mpppm 25.11.14, 22:06 (Tu nazwisko i Imię) jak widać miałem rację te 9 miesięcy temu, bo pisałem to ja (efaster) goraco pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efaster Re: małe odkrycie 25.11.14, 22:56 no i co z tego panie Marianie ?? Ja się nigdy ze swoimi poglądami nie kryłem, nawet w rozmowie ze znajomymi, zawsze stawiam przysłowiową "kawę na ławę" zresztą władza dawno już wie kto kryje się pod nikiem efaster :) a że moje diagnozy są trafne no cóż tylko trzeba się cieszyć, że ktoś to docenia. Po za tym ja już od wielu, wielu lat recenzuje poczynania siedleckich władz (tu na forum jestem już 7 lat) :)) tak, tak 7 lat minęło jak jeden dzień owszem, nie każdy jest idealny (ja też wiele w życiu popełniłem błędów i to naprawdę głupich) ale patrząc z boku na poczynania władz mam prawo jako mieszkaniec ich oceniać. A i nie jest tak, że potępiam wszystko w czambuł co zrobił Kudelski czy poprzednio Symanowicz, nie tak nie jest. Cieszę się ze stadionu, choć nie ukrywam, że mocno ubolewam, że nie ma oświetlania, z basenu, boisk treningowych, czy odnowionych siedzib biblioteki, MOK-u czy nawet CKiS tak tak ten wredny efaster był na kliku sztukach w naszym teatrze i nawet mu się podobało :) galerii, odnowionej hali targowej i setki innych inwestycji nawet to, że robiono chodnik na mojej ulicy (co prawda ma już kilka lat, ale to zawsze kostka a nie stare połamane płyty chodnikowe). Mam swoje preferencje polityczne i światopoglądowe i się z nimi nie kryje, a jak któremuś znajomemu one nie odpowiadają, no cóż trudno, nie musi mi ręki na ulicy podawać jak nie spotka. Z resztą dzięki mnie obecny prezydent jest u władzy, bo kto wie, żeby nie więcej takich "szczawi" jak ja (w 2006 roku) to kto wie, może dalej prezydentem był p. Symanowicz ?? tego nie wiem, wiem jedno pierwszym moim głosowaniem była właśnie 2 tura wyborów samorządowych w 2006 roku i mój głos poszedł do Wojciecha Kudelskiego, bo chciałem zmiany (nowego rozdania) teraz jakby miał "come back" i znów chce czegoś innego nowego, w I turze głosowałem na posła Kozaczyńskiego z prostej przyczyny by Pogoń miała łatwiej, w poprzednich wyborach na p. Dobijańskiego (zarówno w prezydenckich jak i na radnego) i się dostał do RM i nie zawiódł mojego zaufania, choć mogłem się na niego obrazić, bo kiedy był przewodniczącym miejskiego gremium na spotykaniu z mieszkańcami w SP nr 7 trochę mnie zbył , ale ja dałem Mu 2 szansę, nie żałuję tego ... teraz dałem szansę osobie z mojej ulicy p. Chojeckiemu, ba od wielu, wielu tak kupuje u Jego mamy w warzywniaku więc kto zadba lepiej o moje osiedle niż sąsiad za miedzy ?? no nic, co złego to nie ja zawsze pozostanę sobą, niezależnie od okoliczności :) pozdr. goraco a w 2 turze głos mój jak i mojej rodziny (bliżej i dalszej) powędruje do p. Sitnika, bo chcę zmiany jak wtedy w 2006 roku gdy dałem szansę p. Kudelskiemu i o dziwo nie żałuję tej decyzji, tak tak zagłosowałem wtedy na pis :)) I jakby się cofna w czasie to zrobił bym to jeszcze raz. Co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy nie oddałbym głosu na p. Kudelskiego, choćby zakręcił się na głowie na środku pl. Sikorskiego. Dziękuje, pozdr. jak kogoś na przestrzeni tych lat uraziłem tu na forum bądź w komentarzach na innych siedleckich (i nie tylko) to najmocniej przepraszam. A co ma być to będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: małe odkrycie 25.11.14, 23:00 Jeszcze w 2013 roku Twój nick był odbierany przez tych "jawnie" piszących jako mój. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: małe odkrycie 25.11.14, 23:04 no ja Cię nie poznaję... Kudelskiego nie gromisz jak kiedyś, gramatyki i stylistyki nie powstydziłby się i polonista.... ;) no szok panie ;) ja tam też za p. Sitnikiem głosuję, bo zawsze nowe niesie zmiany, a czas najwyższy coś zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: małe odkrycie 25.11.14, 23:17 cóż człowiek dorasta, rozwija się, a tak na serio nowy sprzęt (PC) który podkreśla z automatu błędy no i sam staram się sprawdzać tekst 2 razy zanim wyśle choć wydaje mi się, że kiedyś mimo kilku błędów stylistycznych czy literówek tekst był w miarę czytelny i rozumiały :)) A że nie gromię Kudelskiego, no cóż człowiek dorasta i walenie w kogoś aby walić tak dla zasady już mnie nie bawi, staram się widzieć dobre i złe strony każdego człowieka. Po za tym jakby nie patrzył ktoś musiał powiedzieć "a" żeby ktoś później mógł powiedzieć "b" i p. Kudelski dał podwaliny, teraz kto inny może to dalej pociągnąć rozwinąć, ulepszyć ... I za to zostanie zapamiętany, jak ten który rozpoczął nowy rozdział ... a nie ten który na siłę (wbrew większości mieszkańców) postawił pomnik Lecha Kaczyńskiego, do którego nic prywatnie nie mam i nie miałem, ale nie lubię jak coś mi się na siłę wciska, dla czyjego widzi mi się, tak dla zasady .... czy upolitycznił samorząd do imentu, bo tak jest prawda .... każdy wie kto piastuje najwyższe funkcje w UM i spółkach podległych UM. Takie są fakty ... pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpap Re: małe odkrycie 26.11.14, 09:24 No i ja na p. Sitnika zagłosuję pomimo kilku wpadek... podobne mam zdanie jak verena0 ... starczy już tego co było bo się Panowie zasiedzieli... i zero chęci do działania.. . A tak swoją drogą nie wiem czy zauważyliście nowe plakaty p. Kudelskiego ??? Widać sztab wyborczy boi się chyba przegranej bo nie ma nigdzie na plakacie znaczku pis .... widzę że chcą pozyskać elektorat po i reszty :) Odpowiedz Link Zgłoś
news_1 Re: małe odkrycie 26.11.14, 10:02 Nie tylko logo partyjne zniknęło, ale i ręce mu opadły. To, żeby pokazać, iż niby po nic nie sięga? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
news_1 Re: małe odkrycie 26.11.14, 10:03 Zauważyłem, że plakaty z p.Sitnikiem są nagminnie niszczone. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: małe odkrycie 26.11.14, 10:18 Jak się jedzie od strony Warszawy, to gdzie nie spojrzeć, to widać oblicze urzędującego prezydenta... Plakatów chyba ma więcej niż przed pierwszą turą. Czyżby w pierwszej turze nie docenił przeciwnika? Niezależnie od wyników wyborów p. Sitnik jest i tak dużym wygranym, w niedługim czasie zdobył o wiele większe poparcie niż inni, bardziej znani w mieście. I myślę, że że jego poparcie nie ma związku z jego, jak to określają przeciwnicy "populistycznymi hasłami", ale faktem, że coraz więcej mieszkańców ma dosyć pewnego układu, który panuje w Siedlcach. Mieszkańcy widzą, jak to funkcjonuje, kto ma szansę się przebić, a kto nie, kto dostanie dotację a kto nie i wiedzą, od czego to zależy. Jak dla mnie księżna Ogińska bardziej się dla Siedlec zasłużyła, a nie przypominam sobie, by dla uczczenia jej z taką pompą pomnik odsłaniali i później pracowicie monitorowali. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: małe odkrycie 26.11.14, 10:13 No styl pisana rozpoznałam, ja na FB zobaczyłam cytat ;) a po nitce do kłębka, to i Efastera można na FB znaleźć ;) Pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: małe odkrycie 26.11.14, 11:02 Jakieś 8-mcy temu założony został wątek - " Obudzić Siedlce". "Proroczy okazał się ten tytuł w dzisiejszej rzeczywistości w kontekście listopadowych Wyborów. Jak dzisiaj to czytam , mam sobie wiele do zarzucenia , wiem, że gubię się, gdy jestem atakowana i popełniam "babole".Jednak sam tytuł wymyślony wtedy na potrzeby innej sprawy , pokazuje ,że w Siedlcach " coś " drgnęło i że mamy dogrywkę ! Oj, DROGIE te Wybory bardzo drogie !Podano w ogólnopolskiej prasie ,że koszty wyniosły 430 mln zł. Głosujących było 14 mln obywateli. Czyli 1 dzień DEMOKRACJI kosztował nasze państwo 30 mln. Czy warto było okaże się w niedalekiej przyszłości. Na pewno trzeba iść 30 listopada do urn, bo będzie to już prostsze liczenie glosów! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: małe odkrycie 26.11.14, 12:54 Jeśli system będzie zliczał to nie wiadomo czy niki nie wygrasz? Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: małe odkrycie 26.11.14, 15:19 TY Efaster nigdy nie miałes problemow na ulicy z racji swoich wypowiedzi i pogladów? Bo z racji gabarytow i tego ze chodzisz raczej w wadze lekkopółsmiesznej osob chcacych przeprowadzic z Toba rozmowe wychowawczą "troche" by sie znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: małe odkrycie 26.11.14, 15:25 grozisz mi ?? Ja nikogo nie zaczepiam i mnie nikt nie zaczepia a jak trzeba to wiem jak się bronić (serio) po za tym jakie ja niby mam poglądy, staram się mówić prawdę i za to ludzie mnie cenią Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: małe odkrycie 26.11.14, 15:31 Nie groże chłopcze, normalnie pytam. > Ja nikogo nie zaczepiam i mnie nikt nie zaczepia A to dobre.No w ilosci wrogów ( a juz tych wirtualnych napewno) bijesz w tym miescie wszystkich na łeb. > a jak trzeba to wiem jak się bronić (serio) Nożem? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: małe odkrycie 26.11.14, 17:16 > Nożem? nie uczęszczałem na zajęcia z pewnej sztuki walki a po za tym kto jest moim wrogiem ?? Ja zawsze chętnie odpowiadam na zadane pytanie i jak ktoś się ze mną nie zgadza to zawsze Go wysłucham i jak coś to podaje zawsze argumenty jeśli się z nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: małe odkrycie 26.11.14, 17:45 efaster napisał: > nie uczęszczałem na zajęcia z pewnej sztuki walki Przeciez sam kiedys pisałes ze latasz z kosą.Nie?? Czy to była tylko taka poza jaki to jestes hardy ulicznik? Dopiero jak Cie chlopaki z Pogoni zjechali za to jak burą s... to zrobiło Ci sie glupio i pokretnie zaczales sie tlumaczyc. Jak to wyszło - wiadomo, he. To tyle.Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś