aka-shakal 16.03.12, 15:19 Orientuje się ktoś w jakim sklepie w Siedlcach są tańsze rowery? Bo z tego co pamiętam zawsze były od 700 zł wzwyż. A ja chce tylko pojeździć, a nie jakiś crossy kręcić na rampach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donvito52 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 16.03.12, 17:08 Tak na moje oko najprościej zajrzeć do pierwszego sklepu z rowerami. poza tym ... pod choinkę kupiłem żonie holendra. Widziałem wtedy w sklepie mnóstwo rowerów w wyznaczonej przez ciebie cenie. Fakt, był to koniec, końca sezonu ale zakładam że ceny zmieniły się w niewielkim stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 16.03.12, 17:17 Niestety nie da się edytować postów, więc ... allegro.pl/listing.php/search?buy=4&category=16482&change_view=1&order=p&sg=1&string=rower Wychodzi, że można kupić rower nawet poniżej 200zł. W sklepie nie powinny być wiele droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 18.03.12, 16:08 Dawno nie byłeś w sklepie.. Jakieś 15 lat temu rowery faktycznie kosztowały ok700zł.. Od dobrych kilku lat cena pow. 500zł oznacza półkę średnią, a taniości są wyceniane dużo niżej.. Ale tu bym powiedział: rower tyle jest warty ile kosztuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 18.03.12, 17:06 > rower tyle jest warty ile kosztuje.. Otóż to! Jak się zaoszczędzi przy zakupie całości, to w krótkim czasie dopłaci się znacznie więcej za wymianę niemal wszystkich, z zasady badziewnych, elementów składowych. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 18.03.12, 19:00 Wyobrażam sobie gadżet którego nie będę używał (np. jakaś szafka z pewnej sieci handlowej). Tanie, duże rabaty, ale badziew totalny i po dwóch latach widać wyraźne objawy zużycia. Na tani rower bym nie wsiadł z obawy o życie. No może przesadzam, ale na pewno w teren bym nie pojechał, na krawężnik nie wjechał, studzienk unikał, no stojąco nie wiwatował, koła nie podrywał.. Żadnej spontaniczności, tylko jazda równą ścieżką.. Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 22.03.12, 10:42 Bla bla bla... Jeszcze napisz, że nie wyobrażasz sobie jeździć samochodem za 5-10 tysiąc złotych bo coś tam coś tam. Rowerem się jeździ, a nie skacze po krawężnikach. Nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości. Marka i dobra reklama to jedne z powodów wyższych cen. pics.kuvaton.com/kuvei/rainbow_vs_jyvashyva.jpg Najlepiej kup sobie rower taki jak ma Włoszczowska, czyli jakieś skromne 30 tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 22.03.12, 11:17 > Nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości. Zdecyduj się w końcu... W sąsiednim wątku masz całkiem odmienne danie w podobnej kwestii :) forum.gazeta.pl/forum/w,262,134409325,134468591,Tak_to_jest_.html?t=1332411142409 Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 22.03.12, 13:42 Przykro mi to stwierdzić, ale jeżeli porównujesz kupno bądź cenę roweru do przetargu wielomilionowej inwestycji to jesteś debilem. Druga sprawa to czytaj między wierszami. Trzecia sprawa czytaj ze zrozumieniem "nie zawsze" < Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 22.03.12, 15:27 Skala wydatków nie powinna mieć znaczenia, chodzi o zasady. Jak tego nie rozumiesz, to epitety, które tak lekką reką rozdzielasz, zacznij przypisywać sobie - bardziej pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 18.03.12, 22:04 Dawno nie byłeś w sklepie.. Jakieś 15 lat temu rowery faktycznie kosztowały ok > 700zł.. > Od dobrych kilku lat cena pow. 500zł oznacza półkę średnią, a taniości są wycen > iane dużo niżej.. Ale tu bym powiedział: rower tyle jest warty ile kosztuje.. Dawno, rzecz względna, jak pisałem pod choinkę kupiłem żonie rower, święta były w grudniu, według mnie całkiem niedawno. Cena za którą kupiłem nie istotna, odnosiłem się do pytania, a nie chwaliłem czy cóś tam ... Czyżbyś sugerował(a) że rower za 300 czy 700zł to nie rower ? Ma ramę, dwa koła, kierownicę i trzeba pedałować ... według mnie spełnia wszystkie warunki do bycia rowerem. Zgodzę się rower ( rzecz ) jest tyle wart ile kosztuje ... zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.gosc Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 22.03.12, 14:26 kaufland, jakiś "kross" za 599 zł Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 22.03.12, 22:56 Znam użytkownika rowerów typy Jubilat. Kiedyś jeździły wiele lat.. im nowszy (a widziałem ich parę "generacji" tym słabszy (chromy rdzewieją, opony się rwą itp.) ale zarazem tańszy. Nawet głupia dętka do taczki potrafi kosztować 5 zł i 15zł (polska). O dziwo w oryginalne były te słabe, szybko pękły. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 29.03.12, 20:42 Szakal byłem ostatnio w rowerowym na Sokołowskiej (przy stacji Lotos), rowerek można kupić już za 400 zł, a za 500 to już wogle cacy. W Kaufie też widziałem na środkowym przejściu jak się już do kas wychodzi, ale po ile były "zabij mnie" nie pamiętam, ale drogie nie były. Ja swój kupiłem już pewnie 10 lat temu (2002 r.) i teraz za naprawę (wymiana opony, linka hamulcowa, przerzutki) muszę wybulić ok. 60 zł, a kupiłem go za ok. 1 tys. jak widać przepłaciłem, więc to, że drogi wcale nie musi być dobry. PS. Co się okazało, oryginalnych opon (Dębica Tygrys) już nie ma w sprzedaży, musiałem wziąć czeski zamiennik (ciekawe ile wytrzyma) . Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 29.03.12, 21:25 Efaster, bez urazy, ale na rowerach to się nie znasz w ogóle :) To, że zapłaciłeś 1000 zł nie oznacza, że przepłaciłeś. Tyle kosztuje przeciętny rower. Te po 400 - 600 to zwykłe badziewie. Swego czasu w poprzedniku Carrefoura, Championie były nawet tańsze - po niecałe 200 zł. Ludzie wykupili je błyskawicznie. Tylko później nie nadążali z naprawami :) Ostatecznie te "okazje" kosztowały ich pewnie nie mniej jak 500 zł. Wracając od Twojego roweru, nie dziw się że coś się psuje, ma prawo. Masz świetny przykład, że warto było wydać na niego te pieniądze. Na 10 lat popsuła Ci się tylko przerzutka i pękła linka - wszystko raptem za 6 dych. Chciałbym sam mieć tylko takie kłopoty. Ja w swój "pakuję" rocznie nawet do 300 zł. Ale ja sporo jeżdżę - min. 6000 km rocznie, a bywają lata, że nawet 8000. Swoją maszynę mam też ok. 10 lat i jedyne co zostało z niej oryginalnego to rama i widelec :) Koła wymieniałem 2x, przerzutki 2-3x, 3 siodełka, co roku łańcuch, kasetę i korbę. Ta ostatnia pęka zawsze na suporcie - lubię sobie pojeździć po górkach, a nogi mam mocne... :) Linki, opony i dętki co 2 lata... Wystarczy...? Nie wiem jak dużo Ty jeździsz, ale nie narzekaj - ciesz się, że masz dobry sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 29.03.12, 21:48 Kerac ma racje. Ja co prawda nie jezdze tyle co Kerac choc potrafię rocznie przekrecic okolo 3 tysi km. Robie raczej dluzsze trasy takie od 50km-100km. Ale jezdze rzadziej. I mam porownanie. Wczesniej mialem taniego polskiego Krosa. To tez nie byl sprzet marketowy raczej duzo duzo lepszy a i tak sie psul. Kola lecialy na potegę a ja raczej nie szaleje, jezdze spokojnie i nie za szybko . Dodatkowo przerzutki i manetki - nons top problem. Nastepnie kupilem juz rower renomowanej marki i powiem Tobie - juz 4 rok leci i jedynie linka zmieniona od tylniego hamulca plus oponki na semi slicki. Same przerzutki mam ze sredniej pulki ale solidne, jeszcze nie bylo problemu. Z racji takiej ze jezdze spokojnie lancuch jeszcze żyje, czesto go smaruje.No i waga roweru, ten jest aluminiowy a tamten niestety stalowy. Moze nie uwiezy ktos ale przy takich przelotach jednorazowych te powiedzmy 2 kilo roznicy na rowerze - dosc sporo czuc w nogach. Przynajmniej ja tak to czuję. Obecnie chyba rowerki raczej potanialy, na nie duze jazdy typowo rekreacyjne nie ma co swirowac i szukac hiper extra przerzutek, albo wypasionych hampli . Mysle , że za 800 zl teraz mozna kupic pewnie w miare sprzet . Nie polecam marketowcow , bo nawet krotkie jazdy moga zniechecic do wciagniecia sie w ten dosc ciekawy sport. Juz lepiej wtedy kupic za nie duza kaske jakas holenderke uzywana, tylko nie bardzo wiem jak to jest z ich legalnoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 30.03.12, 15:02 nie, no ja w porówniu z Wami blado wypadam, ograniczam się do weekendów, ew. trochę więcej w wakacje. A 60 dych to takie moje pobożne życznie, przypuszczam że wydzie koło 100 zł, bo przenie przerzutki do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 30.03.12, 16:45 > A 60 dych to takie moje pobożne życznie Uważaj, żebyś nie wykrakał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: do kerac32 06.04.12, 00:23 kerac32 napisał: > Uważaj, żebyś nie wykrakał ;) I wykrakałem :)) 140 zł, ale warto robota miodzio, kurna śmiga lepiej niż jak był nowy (serio) jak się "pyrgnełem" na ul. Drobika po ścieżce rowerowej, to ledwo wyhamowałem przed światłami na ul. Granicznej. A manetki od przerzutek to lepsze założyli niż były od nowości. Może dużo kasy, ale warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: do kerac32 06.04.12, 12:33 Tylko, że ja nie całkiem o tym samym pisałem :) Wcześniej zauważyłem, że 6 dych to minimalny koszt jak na 10 lat użytkowania roweru. Ty w odpowiedzi mi napisałeś o "60 dychach", czyli przekładając na polski - 600 zł. I o to mi chodziło, gdy ostrzegałem, żebyś nie wykrakał :) Wracając do naprawy roweru, to pomijając już jej cenę, wcale mnie nie dziwi, że jesteś zaskoczony skokową poprawą jakości jego funkcjonowania. Nowe rowery są tylko zbiorem części poskładanych do kupy, który należy jeszcze dokładnie wyregulować. Jak ktoś potrafi sam to bardzo dobrze, jeśli nie to lepiej zdać się na jakiś profesjonalny serwis. Życzę powodzenia i przyjemności w rowerkowaniu. Tylko uważaj, bo drogi, ulice, ścieżki rowerowe i wszystkie inne miejsca gdzie możesz pojeździć, są "pełne" wszelkiej maści idiotów, którzy mogą na Ciebie wpaść w każdej chwili i ciężko uszkodzić. Lepiej nie ufać nikomu :) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc z cyklu: a pamiętasz jak kiedyś... 31.03.12, 10:04 A mój dziadek, to kupił rower radziecki w 1972 roku i możesz nim jeździć do dnia dzisiejszego. A kompletnie nic nie było w niego inwestowane. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
deltasport Re: Rower do 500 zł w Siedlcach - Sklep? 14.03.16, 14:53 W naszym sklepie są fajne rowerki miejskie do 1000 zł z firmy Onill lub Maxim Delta Sport Siedlce Sokołówska 178 lub na stronie delta-sport.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś