Dodaj do ulubionych

Domtel - nowy cennik

27.06.12, 17:28
Co tu duzo gadac, Domtel "pozamiatał" i nie widze dla niego obecnie rownej konkurencji.

www.domtel.com.pl/promocja-optical-internet.html
Obserwuj wątek
    • kerac32 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 17:59
      Widzę, że trzeba zacząć renegocjować umowę z dotychczasowym providerem. Płacę 49 zł/ 4 Mb/s. Jak się nie zgodzą na obniżenie opłaty, to adios :)
      • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 20:03
        Szkoda,ze vectra i domtel z takimi uslugami wchodza tylko do blokow. ja, mieszkajac w domu jednorodzinnym bule 50zl za teoretyczne 2mb, ale w praktyce roznie z tym bywa...
    • cyanidesun Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 18:32
      Wow, oni naprawde dysponuja takim laczem? Ktos to testowal? Teraz zaluje, ze wkopalem sie w 3 letnia umowe z Vectra na 24 mega:/
      • emti1 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 18:38
        Mysle ze to na tyle powazna firma ze nie ma tu zadnej lipy.Nowe predkosci beda obowiazywac dopiero od 1 lipca.
        • avepawcio666 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 19:19
          Po co komu 100 megasów czy ktoś to wykorzysta, zwykłe nabijanie ludzi o to tylko chodzi żeby szybko ściągnąć i zwolnić pasmo i bulić 99 PLNów co miesiąc za coś z czego się niekorzysta. Firma widzę rozmienia się na drobne i już za bezcen się sprzedaje zapewne nikt niechce korzystać z ich usług i muszą czymś zachęcić klienta. Ostatnio pojawiło się kilka postów o słabej jakości usługi i serwisu więc muszą czymś zwrócić uwagę.
        • niebieskie_oko.pl Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 22:01
          emti1 napisał:

>....Nowe predkosci beda
          > obowiazywac dopiero od 1 lipca.

U mnie obowiązują od dzisiaj (25 Mb/s):)
    • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 20:20
      żadna rewelacja

w ITTmedia aktualnie na bloki mają:

5 Mbps - 35 zł
      30 Mbps - 45 zł
      60 Mbps - 55 zł
      100 Mbps - 85 zł
    • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 20:23
      przeczytaj uważnie że ceny mają przy umowie na 38 MIESIĘCY !!!!!!

w ITTmedia - 24 miesiące
      • btmch Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 20:29
        Wszystko jest OK, tylko, że dotyczy to nowych umów. Ten kto ma już umowę, nawet z Domtelem, nie może zmienić na lepsze warunki. Więc jest to oferta aby zachęcić nowych, natomiast starzy długoletni użytkownicy nie maja z tego nic. Ale podane wartości są realne, i firma trzyma parametry. warto skorzystać.
      • emti1 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 21:38
        Odpowiadasz na:
        marcinsiedlce napisał:

> przeczytaj uważnie że ceny mają przy umowie na 38 MIESIĘCY !!!!!!
        >
        > w ITTmedia - 24 miesiące

Sam przeczytaj uwaznie i nie siej tu defetyzmu.

Poza tym...Gdzie tej twojej smiesznej firemce do Domtela heh....
        • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 21:44
          ... hahaha gdzie tej twojej "firemce" do Vectry
          • emti1 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 21:46
            1. Nie mojej.
            2.Naucz sie czytac panie dostawco umowy.
            3.Widać zabolało bo "argument" powalający.

Bez odbioru.
            • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 22:21
              Co klientów brakuje i trzeba zrobić reklamę na forum?

Dobrego produktu się nie reklamuje bo sam się sprzedaje.

Jak porównujesz, to porównaj się np. do Vectry, TP.

Nierozumiem po co dyskutujesz. Podałeś swoją ofertę a ja podałem firmy z której korzystam, jestem zadowolony i mogę polecić.

Pisałeś, że jest twoja zniewalająca i nie ma nikt takiej inny. Napisałem, że jest ....

• marek25aa2 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 22:41
                Przecież i tak wszyscy już wiedzą że Avepawcio i MarcinSiedlce to wlasciciel ITTMedia piszący jak zwykle z kilku kont :) wiec nie rozumiem po co sie wypierać :)
                • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 18:18
                  ale koleś jesteś jebnięty w baniak.

przecież i tak wszyscy wiedzą że marek25aa2 to właściciel Domtel wiec nie rozumiem po co się wypierać.

Pier..sz już takie farmazony że chce się rzygać.
                  Jak masz coś do mnie to spotkajmy się sam na sam a nie piszesz głupoty.
                  • marek25aa2 Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 21:59
                    Po pierwsze to proponuje Panie Marcinie trochę kultury....
              • zzz34 Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 15:37
                Dobrze, że ktoś napisał na forum, bo ja nie wchodzę codziennie na str domtelu, a na forum tak. Dzięki wpisowi na forum dowiedziałem się o promocji z której z chęcią skorzystam.
                Obecnie mam 2 Mb/s, a zmienię na 5 Mb/s.

Dzięki za wpis na forum o promocji.
    • przyjemny_gosc Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 22:11
      W przeciętnym korzystaniu z internetu dla potrzeb domowych nie jest się w stanie wykorzystać 5Mb/s, co mówić o 100... .

Mam 2Mb/s w DomTelu, oglądam transmisje z Euro bez żadnego buforowania w dobrej jakości. Po co mi szybszy internet?
      • eremiasz78 Re: Domtel - nowy cennik 29.06.12, 14:26
        Właśnie się nad tym zastanawiam - jaki sens pakować się w ilość, skoro się z tego nie korzysta? To tak jak z ofertami tv satelitarnych. Niby fajnie mieć wszystkie kanały, ale oglądamy tylko kilka wybranych. Reszta jest bo jest. Bez sensu. Marketingowe pranie czerepu...
    • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 27.06.12, 22:41
      Tez mam 2 mb, ale nie z domtelu i bez buforowania nie zawsze sie da.
      Tak w ogole, jest w siedlach jakis dostawca internetu poza TP,NEtia , ktory dostarcza internet do domow jednorodzinych co najmniej 10mb i nie drozej niz 60zl?
    • kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 22:14
      Witam
      Więc tak co do oferty Domtelu moge się wypowiedzieć chyba jako 1 z nielicznych. Korzystam z ich usług już kilka ładnych lat. Bywało róznie kiedyś duże pingi itp pózniej było coraz lepiej poprawa jakości usług praktycznie zawsze był internet więc bez większych problemów się obchodziło i było ok. Już od dłuższego czasu nie mogę absolutnie nic zarzucić firmie Domtel internet chodzi świetnie niski ping nie mam absolutnie żadnych spadków prędkości. Przeszedłem juz na ta nową promocję Optical i mam juz w chwili obecnej 50/5 co pokazuje, ze Domtel bardzo dobrze traktuje klienta bo jak wszyscy wiemy nowa promocja jest od 1 lipca niby 3 dni przed ale jednak i jest pełne 50/5 bez spadków jakichkolwiek. Co więcej każdy moze skorzystać z tej promocji nawet gdy ma teraz umowę na czas "określony" wiem bo sam miałem promocję odlotowy internet jedyne co trzeba zrobić to wybrać opcję której cena nie jest niższa niż obecna jaką się płaci, mówiąc prościej mając teraz abonament za 49zł trzeba brać w nowej promocji abonament za 59zł bo tego za 46 zgodnie z regulaminem nie będzie można wybrać. A co do oferty firmy ITTmedia nie podał Pan bardzo waznej informacji czyli ile uploadu jest w kazdej z opcji wtedy ewentulanie można dokladnie porównać kto co oferuje bo przecież nie liczy się tylko download a symetryk to napewno nie jest.
      Pozdrawiam
      • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 23:26
        bardzo proszę porównanie

ITTmedia:
        download 5 Mbps upload 2 Mbps - 35
        download 30 Mbps upload 10 Mbps - 45
        download 60 Mbps upload 20 Mbps - 55
        download 100 Mbps upload 30 Mbps - 85

Domtel:
        download 5 Mbps upload 1 Mbps - 37 zł
        download 25 Mbps upload 2 Mbps - 46 zł
        download 50 Mbps upload 5 Mbps - 59 zł
        download 100 Mbps upload 10 Mbps -94 zł
        • mpppm Re: Domtel - nowy cennik 28.06.12, 23:34
          marcinsiedlce napisał:

> bardzo proszę porównanie
          >
          > ITTmedia:
          > download 5 Mbps upload 2 Mbps - 35
          > download 30 Mbps upload 10 Mbps - 45
          > download 60 Mbps upload 20 Mbps - 55
          > download 100 Mbps upload 30 Mbps - 85
          >
          > Domtel:
          > download 5 Mbps upload 1 Mbps - 37 zł
          > download 25 Mbps upload 2 Mbps - 46 zł
          > download 50 Mbps upload 5 Mbps - 59 zł
          > download 100 Mbps upload 10 Mbps -94 zł

Zapraszam do tego przetargu jeszcze VECTRĘ, może coś z tego wyjdzie.
          Mankamentem jest to, że umowę można zmienić tylko wtedy gdy opłata będzie większa od poprzedniej.
          • kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 29.06.12, 09:47
            Z tego co widać napewno oferta ITTMedia jest atrakcyjna natomiast pod względem stabilności i jakości oferowanych usług musiałby się ktoś wypowiedzieć a najlepiej kilka osób z kilkuletnim stażem jak to wygląda czy nie ma obcinek prędkości czy pingi dobre itp. Ja wypowiedziałem się na temat tego co wiem z własnego doświadczenia, więc mogę polecić Domtel bo cena niska usługi dobre a odnośnie innych firm musi większa grupa ludzi się wypowiedzieć jak sprawy się mają wtedy można coś wybrać ja np. na chwilę obecną nawet gdybym miał dostep do uslug innych firm to i tak korzystał bym nadal z Domtelu bo mam zaufanie do nich nigdy nie miałem z nimi problemów w załatwieniu czegokolwiek czy też usinięcia usterki jeśli takowa wystąpiła.
      • adaptor3 Re: Domtel - nowy cennik 29.06.12, 15:13
        re.kkk1985 nie dopowiedziałeś że ta oferta jest bardziej skierowana do nowych przyszłych ( Domtelowców ) jaśniej długoletni ( Domtelowcy ) Optical 59zł a nowi 46 zł ,umowa 38 m-cy, gołym okiem widać że długo letnich użytkowników nie szanuję się poważnie ( Domtel serwis jakość awaryjność 5+ )
        • kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 29.06.12, 16:37
          adaptor3

Zależy jak na to spojrzeć należy zauważyć, że wcześniej przy umowie na czas określony aby przejść na nową promocję trzeba było płacić karę za zerwanie umowy. W chwili obecnej Domtel wykonał ukłon w stronę starych użytkowników i dał jednak możliwość skorzystania z promocji mając umowe na czas okreslony. Trzeba także zauwazyć, ze są osoby które mają stary abonament za 35zł i 2Mb a w chwili obecnej za 37zł mogą mieć 5 więc wiadomo, ze się opłaca i nie jest tylko dla nowych "Domtelowców "oczywiście jest myk bo umowa na 38 miesięcy ale 2 miesiące za 1 zł to tez plus mały ale zawsze. Po 2 Domtel cżęsto wprowadza nowe promocje mi jeszcze się nie zdarzyło, żebym miał umowę więcej jak rok ostatnia jaką miałem była od lutego więc nie uważam tych 38 miesięcy za jakikolwiek problem. Mówiąc dokładniej zmiana na wyższy abonament niż ma się obenie nie dotyczy wszystkich starych użytkowników tylko części mniejszej czy większej ciężko ocenić jakie prędkości wykupili inni użytkownicy. Ja osobiście mam ten sam abonament miałem za 59zł i mam za 59zł.
    • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 29.06.12, 12:16
      Moze troche sie powtorze, ale jest tutaj z tego co widze kilka osob, ktorzy zajmuja sie "dostawa" interetu, dlatego mam takie pytanie.

Czy to jesttaki trudne,zeby rozszerzyc oferte i wejsc do domow jednorodzinnych z przyzwoita szybkoscia i cena? Jedyne wyjscie to Neo/Netia, ale telefon stacjonarny to juz nie ta epoka, a z jakoscia tez jest roznie. Lacze radiowe jest bardzo drogie i lipne w porownaniu do tego, co jest oferowane w blokach.
      • avepawcio666 Re: Domtel - nowy cennik 30.06.12, 11:22
        >>>Przecież i tak wszyscy już wiedzą że Avepawcio i MarcinSiedlce to wlasciciel ITTMedia piszący jak zwykle z kilku kont :) wiec nie rozumiem po co sie wypierać :)<<<

Sluchaj gościu nierzycze sobie tego żebyś tu wmawial że ja i marcinsiedlce to jedna i ta sama osoba. Jak chcesz walić takie argumenty to najpierw zbierz dowody na to. Coś ci się chyba pomyliło. Piszę co chcę i ch... ci do tego i bynajmniej niewymyślam rzeczy niestworzonych. Zanim coś napiszesz to, to sprawdź.
      • cps_se Re: Domtel - nowy cennik 30.06.12, 19:52
        Domtel oferuje łącze radiowe do 10Mb/s w dość dużym obszarze miasta. Przesył realizowany jest w pasmie 5GHz wiec działa całkiem nieźle. Osobiście do takiego łącza mam podpiętą szkołę z dwoma pracowniami informatycznymi i działa całkiem fajnie. Podaj w jakim regionie mieszkasz postaram Ci powiedzieć czy jest szansa lub zadzwoń do Domtelu.

Co do ITTmedia to chciałbym zobaczyć te ich 100MB/s :)
        • dirt_black Re: Domtel - nowy cennik 30.06.12, 21:01
          a co w tym dziwnego że ITTmedia oferuje 100 Mbps ?

Domtel kupuje łącze tylko od TP (300Mbps) oraz transmisję do Dcenter (50 Mbps) pod IPTV od Korbanku, zaś ITTMEDIA ma kilka "nitek"od operatorów ogólnopolskich w tym bezpośrednio do PLIX-a 10Gbps. Nie pomyliłem się - 10 Gbps. Dla dociekliwych jako dowód proszę sobie sprawdzić statystyki w RIPE.
          Ja jestem również operatorem w innym mieście i kupuję łącze hurtowe od ITTmedia. Co do jakości mogę szczerze polecić.
          Dla dociekliwych:

ping nk.pl - średnio 3 ms
          ping polska.pl - średnio 2 ms
          ping allegro.pl - średnio 3 ms
          ping youtube.com - średnio 12 ms
          • kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 09:49
            Z tego co ja słyszałem, może nie prawdziwe info ale Domtel ma łącza nie tylko od TP. Co do pingów są ok tak jak widać poniżej uważam, że dobre wyniki Allegro mógłby być niższy ale nigdy nie będzie idealnie wszędzie

nk.pl - 4ms
            polska.pl - 5ms
            allegro.pl- 26ms
            youtube.com - 4ms

Jeśli chodzi o połączenia np do serwerów niemieckich to ping jest w granicach 35ms co jest bardzo dobrym wynikiem a sprawdzane chyba w najlepszy sposób poprzez grę:) nie ma lagów żadnych i ping niski bez strat pakietów.
            • dirt_black Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 10:16
              kkk1985 napisał(a):

> Z tego co ja słyszałem, może nie prawdziwe info ale Domtel ma łącza nie tylko
              > od TP.

ma TYLKO od TP. Zobacz sobie statystyki: bgp.he.net/AS44692
              Dcenter to tranzyt do Korbanku do IPTV
              • kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 11:18
                No tak od TP ok. Ogólnie mnie firma ITT i inne nie bardzo obchodzą chociaż zapewne innych tak więc dobrze, że inni mogą wypowiedzieć się jak działa internet od innych firm, może komuś to pomoże. W kwestiach kto od kogo ma łącza mało kogo to interesuje tak naprawdę z prostego powodu internet ma działać dobrze ma być stabilny i bez żadnych przykrych niespodzianek. Aby potwierdzić stan faktyczny każdy musiałby przetestować oferty kilku firm i wtedy wybrać odpowiednią ofertę. Fakt jest taki, ze operatorzy powinni iśc w kierunku łącz symetrycznych i myslę, ze kazdy z tym się zgodzi oferty są atrakcyjne w chwili obecnej to fakt ale prędzej czy pózniej będ€ą musieli wprowadzać w podobnych cenach symetryki.
            • v_zst Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 10:51
              Ta, z tego co widać domtel ma tylko TP + coś tam z DCenter (pewnie plixa) ale na 99,9% do tego DCenter dochodzą TP - czyli reasumując padnie TP nie macie neta, a w ITTmedia jest 3 Peerów, czyli potencjalny problem z brakiem internetu jest mały. Porównanie:

Domtel www.ris.ripe.net/dashboard/AS44692
              ITTmedia www.ris.ripe.net/dashboard/AS197447
              • niebieskie_oko.pl Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 11:19
                Jakaś taka miła atmosfera zapanowała w temacie, wymiana rzeczowych argumentów - aż chce się zabrać głos. Chętnie poczytam cennik całej oferty ITT na ich stronie. Ceny z lojalka, ceny standardowe, koszty instalacji... Proszę o link.
                A na marginesie - dostałem info ze Spółdzielni Mieszkaniowej, że przymierzają się do dostarczania " - Internetu - min 15 Mbit/s za 19,99zł/mies". Może ktoś zna jakieś szczegóły???
        • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 14:15
          siedlce taradajki

DOMTEL DLA DOMU 10 Mb/s / 2 Mb/s 62zl.

To jest ta oferta? Troche tylko umowa jest przerazajaca bo az na 3 lata!!!
          • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 14:24
            A tak w ogole to mozna gdzies zobaczyc aktualna oferte ITTmedia w internecie?
            • dirt_black Re: Domtel - nowy cennik 01.07.12, 20:06
              przy opłacaniu rachunku w biurze dowiedziałem się, że jest szykowana jakaś nowa profesjonalna odsłona strony. Ma być uruchomiona lada dzień, ale to zależy od firmy która ją wykonuje. Oferta ma być już z telewizją którą wprowadza ITTmedia.
              • emti1 Re: Domtel - nowy cennik 02.07.12, 17:44
                Nie wiem czy tylko ja tak mam ale od 2 - 3 dni zamiast 5MB mam 7.Przynajmniej tak mnie speedtest informuje.
    • kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 29.09.12, 19:41
      Jednak Domtel pozamiatał w bardzo niskich cenach dał symetryki:) Super odpowiedź na ofertę ITT Media, która już nie jest konkurencyjna:)
      • emti1 Re: Domtel - nowy cennik 29.09.12, 20:00
        Przy wykupionej predkosci 5 MB pokazuje mi takie coś.

tinypic.com/r/v9stj/6
        Zreszta te 9 MB downloadu zamiast 5 mam juz od dawna.
        • waldemar_kuna Re: Domtel - nowy cennik 29.09.12, 23:55
          No to pozamiatane jak ktoś napisał wyżej
          Domtel może sobie w buty wsadzić ,będzie wyższy
          Monopol się kończy jaki był przez instalacje tepsy bez planów
          38 miesięcy kto się zwiąże na tyle przy takiej konkurencji

• kkk1985 Re: Domtel - nowy cennik 30.09.12, 07:51
            Zwracam honor faktycznie teraz ITT zamieniła ofertę i dała w tej samej cenie symetryki i teraz jest bardziej opłacalna. Gdy sprawdzałem na stronie nie było jeszcze tej oferty ciekawe co na to Domtel:d za 69zł 100/100 ładnie hmmm zostało już tylko chyba iść w gigabity:)
      • dirt_black Re: Domtel - nowy cennik 29.09.12, 22:31
        kkk1985 napisał(a):

> Jednak Domtel pozamiatał w bardzo niskich cenach dał symetryki:) Super odpowied
        > ź na ofertę ITT Media, która już nie jest konkurencyjna:)

sprawdź dobrze nową ofertę ITTMedia. Mają łącza symetryczne w lepszej cenie jak domtel i podpisujesz umowę na 12 miesięcy a nie jak w domtelu 38 miesięcy
      • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 29.09.12, 22:44
        Szkoda, ze oferta nie dotyczy domow jednorodzinnych :(
      • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 29.09.12, 23:05
        hmmm porównanie nowych ofert:

domtel
        5/5 - 37 zł umowa 38 miesięcy
        25/25 - 46 zł umowa 38 miesięcy
        50/50 - 59 zł umowa 38 miesięcy
        100/100 - 94 zł umowa 38 miesięcy

ittmedia
        20/20 - 39 zł umowa 12 miesięcy
        50/50 - 59 zł umowa 12 miesięcy
        100/100 - 69 zł umowa 12 miesięcy
        w nocy prędkości x2
        • zzz34 Re: Domtel - nowy cennik 03.10.12, 23:54
          Lepiej sprawdźcie sami ofertę Domtelu bo konkurencja podała nie do końca prawdziwą ofertę tej firmy (Domtelu). Nie ładnie...
          • marcinsiedlce Re: Domtel - nowy cennik 04.10.12, 09:25
            zzz34 napisał:

> Lepiej sprawdźcie sami ofertę Domtelu bo konkurencja podała nie do końca prawdz
            > iwą ofertę tej firmy (Domtelu). Nie ładnie...
            >

nie wiem co widzisz sprzecznego ?
            • zzz34 Re: Domtel - nowy cennik 04.10.12, 15:54
              a chociażby to, że umowy nie są tylko na 38 miesięcy. Jestem żywym dowodem :) Mam net od nich.
              a chociażby to, że zubożyłeś trochę ofertę Domtelu nie podając, że tu też transfer jest x2.

Stąd moja rada, żeby sprawdzić samemu ofertę firmy Domtel.
              • zzz34 Re: Domtel - nowy cennik 04.10.12, 15:55
                zapomniałem dopisać, że mam umowę na 24 miesiące.
                • dirt_black Re: Domtel - nowy cennik 04.10.12, 20:44
                  zzz34 napisał:

> zapomniałem dopisać, że mam umowę na 24 miesiące.
                  >

tu przypominam ci post który pisałeś jak Ci działa internet z domtelu >> forum.gazeta.pl/forum/w,262,133547516,,problem_z_internetem_Domtel.html?v=2
                  • waldemar_kuna Re: Domtel - nowy cennik 04.10.12, 20:59
                    i będzie biedak męczył się dwa lata
                    • zzz34 Re: Domtel - nowy cennik 05.10.12, 15:59
                      a dziękuję Wam za przypomnienie. Tak, tak było... ale problem z tym związany wydaje mi się być już rozwiązany. Netu nie było jak prąd siadał nawet na sekundę. Niedawno znowu prąd siadł, net się rozłączył ale zaraz był znowu. :P
                      Wciągu umowy z Domtelem netu nie było może 4 x. A biorąc pod uwagę, że u innych dostawców netu też to się zdarza to nie można od razu przekreślać tej firmy.
                      Jak na razie na podstawie doświadczeń z internetem od siedleckich dostawców mogę stanowczo stwierdzić, że Domtel najlepiej się sprawuje. Dlatego po skończonej umowie wziąłem niedawno kolejną na 2 lata. :)))
                    • malu.6 Re: Domtel - nowy cennik 05.10.12, 16:37
                      Tez moge z czystym sumieniem polecic domtel w technologii 5ghz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka