Dodaj do ulubionych

Potrzebna maść dla dziecka - APEL

22.01.14, 17:46
4-letnia dziewczynka, córka moich znajomych, potrzebuje maści o nazwie HELASON.
Jeszcze rok temu była ona produkowana przez Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne JELFA SA w Jeleniej Górze.
Do chwili obecnej udało się znaleźć zaledwie 3 tubki w aptekach w całej Polsce, jednak jest to niestety zbyt mało. Być może ktoś napotka w którejś z aptek to lekarstwo, jeśli tak by się stało, to bardzo proszę o informację - pojadę i zakupię. I nie chodzi tutaj jedynie o apteki w Siedlcach.
Niestety stosowanie zamienników tej maści nie jest możliwe z uwagi na dolegliwości chorej dziewczynki.
Kto ma chęć i ochotę, to proszę o wzięcie sobie do serca (i głowy) tego postu.
Być może uda nam się ulżyć w cierpieniach małemu dziecku.

Obserwuj wątek
    • kaja544 Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 22.01.14, 22:01
      tutaj też jest: aptekaeuropa.pl/details,id-3163-serce_i_uklad_krazenia-zylakiopuchniete_nogi-Helason_masc__40_g.html
      • miyatoto Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 22.01.14, 22:37
        Siedlczanka12 i kaja 544.
        Wczoraj szukałem przez google i nic nie znajdowało.
        Jutro do nich zadzwonię, mam nadzieję że rzeczywiście posiadają na stanie tę maść.
        Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję bardzo :)

• kaja544 Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 22.01.14, 23:14
          Wydaje mi się, że w Vitanea prawdopodobnie nie ma, bo nie można dodać do koszyka, ale w Europie dodaje mi nawet 15 szt, a więc być może mają. Jeśli tak bardzo potrzebna, to radziłabym dzisiaj zamówić przez internet, ale bez wpłacania pieniędzy a jutro telefonicznie dograć sprawę. Trochę zdziwiło mnie, że chyba w tej europie nie podaja miejscowości, w której znajduje się apteka tylko tel. Trzeba to dokładnie sprawdzić, żeby nie wpłacić pieniędzy nie wiadomo komu. Pozdrawiam, a dziecku życzę dużo zdrowia.
          • kaja544 Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 22.01.14, 23:18
            Niestety, na stronie głównej apteki jest informacja, że apteka nieczynna.
    • siedlczanka12 Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 23.01.14, 00:52
      przepraszam, nie doczytałam, że apteka zawiesiła swoją działalność
      • miyatoto Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 23.01.14, 11:53
        Dziękuję Paniom za chęci i starania :)

Prośbę podtrzymuję, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. .

HELASON
    • krab_ik Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 24.01.14, 10:23
      To jest maść wycofana,że trudno ją dostać?? Jeżeli nie to, niektóre apteki sprowadzają leki dla klienta. Porozmawiaj z farmaceutą, ew.zadatkuj.
      • miyatoto Re: Potrzebna maść dla dziecka - APEL 26.01.14, 21:19
        krab_ik napisała:
        > To jest maść wycofana,że trudno ją dostać?? Jeżeli nie to, niektóre apteki spro
        > wadzają leki dla klienta. Porozmawiaj z farmaceutą, ew.zadatkuj.

No niestety, jest wycofana.
        Ale po skontaktowaniu się z producentem okazuje się, że od lutego ponownie wejdzie do produkcji. Jeszcze kilka dni, więc będzie dobrze.

Dziękuję bardzo tym wszystkim, którzy chcieli i próbowali pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka