Dodaj do ulubionych

SPIN po faceliftingu

06.05.13, 08:25
Oczywiście chodzi o www.spin.siedlce.pl/
Mam mieszane uczucia. Plus za odświeżenie formuły graficznej, ale czy portal, który od lat bronił się jako jedyne naprawdę siedleckie medium, potrzebuje porad kosmetycznych i wspominków z podróży? Moim zdaniem zmiany powinny iść w stronę zwiększenia ilości form publicystycznych kosztem powierzchownych newsów. Ciekawe, co na to reszta odbiorców...
Obserwuj wątek
    • educationonline Re: SPIN po faceliftingu 06.05.13, 18:15
      Wygląda bardzo źle, do poprawy:
      1. Wyrzucić te dwie reklamy z top strony
      2. Zmniejszyć wysokość slidera o połowę
      3. Poprawiłbym również graficznie nagłówki (słabo widoczne), zamiast szarego zakreskowanego dałbym jakiś kolor bardziej wyrazisty.

• bengere Re: SPIN po faceliftingu 06.05.13, 22:40
        Słabizna!!! Aż mi sie wchodzić odechcialo - szczególnie z komórki!!!
        • krec000 Re: SPIN po faceliftingu 07.05.13, 19:53
          idzie się przyzwyczaić, chociaż na początku myślałem, że mi java padła :)
        • philipfc Re: SPIN po faceliftingu 08.05.13, 11:37
          Ktoś kto projektował stronę zapomniał o tym ważnym aspekcie!!!
    • kalina_m Re: SPIN po faceliftingu 08.05.13, 11:49
      Ciekawe, że komentarze dotyczą tylko kwestii z zakresu web designe'u i wszystkie pochodzą od osób wcześniej nieudzielających się na tym forum...
      • educationonline Re: SPIN po faceliftingu 08.05.13, 13:15
        A jaki masz z tym problem? Webdesignem się trochę interesuję to i się wypowiedziałem, zawartości merytorycznej serwisu nie komentuje bo nie o tym jest ten wątek. Moje uwagi są cenne i po zastosowaniu się serwis będzie o wiele przyjaźniejszy dla użytkownika.
        A ciekawe jest to że ty węszysz już teorie spiskowe ...
        • kalina_m Re: SPIN po faceliftingu 08.05.13, 13:31
          > zawartości merytorycznej serwisu nie komentuje bo nie o tym jest ten wątek
          Jak to nie o tym? Założyciel wątku napisał przecież: "czy portal, który od lat bronił się jako jedyne naprawdę siedleckie medium, potrzebuje porad kosmetycznych i wspominków z podróży? Moim zdaniem zmiany powinny iść w stronę zwiększenia ilości form publicystycznych kosztem powierzchownych newsów". Czy tylko ja uważam, że to odnosi się do zawartości merytorycznej?
      • bengere Re: SPIN po faceliftingu 09.05.13, 10:32
        kalina_m napisała:

> Ciekawe, że komentarze dotyczą tylko kwestii z zakresu web designe'u i wszystki
        > e pochodzą od osób wcześniej nieudzielających się na tym forum...

Jest taka opcja "wyszukaj". Zanim zaczniesz stawiać tezy o "fake_nickach" to wpisz te nicki w wyszukiwarkę i sprawdź ich aktywność!
        a tak w ogóle, NIE MA W SIEDLCACH PRAWDZIWEGO I RZETELNEGO DZIENNIKARSKIEGO MEDIUM! Każdy portal, prasa, tv czy radio to powielacz komunikatów, które tworzone są przez opisywane podmioty. BANG!
        • brytanbrytan Re: SPIN po faceliftingu 10.05.13, 06:26
          > a tak w ogóle, NIE MA W SIEDLCACH PRAWDZIWEGO I RZETELNEGO DZIENNIKARSKIEGO MED
          > IUM! Każdy portal, prasa, tv czy radio to powielacz komunikatów, które tworzone
          > są przez opisywane podmioty. BANG!

Odważny pogląd. Ja go podzielam, znając temat, że tak powiem, od środka. A Ty na czym opierasz tę ocenę?
          • bengere Re: SPIN po faceliftingu 10.05.13, 22:47
            Właśnie z takiego środka...
            • krec000 Re: SPIN po faceliftingu 10.05.13, 23:02
              to może by tak sytuację zacząć zmieniać... od środka?
              • brytanbrytan Re: SPIN po faceliftingu 11.05.13, 07:21
                To wymaga ludzi i kasy, paradoksalnie tego pierwszego bardziej. Większością siedleckich mediów rządzą ludzie bez pojęcia o branży (np. biznesmeni lub kler), stąd brak pomysłu na te media, co owocuje m.in. zatrudnieniem osób, których "dziennikarstwo" polega na powielaniu dostarczonych informacji. Recepta? Robić swoje. Ja się staram, a drugi kolega, który też zna sprawę od środka?
                • emektb Re: SPIN po faceliftingu 11.05.13, 10:16
                  no trochę musiało czasu upłynąć zanim ktoś zauważył pewne oczywiste oczywistości :) a może wkrótce powstanie coś nowego, z jajami godnymi king konga? kto wie...

pozdrawiam wszystkich bywalców
                  • brytanbrytan Re: SPIN po faceliftingu 11.05.13, 11:12
                    To "może wkrótce powstanie coś nowego, z jajami godnymi king konga" to pobożne życzenie czy zapowiedź czegoś konkretnego? Jeśli to drugie, chętnie się przyłączę...
                    • krec000 Re: SPIN po faceliftingu 12.05.13, 15:23
                      sporo już było w historii siedleckiego rynku prasowego buńczucznych zapowiedzi, ale - jakby co - kciuki trzymam ;)
                      • brytanbrytan Re: SPIN po faceliftingu 12.05.13, 16:01
                        Fakt, było. Po prostu ci, którzy mają pomysły, zwykle nie mają kasy na wystartowanie z gazetą czy portalem, a u tych, którzy tę kasę posiadają, zwykle brak pojęcia o mediach.
                • bengere Re: SPIN po faceliftingu 15.05.13, 12:01
                  W tak małej społeczności jaka są Siedlce, rzetelność dziennikarska polegałaby na zadarciu z wieloma wplywowymi środowiskami. Faza początkowa takiego bytu medialnego byłaby szalenie trudna. Jednak wierze, ze po jakimś czasie owe środowiska zaczelyby sie liczyć z nowym medium na poważnie.
                  • brytanbrytan Re: SPIN po faceliftingu 15.05.13, 14:21
                    > W tak małej społeczności jaka są Siedlce, rzetelność dziennikarska polegałaby n
                    > a zadarciu z wieloma wplywowymi środowiskami.
                    I tak, i nie. Między zadarciem z tymi środowiskami a wazeliną jest spora przepaść, którą zdolni i doświadczeni dziennikarze potrafią wypełnić, nie zadzierając ani z własnym sumieniem, ani z tym, kto płaci.
                    • bengere Re: SPIN po faceliftingu 15.05.13, 15:53
                      Skoro znasz to od środka to wiesz, ze w Siedlcach niektórzy potrafią sie wyjątkowo obrazić...
                      • brytanbrytan Re: SPIN po faceliftingu 15.05.13, 18:35
                        > w Siedlcach niektórzy potrafią sie wyjątkowo obrazić...
                        Jakiś konkret?
        • cr_7 Re: SPIN po faceliftingu 10.05.13, 23:47
          Coś w tym jest...
      • krec000 Re: SPIN po faceliftingu 09.05.13, 22:22
        kalina_m napisała:
        > Ciekawe, że komentarze dotyczą tylko kwestii z zakresu web designe'u i wszystki
        > e pochodzą od osób wcześniej nieudzielających się na tym forum...

a pani detektyw na pewno dokładnie sprawdziła, że osoby te faktycznie nigdy się nie udzielały na forum? a jeśli nawet - zawsze musi być ten pierwszy raz :)
        i co dalej? masz zamiar "kocówę" zrobić kotom?
        ale jako jeden z wywołanych do tablicy chciałbym podziękować - pierwszy raz w życiu ktoś zasugerował, że mógłbym mieć choćby blade pojęcie o informatyce.
        no i przeprosić - następnym razem cię spytam, czy mogę coś napisać
        pozdrowienia
        • jkfoo Re: SPIN po faceliftingu 13.05.13, 10:18
          na początku mnie też, trochę drażniły te zmiany.Ale po czasie przyzwyczaiłem się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka