Dodaj do ulubionych

Forum schodzi na psy

15.09.12, 16:17
Nie tak dawno frasowałem się , że Forum zdycha

forum.gazeta.pl/forum/w,262,136327238,136327238,Forum_zdycha.html

Chyba niepotrzebnie się martwiłem, bo forma, jaką zaczyna ostatnio przybierać, świadczy raczej, że schodzi na psy.

forum.gazeta.pl/forum/w,262,137044099,138930658,Re_Konopie_przyszlosc.html?wv.x=2&t=F1347717866822
Obserwuj wątek
    • netxan Re: Forum schodzi na psy 15.09.12, 16:24
      Moim zdaniem forum odżyło. Poziom słownictwa dobiera się odpowiednio do rozmówcy. Fajnie, że są ludzie którzy patrzą na świat trochę szerzej. Nie brakuje też ciemnej masy.
    • ibzor Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 09:50
      Forum już dawno zeszło na psy - wazne tematy w ogóle nie są tu poruszane albo kończone po kilku wpisach. A typowe "ogórkowe dyskusje" które nie mają większego znaczenia i sensu mają się bardzo dobrze. (bo wybaczmy ale czym jest zakaz palenia konopii (ci co palą to i tak palą i jak ktoś ma trochę oleju w głowie to nie trafi za kratki, a ci co nie palą i tak nie zaczną) wobec gigantycznego zadłużenia naszego miasta, za kwotę zadłużenia można by kupić zapas maryśki dla każdego obywatela Polski)
      • przyjemny_gosc Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 10:38
        Ja mam tylko nadzieję, że to nie będzie kolejne miejsce sporu o trawkę. Jest jedno miejsce i starczy.
    • jkfoo Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 13:44
      Netxan-proponuję jakiś zimny okład.Wszędzie widzisz spisek,wyluzuj pan.
      • netxan Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 14:31
        Ja obserwuję to miasto od wielu lat i wyrobiłem sobie własne zdanie. Konfidenci, którzy mają wyroki karne, dorabiają w policji i mają się świetnie. Nie są rozliczani za fałszywe cynki. Pijany rowerzysta, który jechał po wiejskiej drodze idzie do więzienia, a pijany kierowca, który powoduje kalectwo innej osoby, po roku śmiga autkiem. Manipuluje się ludźmi. Wychwala się osoby, które nic sobą nie reprezentują, a naprawdę wartościowi zostają w cieniu. Przed sesją rady miasta, gdy trzeba się rozliczyć nagle wzrasta wykrywalność. Czyżby przestępcy gęściej wychodzili na ulicę? Czy to może masowa łapanka przypadkowych pijaczków. Pruszków na wolności, już niebawem wychodzi na wolność 90 seryjnych zabójców, a więzienia przepełnione są nastolatkami palącymi trawkę. Jak człowiek zagłębi się w ten bajzel i posłucha narzekania innych to sam nie wie czy to jest śmieszne czy może czas zacząć płakać. 50% tego co się dzieje, to ściema. Po prostu po obaleniu komuny nie zostali rozliczeni esbecy i kapusie. Porozkładali się odpowiednio po stanowiskach i ładnie stwarzają pozory.
        • news_1 Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 15:56
          A podobno nie pijesz 4 lata ? Chyba jednak jeszcze do końca nie wytrzeźwiałeś. Na dodatek zacząłeś ćpać i to ostro. Na tyle ostro, że masz problemy z zaopatrzeniem w dragi. Pewnie dlatego marzysz o ich legalizacji. Lepiej było pozostać przy gorzale. Wszystko ci się już p...li. Nie kapujesz co, kto, o czym i do kogo pisał, wokół siebie widzisz tylko wrogów i konfidentów. Czysta delirka. Tu lód nic nie pomoże, konieczny jest kaftanik z rękawami wiązanymi na plecach ;)
          • niebieskie_oko.pl Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 20:00
            lesio57 napisał: (tylko gdzieś wcięło jego wpis, a może mam omamy)

> Dzięki takim wymianom zdań forum schodzi na psy.Proponuję zakończyć wątek.

Pozwolę się nie zgodzić z propozycją zakończenia wątku. Może i schodzi na psy ale...
            Nie ma ludzi w stu procentach zdrowych psychicznie. Każdy ma jakieś odchyłki. Ja oczywiście też mam jakiś uszczerbek na zdrowiu psychicznym, ale miło jest czytając to forum, utwierdzać się w przekonaniu, że są bardziej chorzy ode mnie:):):)
            • news_1 Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 20:20
              Bez obawy, nie masz omamów. Zniknęło w sumie 6 postów. Admin brzydko się zabawia. Jak zwykle w sposób wybiórczy usuwa wpisy osób demaskujących i ośmieszających niektórych niezrównoważonych userów, a pozostawia bluzgi tych ostatnich. Dlaczego mnie to nie dziwi? Podczytuję to Forum już ze 6 lat, chociaż odzywam się nie więcej jak od 2. Wiem, że admin jest zakumplowany z wieloma piszącymi tu forumowiczami i pozwala im czasem bezkarnie "zaszaleć". Pozostali nie mogą liczyć na taryfę ulgową . Zawsze obowiązuje ich regulamin. Ja się za adminem nie znam, więc...
              • netxan Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 20:24
                To pokazuje wartość tego forum, Najpierw jakaś zero wyzywa, pomawia i próbuje kogoś, kto ma inne zdanie wsadzić w kaftan, później kasuje się wątki i robi z kogoś wariata. W kaftan możesz wsadzać swoją starą news.
                • news_1 Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 20:59
                  Jaki jest sens robić z kogoś coś, kim ten ktoś już jest?
                  Pokazałem tylko dzięki komu forum zaczyna nurzać się w szambie.
                  • netxan Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 21:13
                    Nadzwyczaj wyraziście to pokazałeś. Prowokacja, manipulacja i usuwanie wątków.
                    • ibzor Re: Forum schodzi na psy 16.09.12, 23:39
                      I tak oto wszystkie posty w wątku idealnie oddają temat (jak nigdy).

A do Ciebie netxan - możliwe że masz rację - ale często jest tak że ludzie którzy mają rację i mówią to na glos to szaleńcy. I nie dlatego że mówią prawdę tylko dlatego że mówią to w określonej retoryce z określonym nacechowaniem emocji.
                      U Ciebie właściwie każde zdanie jest nacechowane negatywnie, aż od monitora czuć zlość, szaleństwo i desperację.

Więc nawet jeśli masz prawdę to albo zmień retorykę albo nie mów jej na głos - bo dzięki sposobie w jaki się wypowiadasz - wiele osób po prostu Ci nie wierzy i uważa Cię za szaleńca, a rzeczy które mówisz za szaleńcze teorie spiskowe.

Ja tak na spokojnie - po dobroci staram Ci się wytłumaczyć jak to działa.

Jeśli uprzesz się dalej kontynuować dyskusję to proszę Cię zapoznaj się chociaż z podstawami - czyli książką "Retoryka" autorstwa Arystotelesa.

To tyczy się zresztą większości osób na tym forum (w tym także mnie)

Ale Ty zasługujesz na specjalne traktowanie :)
                      • netxan Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 04:21
                        Odnośnie ogólnego tematu. To forum nigdy nie było na poziomie, przynajmniej znaczna część tematów, ponieważ za dużo ludzi, którzy nie mają nic do powiedzenia, pisze. Zwróć uwagę, na kilka wspólnych mianowników, które obniżają poziom. Przykłady:
                        Polityczne.
                        "Ty nie masz nic do powiedzenia, bo jesteś na pewno od Palikota"
                        Finansowe.
                        "Kto ma pieniądze ten na pewno je ukradł, wszyscy kradną"
                        Jeżeli ktoś wybitnie chce się udzielić a brak mu argumentów i nie rozumie treści.
                        "Na pewno nie masz racji, bo napisałeś wyraz z błędem i jesteś debilem"
                        Typowo branżowe, dotyczące polecenia firm.
                        "Zachwalasz pizzerię bo jesteś właścicielem"
                        itd itd itd
                        Poznajesz te schematy? To jest właśnie poziom forum. Zaczyna się temat i przez chwilę jest normalnie. Później pojawia się grupa hejterów i jest po temacie. Właściwej treści jest 5%, reszta to jakieś przepychanki, całość rośnie do kilkuset wypowiedzi i wszystko traci sens. Na tym forum widać wyraźnie kilkuosobowe klany, każdy posiada po kilka kont, obierane są cele i kogoś kopie się zbiorowo. Co drugi to psycholog potrafiący dokładnie stworzyć profil innej osoby. Nie brakuje jasnowidzów.

Jeżeli chodzi o moją psychikę i agresywne zachowanie, to w skrócie powiem Ci o co chodzi i czym to wszystko jest spowodowane. Kiedyś pracowałem w kafejce, w której ubywało gier, odnalazły się w innej kafejce. Prawie zostałem obciążony kilkoma tysiakami. Później otworzyłem działalność i zbudowałem sieć. Pewnego dnia przyszedł sąsiad i mówi, że mój kabel uderzył w jego okno i o mało go nie wybił. Poszedłem sprawdzić a na kablu wisiał wielki hak jak od dźwigu. Nie przypominam sobie, żebym go zakładał. Wielokrotnie pocięte kable. Później wynająłem malutki lokal i podłączyłem się do siebie. Antena była na dachu. Co drugi dzień odcięty kabel. Raz akurat siedziałem w nocy po ciemku i grałem sobie, nagle przestał działać Internet, podchodzę do drzwi które były wyklejone taśmami przyciemniającymi do samochodów, patrzę a tam znajome postacie. Kilka razy przychodzili ludzie z innych lokali i robili mi awantury, że przez moją antenę oni mają większe rachunki za prąd. Na tym forum pojawiały się treści typu "co to za operator, który nie ma łącza symetrycznego" a w dniu szargania mojej opinii miałem trwającą znaczny czas umowę z Domtelem na symetryka. Kilka dni później expert i znawca zadawał pytania jak ustawić miskę od satelity. Masa plotek, że to ja niszczyłem komuś kable, że gdzieś się włamywałem, że zakłócam komuś sygnał, że sprzedaję gry i programy pirackie. Policja, policja w kółko policja. Jak nie gospodarcza to jakaś śledcza, jak nie śledcza to z Warszawy kontrola z UKE, nakazy na przeszukanie lokalu z sądu w toczącej się sprawie. Wszystko jakoś tak zawsze tydzień do dwóch po incydentach i kłótniach z pewnymi ludźmi. Ja rozumiem, że jak ktoś otwiera działalność musi liczyć się z kontrolami. Ale dlaczego ja? Dlatego że konfidenci przylepieni do policji mogą pomawiać i robić co chcą? Nie muszą ponosić kary za pomówienia? W sumie przeszło gładko, ponieważ mam wszystko legalne, a moje urządzenia spełniały wymogi UE.

Wracając do teraźniejszości. Te same ryje, które podcinały mi kable i konfidenci oraz pomawiacze, teraz lansują się na forum. Wstaję rano, dziękuję Bogu Stwórcy za nowy piękny wschód słońca, popracuję sobie kilka godzin, kilka godzin pouczę się, pogram dla relaksu w BF3, wchodzę na forum i czytam: że jestem dilerem, że mam delirium, że jestem alkoholikiem i narkomanem na głodzie, że mnie ktoś załatwi, no i powinienem siedzieć w więzieniu w kaftanie. Co mam odpisać Twoim zdaniem? Ja nie celuję na oko. Trafiam dość precyzyjnie w gada. Część zapomniała o mnie ale już sobie przypomnieli. W chwili obecnej nie mam kabli do pocięcia, wszystko mam legalne jak zawsze i poukładane więc mogę ich besztać swobodnie. Jak mi ktoś lub policja nic nie podrzuci to mogę czuć się bezpieczny.

Dlaczego Ty mi nie ubliżasz? Dlaczego jak człowiek, proponujesz mi książkę? Dlatego, że nie czujesz, że moje wypowiedzi kierowane są do Ciebie. Zobacz jak te mendy skwierczą i podskakują. Nie żałuję tego co napisałem. Jak czasami wpadnę i zamieszam patykiem w oborniku dla relaksu, to później mam lepsze wyniki w graniu :) Wyrzuciłem kilka rzeczy z siebie i jest mi trochę lżej.

Ponieważ nawet tutaj da się manipulować, szkoda mi czasu na pisanie i odpadam z tego forum. Wolę pograć w Crysis 2. Jak ktoś lubi sf i dobrą muzykę symfoniczną to polecam, trafiają się niezłe promocje. Oczywiście pomimo tego, że moja matka została wezwana na rozmowę do plotkar i nasłuchała się o tym jak Palikot będzie rozdawał narkotyki dzieciom i nagle ludzie pod blokiem pytają się gdzie tu mieszka Pan netxan, będę prowadził swój temat o Medycznej Marihuanie, a każda menda i zakłamany konfident będą mieli pojechane.
                        • netxan Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 05:07
                          Aha.
                          Zwróć uwagę na początku tematu, drugi link, sortowanie według daty, a nie drzewko, czyli rozsypana treść, a później:
                          "A podobno nie pijesz 4 lata ? Chyba jednak jeszcze do końca nie wytrzeźwiałeś. Na dodatek zacząłeś ćpać i to ostro. Na tyle ostro, że masz problemy z zaopatrzeniem w dragi. Pewnie dlatego marzysz o ich legalizacji. Lepiej było pozostać przy gorzale. Wszystko ci się już p...li. Nie kapujesz co, kto, o czym i do kogo pisał, wokół siebie widzisz tylko wrogów i konfidentów. Czysta delirka. Tu lód nic nie pomoże, konieczny jest kaftanik z rękawami wiązanymi na plecach ;)"

Jeszcze tylko podkreślę, że nie tłumaczę się z niczego. Nawiązałem krótką rozmowę z ibzorem, konfidenci też już wiedzą o co chodzi, a plotkary zlewam ciepłym moczem.
                        • news_1 Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 09:33
                          netxan napisał:

"Jeżeli chodzi o moją psychikę i agresywne zachowanie, to w skrócie powiem Ci o co chodzi i czym to wszystko jest spowodowane. Kiedyś pracowałem w kafejce, w której ubywało gier, odnalazły się w innej kafejce. Prawie zostałem obciążony kilkoma tysiakami. Później otworzyłem działalność i zbudowałem sieć. Pewnego dnia przyszedł sąsiad i mówi, że mój kabel uderzył w jego okno i o mało go nie wybił. Poszedłem sprawdzić a na kablu wisiał wielki hak jak od dźwigu. Nie przypominam sobie, żebym go zakładał. Wielokrotnie pocięte kable. Później wynająłem malutki lokal i podłączyłem się do siebie. Antena była na dachu. Co drugi dzień odcięty kabel. Raz akurat siedziałem w nocy po ciemku i grałem sobie, nagle przestał działać Internet, podchodzę do drzwi które były wyklejone taśmami przyciemniającymi do samochodów, patrzę a tam znajome postacie. Kilka razy przychodzili ludzie z innych lokali i robili mi awantury, że przez moją antenę oni mają większe rachunki za prąd. Na tym forum pojawiały się treści typu "co to za operator, który nie ma łącza symetrycznego" a w dniu szargania mojej opinii miałem trwającą znaczny czas umowę z Domtelem na symetryka. Kilka dni później expert i znawca zadawał pytania jak ustawić miskę od satelity. Masa plotek, że to ja niszczyłem komuś kable, że gdzieś się włamywałem, że zakłócam komuś sygnał, że sprzedaję gry i programy pirackie. Policja, policja w kółko policja. Jak nie gospodarcza to jakaś śledcza, jak nie śledcza to z Warszawy kontrola z UKE, nakazy na przeszukanie lokalu z sądu w toczącej się sprawie. Wszystko jakoś tak zawsze tydzień do dwóch po incydentach i kłótniach z pewnymi ludźmi. Ja rozumiem, że jak ktoś otwiera działalność musi liczyć się z kontrolami. Ale dlaczego ja? Dlatego że konfidenci przylepieni do policji mogą pomawiać i robić co chcą? Nie muszą ponosić kary za pomówienia?"

To znamienne, że wszędzie gdzie się pojawisz, ty i wszyscy wokół od razu zaczynają mieć problemy. Przypadek?
                          • netxan Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 12:11
                            Była komenda leżeć?
                            • news_1 Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 13:09
                              Zadzwoń pod 999.
                              • netxan Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 17:10
                                Zadzwoń po egzorcystę
              • verena0 Re: Forum schodzi na psy 17.09.12, 09:09
                Nie sądzę, żeby admin sam wycinał posty, wystarczy że choćby ja kliknę na czerwony kosz przy wpisie z obraźliwymi stwierdzeniami i to idzie na górę do moderacji.
                Nie sądzę, by forum schodziło na psy, nie takie dyskusje tu były przez parę lat, różnych tu mieliśmy (ktoś pamięta o ziarnkukau?) a ci, co piszą stale o problemach Siedlec, to będą pisać, a co najwyżej na pewno czytać i odezwą się w stosownym momencie. Bo na pewno są i czytają forum, a prawdopodobnie tak jak i ja nie mają ochoty prowadzić dyskusji wyłącznie na temat konopii czy innych używek. Przeczekamy jakoś...
                • brat_szczepana Forum olewa idiotów 17.09.12, 14:27
                  Myślę tak samo jak Verena0.
                  Pleść androny o Marszu Wyzwolenia Idiotów jest bez sensu.
                  Idiota i tak zostanie idiotą - z Maryśką czy bez niej.
                  • netxan Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 17:14
                    Sprawdź pojęcie idiota to raz. Dwa na tym marszu było na pewno wielu ludzi o wyższym współczynniku niż Twój.
                    • brat_szczepana Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 20:17
                      > Dwa na tym marszu było na pewno wielu ludzi o wyższym współczynniku niż Twój.

OK, przyjmuję z pokorą swoje upośledzenie.
                      Jednak tym bardziej się zdumiewam: jeżeli "wielu ludzi o wyższym współczynniku" są tak mądrzy, to dlaczego zarazem tacy głupi?

Człowiek rozumny nie sięga po fałszywych przyjaciół jak alkohol, tytoń czy narkotyki.
                      To, że w przeszłości ludzkość na swoją zgubę i z braku znajomości skutków korzystania z tych "wynalazków" dopuściła do gwałtu na swoim zdrowiu i rozwoju, nie oznacza, że należy dziś w epoce wiedzy dalej brnąć i poszerzać możliwość własnej zguby.

Gdyby ten Marsz żądał zakazania alkoholu i tytoniu i rezygnacji z innych zniewalaczy tzn. narkotyków, to było logiczne i warte poparcia.
                      On żąda jednak dodania do dwóch plag jeszcze jednej.

I w tym wyraża się "wyższy współczynnik"?
                      • emti1 Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 20:21
                        brat_szczepana napisał:

> Człowiek rozumny nie sięga po fałszywych przyjaciół jak alkohol

Czyli obalajac RAZ w tygodniu i TYLKO w sobotni wieczor 5-6 piwek cofam sie w rozwoju do epoki czlowieka nierozumnego?
                      • netxan Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 20:50
                        To nie jest temat o Medycznej Marihuanie. Zapraszam Cię brat_szczepana do mojej dyskusji. Możesz wkleić to co tutaj napisałeś.
                        • brat_szczepana Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 21:08
                          > Czyli obalajac RAZ w tygodniu i TYLKO w sobotni wieczor 5-6 piwek cofam sie w rozwoju
                          > do epoki czlowieka nierozumnego?

Oczywiście nie, ponieważ samo Twoje pytanie wskazuje na rozumne podejście do sprawy.
                          RAZ i TYLKO potwierdza to.
                          ----------------------------------
                          > Zapraszam Cię brat_szczepana do mojej dyskusji.

Żałuję, ale nie mogę. Tytuł tamtego wątku sugeruje "wywolenie", a to nie prawda. Może doprowadzic, choć nie musi, do kolejnego uzależnienia.

Jak pisałem wyżej, po co potencjalne kolejne uzależnienie , jeżeli nie potrafimy pokonać dwóch dotychczasowych? Wielu zwolenników jednego, chętnie sięga po drugie i trzecie jednocześnie.

Kłopot, w tym, że każda z tych używek to także przyjemność, a czasami i korzyść.
                          Jednak w społecznym rozrachunku przynoszą one więcej strat i nieszczęść, gdyż wielu z nas nie zna, a nawet nie chce znać miary.
                          Lepiej więc zrezygnować, niż chociażby jednego człowieka zmarnować.
                          • netxan Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 23:35
                            Od palenia marihuany nikt nie umarł i nikt się nie zmarnował. Pojawiają się pseudo narkomani w kręgach katolickich i opowiadają poświadczenie jak to Bóg wyprowadził ich z dna. To co się mówi o tym zielu to bajka napisana przez polityków i ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o temacie. Po wypaleniu dużej ilości człowiek co najwyżej stanie się lekko senny, ale w pełni da się kontrolować otoczenie. Tak jak już pisałem w swoim temacie, mniej więcej tak jak po jednym piwie na słońcu lub nawet mniej. Jeżeli ktoś jest upalony, wystarczy dobrze zjeść i popić i wszystko automatycznie znika. Nikt się nie przewraca, nikt nie bełkocze jak po alkoholu, dlatego nie zauważasz tego, że Twój sąsiad popala. Stałych palaczy w Polsce jest w setkach tysięcy. Gdzie oni są? A dookoła nas. Zwróć uwagę gdzie są ludzie najzdolniejsi plastycznie, kto ma najlepsze technicznie klipy, kto ma najlepsze efekty, kto ubiera się najciekawiej. Czy nie są to grupy Hip-Hopowe i powiązane? Tam właśnie popala się sporo. Dla porównania poproś o zrobienie klipu w kółku różańcowym.

Dlaczego na marszu są sami małolaci? Bo tylko oni mają odwagę stanąć przed policją. Ja pracuję głową. Boję się iść na protest bo mnie policja skopie po głowie i już nic nie zrobię.

Problem z używkami jest taki że:
                            - powodują utratę świadomości (po trawie jest pełna kontrola)
                            - powodują uzależnienie fizyczne (trawa nie uzależnia, można w każdej chwili przestać)
                            - wyniszczają wolniej lub szybciej organizm (palenie z bongo lub inhalatora nie uszkadza trwale żadnych organów)
                            - powodują zamieranie szarych komórek (marihuana nie zabija komórek, a jedynie wprowadza pewne procesy nauronowe w błąd, efekt jest krótkotrwały, nowe badania mówią, że są tworzone nowe połączenia neuronowe)
                            - powodują agresję, patologię itd (trawka jest pozytywna)
                            Osobiście jestem za całkowitym zakazem alkoholu. No można by było zostawić browarki dla fanów piłki nożnej. Ale wódka całkowicie powinna zniknąć, a spirytus powinien być oznakowany jak środek radioaktywny. Jak byłem mały przez przypadek złapałem za butelkę ze spirytusem i na szczęście tylko przystawiłem usta. Spaliło mi dolną wargę i miałem białą skórę jak po poparzeniu. Po prostu rodzice źle zabezpieczyli butelkę.

Obejrzyj materiały które powklejałem w swoim temacie. Dlaczego Wy jesteście tacy uparci przy swoim? Ja mam 34 lata, jestem już po mutacji i trądziku młodzieżowym. Chciałbym czasami zapalić sobie jak człowiek i nie chować się jak dzikus. Bo nic złego nie robię.

5,6 piwek w weekend to już alkoholizm. Zapytaj lekarza.

Uważam również, że nie powinienem tego tu pisać bo to nie jest temat tego posta.
                            • jkfoo Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 23:45
                              Panie i panowie -to nie ten wątek .Wynocha do'' marszu ..''.
                              • netxan Re: Forum olewa idiotów 17.09.12, 23:52
                                ok
                              • diapanazy.nibek Re: Forum olewa idiotów 19.09.12, 11:12
                                Szanowny Jfkoo-ponieważ obiecałem sobie że więcej tamtego szitowego wątku nie podbiję,tu nawiążę do twojego postu."Super dyskusja" z powodu tematu.Wobec czegoś tak nachalnego,tak kłamliwego i tak groźnego co ma miejsce w tamtym wątku nie potrafię zachować spokoju.Przepraszam jeśli kogś czytającego zirytowałem ale z drugiej strony jeśli ktoś czytał to całyczas czynił, to na własną odpowiedzialność :P Prawie nikt nie odzywał się w tej "dyskusji",nikt nie klikał w czerwony kosz (Vereno,a ty?), uważacie że jesteście ponad to czy brak wam odwagi głosić swoje opinie? a może popieracie założyciela wątku?,uważacie że ten problem was nie dotyczy?
                                Ale do rzeczy,zaciekawiła mnie twoja sugestia?insynuacja? o mojej "zmianie nicka".Pisałem wcześniej że od paru lat czytam to forum,czasem się wkurzę,czasem uśmiechnę a ostatnio z powodu dzieci które mogą to czytać obsztorcowałem Efastera i próbowałem przeciwstawić się .............. (tu każdy może wstawić słowo jakie jemu najbardziej pasuje).Moja pamięć nic więcej nie podsuwa.Wyszukiwarka przypomniała inne pojedyńcze posty (butelki po piwie,usenet,fotografia).Nie wiem jaki nick mam wipsać żeby odnaleźć swoje pozostałe posty?Ty wiesz więc liczę na twoją pomoc.
                                • news_1 Re: Forum olewa idiotów 19.09.12, 12:30
                                  diapanazy.nibek napisał(a):

Prawie nikt nie odzywał się w tej "dyskusji",nikt nie klikał w czerwony
                                  > kosz (Vereno,a ty?), uważacie że jesteście ponad to czy brak wam odwagi głosić
                                  > swoje opinie? a może popieracie założyciela wątku?,uważacie że ten problem was
                                  > nie dotyczy?

Post wprawdzie nie był skierowany do mnie, ale wtrącę swoje 3 grosze. Za to, że się wychylam, przepraszam ;) Z moich obserwacji wynika, że piszą tu, w przytłaczającej większości osoby młode i b. młode. Niemal wszyscy ukończyli jakieś studia. Uważają, nie bez racji, że wszystko przed nimi. Gorzej, że, jak się wydaje, uważają również, że z tego względu wszystko im wolno i wszystko im się należy. Bez względu na to jakie konsekwencje w przyszłości mogą ponieść oni sami czy otoczenie. W pierwszym przypadku raczej ich nie doceniają, a w drugim, nic to ich nie obchodzi. Jak to młodzi wykształceni, są podatni nie tylko na nowinki techniczne, ale i modę, w tym przypadku, modę na zażywanie narkotyków. Chociaż niektórzy twierdzą, że trawka to nie narkotyk, a jej palenie z narkotyzowaniem się nie ma nic wspólnego. Picie alkoholu, palenie tytoniu to przecież "rozrywki" zbyt plebejskie, powszechne, przebrzmiałe. Marihuana, LSD, ekstazy, amfa, itd, itp..., to jest "wyznacznik" bycia "nowoczesnym", "trendy" ;) Nikt tu się do tego nie przyzna, ale po cichu i tak swoje wie i zrobi. Do dwóch plag dołożą trzecią. Wiedzą przecież lepiej... :/ Ta część z nich, która ma trzeźwiejsze podejście do "mody" woli się nie wychylać. Co zresztą dobitnie tu widać. Wystarczy jeden wyszczekany, bezwzględny i nawiedzony, uważający się za posiadacza jedynej prawdy ćpun, aby spacyfikować nielicznych pozostałych zdrowiej myślących. Nie liczę na to i Ty też raczej nie powinieneś, że coś się zmieni. Wystarczy poczytać sondaże.

• netxan Re: Forum olewa idiotów 19.09.12, 14:07
                                    Ja od dzisiaj zaczynam, po godzinie dziennie, klęczeń w pokucie z modlitwą na ustach i będę prosił Boga Stwórcę, żeby tacy ludzie jak wy nie mieli dostępu do władzy. Napiszę teraz dlaczego powinniście przejść proces egzorcyzmu.

Ja:
                                    Jestem za tym, żeby Medyczna Marihuana była dostępna w legalnych punktach sprzedaży i była kontrolowana pod względem jakości.
                                    Wy:
                                    Jesteście za tym, żeby w obiegu krążyły środki o nieznanym składzie chemicznym, bez kontroli, bez możliwości wykrycia ich przez policję. Chemiczne, nieznane = legalne.

Ja:
                                    Uważam, że Medyczna Marihuana powinna mieć akcyzę i powinien być odprowadzany podatek z legalnych punktów sprzedaży. Jeżeli ktoś zarejestruje się jako użytkownik i ma chęć posiadania własnych krzaczków, powinien płacić miesięcznie np 100 zł do skarbu państwa.
                                    Wy:
                                    Jesteście za tym żeby wszystkie zyski z handlu syntetycznej trującej marihuany były w rękach mafii oraz żeby pieniądze były wyprowadzane za granicę.

Ja:
                                    Chcę, żeby młodzież zaopatrywała się w czystych punktach sprzedaży w legalną Medyczną Marihuanę, z paragonem.
                                    Wy:
                                    Uważacie, że kupowanie w bramie jest odpowiednie.

Ja:
                                    Jestem za tym żeby oddzielić młodzież od dilerów i przestępców, przekazując sprawę w ręce państwa i lekarzy oraz botaników.
                                    Wy:
                                    Popieracie mafię, rozwiązania siłowe, chemiczne wynalazki, kryminalizację zwykłych ludzi.

Ja:
                                    Uważam, że ktoś kto chce palić, powinien posadzić sobie krzaczek i robić to legalnie tanim kosztem.
                                    Wy:
                                    Powodujecie zwiększenie przestępczości tym, że zmuszacie ludzi którzy nie mają stałej pracy do tego żeby kradli i napadali innych. Dobry palacz spala dziennie do 3 gramów i jest to 90 zł. Obecnie cena rynkowa grama wzrosła do 40 zł czyli jest to 120 zł. Żeby pozyskać takie środki trzeba ukraść przynajmniej jeden telefon lub rower dziennie. Przecież Ci co palą nie muszą tworzyć grup przestępczych. Mogą siedzieć i pilnować babci smażąc i prażąc ziółko.

Jaki macie w tym zysk co?
                                    Upierając się tak jak wy, wnioskuję, że jesteście członkiem mafii, dilerem albo konfidentem i legalizacja spowoduje okres posuchy. Nie zabijajcie tych dzieci. Nie popychajcie ich w ciemne bramy.

Po kolei wszystkie kraje zmieniają politykę antynarkotykową. Mam nadzieję, że Polska nie będzie na szarym końcu. Poruszyłem ten temat w swoim wątku, ponieważ jak już będzie legalizacja i będę sobie miał ochotę zapalić, to nie chcę zdejmować kijem z drogi do punku sprzedaży, takich typków jak ty i twój koleś.
                                    • news_1 Re: Forum olewa idiotów 19.09.12, 14:12
                                      Żeby było jasne, nie czytałem tego co wyżej napisałeś. Spadaj stąd z tą propagandą. Masz własny wątek, to siedź w nim, a nie plączesz się po innych i rozwłóczysz po całym forum to swoje narkomańskie g....o.
                                      • netxan Re: Forum olewa idiotów 19.09.12, 14:19
                                        Żeby było jasne forum czy Internet nie należy do ciebie. Ja dostałem powołanie nawoływania do porządku szatanów i siewców fermentu i tak czynię.
                            • verena0 Re: Forum olewa idiotów 18.09.12, 08:05
                              Ze skutków ubocznych trawy nie wymieniłeś jeszcze ryzyka wystąpienia schizofrenii paranoidalnej. Ale co tam, ot mały szczególik...
                            • emti1 Re: Forum olewa idiotów 18.09.12, 09:00
                              netxan napisał:

> 5,6 piwek w weekend to już alkoholizm. Zapytaj lekarza.

Pierdolisz...

A dlaczego to juz mi sie nie chce odpisywac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka