Dodaj do ulubionych

Media Markt w Siedlcach.

17.05.15, 09:55
www.pracuj.pl/praca/zastepca-kierownika-sklepu-siedlce,oferta,3926055
Obserwuj wątek
    • efaster Re: Media Markt w Siedlcach. 18.05.15, 22:48
      czyli jednak to prawda ... już kiedyś chodziły słuchy, że Media Markt chce otworzyć swój sklep w Siedlcach.

oprócz ww. oferty zs. kierownika pojawiły się jeszcze 2 nowe z dziś (18-stego)
      praca.mediamarkt.pl/oferty_pracy_w_mediamarkt.html
      wg. mnie sklep będzie w miejscu gdzie był Avans (sieć zbanktutowała) w Arche (Brzeska 134) tam gdzie jest Nomi, Biedronka, Jysk sklep nie będzie jakiś wielki ale jak na S. chyba starczy.
      • vader2010 Tam już jest My Centre z elektroniką 19.05.15, 09:32
        Chyba, ze w tym dużym po Electro World
        • efaster Re: Tam już jest My Centre z elektroniką 20.05.15, 18:13
          chyba Avans tam nie było nigdy Electro World
          • aro333 Re: Tam już jest My Centre z elektroniką 20.05.15, 22:02
            A moze po drugiej stronie "sprężyn"? Spory budynek choc jeszcze nie wykonczony.
          • vader2010 pomyliło mi się z Media Expert 20.05.15, 23:12
            ten duży na wjeździe na plac z Nomi
    • arnisti Re: Media Markt w Siedlcach. 21.05.15, 10:33
      Ot kolejny sklep RTV AGD w Siedlcach, nie spodziewałbym się jakiegoś szoku i wielkiego poszerzenia asortymentu, sieciówki mają to do siebie że gdy wchodzą do mniejszych miast to w okrojonej formie dostosowanej do zamożności rejonu. Niestety nie spodziewam się jakiegoś fajnego wyboru sprzętu audio z prawdziwego zdarzenia (tj wzmacniacze, kolumny itp, tylko jak zawsze kina domowe do wszystkiego). Ciekawi mnie za to czy będą płyty z muzyką i stoiskami do słuchania- niestety siedlecki empik jest ciasny i nie sposób przyjść i buszować w połkach, szyja boli od wykręcania ;) a w MM i Saturn jest przejrzyście i nieraz idąc po jedną płytę powstrzymuję się przed kupnem trzech.
      • hyperactive1 Re: Media Markt w Siedlcach. 08.06.15, 20:25
        Czy ktoś orientuje się gdzie ostatecznie Media Markt ma zostać otwarty?
    • damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 23.06.15, 00:05
      www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/media-markt-w-siedlcach-1816f.html wiadomo kiedy otwarcie
      • efaster Re: Media Markt w Siedlcach. 24.06.15, 12:38
        chyba w wrześniu, zresztą przed otwarciem będzie dużo reklam, bo zechcą klientów nagonić na otwarcie (takie wietrzenie magazynów towaru, co się nie sprzedał w stolicy, Lublinie i Białymstoku). A żeby mnie źle nie zrozumieć nie ma nic do MM, tylko znam zasady obowiązujące w handlu.

Nie mniej cieszę się, że będzie MM w S. wg. mnie w budynku po Avansie (sklep przy Arche) wiec wielkiego molocha bym się nie spodziewał :)) Zresztą czy w S. jest potrzeba na wielki (2,5 - 3 tys. m2) market z elektroniką ?? Jak większość i tak kupiej albo na promocjach albo w necie. A na tej samej ulicy jest Media Ekspert, Neonet, Partner AGD, a w Arche między biedrą a Jysk też jest sklep z elektroniką chyba My Center.... Chyba starczy jak na jedną ulicę :))
        • jjmauryc Re: Media Markt w Siedlcach. 25.06.15, 09:39
          Budynki po Avansie przejął Media Expert - z tego co się orientuję.
          • vader2010 Nie ma już Media Expert, 25.06.15, 12:06
            tam właśnie będzie MM. Pracownicy już są zatrudnieni więc otwarcie pewnie w połowie lipca.
            • kketrab Re: Nie ma już Media Expert, 25.06.15, 13:22
              Nie w połowie lipca a we wrześniu. Kolega Damian325 podał link, w którym jest podana orientacyjna data.
              • efaster Re: Nie ma już Media Expert, 27.06.15, 02:47
                też myślałem, że po Awansie będzie 2 ME, ale 2 na tej samej ulicy ?? (owszem w innych miastach są 2 ME np. Sochaczew, ale tam są na dwóch różnych ulicach - jeden na Warszawskiej (po Avans) a drugi na 600 lecia mniejszy)

Dziś byłem w Arche i już trwają prace budowlane właśnie w tym budynku co był Avans (nie wiem jaki ma nr. ten budynek ale inny niż reszta C.H. bo tamte to Brzeska 134 a ten budynek ma chyba nr 126 ale pewien nie jestem).

Wg. mnie na 99 % MM będzie właśnie w tym budynku i raczej nie wskazuje nic by ME ruszał się z budynku przy Carlosie (obajże 102 A).
                • efaster Re: Media Markt w Siedlcach 05.07.15, 14:58
                  czyli na 100 % Media Markt będzie w budynku przy Arche (tam gdzie był Avans) byłem tam wczoraj i już prace adaptacyjne trwają, na podłodze (w środku) leżały rozrzucone plany jak ma sklep zostać urządzony (jak ktoś chce to ma zdj. na komórce mogę na fotoforum wrzucić mało co widać bo przez szybę zdj. robione ale z grubsza widać).

z resztą jest już oficjalny komunikat sieci:
                  www.mediamarkt.pl/siedlce-z-media-markt,a-333
                  • alenumer01 Re: Media Markt w Siedlcach 05.07.15, 22:56
                    Wow, ale radocha. Tak jak byś nie miał gdzie telewizora kupić. I tak jak przyjdzie co do czego to kupisz w internecie i ci kurler po d drzwi przytaska, a w tymMM tylko pooglądasz jak większość. Ja się raczej boję o taki sonex na przykład, w Siedlcach płacą podatki, zatrudniali ludzi przez tyle lat, ceny też podlegały negocjacji, a pewnie przyjdzie im się zwinąć bo wsiowy, zakompleksiony lud się zachwyci wielkością. Szkoda - powstanie kolejma świątynia niestety wbrew hasłu, tym razem dla idiotów
                    • annazaxy Re: Media Markt w Siedlcach 05.07.15, 23:07
                      Sonex to akurat dla mnie porażka, sprzedawcy nie potrafili odpowiedzieć na moje pytania czysto techniczne. Cena większa niż u konkurencji, bo wiadomo duze sieci mogą dumpingowac czasem ceny.
                      • efaster Re: Media Markt w Siedlcach 06.07.15, 16:02
                        ja już kupowałem w Sonex-ie lodówkę, internet odpadał bo przesyłka by mnie więcej kosztowała niż bym kasy oszczędził. Byłem we wszystkich sklepach z AGD w S. i akurat ten model co chciałem był na promocji w Sonex-ie niestety po odpakowaniu w domu lodówka miała wadę (nie pompowała zimnego powietrza do przestrzeni chłodniczej) a zamrażalnik za mocno działał aż zamrażał przewody którym było tłoczone zimnie powietrze na górę do przestrzeni chłodniczej lodówki. Niestety w sklepie kazano kontaktować się z producentem/serwisem gdyż Oni umywali ręce .... I tak suma summarum przyjechał koleś z serwisu wymienił układ sterujący (mikrochip) i lodówka od razu "ożyła". A wcześniej w połowie lat 90-tych kupowało się praktycznie tylko w Sonex i wierzę HI-FI mam do tej pory, i telewizor działał długie lata, tylko nie wiem czy to nie zasługa producenta niż sklepu, bo teraz robią "chińszczyznę" mimo iż pod znaną marką produktów.

Co do MM nie narzekajmy kiedyś na wietrzeniu magazynów kupiłem Ipod-a nano w bardzo okazyjnej cenie, gdzie takowy np. w Euro (na promocji) był praktycznie 2 razy droższy (a pojemność i parametry miał te same).
                    • przyjemny_gosc Re: Media Markt w Siedlcach 06.07.15, 21:23
                      Dla pracownika nawet lepiej jak jest zatrudniony w znanej marce, a nie u lokalnego przedsiębiorcy. Duże firmy już mają wypracowane stadardy, często można u nich uzyskać pracowniczy socjal, albo inne gratisy (np. karty Multisport Benefit), a u lokalnego byznesmena, to i tak dostaną najniższą krajową i to jeszcze z łaską, bo to często ludzie dopiero co oderwani od pługa, bez żadnego doświadczenia w zarządzaniu.
                      • xaveri Re: Media Markt w Siedlcach 16.07.15, 10:54
                        No i żadnego MediaMarkt nie będzie - jest za to reaktywacja MediaExpert w tym samym miejscu. Pewnie nowy franczyzobiorca... No ale reklamują się jako "Otwarcie, promocje, lećcie kupujcie!" (spady z innych sklepów).
                        • aro333 Re: Media Markt w Siedlcach 16.07.15, 11:22
                          Moze sie myle ale ja slyszalem o adresie tego Media Expert jako Brzeska 102, tak? Jezeli tak to Xaveri sprawdz najpierw gdzie jest Brzeska 102 a gdzie jest Nomi i byly Media Expert. To totalnie inne miejscowki. Nie za szybko na pisales czasami?A moze to ja sie myle?
                        • kerac32 Re: Media Markt w Siedlcach 16.07.15, 12:07
                          Przed chwilą przejeżdżał mi pod oknem samochód ciągnący przyczepkę z banerem reklamowym. O ile zdążyłem poprawnie przeczytać, to chodzi o powtórne otwarcie sklepu po remoncie, a nie nowej marki.
                          • efaster Re: Media Markt w Siedlcach 16.07.15, 13:55
                            ME będzie gdzie był (Brzeska 102 A) obok Carlosa, a MM będzie w Arche (NOMI, Jysk, Biedronka) tam gdzie był ME późnej Avans czyli Brzeska 126, choć reszta C.H. ma nr. 134.

Zresztą podałem wyżej linka do oficjalnej strony MM w tej sprawie. Otwarcie pod koniec września.

A w ME odmalowali ściany, poprzestawiali trochę regały ot i cała zabawa ... i to się nazywa otwarcie po remoncie, by ludzi nagonić .....
                            • alenumer01 Re: Media Markt w Siedlcach 16.07.15, 23:42
                              I to właśnie wystarczy ciemnemu ludowi co to tylko czeka gdzie tu nową świątynię zakupów otworzą. Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
                      • vader2010 A Ty ile osób zatrudniasz i ile im płacisz? 17.07.15, 10:40
                        Czy może umiesz tylko wydawać czyjeś pieniądze?
    • brat_szczepana Re: Media Markt w Siedlcach. 17.07.15, 15:18
      Trwają przygotowania do otwarcia sklepu Media Markt w Siedlcach, który we wrześniu br. zostanie uruchomiony w handlowej części miasta, przy ul. Brzeskiej 126.

Nowy sklep będzie pierwszym punktem sieci w mieście i siódmym w województwie mazowieckim. Żeby ułatwić klientom dostęp do naszych marketów, od początku roku 2015 otwieramy sklepy Media Markt również w miastach średniej wielkości.

Na powierzchni 1600 m2 klienci znajdą największy w mieście wybór urządzeń oraz akcesoriów z zakresu szeroko rozumianej elektroniki użytkowej.

O obsługę i komfort klientów Media Markt w Siedlcach zadba 25 przeszkolonych pracowników, którzy objaśnią i zaprezentują możliwości techniczne urządzeń oraz pomogą wybrać produkt dopasowany do potrzeb i stylu życia kupujących.
      www.portalpolska.pl/artykul-siedlce-z-media-markt

• damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 17.07.15, 21:51
        już to dawno wiadomo
        • damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 17.07.15, 21:52
          ma ktoś jakieś zdjęcia z remontu?
    • cezyk Re: Media Markt w Siedlcach. 18.07.15, 08:10
      2 lata temu kupowałem telewizor z wyższej półki w Media Markt był ok 1000 zł droższy. Od tamtej pory twierdze ze faktycznie sklep dla idiotów.
    • damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 02.08.15, 23:00
      byłem dzisiaj na brzeskiej i w media markt położona jest wykładzina i zrobione wewnątrz oświetlenie
      • mkukf Re: Media Markt w Siedlcach. 13.08.15, 16:02
        Z innej beczki.... Czy ktoś uczył sie moze w Żaku w siedlcach?
        Sporo moich znajoych poszło, podobno mają fajne bezpłatne kierunki...
        Napiszcie czy coś wiecie? Jakie macie opinie?
        Narazie na plus z tego co słyszę...
        • lukaszk99 Re: Media Markt w Siedlcach. 16.08.15, 18:27
          Darowałbyś sobie marną reklamę.
      • damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 21.08.15, 21:04
        Jak tam prace?
        • efaster Re: Media Markt w Siedlcach. 21.08.15, 22:29
          z bilbordów wynika, że otwarcie 2 września
    • damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 16.08.15, 01:19
      Koszyki przywieźli do sklepu
      • damian325 Re: Media Markt w Siedlcach. 21.08.15, 22:56
        jak tam prace?
    • efaster Re: Media Markt w Siedlcach. 26.08.15, 22:19
      Już na początku września mieszkańcy Siedlec i okolic będą mogli skorzystać z oferty sklepu popularnej sieci Media Markt. Zanim jednak nowy sklep powita pierwszych klientów, marka zaprasza na wspólne świętowanie. Już 29 sierpnia br. na Placu Sikorskiego w Siedlcach na fanów nowych technologii czekają liczne atrakcje i konkursy.

Sklep Media Markt w Siedlcach zostanie uruchomiony w środę, 2 września

newss.pl/biznes/media-markt-swietuje-otwarcie-sklepu-w-siedlcach.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka