Dodaj do ulubionych

Ludzie pomóżcie,noo:)

06.02.12, 20:32
Podpowiedzcie jaki temat o Siedlcach nadaje się do publicznej telewizji ,żeby zainteresował ,żeby był ciekawy-w kilku słowach.... O psich kupach mam gadać?? Na razie przeglądając forum przyciągnął moją uwagę debilizm jeżdżenia po zalewie samochodem ....ale raczej nie chciałabym od tej strony reprezentować Siedlec. Kreatywnych proszę o pomoc-tematy.W kilku słowach mam powiedzieć coś ciekawego co się dzieje w Siedlcach,może być politycznie,może być socjalnie,może być opis codziennego życia siedlczan-co Was wkurza,co cieszy,co się podoba przyjezdnym w Naszym mieście.....Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • ibzor Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 06.02.12, 20:36
      Lepiej poszukaj innego miasta - nikt tu nie chce rozgłosu.
      • annabetka Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 06.02.12, 20:38
        ibzor napisał:

> Lepiej poszukaj innego miasta - nikt tu nie chce rozgłosu.
        OOooo widzisz:D i Twoje słowa zacytuję :D:D
        • drizzt1223 Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 06.02.12, 20:48
          Wkurza? Chyba na dzień dzisiejszy to, że Madzię udało sie znaleźć dzięki pomocy obcych jej ludzi... A Nikoli nawet nikt nie szukał.... Nikogo nie obchodzi co się w naszym mieście dzieje:/. Ostatnie co przykuło uwagę na dłużej to... chyba był rurobomber:D.
    • jamaica77 Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 06.02.12, 21:22
      Może, że hipermarketu nie ma jeszcze. Nie którzy przeżyć nie mogą bez niego.
      • comodin Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 06.02.12, 21:35
        Powiedz o efasterze, to ewenement w Naszym mieście :) człowiek orkiestra :)
        Możesz też wspomnieć hmm o hmm o polityce, która w Naszym mieście jest do niczego, bo koalicja zawsze jest na tak.
    • tomkap76 Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 07.02.12, 14:29
      Proponuję poruszyć temat : debilizm pracowników. Jednym z przykładów mogę tu być osoby, zatrudnione przez telewizję, które nie umieją lub nie wiedzą o czym mają mówić przed kamerą.
      Pracownicy w spółdzielni posypują lód pod blokiem każdego dnia piaskiem, który gdzieś ścieka po lodzie zamiast raz solą posypać i mieć ten lód z głowy. Chyba że dbają w ten sposób o nasze buty, które sól niszczy.
    • niunianiu Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 07.02.12, 15:27
      o "pomysłowości władz": strefa płatnego parkowania dla tych, którzy jednak samochód zechcą/ będą musieli parkować w centrum a dla tych, którzy przesiądą się do autobusów - podwyżki biletów ;)
    • 3ras Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 07.02.12, 17:13
      Warto "pochwalić się" obwodnicami miasta.Owszem cel dobry,wykonanie beznadziejne.Bez przyszłości.Nikt chyba na świecie nie buduje tak wąskich obwodnic.Wystarczy że jeden pojazd zatrzyma się i cały ruch wstrzymany.Nie wiem kto podjął decyzję o budowie takich wąskich dróg.
    • aka-shakal O sukcesach inwestycyjnych tego miasta 07.02.12, 18:41
      Jeżeli film ma reprezentować Siedlce to najlepiej wspomnieć o inwestycjach tego miasta.
      - Budowa Aquaparku
      - Nowy stadion/4 boiska treningowe
      - Awans Pogoni Siedlec do II ligi wschodniej w poprzednim sezonie
      - Dużo nowych bloków powstaje jak grzyby po deszczu (Wodniaków, Rynkowa, za biblioteką Akademii Podlaskiej, przy stacji CPN PKSów, w okolicy Daszyńskiego itd.)
      - Nowe utwardzone ścieżki nad zalewem, sprzęt do ćwiczeń, place zabaw dla dzieci, dla psów, boiska do siatkówki plażowej, nowe ławeczki
      - Wspomnij o kapitalnej inwestycji czyli obwodnicy, dużo osób z niej korzysta, odciążyło miasto ze zbędnych samochodów
      - Ma powstać przecież na starym stadionie nowa galeria handlowa
      - Powstały nowe markety np. Kaufland
      - Przedłużenie ulicy Północnej czy tam JPII
      - Remonty obiektów kultury Podlasie, Sojusz, Centrum itp.
      - Remonty ulic np. ta przed Podlasiem
      - Kostka brukowa na Pułaskiego
      - Nowy budynek akademii Podlaskiej tuż przy bibliotece
      • efaster Re: O sukcesach inwestycyjnych tego miasta 08.02.12, 20:32
        Ha, ha przecież to Pani, co jest reporterką z TVP Warszawa (jakby nie patrzy telewizja publiczna), oni mają tam normę, że muszą ileś tam materiałów w miesiącu wyrobić. A że w Siedlcach za dużo nie ma, co kręcić to szuka pomysłu na materiał na forum. Cóż dobra kreatywność, niech się lud wypowie.

Te peany, co żeś szakal powypisywał, już dawno były pokazane i stadion, i drogi, i ośrodki kultury, bloków chyba nie będą pokazywać :)) marketów i galerii handlowych też :)) Bo to są inwestycje podmiotów prywatnych jak chcą zawsze mogą wykupić reklamę :)

No to powodzenia, do tej pory rozwijali tematy podane przez inne lokalne media i niech tak pozostanie, no zawsze się trafi materiał od widza. Cóż tak się robi telewizję, trzeba umieć wynajdywać tematy :))

Nikt nie mówił, że będzie łatwo :)
        • annabetka Efaster :) 11.02.12, 01:07
          Uśmiałam się,nie nie jestem tą panią z tvp Warszawa :) zupełnie o inny program i temat chodziło,ale przy okazji mieli mnie zapytać o Siedlce chciałam ładnie wypaść i o wadach miasta Siedlce nie gadać stąd pomysł podpytania Was co ewentualnie fajnego im powiedzieć ,żeby leciuchno rozpromować miasto.:) I to tyle Ale dzięki bardzo za odpowiedzi szczególnie aka-shakal wykorzystam te kwestie w następnych odcinkach .dzięks.
    • max.caryca Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 08.02.12, 17:08
      brak pracy!!!!!!jakiejkolwiek!!!! wystarczy poczytać cotygodniowe wydanie TS.
      • monisss80 Re: Ludzie pomóżcie,noo:) 09.02.12, 01:10
        Eeeeeee taaaam... TVN już się wypowiedział o Siedlcach, i pokazał :P Hy hy hy... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka