felnet 19.03.11, 15:05 Strona MOK Dance, Passion, Emotion For Japan - koncert FTN "LUZ" Podlasie24 DANCE, PASSION, EMPOTION FOR JAPAN 2011-03-19 14:32:01 25 marca /piątek/ zapraszamy do Sali Widowiskowej Podlasie na pokazy tańca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felnet Re: Emotion czy Empotion 21.03.11, 13:29 następny kwiatek www.siedlce.pl/aktual/aktual.php#luz2 "DANCE, PASSION, EMPOTION FOR JAPAN" to ma być empatia czy tak tańczą aż się spocą? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Emotion czy Empotion 21.03.11, 14:02 chyba to pierwsze emotion tylko nie rozumiem tego tytułu: taniec, pasja, przejęcie/wzruszenie (emocje ?) z Japonii dziwny ten tytuł empottion tak pisze na oficjalnej ?? a jeszcze nie tak dawno, prezydent mówił o pozytywnym przekazie na świat, że na oficjalną zaglądają z całego świata, nawet z Chin, gdzie władze blokują internet, no lae dla naszego Prezydenta nie ma rzeczy nie możliwych na ale dobrze że UM ma empatię, bo w. Wikipedii Empatia (gr. empátheia "cierpienie") – w psychologii zdolność odczuwania stanów psychicznych innych osób (empatia emocjonalna), umiejętność przyjęcia ich sposobu myślenia, spojrzenia z ich perspektywy na rzeczywistość (empatia poznawcza). pl.wikipedia.org/wiki/Empatia zawsze myślałem, ze można się zapocić, przepocić ale przedrostek em to ja nie umiem przetłumaczyć, chyba władze mają jakieś nowsze lepsze słowniki prosto z pentagonu, albo z NASA, zwykłym szarym obywatelom nigdy nie dostępne. Aż mi się wierzyć nie chce, ze w mieście Uniwersyteckim, nie ma ani jednego człowieka, który mógłby by na bieżąco tłumaczyć materiały zamieszczane na stronie miasta na języki obce, w końcu to idzie na cały świat, nawet do Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
news_1 Re: Emotion czy Empotion 21.03.11, 19:06 chyba władze mają jakieś nowsze lepsze > słowniki prosto z pentagonu, albo z NASA, zwykłym szarym obywatelom nigdy nie > dostępne. Nie wiem jak z innymi obywatelami, ale jeśli poczyta się to co tu produkujesz, to widać, że z pewnością nie miałeś w rękach nigdy żadnego słownika, szczególnie ortograficznego :D Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: Emotion czy Empotion 22.03.11, 10:55 Na stronie www UM naniesiono poprawkę: Dance, Passion, Emotion for Japan Odpowiedz Link Zgłoś