zula51 03.05.11, 15:18 Na początku czerwca, jak co roku będą obchodzone Dni Siedlec, może ktoś wie jakie atrakcje są przewidziane w tym roku? Rok temu odwiedzili nas takie gwiazdy jak Maryla Rodowicz i Kate Ryan, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 03.05.11, 17:15 W repertuarze CKiS na maj, a dokładniej we wzmiance zapowiedzi czerwcowych było napisane o jakichś nowatorskich spektaklach sprowadzanych z Włoch laserowych, ognistych, wodnych itd. Z kolei w jakimś wywiadzie TV Siedlce było mówione o tym, że 11 czerwca w ramach Dni Siedlec nastąpi otwarcie stadionu meczem III ligi, a potem na placu obok koncerty itd. I chyba mają być też teatry uliczne. Zapewne po Jarmarku św. Stanisława jak co roku odbędzie się konferencja prasowa i o wszystkim się dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Dni Siedlec 2011 06.05.11, 13:28 Na pewno 11 czerwca będzie mecz otwarcia Stadionu Miejskiego na Północnej (mecz 29 kolejki III ligi łódzko-mazowieckiej Pogoń Siedlce - Watra Sieradz) A 10 czerwca będzie gala kickboxingu (Victory and Glory) na amfiteatrze min. z walka o zawodowe mistrzostwo świata siedlczanki Kasi Furmaniak z Austriaczką Nicole Trimel. A co do tego ?? Jakie będą gwiazdy, jakie atrakcje powiedzą po jarmarku św. Stanisława Mam nadzieje, że UM nie poskąpi grosza i wynajmowanie kilka bilbordów w rożnych częściach miasta zapowiadające te wydarzenie. Raz na rok można te parę tysięcy wydać, by jak największa liczba ludzi się o tym dowiedziała. telebimy reklamowe to nie to samo, mrygnie 10 czy 15 sekund spotu że nawet przeczytać człowiek nie zdąży. A plakatów na słupach ogłoszeniowych nie każdy czyta, a z auta nie widać. a bilbord to bilbord nawet "ślepy" zobaczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 09.05.11, 23:30 Na pewno długo oczekiwane otwarcie stadionu w Siedlcach plus późniejsze biesiadowanie na Błoniach. W majowym repertuarze CKiS napisano w zapowiedziach na czerwiec: SNY NOCY LETNIEJ – TEATR WODY, OGNIA i ŚWIATŁA (czterodniowa, nowoczesna współprodukcja polsko-włoska z udziałem grup artystycznych CKiS w Siedlcach: teatr fontann wodnych, kino wodne, lasery, najnowocześniejsza technika świetlna i projekcyjna na budynkach, spektakle taneczno-muzyczne). Wspomniałem wcześniej o teatrach ulicznych. Dodam jeszcze coś, co znalazłem przeglądając strony www polskich artystów: Monika Brodka ze swoją świetną i obsypaną nagrodami płytą Granda pojawi się w tych dniach w Siedlcach. Co więcej? Nie wiadomo, jeszcze konferencji prasowej chyba nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 09.05.11, 23:32 Przepraszam, nie poparłem słów linkiem... www.monikabrodka.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
zula51 Re: Dni Siedlec 2011 10.05.11, 11:20 26 maja -Enej 28 maja - Golec uOrkiestra Początek lata zapowiada się ciekawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 10.05.11, 17:56 Wspomniane zespoły wystąpią chyba na koncercie z okazji pożegnania stadionu przy Wojskowej w Siedlcach - tak słyszałem. Jeszcze Papa Dance i włoska grupa rockowa. Plus nasze Upstream i PodobaMiSię. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 13:24 Już wszytko wiadomo Monika Brodka Velvet PodobaMiSię Upstream Do tego pokaz wodno laserowy (podobny do tego z warszawskiego Podzamcza) mała próbka możliwości: www.youtube.com/watch?v=QceI6y7Rfpo www.youtube.com/watch?v=DPYHrKxfxKU Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 19:27 Program ciekawy. Muzycy dla publiczności masowej dobrzy - M. Brodka ze swoją świetną płytą Granda, szwedzka artystka-gwiazda Velvet, a do tego świetnie już znani siedleckiej publiczności PodobaMiSię i Upstream. Wszystkie te koncerty nastąpią po otwarciu stadionu przy ul. Północnej, który tego dnia na pewno zapewni się po brzegi. Mecz może nie za szczególny (III liga), ale być może z końcowym gwizdkiem będzie można dodatkowo świętować awans siedleckiej drużyny do II ligi!? Osobiście najwięcej plusów kulturalnych upatruje w propozycji tego Festiwalu Wody, Ognia, Światła i Laserów pt. "Sen Nocy Letniej", który będzie odbywać każdego dnia na Skwerze im. T. Kościuszki. Jak słusznie zauważył efaster całość ma nieco przypominać warszawski show na Podzamczu (chociaż zapewne trudno będzie dorównać inwestycji powyżej 11mln, bo tyle warszawiacy za to zapłacili). Widząc jednak zapowiedź w TV Siedlce w programie Orzełowskiego jestem ciekawy końcowego, siedleckiego efektu. W ramach całości zabrzmi W. A. Mozart w wykonaniu Orkiestry Miasta Siedlce (nowy organ CKiS?), Śpiewnik Papieski, zobaczymy spektakl Romeo i Julia we włoskiej reżyserii i dialogami oraz siedleckimi aktorami i tancerzami, projekcję filmu z J. Woszczerowiczem (brawo za upowszechnianie twórczości aktora, którego akurat Siedlce wstydzić się nie powinny), pokazy taneczne do muzyki filmowej itd., a wszystko to połączone w oprawie zaprezentowanej przez efatsera lub też tej, co widziałem w TV Siedlce. Może być ciekawie. dnisiedlec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yfter Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 19:38 MO ma mieszać w tej imprezie, może lepiej zostać w domu? Powinien ograniczyć się do sceny, jakiejś tam, tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 19:47 Krytykanci. Pożyjemy, zobaczymy - wyrazimy opinię. To jak wyglądają Dni Siedlec od 4 lat to m.in. jego sprawka, a wiemy jak wyglądały wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 22:42 Jak to w całości Mozart? Że tak zupełnie w całości to wątpię, ale co mają zaprezentować? Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: Dni Siedlec 2011 07.06.11, 12:07 tricky napisał: "(brawo za upowszechnianie twórczości aktora, którego akurat Siedlce wstydzić się nie powinny" . A za któregoż to aktora lub aktorów Siedlce wstydzić się powinny? Upowszechnianie twórczości aktora Woszczerowicza zostało zaczęte w Muzeum Regionalnym kilka lat temu, gdy była wystawa i promocja książki o Woszczerowiczu z udziałem Autorki. Jakoś obecnych upowszechniaczy Woszczerowicza tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 19:35 A, i oczywiście Festiwal Teatrów Ulicznych, aczkolwiek w tym roku nazwy teatrów nieznane, przynajmniej dla mnie. Chociaż pewnie też będzie to jaśniejszy punkt całości. I ten Kick-Boxing, szkoda jedynie, że w ramach Dni Siedlec, kiedy wszyscy przywykliśmy, że jest wszystko jest otwarte dla mieszkańców i darmowe, impreza ta będzie biletowana i pewnie sporo? Odpowiedz Link Zgłoś
popradxl Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 20:58 Pokaz Kickboxingu (gala K1) będzie biletowany jak zauważyliście. Bilety do nabycia w Drogerii Laboo na ul. Katedralnej, Prezenterii ul. Piłsudskiego 22 i Pizzerii Verona. Cena 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Dni Siedlec 2011 24.05.11, 21:48 z tego co słyszałem ma być transmitowany przez Canal+ No ale będzie (m.in.) walka o zawodowe mistrzostwo świata w K1 Katarzyny Furmaniak vs. Nicole Trimmel z Austrii więc 50 zł, to przystępna cena, na Galę boksu zawodowego w 2006 (Kszystof "Diablo" Włodarczyk vs. Imamu Mayfield) bilety były dużo, dużo droższe Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Dni Siedlec Skwer Kościuszki 05.06.11, 17:41 Instalacja na Skwerze zajęła cały skwer z pomnikiem włącznie. Gdzie będą stali ci najważniejsi, dla których organizowane są Dni Siedlec, siedlczanie? Chyba, że to jest dla gastki, że tak ich nazwę vipów. Już wiele pomysłów było, pogiętych, nieprzemyślanych, ten jest jednym z nich. Ten kto tak to zorganizował npewno będzie siedział w nadogodniejszym miejscu, będzie dobrze widział. Reszta za drzewami. Pomysłodawca i organizator oczywiście zbierze oklaski i nagrody za tak wspaniałą imprezę. Od siedlczan też zbierze. PS. W mieście nie ma innych miejsc by taka impreza była oglądana przez dużą ilość mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
xaveri Re: Dni Siedlec Skwer Kościuszki 05.06.11, 18:40 Zakładam, że zamkną odcinek Floriańskiej od Puławskiego - Piłsudskiego i będzie miejsce dla widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: Dni Siedlec Skwer Kościuszki 05.06.11, 18:42 Podejrzewam, że zostanie zamknięta część ulic Pułaskiego, Piłsudskiego, Floriańska, wtedy Skwer powiększy się do wystarczających rozmiarów. Instalacja jest duża, a jej budowa ma tylko sens w ładnym architektonicznie miejscu (innego w Siedlcach nie widzę dla tego projektu). Odpowiedz Link Zgłoś
yfter mało miejsca na scenie teatralnej? 06.06.11, 13:11 Dlaczego ten pan rozłazi się po mieście zamiast trzymać się prezentu od Prezydenta (scena teatralna)? Pod pomnikiem będzie śpiewał, pod Starym Kościołem, zajął na kilka dni Skwer Kościuszki i będzie zamykał ulice. Film na Kościele będzie wyświetlał. Jest kino, jest kino letnie w amfiteatrze, w Podlasiu można, w CKiS. Jeśli to wszystko tak go pobudza, rozpiera może swoje umiejętności, pomysły zacznie realizować w większym mieście, może Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky007 Re: mało miejsca na scenie teatralnej? 06.06.11, 13:17 Żal mi Ciebie. I na tym zakończę, póki jeszcze łapię się w ramach kulturalnej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: mało miejsca na scenie teatralnej? 06.06.11, 13:30 no bo jakby tu powiedzieć, 24 m fontanny do budynku nie wsadzisz. Do tego parę tysięcy (jeśli nie paręnaście tysięcy) ludzi musiała by być wielka hala widowiskowo sportowa, ale nie taka jak planują wybudować władze tylko typu Atlas czy Ero arena. Czyli ogromne obiekty. Torwar czy EXPO XXI na Prądzyńskiego też by było za małe. A gdzie w tym wszystkim sala CKiS czy Podlasie ?? Nie pisze tego by si władzy podlizać czy coś, bo każdy wie, ze nigdy jej "ulubieńcem" nie byłe, i raczej nigdy nie będę, ale zdrowy rozsądek jeszcze posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
felnet wodotryski 07.06.11, 18:13 Bardzo bym chciał by ktoś napisał ile te wodotryski będą kosztować? Ile też będzie miał Pan O? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_roska Re: wodotryski 07.06.11, 18:54 czy słońce , które ostatnio gościło nad nami nie spowodowało u ciebie jakiegoś udaru etc. ? CKiS robi to w ramach swojej działalności , pracownicy wykonują swoją pracę w ramach działań firmy , są granice pewnych pomówień - takie mam wrażenie a temat jest dni siedlec, a my tylko o tym , a ja polecam Brodę na błoniach i teatry uliczne jak co roku , oby pogoda była dobra ! Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: wodotryski 07.06.11, 19:59 Czy martwię się o twoje podpaski więc nie martw się o to co słońce mi robi. Płaci za Twoje wpisy, masz to w zakresie obowiązków? Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: wodotryski 07.06.11, 20:42 mnie też interesuje koszt wodno-laserowych uciech...w sytuacji kiedy miasto nie ma pieniędzy na realizację zaplanowanych wcześniej inwestycji...więc bardzo mnie to interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: wodotryski 07.06.11, 20:48 a czy to konieczność obrażać płeć piękną ?? chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
netxan Re: Dni Siedlec 2011 - wodotryski 29.09.11, 01:38 esencja imprezy: www.siedlcetv.pl/dni-siedlec-2011-romeo-julia-teatr-tanca-caro-dance/ ---------------- www.siedlcetv.pl Odpowiedz Link Zgłoś