przyjemny_gosc
04.01.13, 06:36
Z gazetki "Między nami Spółdzielcami" ze stycznia 2013, dowiaduję się, że:
"Od 1 stycznia 2013 za pośrednictwem sieci kablowej Vectry będzie można odbierać programy naziemnej telewizji cyfrowej. Każdy mieszkaniec bloków za opłatą 6 zł/mc plus jednorazowa opłata za dekoder 29 zł (SD) i 49 zł (HD) będzie mógł odbierać sygnały programów TV. Po podpisaniu umowy z Vectrą nie będzie pobierana opłata 5,5 zł w czynszu. Więcej informacji można uzyskać w biurze obsługi klienta przy ul. Piłsudskiego 9 (budynek "Chester")."
Ciekawi mnie, czy ktoś już się pytał o konkrety, bo wychodzi na to, że Vectra daje ofertę dostępu do bezpłatnych kanałów pobierając opłatę 6 zł. Biorąc nawet pod uwagę, że koszt jednorazowy zamontowania sobie na balkonie anteny i kupna dekodera na własną rękę jest wyższy, niż te 49 zł, to budzi we mnie wielki sprzeciw fakt, że Vectra chce pobierać opłatę za dostęp do kanałów, które są bezpłatne. Chyba, że do pakietu bezpłatnych kanałów dorzuca jeszcze jakieś dodatkowe, np. TVN24 w co szczerze wątpię.
Ciekawi mnie też na jaki okres czasu trzeba podpisać z nimi umowę.
Jakby więc ktoś uzyskał szersze informacje w BOKu Vectry, to poproszę o relację :)