astrominikleopoto5 23.01.12, 14:11 Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak Wam pracuję się w Lidlu? Mam ofertę zatrudnienia ,a chce poznać wasze opinie.Może ktoś z forumowiczów tam pracuję i wypowie się w tej kwestii?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geeeee Re: Praca w Lidlu 03.04.12, 20:19 Znalazłam ten temat przypadkiem - szukałam w sieci jakiegoś forum ze świeżymi opiniami. Chciałam was zapytać o godziny pracy. Czy w normalnie(długo) funkcjonującym sklepie faktycznie obowiązują grafiki? Czy grafik wisi - a ty pracowniku-przymusowy pracoholiku i tak musisz siedzieć 2-4 godziny dłużej, przychodzić na cały dzień w dni wolne, lub wciskają ci w dniu wolnym szkolenie w sam środek dnia - bo po co ci jakieś życie osobiste, rodzinne? Póki byłam w innym sklepie na szkoleniu - wszystko było ok. Wychodziłam o czasie, czasem pół godzinki później - ale wszystko odnotowane, rozliczone dniami/godzinami wolnymi. Po otwarciu nowego sklepu - jeden wielki burdel. W marcu ani razu nie wyszłam z pracy o czasie czy też z maleńkim poślizgiem. Mają za mało pracowników. Ale to nie moja wina. Nie wiem czy to chwilowe? Czy tak już zostanie? Bo jak mam pracować na 1,5-2 etaty to dzięki wielkie ale szukam czegoś normalnego. Czy pracownicy Lidla są tylko pracownikami? Nie mają prawa do własnego prywatnego życia? Nie mogę się z nikim umówić - bo wiecznie siedzę po godzinach. W dniu wolnym podskakuję na dźwięk telefonu, bo może znowu ktoś nie przyszedł i szukają jelenia? KRS na rozmowie pytał czy będę miała jak dojechać do pracy jeśli zmiana będzie od 4 albo jak wrócić do domu po 22. Ale zapomniał dodać, że po 22 może być i północ. I że każdego dnia musimy robi nadgodziny. Czy wysokość zarobków zależy od miasta? Nie mieszkam w Stolicy. Ale też w wielkim mieście. Tu pracownik na okresie próbnym ma 2050zł brutto. Po okresie próbnym 2150zł brutto, po roku 2350zł brutto. Odpowiedz Link Zgłoś