coś z tym ktoś zrobił? Jeśli nawet naprawa tej nawierzchni nie jest możliwa w najbliższym czasie (wiadomo taka pora roku) to na litość jakieś oznaczenia drogowe ostrzegające przed utrudnieniami na drodze chyba nie stanowią aż takiego problemu.
Obserwuj wątek
    • mozart64 Re: Dziury 27.12.10, 12:28
      Nie trzeba wyjeżdżać z Siedlec, żeby mieć szanse uszkodzić sobie auto. Na skrzyżowaniu 3 Maja z Florianską nie radzę trzymać się blisko prawej strony.
      • efaster Re: Dziury 27.12.10, 15:54
        Na Orzeszkowej przy CKiS są też dwie wyrwy po wykopach pod kanalizację. No i standardowo Floriańska, Garwolińska, Janowska, Łukowska. No i pierwszy raz po tylu latach nie musimy omijać dziury na Prusa
        • kerac32 Re: Dziury 27.12.10, 16:24
          Łukasińskiego - nie ma chyba w Siedlcach drugiej tak dziurawej ulicy.
        • informatyk-on-line Re: Dziury 18.01.11, 22:36
          Tydzień temu miałem przyjemność rozwalić koło na trasie Siedlce-Stok Lacki "drodze niczyjej" Kilka minut wcześniej już stały 2 samochody z podobnym problemem. Po 10 minutach po mnie kierowca BMW stracił oponę w tym samym miejscu. Po wezwaniu Policji dostałem tylko informację że jest to walka z wiatrakami. Całe szczęście że następnego dnia większość dziur (ale tylko ) po prawej stronie na trasie Siedlce-Stok Lacki została załatana.
    • mpppm Re: Dziury 19.01.11, 12:38
      W Legnicy odkryto, że pod dziurawym asfaltem jest kostka.
      Więc zerwano asfalt i tak ma zostać. Taaaaaanio napawiono, chwalą się.

Siedlczanie wiedzą, że pod asfaltem na ul. Piłsudskiego, Warszawskiej, Starowiejskiej też jest kostka granitowa, a przed Starostwem bazaltowa.

Inne ul. mają pod spodem bruk.
      Tak jak kiedyś pisałem, biednego (mam na myśli Miasto) nie stać na prowizorki typu "asfalt na żwir", który po roku, dwóch będzie dziurawy.

Ul. Brzeska i Jagiełły mają pod spodem beton. Więc tu dziur, raczej, długo nie będzie .
    • wredzioch Re: Dziury 20.01.11, 10:55
      demotywatory.pl/2579532/andquot;Niekonczaca-sie-opowiescandquot;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka