Dodaj do ulubionych

Pytanie do Prezydenta m.Siedlce

10.03.12, 17:02
Jako mieszkaniec miasta Siedlce chciał bym od Pana /jako przedstawiciela,reprezentanta / społeczeństwa siedleckiego usłyszeć odpowiedż,czy zna Pan zasady i okoliczności kiedy należy wywieszać flagi narodowe.Czy przyjazd do Siedlec małego człowieka którego postępowanie jest kontrowersyjne dla społeczeństwa ,dzielące społeczeństwo jest wystarczającym powodem do wywieszania flag? To że Pan ma podobne poglądy do tego człowieka jest za mało.Takie postępowanie doprowadza do tego,że flaga stanie się zwykłą bezwartościową chorągiewką. Przecież ten pan jest zwykłym nic nie znaczącym politykiem.Nie reprezentuje żadnej władzy państwowej.Nadanie nazwy ulicy też nie jest świętem państwowym.Prosił bym Pana,Panie Prezydencie o publiczną odpowiedż na nurtujące mnie pytanie.Uważam,że jako Prezydent Siedlec powinien Pan czytać to forum,żeby wiedzieć co myślą mieszkańcy.Schowanie głowy w piasek i udanie,że nikt o nic nie pytał,będzie żle o Panu świadczyło.Są jeszcze ludzie w naszym mieście którzy myślą i nie przytakują władzom we wszystkim.Z poważaniem.
Obserwuj wątek
    • celebrytka69 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 10.03.12, 18:42
      Nie jestem prezydentem/prezydentką ;) ale poszukałam i niestety albo i stety - nie masz racji, bo po zmianie przepisów od 2004 roku polską flagę możesz sobie wywiesić nawet z okazji urodzin swojego dziecka!

www.polskaflaga.pl/KiedyWywieszacFlage.html (na dole)

Nie zmienia to jednak ogólnego odczucia sprowadzenia dzisiejszego lokalnego święta do rangi megawydarzenia, które wg władzy zasługuje na flagę, sprzątanie ulic trzy razy dziennie, lepienie dziur pod kościołem i Bóg wie co jeszcze...
      • dren.6 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 10.03.12, 19:35
        celebrytka69 napisała:

> Nie jestem prezydentem/prezydentką ;) ale poszukałam i niestety albo i stety -
        > nie masz racji, bo po zmianie przepisów od 2004 roku polską flagę możesz sobie
        > wywiesić nawet z okazji urodzin swojego dziecka!
        >
        > www.polskaflaga.pl/KiedyWywieszacFlage.html (na dole)
        >
        > Nie zmienia to jednak ogólnego odczucia sprowadzenia dzisiejszego lokalnego świ
        > ęta do rangi megawydarzenia, które wg władzy zasługuje na flagę, sprzątanie uli
        > c trzy razy dziennie, lepienie dziur pod kościołem i Bóg wie co jeszcze...
        Dziękuję za wyjaśnienie.Jednak uważam w dalszym ciągu że takie wywieszania flag doprowadzą do spowszechnienia i za kilka lat nic nie będzie znaczyła.Nie zmienia jednak to rzeczy,że Prezydent powinien być Prezydentem wszystkich mieszkańców,a nie tylko zawziętych PiSowców. Ciekawe,czy Prezydent kazał by wywiesić flagi na przyjazd Tuska czy Palikota?
      • pawelpap Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 10.03.12, 19:39
        Tak się ostatnio zastanawiałem co to tyle maszyn do mycia ulic jeździ w tym tygodniu... dziś jadąc obwodnicą uświadomiłem sobie dopiero że przecież tak mega persona przyjeżdża.... szkoda tylko że dla takiej osoby myte są ulice tam gdzie mógłby przyjeżdżać .. a dla mieszkańców inne ulice "kiedyś" się umyje... piłsudskiego i warszawską chyba z 5 razy w tą i z powrotem jeździli...
      • oligi Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 10.03.12, 20:23
        Rozumiem, że można i nawet trzeba w określonych sytuacjach wywieszać flagę. Jednak pewna dowolność dotyczy "mojego ogródka"a nie całego miasta. Tak mi się wydaje. Ogólnie całe zamieszanie z nowymi ulicami to kolejny powód by uciekać stąd w głuchą dal....
        • jkfoo Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 10.03.12, 21:03
          Znów płacimy za coś co się nam nie podoba.Przecież same się te flagi nie powiesiły.
          • lukaszsiedlce Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 10.03.12, 23:47
            Do ludzi którzy uznali że trzeba umyć drogi i wywiesić flagi Polsk na wizyte pana Jarosława K. i:

jesteście żałośni

aż boli mnie głęboko w sercu że dla tak małego zdarzenia jakim jest wizyta jakiegoś zakompleksionego człowieczka WY wywieszacie flagi mojego narodu , państwa i dobroci o którą walczyli nasi przodkowie, jest mi wstyd za was.

Nie podpiszę się bo nie chcę mieć problemów w urzędach za "obrażenie" elity...

wstyd
            • yfter Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 00:10
              Ja mam też pytanie do Prezydenta.
              Dlaczego na takiej imprezie jak dzisiaj, urzędników z UM można było policzyć na palcach rąk.
              Na innych jest podobnie. Urzędnicy nie popierają Pana? Jeśli nie przychodzą więc chyba tak jest?
            • cameel28 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 09:19
              A moze te flagi wywieszono nie z powodu wizyty, jak to ująles, "jakiegos zakompleksionego czlowieczka" ale dlatgego, ze tego dnia oficjalnie nazywano dwie ulice nazwiskami dwóch prezydentów, znowu jak to ujales, Twojego narodu i państwa, z ktorych jeden poniosl smierc pelniac obowiazki glowy panstwa. Na ten dzien przybyli do Siedlec nie tylko brat prezydenta ale tez wdowa po prezydencie Kaczorowskim oraz rodziny innych ofiar katastrofy smolenskiej. Na prawde dziwi mnie oburzenie, ze z powodu takiej okazji wysprzatano ulice i rozwieszono flagi.
    • przyjemny_gosc nie licz na to 11.03.12, 10:13
      Wątpię, żeby prezydent Kudelski odpowiedział na Twoje pytania.
      1.Nie będzie odpowiadał na forum.
      2.W jaki sposób ma odpowiedzieć oficjalnie mając pewność, że z tą odpowiedzią się zapoznasz? Ma do Ciebie wysłać list? To podaj adres najpierw.
      3.Źle zaczynasz. Wypadałoby się przedstawić z imienia i nazwiska i dopiero później pytać.

Podsumowując powyższe. Proponuję, żebyś wybrał się w poniedziałek do Urzędu Miasta i osobiście zapytał się osobiście o ile starczy Ci odwagi.

Co do meritum. I cóż takiego wielkiego się stało, że posprzątano ulice, a na uroczystość zaproszono brata (który był premierem, więc sroce spod ogona nie wypadł) osoby, która jest patronem ulicy? W Gdańsku jest lotnisko im. Lecha Wałęsy i na podobną uroczystość zaproszono Wałęsę i jego rodzinę. Analogicznie postąpiono w Siedlcach.
      • dren.6 Re: nie licz na to 11.03.12, 18:18
        przyjemny_gosc napisał:

> Wątpię, żeby prezydent Kudelski odpowiedział na Twoje pytania.
        > 1.Nie będzie odpowiadał na forum.
        > 2.W jaki sposób ma odpowiedzieć oficjalnie mając pewność, że z tą odpowiedzią s
        > ię zapoznasz? Ma do Ciebie wysłać list? To podaj adres najpierw.
        > 3.Źle zaczynasz. Wypadałoby się przedstawić z imienia i nazwiska i dopiero późn
        > iej pytać.
        >
        > Podsumowując powyższe. Proponuję, żebyś wybrał się w poniedziałek do Urzędu Mia
        > sta i osobiście zapytał się osobiście o ile starczy Ci odwagi.
        >
        > Co do meritum. I cóż takiego wielkiego się stało, że posprzątano ulice, a na ur
        > oczystość zaproszono brata (który był premierem, więc sroce spod ogona nie wypa
        > dł) osoby, która jest patronem ulicy? W Gdańsku jest lotnisko im. Lecha Wałęsy
        > i na podobną uroczystość zaproszono Wałęsę i jego rodzinę. Analogicznie postąpi
        > ono w Siedlcach.
        1. Prezydent jest reprezentantem,przedstawicielem społeczeństwa,więc mógłby wypowiedzieć się publicznie.Jak widać jest duże zainteresowanie tematem. 2.Jeżeli poruszyłem temat,na pewno będę go śledził. 3.Nazwiska bym nie ukrywał ale nie jest to miejsce do jego ujawnienia. 3.Przypuszczam ,że Prezydent ma mnie w poszanowaniu i nie będzie się spotykał z takim jak ja. 4. Małemu zakompleksionemu człowiekowi do Wałęsy bardzo daleka droga.5.Możesz jutro pokazać wpisy Panu Prezydentowi.
    • z_siedlec Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 11:03
      Ja chciałem podziękować za merytoryczne i przekonujące wypowiedzi w obronie decyzji prezydenta, sam również się podpisuje i uważam ją za słuszną.
      Szanuje prezydenta jako człowieka prawego i uczciwego.
      Mam mieszane uczucia co do jego decyzji personalnych...

• efaster Re: 10 kwietnia miesiąc wcześniej 11.03.12, 11:38
      na lataniach (tych czarnych) już wiszą plakaty o 10 kwietnia i o katyniu, ładnie ładnie mamy 11 marca (a pewnie wiszą już od kilku dni).

Mam propozycje dla Kudelskiego może odrazu przenieśmy Smoleńsk i Katyń do Siedlec, ba śmiem twierdzić, iż dzień w dzień ubolewa iż samolot nie rozbił w Siedlcach tylko gdzieś pod Smoleńskiem.

Kurwa, co się z tym mistem dzieje.

Kudelski co ty z Nim robisz ???

Chcesz go spie...ć do reszty ??

Kurwa, nie rozumiem tego !!!!!
      • kerac32 Re: 10 kwietnia miesiąc wcześniej 11.03.12, 11:44
        Efaster, zachowuj się... :/
        • felnet Re: 10 kwietnia miesiąc wcześniej 11.03.12, 11:50
          Będą wisiały przez miesiąc. Przez pozostałe dni będzie reklama MST.
          Przed wojną dzieci występowały na scenie w sali gimnastycznej szkół SP1 i SP3.
          Do Podlasia i Klubu (MOK) ich nie wpuszczano.
          "Nadejszły" zmiany.
    • comodin Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 12:17
      Ludziska co się dziwicie.
      Przecież Siedlce to jest ostatni bastion PISu, nigdzie więcej nie mają aż tak dużo do powiedzenia (no może jeszcze w Radomiu, ale tam też miasto za ich władzy jest rujnowane jak tylko się i spada we wszystkich rankingach).
      Ktoś pytał o urzędników z UM, czemu ich nie było i czy są za Kudelskim i PISem.
      Hmm zdziwilibyście się, ale bardzo duża ich część ma go serdecznie dość. Byłem w zeszłym roku na jesieni przed wyborami prezydenckimi naocznym świadkiem i osobiście słyszałem opinie jakie o nim i jego rządzeniu miastem wypowiadali.
      Kudelskiego wsadził na Prezydenta Tchórzewski, Kudelski bez jego zgody nawet sam nie pierdnie. Ten człowiek nie potrafi samoistnie myśleć mówić i działać.
      Był jedynym słusznym kandydatem i poseł miał prawie 100 % pewność, że zawsze będzie go trzymał na krótkiej smyczy.
      Żal mi tego miasta, ale może za 2 lata zmądrzejemy.
      Kaczyński podobno na emeryturę idzie, Hofman z Błaszczakiem go zastąpi i po PISie :)
      • przyjemny_gosc Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 16:47
        > Kudelskiego wsadził na Prezydenta Tchórzewski
        A ja myślałem, że został wybrany przez mieszkańców... .
        • wacek41.2 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 17:05
          Warto dodać że wybrany przez 26% mieszkańców uprawnionych do głosowania.
          • redkajak Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 17:21
            To było święto Tchórzewskiego, który łapie punkty u prezesa. Miasto wydało pieniądze po to, żeby te punkty złapał. I złapał. Coś za coś - Kudelskiego namaścił Tchórzewski i teraz jest kolejny rewanż.
            Inna sprawa, że brat prezesa zginął jako przezydent RP. Za to należy mu się ulica i wywieszenie flag. Gdyby to samo stało się z Kwaśniewskim, myślałbym podobnie. Niech się nie wścieka ten, który rozpoczął ten wątek, bo mu serducho stanie. Pozwól pan mieć ludziom własne poglądy.
            • dren.6 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 18:26
              redkajak napisał:

> To było święto Tchórzewskiego, który łapie punkty u prezesa. Miasto wydało pien
              > iądze po to, żeby te punkty złapał. I złapał. Coś za coś - Kudelskiego namaścił
              > Tchórzewski i teraz jest kolejny rewanż.
              > Inna sprawa, że brat prezesa zginął jako przezydent RP. Za to należy mu się uli
              > ca i wywieszenie flag. Gdyby to samo stało się z Kwaśniewskim, myślałbym podobn
              > ie. Niech się nie wścieka ten, który rozpoczął ten wątek, bo mu serducho stanie
              > . Pozwól pan mieć ludziom własne poglądy.
              >
              Poglądy należy mieć.Należy je też szanować.Nie znaczy to narzucać innym.Prezydent jest przedstawicielem społeczeństwa siedleckiego a nie pis-u.Gdyby przyjechał Tusk czy Palikot na pewno by tych flag nie było.I tylko o to chodzi.Serducho szybciej mi stanie jak Kłamczyńki będzie przyjeżdżał do nasego miasta.
      • dren.6 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 18:21
        comodin napisał:

> Ludziska co się dziwicie.
        > Przecież Siedlce to jest ostatni bastion PISu, nigdzie więcej nie mają aż tak d
        > użo do powiedzenia (no może jeszcze w Radomiu, ale tam też miasto za ich władzy
        > jest rujnowane jak tylko się i spada we wszystkich rankingach).
        > Ktoś pytał o urzędników z UM, czemu ich nie było i czy są za Kudelskim i PISem.
        >
        > Hmm zdziwilibyście się, ale bardzo duża ich część ma go serdecznie dość. Byłem
        > w zeszłym roku na jesieni przed wyborami prezydenckimi naocznym świadkiem i oso
        > biście słyszałem opinie jakie o nim i jego rządzeniu miastem wypowiadali.
        > Kudelskiego wsadził na Prezydenta Tchórzewski, Kudelski bez jego zgody nawet sa
        > m nie pierdnie. Ten człowiek nie potrafi samoistnie myśleć mówić i działać.
        > Był jedynym słusznym kandydatem i poseł miał prawie 100 % pewność, że zawsze bę
        > dzie go trzymał na krótkiej smyczy.
        > Żal mi tego miasta, ale może za 2 lata zmądrzejemy.
        > Kaczyński podobno na emeryturę idzie, Hofman z Błaszczakiem go zastąpi i po PIS
        > ie :)
        Muszę Cię uzupełnić,oprócz Tchórzewskiego prezydentem rządzi Kiernikowski.
        • jaro561 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 11.03.12, 18:52
          Nie obrażajmy prezydentów. Ten co myśli (optymistyczne założenie), że nim jest tak naprawdę jest podnóżkiem J. K. oraz K. T. Nisko w kolankach, rączki przy szwach a oczki w ziemię. Na ustach tylko uniżony grymas niby-uśmiechu.
          Nic to, nadchodzi gorsze bo junior Tch. szykuje się na sukcesję w Siedlcach. Szkoda, że zapomniał wcześniej o szkołach bo skąd by miała być inteligencja wrodzona.
    • dren.6 Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 16.03.12, 17:05
      Dziękuję Panu Prezydentowi za olewanie swoich wyborców.Uważa,że nie musi się poniżać do odpowiadania na pytania mieszkańców. Wiem teraz dlaczego autorytetem dla Prezydenta jest Kaczyński.Po prostu mają taki sam stosunek do ludzi.
    • nienet Re: Pytanie do Prezydenta m.Siedlce 16.03.12, 21:10
      www.wprost.pl/ar/310557/Siedlce-posmolenski-Sulejowek-Kaczynskiego/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka