Dodaj do ulubionych

pomoc w wyborze internetu

05.03.13, 15:28
Kończy mi się umowa z Neostradą (grubo ponad 100 zł miesięcznie). Nie chcę już płacić za telefon, którego nie używam.
Interesuje mnie internet bez limitu danych, szybkość średnia, żeby był niezawodny (na Neo nie można tu narzekać - zawsze działał) i cena przystająca.

Ktoś ma jakiś pomysł i podzieli się, jeśli używa czegoś z czego jest zadowolony? Odpadają te przy kablówkach, bo mieszkam w domu.
Z góry dzięki.

(ostatni taki wątek z Siedlec widziałem z 2009 r., dlatego założyłem nowy)
Obserwuj wątek
    • dirt_black Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 16:01
      absurdalnynick napisał(a):

> Kończy mi się umowa z Neostradą (grubo ponad 100 zł miesięcznie). Nie chcę już
      > płacić za telefon, którego nie używam.
      > Interesuje mnie internet bez limitu danych, szybkość średnia, żeby był niezawod
      > ny (na Neo nie można tu narzekać - zawsze działał) i cena przystająca.
      >
      > Ktoś ma jakiś pomysł i podzieli się, jeśli używa czegoś z czego jest zadowolony
      > ? Odpadają te przy kablówkach, bo mieszkam w domu.
      > Z góry dzięki.
      >
      > (ostatni taki wątek z Siedlec widziałem z 2009 r., dlatego założyłem nowy)

oferta ITTmedia.pl:
      do 4Mbps - 39zł
      do 8 Mbps - 49zł
      do 12 Mbps - 59zł

oferta w technologii 5G
    • kropla-atramentu Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 16:04
      Ja w domku jednorodzinnym mam radiówkę od ITTmedia i chwalę sobie, przedłużałem na początku roku to za 59zł dostałem 10mbitow, po północy zwiększa się do 12mbitow.
      Zdarzają się czasem jakieś awarie, radio to w końcu nie kabel, ale na chwilę obecną (no a przynajmniej na początku stycznia) inni radiowi dostawcy nie mieli nic ciekawszego do zaoferowania.
      Jeśli nie bierzesz pod uwagę neostrad, netii itp to możesz się zainteresować
      • xaveri Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 19:23
        Ciekawe kiedy klient indywidualny będzie mógł liczyć na łącza symetryczne. W dzisiejszych czasach oferty z 1mbps uploadem to śmiech na sali. Chcesz wysłać materiał HD na YT i leci to kilka godzin... a piractwo i tak kwitnie
        • www.ittmedia.pl Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 19:32
          w ITTmedia.pl już jest 25/25 Mbps, 50/50 Mbps i 100/100 Mbps

ittmedia.pl/internet-cennik.htm
          • marek25aa2 Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 19:41
            Polecam firmę NEA NET, mam od nich łącze od 2 lat i jestem bardzo zadowolony, brat ma od nich w Nowym Świecie (blok ) internet i TV i tez jest bardzo zadowolony. Jesli bedziesz zainteresowany to pisz na PW
            • avepawcio666 Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 20:30
              I jaka cena tych pakietów TV i co tam są za kanały ? Czy to tylko na 'pseudo" osiedlu Skorupki czy w innych miejscach też ?
              • marek25aa2 Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 21:00
                Przejrzyj sobie ich stronę, tam znajdziesz info ale chyba wszedzie tam gdzie mają światłowód
          • xaveri Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 20:02
            Jeszcze tylko potrzebna prywatyzacja kanalizacji kablowej TP, żeby ten symetryk dotarł np. na Nowe Siedlce. Nie wszyscy mają to "szczęście" mieszkać w blokach "NoParking" Strusa czy "Foozle" Skorupki.
    • malu.6 Re: pomoc w wyborze internetu 05.03.13, 22:07
      Jezeli chodzi o radiowke to domtel.
      65zl za 10mb/2mb w nocy (20/4).
      lub 50zl za 9/1 noc 18/2 pod warunkiem, ze masz swoj odbiornik radiowy. Wtedy tez umowa na czas nieokreslony.
      Sam mam i bardzo sobie chwale, bardzo dobra jakosc lacza.
      • dirt_black Re: pomoc w wyborze internetu 06.03.13, 16:58
        malu.6 napisał:

> Jezeli chodzi o radiowke to domtel.

> Sam mam i bardzo sobie chwale, bardzo dobra jakosc lacza.

jakość domtelu >>> forum.gazeta.pl/forum/w,262,142250176,142250176,Domtel_dziwne_zachowanie_Internetu.html
        • malu.6 Re: pomoc w wyborze internetu 07.03.13, 10:33
          Awarie zawsze sie zdarzaja, a te ktore sa opisane w tym temacie byly naprawione w ciagu jakiejs godziny.
    • asaj1 Re: pomoc w wyborze internetu 06.03.13, 17:21
      Mam Domtel śmiga bez problemowo .
      • cps_se Re: pomoc w wyborze internetu 06.03.13, 22:05
        Mam Domtel od 8 lat i jestem zadowolony. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka