an.chojnacki Lenin miał rację.. 12.05.16, 21:33 przynajmniej ws. Kępy - każda kucharka powinna nauczyć się rządzić państwem - czasem się przydaje: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,20063995,kempa-zdecydowala-urzednicy-odpracuja-wolne-z-majowki-4.html#Czolka3Img_Z9_6 Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm nie o wszystkim decyduje samozwańczy naczelnik 06.06.16, 16:42 wiadomosci.onet.pl/swiat/szczyt-liderow-unii-europejskiej-i-usa-odbedzie-sie-w-warszawie/nzmnvp Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Po co się wpieprzać! 15.06.16, 17:14 wiadomosci.onet.pl/swiat/polska-wysle-mysliwce-do-walki-z-panstwem-islamskim/3c67bx Pewnie z naczelnikiem uzgodnione! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Po co się wpieprzać! 15.06.16, 23:10 Musieli coś dać od siebie w zamian za Anakondę i rozmieszczenie tymczasowych baz w Polsce i krajach bałtyckich. W Syrii obecnie działają kraje Europy Zachodniej, USA, Rosja, Turcja. Nie oszukujmy się, dla takiej przewagi militarnej Państwo Islamskie nie jest żadnym zagrożeniem. Tutaj chodzi o walkę w strefie wpływów i praktyce o przeciąganie liny między USA, Rosją i Turcją. Bardziej by mnie martwiła dzisiejsza wiadomość z której wynika, że z jednej strony Amerykanie zwiększają swoją obecność w naszym regionie, a z drugiej, że będą wysyłać broń na Ukrainę. Wygląda to trochę jak zabezpieczanie tyłów i przygotowywanie się na konflikt. Chcecie się tłuc? Proszę bardzo, ale na Białorusi, Ukrainie, państwach bałtyckich, ale nie w Polsce. Pod artykułem w Onecie był filmik z Tomaszem Lisem. Czy ten dziennikarzyna w ogóle wie co to znaczy obiektywizm, czy już całkiem zatracił się w szczekaniu na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Kontrole we wszystkich Urzędach Marszałkowskich. 16.06.16, 16:45 wiadomosci.onet.pl/warszawa/zmasowane-kontrole-cba-agenci-weszli-do-16-urzedow-marszalkowskich-chodzi-o-17-mld/r0blrf Ciekawe na ile do tych kontroli przyczyniły się skargi siedleckiego samorządu? Czy "chemia" między Urzędem Siedleckim, a Urzędem Marszałkowskim nie działa? Gdyby nawet rozdawnictwo środków unijnych przeszło do Urzędów Wojewódzkich Siedlcom nikt gotówki nie podaruję. Takie dobre wnioski o dofinansowanie miasto wystawia, a "lejek jest zatkany". Obrażony Prezes za pomnik brata na cmentarzu nie pomoże. Komitecie Budowy Pomnika, ostrzegaliśmy, że to nie miejsce na pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 18.06.16, 08:33 wyborcza.pl/magazyn/1,153010,20259316,antoni-macierewicz-jego-firma-i-jego-tw-czego-nie-wiemy-o.html#BoxGWImg No i okazuje się, że największy antykomunista w tej części drogi mlecznej może mieć kolegów, których można oskarżyć o kontakty z Rosją... czekam na oddanie sprawy do sądu przez ministra ON z powództwa cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy ? nie wiadomo... 20.06.16, 20:44 Cytat za GW z 20.06.2016 r.: "1. Kaczyński leciał policyjnym śmigłowcem na grób brata na Wawelu 2. Decyzja o przelocie została podjęta przez Mariusz Błaszczaka 3. Szef PiS ma przekazać równowartość kosztu lotu na policyjną fundację Po uroczystości nadania terminalowi LPG imienia Lecha Kaczyńskiego Jarosław Kaczyński poleciał na grób brata do Krakowa policyjnym śmigłowcem. Okazuje się, że taką decyzję podjął szef MSWiA Mariusz Błaszczak. Błaszczak uważa, że było to działanie zgodne z prawem, a opierał się na zarządzenia komendantów głównych policji wydanych podczas kadencji poprzedniego rządu. Zwrot kosztów przelotu W rozmowie z RMF24.pl szef resortu zapewniał, że lot Kaczyńskiego nie wygenerował żadnych dodatkowych kosztów. Szef PiS przedstawił jednak propozycję rekompensaty. Równowartość kosztu przelotu samolotem Kaczyński chce wpłacić na konto fundacji pomocy wdowom i dzieciom poległych policjantów. Z informacji portalu wynika, że taka podróż może kosztować nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych". A teraz pozwolę sobie skomentować, Misiem a jakże: www.youtube.com/watch?v=G0O2wOQEIfk Bareja wiecznie żywy... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm niewinni, niekazitelni 02.08.16, 14:47 wiadomosci.onet.pl/kraj/zbigniew-ziobro-interweniuje-ws-zatrzymanych-na-powazkach/sh0qz7 jeden z komentarzy" ~terminator : Bierut to przyjaciel Stalina i jego namiestnik na Polskę. Jednak dewastowanie grobów to objaw zdziczenia obyczajów. Wszyscy opuścimy kiedyś ten ziemski padół , to kwestia czasu. Młodzi ludzie powinni ponieść karę , tak nie postępują cywilizowani ludzie. Bez względu na to czy to był grób bezdomnego, nielubianego sąsiada , czy jak w tym wypadku czerwonego siepacza. Ziobro winien się zając poważniejszymi sprawami nie gó...arzami demolującymi groby , bez względu czyje by nie były . Dorabianie do tego ideologi i tłumaczenie czynu jest już zupełnie nie na miejscu . Politycy winni być w tym wypadku wyjątkowo ostrożni , bo nie wiadomo jak ich osądzi historia .... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm J. Kurski nie jest już Prezesem TVP 02.08.16, 15:27 wiadomosci.onet.pl/kraj/jacek-kurski-odwolany-z-funkcji-prezesa-tvp/mxpv3w Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki J. Kurski jest (już) Prezesem TVP 02.08.16, 19:50 a właśnie, że jest... wyborcza.pl/1,75398,20491363,po-odwolaniu-jacka-kurskiego-szef-rmn-odjechal-gdzies-z-poslanka.html#BoxGWImg wystarczy pojechać do I sekretarza Partii Radości, Szczęścia i Dobrobytu oraz Wszystkich Innych Spraw Najprawszych i Najsprawiedliwszych - Padyszacha Jarosława (niech dobre nimfy-dziewice oczywiście tańczą przed Nim dzień i noc całą) - i można zrobić z siebie durnia i idiotkę - ale Czabański i Lichocka jednak viva... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Samorządy się organizują przeciw 24.08.16, 14:51 wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-samorzady-organizuja-sie-przeciw-wladzy/6lk2gv Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Słowo jeszcze o ułaskawieniu Kamińskiego 24.06.16, 08:29 Szanowna Pani Tereso, korespondowaliśmy czas jakiś temu w sprawie ułaskawienia jednego z kolegów wybranego rok temu człowieka na urząd Prezydenta RP. Proszę łaskawie przeczytać poniższy tekst: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20293146,duda-jednak-zlamal-prawo-ulaskawiajac-kaminskiego-dziennikarz.html#Czolka3Img i odpowiedzieć sobie na pytanie: skąd wzięła się moja wątpliwość w cny uczynek p. Dudy ws. jego skazanego (nieprawomocnym wyrokiem) kolegi - Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 30.08.16, 06:36 Człowiek wybrany na najwyższy urząd w państwie raczył powiedzieć, że przez 27 lat po 1989 r. władze nic nie robiły w kwestii przywrócenia pamięci ludziom, którzy kontynuowali walkę zbrojną z okupantem sowieckim. Chciałem zatem owej, wybranej przez przypadek osobie przypomnieć, że po pierwsze: był dosyć długo sympatykiem a może nawet członkiem (to dobre słowo) jednej z "reżimowych" partii - Unii Demokratycznej/Wolności. Po drugie: bezpośredni przełożony tego człowieka - niejaki Jarosław K., przez te 27 lat był ministrem w kancelarii Prezydenta RP, premierem i organizatorem kilku przejęć majątku narodowego (Srebrna, RSW Ruch, itp). Wreszcie brat Jarosława K. - był za życia: szefem NIK, ministrem sprawiedliwości, prezydentem Warszawy, potem (przez pomyłkę) nawet prezydentem RP. Obaj więc bracia - nawet Du*a, są umoczeni w "zbrodniczą" III RP, albowiem człowiek wybrany na urząd prezydenta był urzędnikiem tamtego państwa. To tyle złośliwości - ale trzymając się logiki Du*y, to można by napisać tak: jak to się stało, że ten dumny, ponad 1000 letni naród, przez te ostatnie 27 lat nie odkrył w swoim państwie ani złóż ropy naftowej, ani nawet złota? A przez ostatnie 12 miesięcy nawet nie rozpoczęto odwiertów - skandal.... Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 30.08.16, 09:54 Zgadzam się z panem an.chojnacki całkowicie .Też oburzyło mnie przemówienie prezydenta .Skoro IPN został powołany 19 stycznia 1999roku, po to by "szukać", to na pewno zajmował się tym w jednym z punktów swoich działań:-pkt. "badanie aparatu bezpieczeństwa w walce z podziemiem politycznym i zbrojnym ". Kuriozalne w tym jest to, że miejsca pochówku "Inki" i Zagończyka odnaleziono 2 LATA TEMU ! Jak można tak lekkomyślnie rzucać słowa, że przez 27 lat władze NIC nie robiły, jak już to przez 17 lat , a ekshumacji było wiele ,a badania antropologiczne też długo trwają i musi być materiał genetyczny do porównań zgodności. Ech, szkoda gadać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 30.08.16, 11:45 Najśmieszniejsze jest to, że podział na dobrych i złych Polaków dokonywali zawsze zaborcy i okupanci. Doskonale pamiętam, że komuniści o sobie mówili, że są patriotami, a wyłączali poza nawias takich ludzi jak Łupaszka, Pilecki, Inka czy Zagończyk. Dziś ludzie, którzy mówią o sobie per "patrioci", odmawiają innym patriotyzmu. Opluwają jednocześnie bohaterów polskiej drogi do Wolności - Wałęsę, Kuronia, Michnika, Mazowieckiego, Geremka - by wymienić jedynie tych najbardziej znanych. Dziś okazuje się, że główną postacią opozycji po 1981 r. nie był nikt inny, tylko człowiek, którym nie interesowała się nawet komunistyczna bezpieka. Z jednej strony wierzą bezgranicznie materiałom wytworzonym przez UB/SB, a z drugiej strony każą mi wierzyć, że nie rozpoznali "stratega" podziemnej Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm a ja nadal ze swojego podwórka 30.08.16, 15:23 Tych i tamtych trzeba uczcić chociaż zdania są podzielone, a są i świadkowie. Pytanie, dlaczego pomnik "wyklętych" stoi w Siedlcach? Dlaczego patriotyczni wyrzucają z grobu szczątki ludzi którzy tam leżą 150 lat by wylać fundament pod pomnik LK. Dlaczego nasi przodkowie są traktowani jak śmieci i nawet po śmierci "patriotyczni" nie dają im spokoju. Czy Prezydent RP o tym wie? Może IPN tym się zajmie? JK wie, ale dlaczego w tej sprawie nic nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 06.10.16, 11:29 Za nami już (przynajmniej na chwilę) sprawa regulacji dot. aborcji. Z tego co przeczytałem na stronach TS także w Siedlcach sprawa ta miała swoje echo - poniedziałkowy protest na ulicy Świętojańskiej. Sprawa to o tyle ciekawa, że Siedlce, jak dotąd, nie należały do tych miast, w których się protestuje - tym większe brawa dla organizatorek. Najzabawniejsze jednak jest teraz "wycofanie się" z projektu - ciekawe jak "umiłowany przywódca" wyjaśni to "suwerenowi"... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki "Gdyby głupota potrafiła latać" 20.10.16, 06:22 Pełny tytuł winien brzmieć: Gdyby głupota potrafiła latać, to pewna pani poseł jak biała gołębica unosiłaby się nad Gdańskiem" - by Paweł Adamowicz. Cały tekst: trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35636,20856651,poslanka-pawlowicz-z-pis-obrazila-gdansk-jego-wladze-i-mieszkancow.html#ixzz4NayzfP00 "Suweren" wybrał - "suweren" ma. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 20.10.16, 06:27 A oto cały tekst "gołębicy": Czyli, opozycyjna do polskich władz centralnych niemiecka REPUBLIKA GDAŃSKA wraz z delegatami obecnej opozycji ukonstytuowała i pokazała wczoraj reszcie Polski swe władze.Prezydent in spe Rzepliński godnie spoglądający na poddanych,prezydent "w stanie spoczynku" Wałęsa,kierownik europejskich urzędników - Tusk,/nie było go,ale nie można go we władzach pominąć,bo się - jak to król - obrazi/,premier Adamowicz lub Jaśkiewicz,/bo HGW nie wchodzi już w rachubę/,wizytatorzy-komisarze unijni,czasowo sędziowie unijnych trybunałów.Pieczę nad antypolską całością władz ma - jak było widać - nieakceptujący wyników polskich wyborów kierownik Komisji Weneckiej. Tylko DLACZEGO POLACY mieszkający w POLSKIM Gdańsku godzą się na to antypolskie,nielojalne wobec swej Ojczyzny demonstracyjne przedstawienie? Czy w Gdańsku w ogóle mieszkają jeszcze Polacy? cyt. za panną Pawłowiczówną vulgo Sałatka Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Nieprawdziwe informacje 22.10.16, 23:28 biznes.onet.pl/wiadomosci/media/marketing-szeptany-czyli-oszustwa-w-opiniach-i-komentarzach/wssdtw "Nieprawdziwe informacje o produktach w e-sklepach to nie pojedyncze przypadki, a prawdziwa plaga. Z fałszywymi komentarzami walczy m.in. Amazon. Sklep zdecydował się pozwać przeszło tysiąc osób za wystawianie fałszywych recenzji. Także serwis oceniający sklepy internetowe Opineo.pl walczy z fałszywkami, a porównywarka cen Ceneo.pl szykuje nawet skargę do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Tymczasem marketing szeptany pozwala nieźle zarobić." A jak jest z z badaniem poparcia partii politycznych? Odpowiem, tak samo! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 23.10.16, 09:16 Fakt faktem, że na polskim wybrzeżu w swoim czasie obrodziło politykami. Za PRLu koncentracja władzy miała miejsce jakby na Śląsku, a Solidarność (chyba dla równowagi) rozwinęła się nad Bałtykiem. Pamiętajmy, że do 1939 roku Gdańsk był wolnym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 23.10.16, 17:39 Teraz też jest wolny - od głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 28.10.16, 08:35 A oto kolejny popis osoby "w jałowym związku (...) z którego społeczeństwo nie ma żadnego pożytku": www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/27-10-2016-kolejny-projekt-ustawy-o-tk-nie-ma-w-nim-zalecen-ke,1569125.html?playlist_id=20185 proszę łaskawie wyborców w Siedlcach aby zobaczyli jakim językiem posługuje się "profesor" wybrana przez Nich do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. W powyższym materiale (między 1:13 a 1:16) z ruchu otworu gębowego panny Pawłowiczówny widać następujące frazy: "ale spadaj, ale spadaj, no wara". Mam apel do fanów "dojnej zmiany" - jeśli chcecie głosować na "dojną" to czy moglibyście oddać swój głos na kogoś, kto mentalnie był w stanie wyjść z własnego chlewika? Bardzo Was o to proszę, bo "poseł z Siedlec" na prawdę zacznie być synonimem chamstwa wymieszanego z językiem używanym w lupanarach i zamtuzach. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 28.10.16, 22:55 Odpuść sobie. Ja np. oglądam Wiadomości i Fakty dla żartu i dla zdobywania wiedzy, jak jedno i to samo wydarzenie można pokazać na dwa sposoby. Obecnie oglądanie Wiadomości to mordęga, ale takim samym jest oglądanie Faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 29.10.16, 09:59 Odpuścić sobie, to jak zgadzać się na tego typu postępowanie. W czasach mojej młodości, poseł, czy senator to był ktoś. Nawet jak nie nazbyt douczony, to przynajmniej wyznający zasadę Słonimskiego: "jeśli nie wiesz, jak należy się w jakiejś sytuacji zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie". Dziś obrażanie inaczej patrzących na przyszłość Polski jest na porządku dziennym - a polityka to rywalizacja na argumenty, a nie walka na śmierć i życie. Miałem nadzieje, że czasy bolszewickiej rewolucji mamy za sobą. Myliłem się. Do tego zachowanie siedleckiego parlamentarzysty wyjęte z okolic rynsztoka uwłacza powadze mojej Ojczyzny. Tu więc nie chodzi wcale o to jak pokazywane są te same wydarzenia, ale o zachowanie tych lub innych osób - tak samo byłem oburzony językiem "u przyjaciół sowy", jak i w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 29.10.16, 15:06 Mnie tak zastanawia nieobecność tu od dłuższego czasu "etatowych" obrońców wartości "prawdziwych Polaków". Państwo tarblanka, bykkot, kons3 i podobni, jak możecie pozwolić by "gorszy sort" wycierał sobie gęby prezesem, siedlecką posłanką, szefową Kancelarii Premiera, i w ogóle "dobrą zmianą"? Jesteście ponad "ujadanie odsuniętych od koryta", czy też jakieś poczucie przyzwoitości zmusiło Was do wstydliwego zamilknięcia i usunięcia się w cień? Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 29.10.16, 20:17 Spodziewasz się u tych ludzi przyzwoitości? Oni zapewne nawet nie wiedzą co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 30.10.16, 09:32 > Odpuścić sobie, to jak zgadzać się na tego typu postępowanie. Niekoniecznie, bo każda opcja polityczna żywi się też kontrą, jaką ma wobec siebie. Bronią się przed wspólnym wrogiem, czyli opozycją. To ich umacnia i przyciąga innych. Przecież ktoś nie musi lubić Kaczyńskiego, ale bardziej nie lubi Niesiołowskiego i siłą rzeczy popiera Jarosława, mimo, że normalnie by tego nie zrobił. > W czasach mojej młodości, poseł, czy senator to był ktoś. Nawet jak nie nazbyt douczony, to przynajmniej wyznający zasadę Słonimskiego: "jeśli nie wiesz, jak należy się w jakiejś sytuacji zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie". Hmmm... zgaduję, że czasy Twojej młodości, to PRL. I za tego PRLu te komunistyczne aparatczyki to "był KTOŚ"? Serio? > Dziś obrażanie inaczej patrzących na przyszłość Polski jest na porządku dziennym Rozumiem, ale się nie zgadzam. Uważam, że obrażanie było zawsze. No... może za PRLu nie było obrażania, ale wtedy była jedynie słuszna prawda. Czy choćby na początku tego wieku było tak słodko? Miller wygrywa wybory i za chwilę jest afera za aferą. Kaczyński w 2005 roku wygrywa wybory i wszyscy myślą, że dogada się z Tuskiem. Chłopcy się jednak pokłócili i nie byli w stanie bawić się tymi samymi zabawkami. 2 lata później Tusk wygrywa w kontrze do Kaczyńskiego i rządzi Polską 8 lat. W międzyczasie ferment robi Lepper, Giertych. Wybijają się na aferach lewicowych tacy politycy jak Rokita, Ziobro. A najśmieszniejsze jest to, że zarówno Tusk, jak i Kaczyński są w Sejmie III RP od początku. Kaczyński jest w rządzie AWS, a teraz wciska nam kit, że dopiero teraz buduję Polskę. Robił to już 20 lat temu, czemu nikt o tym nie pamięta? > Tu więc nie chodzi wcale o to jak pokazywane są te same wydarzenia, ale o zachowanie tych lub innych osób - tak samo byłem oburzony językiem "u przyjaciół sowy", jak i w tym przypadku. Ja bym skupił się na rozliczeniach z obietnic. Np. minister Tchórzewski obiecał autostradę do Siedlec do 2018 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: "Gdyby głupota potrafiła latać" 30.10.16, 10:41 Swoje różnice polityczne można wyrażać językiem parlamentarnym - a nie wyjętym z rynsztoka - chyba, że chce się trafić z przekazem do ludzi tak samo wyrażających się na co dzień. Co do czasów mojej młodości - to one przypadły na najpiękniejszą wiosnę w Polsce w XX wieku: był to czas Okrągłego Stołu - czas Wałęsy, Mazowieckiego, Kuronia, Geremka i Kaczyńskiego. W takiej kolejności. Tamci ludzie nie byli w stanie powiedzieć o swych przeciwnikach politycznych - "komuniści i złodzieje", jak uczynił to prezes wespół ze swym pomagierem Brudzińskim. W tamtym czasie, tamci parlamentarzyści nie byli w stanie powiedzieć do adwersarza politycznego: "ale spadaj, ale spadaj, no wara", czy "szpara oralna". Co zaś do obrażania - to jeśli oskarża się poprzedników z rządu o najgorsze rzeczy - to dlaczego nikt, podkreślam słowo nikt, do tej pory nawet nie został przesłuchany? Mimo tego, że dzisiejszy reżim ma absolutnie wszystkie ośrodki władzy i nacisku na wymiar sprawiedliwości. Najbardziej jednak obawiam się, że następna wybrana w demokratyczny sposób władza, dojdzie pod hasłem całkowitego, być może nawet fizycznego, rozliczenia obecnych decydentów. Czego nawet ja im nie życzę. Do tego jednak doprowadzić może "chybanie" młodą, 27 letnią łódką polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm byli partyjni z PZPR mają mieć najniższą emeryturę 02.11.16, 23:37 "byli partyjni z PZPR mają mieć najniższą emeryturę" Dzisiaj znajomy przekazał mi taką wiadomość. Członkowie, szarzy płatnicy składek również. Gdzie on to wyczytał, kto mu to przekazał nie wiem. Tak swoją drogą dojdzie do tego, że zabiorą mi medale i krzyże nieżyjącego ojca chociaż do partii nie należał bo ktoś wymyśli, że odznaczenia mogą mieć tylko pisie. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 07.11.16, 18:19 lublin.onet.pl/lublin-cba-wnioskuje-o-wygaszenie-mandatu-prezydenta/jmv1m0 "Chodzi o zasiadanie prezydenta w Lublinie w radzie nadzorczej PZU Życie S.A. w okresie od 2014 roku do 21 stycznia 2016 roku. Za ten okres Krzysztof Żuk pobrał z tego tytułu wynagrodzenie w wysokości 260 tys. zł, co zdaniem CBA jest złamaniem ustawy. " Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki A2 to woda na młyn odwetowcom z Bonn 17.11.16, 21:10 motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-budowa-autostrad/budowa-autostrad/news-minister-autostrady-a2-i-a4-polsce-niepotrzebne,nId,2307358 Dziś znalazłem wynurzenia jednego wiceministra o polskich autostradach. Ja jednak pamiętam, jak obiecano, że z Warszawy do Siedlec dojadę A2 już z końcem 2018 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Wycieczka do Izraela 21.11.16, 22:28 jeden z komentarzu pod art. o wypadku kolumny rządowej w Jerozolimie. ~Sceptyk : Momencik! O ile się nie mylę stolica Izraela jest Tel-awiw i tam urzęduje Rząd Izraela. Po jakie licho jechali do Jerozolimy? No tak!!!! Pojechali dzień wcześniej żeby sobie zrobić wycieczkę po "miejscach świętych" na koszt podatnika! Spora ta pielgrzymka skoro aż kilka busów się stuknęło. Najwyraźniej Pan B. dał znak, że nie pojechali tam w celach turystyczno-religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm 500 tyś zł 24.11.16, 19:46 lublin.onet.pl/kobieta-chce-500-tys-zl-odszkodowania-za-katastrofe-smolenska-choc-nie-stracila-w/cw7ctp Ja też chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Sam nie wiem, co o tym sądzić... 28.11.16, 19:26 www.tvn24.pl/otyli-i-zezowaci-w-wojskowych-sluzbach-specjalnych,695468,s.html Oczami wyobraźni widzę zawody strzeleckie i roczny egzamin z wuefu nowej kadry. Myślę też, że nasz hipotetyczny przeciwnik zastanowi się dwa razy, zanim na nas zechce "napadywać". Odkładałbym jednak na proces o plagiat z Melem Brooksem - s120.photobucket.com/user/insanity540/media/spaceballs/part%201/Spaceballs_1_014.png.html Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Nie wiem co mam myśleć... 28.11.16, 19:30 www.tvn24.pl/otyli-i-zezowaci-w-wojskowych-sluzbach-specjalnych,695468,s.html Oczami wyobraźni widzę zawody strzeleckie i roczny egzamin z wuefu nowej kadry. Myślę też, że nasz hipotetyczny przeciwnik zastanowi się dwa razy, zanim na nas zechce "napadywać". Odkładałbym jednak na proces z Melem Brooksem o plagiat - s120.photobucket.com/user/insanity540/media/spaceballs/part%201/Spaceballs_1_014.png.html Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm "robienie zdjęć z kukłą prezesa" 29.11.16, 14:06 kujawsko-pomorskie.onet.pl/sprawa-kukly-kaczynskiego-trafila-do-prokuratury/ht7zyg •Śledczy mają zbadać, czy wrocławska artystka złamała w Toruniu prawo •Według Komitetu Obrony przed Sektami i Przemocą robienie zdjęć z kukłą prezesa PiS mogło być naruszeniem przepisów •Klaudia Jachira nie rozumie, dlaczego prokuratura ma zajmować się sprawą •Artystka podkreśla, że dba o swoją lalkę Powinien wypowiedzieć się Minister od kultury, on wie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Polacy z własnych prywatnych budżetów zapłacą 30.11.16, 15:57 wiadomosci.onet.pl/kraj/grzegorz-schetyna-o-roku-rzadow-pis/th11sv "Jak ocenił, to Polacy z własnych prywatnych budżetów zapłacą za "nieodpowiedzialne decyzje dotyczące finansów publicznych, które podejmują politycy PiS"." Siedlczanie chyba najwięcej. PIS w kraju 1 rok w Siedlcach 1o lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm spada poparcie dla . 12.12.16, 20:35 wiadomosci.onet.pl/kraj/cbos-pis-36-proc-po-16-proc-nowoczesna-14-proc/ec6fbev Spada i wynosi 36% Dwa dni temu poparcie wynosiło 30 % i pisano o zdecydowanej przewadze. Po co pisać takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 13.12.16, 18:29 Kiedyś sobie powiedziałem, że jak ktoś zechce Manna i Andrusa wyrzucić z Trójki, to powiem, że widziałem w życiu już wszystko i czas zejść z tego świata... chyba pora na mnie. wyborcza.pl/7,75398,21114599,andrus-mann-i-niedzwiecki-u-prezes-polskiego-radia-mann-dowiedzial.html#BoxGWImg do tego to stanisławczyk raczyło coś wspomnieć o warsztacie Wojciecha Manna - plus stanisławczyku za odwagę - bo za kilkanaście miesięcy nikt cię nie zatrudni jako klozetowego w wagonie relacji Włoszczowa - Pcim. Natomiast za odwagę - szacunek... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho01252 Re: Jak się skończy – manipulują GW 15.12.16, 12:35 Poszli z petycja w sprawie zwolnień w radio. Mann wydał oświadczenie, które szybko znikło z pierwszych stron portali. "Relacjonowane w mediach na podstawie nieprecyzyjnych informacji z drugiej ręki spotkanie radiowców z panią Prezes Zarządu PR S.A., Barbarą Stanisławczyk, było, jak to wspólnie uzgodniliśmy, spotkaniem o charakterze wewnętrznym. Skoro jednak w powielanych w różnych miejscach materiałach powraca dotyczące mnie osobiście sformułowanie, chciałbym niniejszym poinformować, że pośród kierowanych przez Panią Prezes pod moim adresem uwag i opinii nie było zarzutu wytykającego mi braki warsztatowe. " C Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – manipulują GW 15.12.16, 13:30 myślę, że nie znikło: wyborcza.pl/7,75968,21123017,jak-doszlo-do-bledu-ws-brakow-warsztatowych-wojciecha-manna.html#BoxGWImg Tam Kublikowa przeprosiła za swój tekst. A ja czekam na przeprosiny za trotyl, sztuczną mgłę, Polskę w ruinie i trzy wybuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm czołgi 21.12.16, 13:59 wiadomosci.onet.pl/swiat/wegry-zwiekszone-srodki-bezpieczenstwa-w-budapeszcie/tkx8g81 Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: czołgi 21.12.16, 14:06 wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/dodatkowe-srodki-bezpieczenstwa-wokol-sejmu-patrze-na-to-z-przerazeniem/46j2bc5pisz swoją odpowiedź "coś może się zdarzyć"! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: czołgi bataliony 21.12.16, 15:07 podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/obrona-terytorialna-moze-ruszac-1f118.html "Jedna z pierwszych jednostek tego typu – 5. batalion OT – organizuje się w Siedlcach już od kilku miesięcy." " Jako całość batalion ma osiągnąć gotowość do działań w ciągu trzech lat. " Dopiero wtedy będzie jedna tylko partia? Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki a w tym pochwalę pomysł naczelnika... 16.01.17, 11:24 www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,21249798,kierwinski-o-zmianach-w-ordynacji-wyborczej-chodzi-o-wyeliminowanie.html?v=1&pId=43098639&send-a=1#opinion43098639 Kierwiński nie ma racji. Należy wprowadzić zapis dwóch kadencji - rozszerzając go na wszystkie wybieralne w wyborach powszechnych stanowiska. Pozwoli to ustrojowo "nakłonić" wszystkie partie w kształceniu swych kadr, tak aby za kilka, kilkanaście lat mogli stawać do wyborów. Rozhermetyzowanie betonów partyjnych wyjdzie nam na dobre i pozwoli budować społeczeństwo obywatelskie... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm jednak tak 16.01.17, 21:48 wiadomosci.onet.pl/kraj/stanislaw-karczewski-skomentowal-informacje-nt-nepotyzmu-w-pis/fj6s9zp "Pytany, czy limit dwóch kadencji dotyczyłby też obecnych prezydentów, rządzących trzecią czy czwartą kadencję, Karczewski zaprzeczył. - Prawo nie działa wstecz, tak że to nie będzie dotyczyło przeszłości: to jest zupełnie oczywiste - powiedział." Ja życzę powodzenia w 4 i 5 kadencji, bo prawo nie działa wstecz. Czy na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: a w tym pochwalę pomysł naczelnika... 17.01.17, 05:38 m.pb.pl/4654149,89526,teraz-k-my-na-calego Niespełna pięć lat temu sam PiS grzmiał na PO i PSL - dzisiaj, po roku pobił ich niemal trzykrotnie - każdego z osobna. Gratulacje dla dających i dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Stocznia 24.01.17, 16:22 warszawa.onet.pl/radom-siedziba-stoczni-marynarki-wojennej/8rbcxk8 Dlaczego nie w Siedlcach, mamy przecież Muchawkę, Zalew i stawy. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 24.01.17, 05:41 Podobno Wawel po raz drugi szykowany jest na ekshumację brata nadszyszkownika Kaczyńskiego. Ile razy jeszcze go otworzą? Biedna Szuflandii... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 26.01.17, 12:56 Kiedyś, dawno już temu, pewien stary, przedwojenny człowiek powiedział mi, że nie ważne co mówią współcześni tobie, ale to co powiedzą kolejne pokolenia. Oni będą mieli bowiem dystans do twoich dokonań. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21292801,gala-tygodnika-wsieci-z-kaczynskim-w-roli-glownej-to-kuriozum.html#BoxNewsImgZ21 Czytając ten artykuł (bo nie oglądałem szopki), dochodzę do przekonania, że mam do czynienia z grupą mocno niezrównoważonych ludzi. I takie pytanie ciśnie mi się do głowy: czy oni rzeczywiście w to wierzą, czy są jedynie zwykłymi koniunkturalistami? Nie lepiej to zrobić artystycznie? www.youtube.com/watch?v=11W-toNG3eU Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Może 52 stan 07.02.17, 14:35 wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-dla-gazety-polskiej-o-podniesieniu-wydatkow-na-wojsko/7epkqlx ble ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm rejestratory nie nagrały! 16.02.17, 18:16 Rejestratory w samochodach po 3 mln zł nie nagrały informacji z trasy przejazdu. krakow.onet.pl/obronca-kierowcy-seicento-o-badaniach-podejrzanego-i-pomocy-adwokata/pn6q0y8 "Mec. Pociej odniósł się także do podawanej przez wiceministra SWiA Jarosława Zielińskiego w mediach informacji, że rejestratory w pierwszym i trzecim samochodzie kolumny nie zanotowały żadnych danych z ostatniego przejazdu. – Jeżeli tak jest, to wnioski pozostawiam państwu do wyciągnięcia – jak to było możliwe? – spytał adwokat." Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Merkel puściła farbę? 16.02.17, 18:28 wiadomosci.onet.pl/swiat/financial-times-kaczynski-powiedzial-merkel-ze-polska-moze-wydac-europejski-nakaz/jcjhwgb Będzie ścigana? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Merkel puściła farbę? 16.02.17, 19:17 wiadomosci.onet.pl/kraj/donald-tusk-odpowiada-na-medialne-doniesienia-ws-slow-jaroslawa-kaczynskiego/tj50dcf "I ładnie to tak na Polaka Niemcom donosić?:)" - napisał Donald Tusk na swoim profilu na Twitterze. W ten sposób skomentował słowa Jarosława Kaczyńskiego, który według "Financial Times" miał zapowiedzieć wystawienie za nim europejskiego nakazu aresztowania. Wpisz swoją odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 09.03.17, 18:36 Jeśli jest coś bardziej poniżającego dla dyplomatołków, niż skala zwycięstwa Tuska na głosowaniu na szefa Rady Europejskiej - chętnie to zobaczę. Myślę, że Bocheński w swoich "Dziejach głupoty w Polsce" wystarczająco dokładnie opisał mechanizmy zidiocenia polityki zewnętrznej w Polsce XVII i XVIII wieku. Dziś pełniąca obowiązki premiera RP zobaczyła mechanizmy polityki w Europie cywilizowanej. "Wam kury szcz... prowadzać, a nie politykę robić"... dojni dyplomatołki. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 16.03.17, 19:11 poseł Pawłowicz tym razem na występach w Wyszkowie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21504329,awantura-na-spotkaniu-z-krystyna-pawlowicz-zaczelo-sie-niewinnie.html#BoxNewsImg&a=65&c=61 w nadbużnym mieście panna Krysi raczyła jednak "oczywiście wprowadzać w błąd i kłamać" w sprawie SKOKów - tu dane za luty 2016: samcik.blox.pl/2016/02/Juz-osiem-SKOK-ow-poszlo-do-kasacji-Kasy-stracily.html "oczywiście wprowadzała w błąd i kłamała" w sprawie Orlików twierdząc: że Orliki "które oczywiście z naruszeniem wszelkich standardów i prawa były budowane. NIK ocenił to jako skandaliczne i po prostu ogromna strata pieniędzy. Niebezpiecznie na niektórych było spotykać się - i one są najczęściej zamknięte, bo się bardziej troszczy o te boiska, jak o to żeby dzieci rzeczywiście mogły z tego boiska korzystać". A tu "postprawda" NIK: www.nik.gov.pl/plik/id,1942,vp,2355.pdf - szczególnie strony 15-16 oraz 82 tego dokumentu... Szczególną groteską było też twierdzenie posła nt. prezesów - Ptysiewiczów... Co innego jednak napawa mnie nadzieją - dziś już ludzie nie obawiają się wchodzić w polemikę z panną posłem. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 13.04.17, 19:02 Właśnie przeczytałem fantastyczną wiadomość na temat obwodnicy z Warszawy do Siedlec. Minister Tchórzewski nie zwykł rzucać słów na wiatr - jak obiecał (do końca 2018 r.) autostradę z Warszawy do Siedlec - tak zrobił. PiSpaństwo na przełomie 2019/2020 wybuduje 560000 centymetrów autostrady od Konika do obwodnicy Mińska. Ja, mieszkaniec Siedlec - chciałbym serdecznie pogratulować za "połowę" autostrady z Siedlec do Warszawy. Tym bardziej, że za te 560000 cm zapłacimy jedynie cirka ebaut 302 - 419 miliona. To jedynie 53 mln za 1 kilometr - w najtańszej wersji... Dziękuję bardzo. źródło: tygodniksiedlecki.com/t39298-autostrada.od.konika.do.obwodnicy.minska.na.przelomie.20192020.r.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 19.04.17, 13:56 wiadomosci.onet.pl/kraj/antoni-macierewicz-stoleczny-garnizon-ma-obowiazek-strzec-popiersia-l-kaczynskiego/wektgds "Na żołnierzy stołecznego garnizonu spada wielki obowiązek strzeżenia popiersia prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który poległ w obronie Rzeczpospolitej - powiedział podczas obchodów święta Dowództwa Garnizonu Warszawa szef MON Antoni Macierewicz." Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 20.04.17, 18:18 To ten klient metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/51,141637,21663470.html?i=3 wpadł na pomysł przeniesienia pomnika marszałka Józefa Poniatowskiego... żeby zrobić miejsce dla brata Największego z nieinternowanych - czyli będzie precedens, żeby myśleć o przenoszeniu pomników... to dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 20.04.17, 18:32 Jeśli ma taką "moc" niech zabierze pomnik z cmentarza siedleckiego. Jako premię niech też zabierze płytę Max-a (która w żadnym wypadku nie powinna się tam znajdować). Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm nie dla wszystkich to .... 24.04.17, 19:08 wiadomosci.onet.pl/swiat/konsul-honorowy-w-meksyku-odmowil-przyjecia-odznaczenia-z-rak-andrzeja-dudy/pk03d3l Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Biała róża 11.05.17, 15:17 Prezes mówi: "Symbol nienawiści" Róża biała Biała róża to oznaka niewinności, czystości, uczucia idealnego – dlatego też te kwiaty znajdują się często w ślubnych bukietach i dekoracjach. Kwiat ten symbolizuje także szacunek, honor, pokój. Jeśli PiS wkracza tu i zmienia wg. siebie symbolikę do czego to doprowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Biała róża 11.05.17, 19:25 "Nieinternowany Jarek" już tak odleciał, że staje się równie trywialny co Wiesław Gomółka. W katolickiej kulturze żałoba kończy się w rok po śmierci, nikt nie każe mu zapomnieć o bracie - ale organizowanie tej szopki przeszło już do dziejów polskiej głupoty. Co miesiąc "nieinternowany" jest prawdy bliżej coraz, pomniki już w zasadzie są odlane. Ale "dojni" rządzą już czas jakiś - skoro wiedzą, że był zamach - wiedzą kto to zrobił - to ja się pytam: dlaczego nikt jeszcze nie został oskarżony? Co stoi im na przeszkodzie żeby stawiać spiżowe monumenta - choćby na cmentarzu,,, Ja jak widzę te "twarze" smoleńskie - mam odruch wymiotny... Ale pisze Pan, że nieinternowany Jarek odwrócił pojęcia - toż nie jest pierwszy - przewidział już to George Orwell w książce "Rok 1984". Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 20.05.17, 19:09 Oburzali się niektórzy na tym forum, gdy porównywałem "dojnie zmieniających" do władz komunistycznych... Festiwalu w Opolu nie oglądałem od ćwierć wieku, i prawdę mówiąc nie zamierzałem w tym roku - tym bardziej... Ale pewnie tegoroczny się nie odbędzie - bo jak tak dalej pójdzie www.plotek.pl/plotek/7,78649,21839311,kolejni-artysci-rezygnuja-z-opola-najpierw-kayah-nosowska.html#MT - to może pozostaną pieśni "antydrugosortowe" pana Pietrzak... Ostatni festiwal opolski (nie) odbył się w 1982 r. - i z tego powodu chcę władzom serdecznie bardzo podziękować - tak samo skończycie jak wasi komunistyczni idole... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Siedlce - stolicą obciachu? 24.05.17, 19:36 Pisząc 20 maja o bojkocie festiwalu w Opolu (tego na Śląsku) nie miałem pojęcia o tym co się wydarzy - stało się jak się stało... dla mnie to nie problem - i tak nie zamierzałem oglądać... Ale dzisiejszy pomysł "głowy" miasta wprawił mnie w osłupienie - www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=5013&menu_id=0 Mało śmiechu z posła z wachlarzem z Siedlec? Pomnik decydenta na grobach Siedlczan to także mało? Dołóżmy festiwal polskiej piosenki z Opola w naszym mieście - na pewno przyjadą tu artyści, także ci, którzy nie zrozumieli "poczucia humoru" Kurskiego... Na bank... Jak się skończy? Nie wiem, ale stawiam, że skończy się to "Krajowym Festiwalem Polskiego Tańca Siedlce 2017" - taka nowa świecka tradycja. Wtedy "i wilk będzie owcy i syta cała". Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Duda i jego kolega Kamiński 31.05.17, 16:55 www.sn.pl/aktualnosci/SitePages/Komunikaty_o_sprawach.aspx?ItemSID=178-271e0911-7542-42c1-ba34-d1e945caefb2&ListName=Komunikaty_o_sprawach To jest stanowisko ludzi kompetentnych - pan Adrian mimo, że doktor wszech praw - nie ma pojęcia o ich stosowaniu. To jest rozmiar "Polski w ruinie". Wszystkie moje wątpliwości z początku tego wątku potwierdził Sąd Najwyższy Rzeczypospolitej Polskiej, okazuje się, że nie zawsze można zrobić to co się chce. Wielce szanowna Państwo - wyborcy lepszej zamiany coraz... Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 01.06.17, 19:04 Można było się tego spodziewać, młyny sprawiedliwości mielą może wolno, ale.... Terminy następnych wyborów zbliżają się nieubłaganie, a wraz z nimi szansa na zmianę ekipy rządzącej. To daje nadzieję na rozliczenie obecnie będących u władzy. Fajnie byłoby zobaczyć przed Trybunałem Stanu pobierających w chwili obecnej pensję z tytułu angażu na stanowisku prezydenta i premiera. Mam nadzieję, że przy rozstrzyganiu tej kwestii w Sejmie żaden poseł opozycji nie spóźni się na głosowanie, jak to było w przypadku wiadomego ministra sprawiedliwości koalicji rządzącej w latach 2005-7. Chociaż prawdę mówiąc nie bardzo wierzę by to się spełniło. Kruk krukowi oka nie wykole. Może bardziej byłoby na miejscu stwierdzenie: k...a k....e łba nie urwie. Bo ja tak właśnie postrzegam niemal wszystkich polityków, niezależnie od orientacji. Mam tylko cichą nadzieję, że były szef CBA et consortes jednak odkiblują zasądzone wyroki od dzwona do dzwona. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 01.06.17, 19:08 Zapomniałem dodać, że mam nadzieję, iż przed sądem odpowie również pan poseł prezes/"naczelnik". Za sprawstwo kierownicze. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Duda i jego kolega Kamiński 01.06.17, 21:57 "Przez 8 ostatnich lat Polki i Polacy..." Co jak co, ale w "Uchu Prezesa" aktorce Agnieszce Pilaszewskiej, znanej chyba najbardziej z Aliny z "Miodowych lat", wyszło to tak realistycznie, że obecnie nie mogę już słuchać naszej premier Beaty. Jej monotonny głos, to wypisz, wymaluj Alina z "Ucha prezesa" :) Kto nie widział, temu polecam odcinek 9. Co do Sądu Najwyższego, to mam mieszane uczucia. Ja tu widzę raczej brak obiektywizmu. Nieobiektywny i politycznie zaangażowany był Trybunał Konstytucyjny z jego prezesem na czele. Środowisko prawnicze też specjalnie za PiS nie przepada. Sąd Najwyższy nie jest od wytykania błędów prezydentowi, więc z jakiej racji zabiera głos? Zresztą, jakie to ma znaczenie. Zgodnie z treścią jednego z memów: "Ułaskawiłem, to ułaskawiłem. Na ch... drążyć temat?" ;) Czy Kamińskiego ułaskawiłby po uprawomocnieniu wyroku, czy przed...? Co to ma za znaczenie? I tak by go ułaskawił i tak. Ciekawsza jest za to powracająca historia smoleńska. Obecnie okazuje się, że na Wawelu, razem z Zimnym Lechem leżały szczątki mniej zasłużonych Polaków. Wepchnęli się najwyraźniej na Wawel, przynajmniej jedną stopą ;) Fakt, faktem. Rosjanie to dzielny naród, ale bardzo niedbały. Wyobrażam sobie, że pozbieranie resztek 96 osób porozrzucanych na kilku hektarach, to nie jest łatwe zadanie i bez Nemiroffa się tego zrobić nie da, ale jednak mogliby się bardziej postarać. Nie wiem też dlaczego pani Kopacz tak się zarzekała, że ziemia była przesiana ziarenko, po ziarenku... . To już wtedy pamiętam, wydało mi się podejrzane... . Może w Szwajcarii...? Może w Danii.... ? Ewentualnie w Szwecji? Tam ludzie jakby bardziej skrupulatni, ale w Rosji? Serio?! Od naszego Krzysia Tchórzewskiego i jego kompanów oczekiwałbym jednak, że ściągną do Polski wrak Tupolewa. Tak się odgrażali, że jak dojdą do władzy, to oni pokażą Putinowi. Jakoś tego nie widać. Ze względu na niechęć wydania wraku, uważam, że coś tam na rzeczy musiało być. Pamiętajmy o tym, że Zimny Lech wsparł Gruzję w 2008 roku, przy agresji Putina (który wtedy sobie tylko trenował przed aneksją Krymu), więc być może postanowił się zemścić. Wrak widocznie musi poleżeć z kilkanaście, albo kilkadziesiąt lat, aż zardzewieje, bo być może jakaś tam substancja potrzebuje dużo czasu na rozłożenie się. Nie wiem, tak sobie tylko gdybam. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 01.06.17, 23:03 Przy całej mojej niechęci do PiS, i do prezydenta L. Kaczyńskiego - nazywanie go "Zimnym Lechem" uważam za niegrzeczne. Od samego początku krytykowałem, krytykuję i krytykował będę pomysł wybudowania jemu pomnika na szczątkach Siedlczan - ale nie pozwolę nazywać go "Zimnym" - bo to grubiaństwo. To pierwsze primo. Co zaś do Sądu Najwyższego - to ja nie mam żadnych wątpliwości, bo sąd ten nie odnosił się do "rzeczy" - ale wypowiedział się o "generaliach". Nikt (także SN) nie zabrał kompetencji do ułaskawiania - ale nie można dać rozwodu kawalerowi, że powtórzę po mądrzejszym ode mnie. Nie zrozumiem nigdy, jak można nie zrozumieć, że trójpodział władzy polega na tym, że te trzy są równorzędne, a nie jedna lepsza, druga lepsza bardziej, a trzecia "to grupa kolesi". Co do Smoleńska - to przypominam, że Tu polew "wylądował" na miejscu, gdzie mieszkańcy Smoleńska urządzili dzikie wysypisko śmieci - stąd śmieci wśród "rzeczy znalezionych". Powiedziałem to na wiosnę 2010 r. - ofiary wypadku pod Smoleńskiem powinni być pochowani razem - to miałoby wymiar symboliczny - wszyscy (bez względu na poglądy) pochowani razem. Jak widzę "bogate wdówki smoleńskie" - obie żony Gosiewskie, Wassermanównę, Mertę, Błasikową i tym im podobne- to mam refluks. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 06.06.17, 23:02 Groby wspólne to wspaniala tradycja naszych okupantow. Katyn, Trebilnka, Oswiecim Łaczka tam stosowano wspolne groby. Mozna tak wymieniac w nieskonczonsc Do wspanialeje tradycji nawiązujesz. A tak w ogole to namow do tego rodziny ofiar. Te niesamowicie bogate wdowy coz za piękny przekaz. Kolego matka nie nauczyla cie ze sa takie momenty gdzie nie trzeba się odzywac. PS Dziwnym trafem nawet komuchy nie chciały lezec we wspólnych grobach lecz w aleji zasłużonych. A ty teraz proponujesz wspolne (nie dziwie się bo jakos trzeba bronic totalnej kompromitacji pochowkow po Smolensku a się nie da). Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 05:02 Kolego, że się tak wyrażę, próbujesz mi powiedzieć, że ofiary "Katynia, Treblinki, Oświęcimia , Łączki" to ten sam ciężar gatunkowy co ofiary wypadku komunikacyjnego? Sam to wierzysz, czy przysłał ci to ktoś z centrali Szachermachera? Gdybym był trywialny, napisałbym, że ty dziś proponujesz swoiste "puzzle macabre". Ale skoro już otworzono sarkofagi - to czego teraz oczekujesz? Że wszystkie kosteczki, głowy, nogi, korpusy, organy wewnętrzne i zewnętrzne odnajdą się w pojedynczych trumnach. Ile to potrwa? Ile to kosztowało będzie mnie podatnika - ile obie małżonki Gosiewskiego otrzymają za straty moralne? Jakie posady otrzymają wnukowie w spółkach skarbu państwa? Czy wy w Azji nie wiecie, że w cywilizowanej Europie nie tańczy się na trumnach i nie zabiera się pustych sarkofagów do domu? Czy takie wartości wynosicie z domu? Gdybyś miał jakiekolwiek wątpliwości - spróbuj udać się do Warszawy na Północny Cmentarz Komunalny bo tam znajdziesz odpowiedź - kwaterę E XVIII 1... totalna kompromitacjo... Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 08:01 >> Sam to wierzysz, czy przysłał ci to ktoś z centrali Szachermachera? Raczej twórczo rozwinął kolejny przekaz dnia. Przy osobowości wielorakiej, pod deklem zaczyna robić się zamieszanie i trudno ustalić kim się jest w danej chwili i dobrać ważkość ocen. Ja w tym dostrzegam jedną osobę występującą w co najmniej 4 bytach: bykkot, kons3, byłe usta UM, a obecnie politruk przy jednym z ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 17:26 :) Zgaduj dalej. Za kilka lat trafisz. A tak w ogole to proponuje celowac dalej? Plot ma duzo sztachet. PS W przeciwienstwie do tekstow poprzednika czyli kopia neyman (czy jakos tak) + były prezydent, ja pisze samodzielnie. I mysle samodzielnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 17:44 Prokuratura zgodnie z prawem ma obowiazek wykonana sekcji. Mam ci zacytowac skad wynika obowiazek? A tak w ogole to pociagne liste wspolnych pochowkow skoro sie prosisz. Ravensbick, Majdanek, Miednoje, Magadan. To ten poziom empatii. Slyszales zeby w wypadku autobusu ofiary chowano w jednej mogile (wypadek komunikacyjny)? A rodziny z Gdanska maja jezdzic na Zaduszki do Warszawy bo tobie tak pasuje? Poza tym bez badania czegokolwiek (coz badal Miller z Laskiem) trudno ustalic przyczyny wypadku komunikacyjnego. Prokuratura jak na razie nie ustalila, nawet ta doskonala wojskowa z kolego kierownikiem Seremetem nie ustalila. Za to Seremet ustalil ze za pomylke w sprawie Anny Solidarność odpowiada jej rodzina. Teraz wygląda to dosc zabawnie (o ile mozna tu w mieć zabawne skojarzenia). A nie slyszalem przepraszam. A tak w ogole powtarzasz po bylym prezydencie. Jemu tez wspolne pochowki się podobaja. A ciezar gatunkowy Smolenska jest malutki. Zginal tam Prezydent, były Prezydent, Anna Walentynowicz, szef NBP, duza czesc generalicji, kandydat na prezydenta z SLD itd. Ot taki malutki ciezarek gatunkowy. Widze ze przekaz o nieistotnosci już sobie zabudowales w glowie (sam czy z przekazu dnia z GW). Przeczytaj wiec jeszcze raz liste ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 19:15 Kolego szanowny, mniej nerwów - i tu używamy polskich znaków. To tak generalnie... A teraz ad rem. Załóżmy na chwilę, że masz rację - należało dziś otworzyć trumny i je badać. W trakcie badań okazało się, że prokurator za to wówczas odpowiedzialny - Pasionek mu jest, czy jakoś - nie zrobił wcześniej tego. Zdarza się, ale niech za to odpowie (najlepiej dyscyplinarnie). Dziś otworzyliście trumny i okazało się, że ciała są wymieszane. Czyli, jak dobrze rozumiem, biegli wykopią wszystkich, i kawałek po kawałku składać będą do całości. To chcesz mi napisać? I to jest katolicki obyczaj, te puzzle macabre? Ile to potrwa - rok, dwa, czy więcej? A co ze skremowanymi? No przecież chcecie naprawić błędy po nieudacznikach z PO. Jako specjalista od wypadków lotniczych wiesz jak wyglądają ich ofiary. Nie są to ofiary katastrofy autokaru. W 1986 r. rozbił się polski Ił - jednej ze stewardes do tej pory nie znaleziono. Ta kwatera o której ci nadmieniałem - to właśnie kilkadziesiąt ciał ofiar tego lotu - we wspólnym grobie. Ale załóżmy, że spokojnie można poskładać zwłoki ofiar w całość, ofiar katastrofy lotniczej, która przyziemienie miała z prędkością 250-300 km/h. Posegregować i oddać rodzinom żeby nie musiały "jeździć na Zaduszki do Warszawy". To jak mają czuć się rodziny, które mają pochowanych w Katyniu, Ravensbrück (tak się to pisze), Majdanku, Miednoje, Magadanie... Dlaczego nie ekshumowano Ich i nie pochowano blisko rodzin, żeby (powtórzę) nie "jeździć na Zaduszki do Warszawy"? Lepiej później rozkopać cmentarz w mało istotnym mieście, wkopać się w dwa grobowce, wyjąć z ziemi kości trzech osób i przenieść na inny cmentarz, tak by postawić pomnik człowieka, z twarzy podobnego zupełnie do nikogo. A może były to kości jednego z Siedlczan tam pochowanych? Ja doliczyłem się, że pochowano tam około 30 żołnierzy z Virtuti Militari i kilkunastu z Legią Honorową. Ludzi nieistotnych w waszego punktu widzenia. Polityka historyczna to takie wasze motto... Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 22:04 Wiecej takich madrosci to PiS sam lub z Kukizem beda rzadzic kilka kadencji. Brroncie Gronkiewiczowa (ona tez nie wiedział co dzieje sie w jej urzedzie), Kopacz (nie pamietasz co plotla czy mam ci zacytowac). Kazcie chowac we wspolnych grobach i dziwcie ssie ze TVP to pokaze i wasi ulubiency przegraja z kretesem wybory. Moj pradziadek gdy zaginal jego syn na wojnie to szukal gdzie mimo biedy i trudnosci z transortem. Nie znalazl co było dla rodziny duza trauma. Ale moze to moja rodzina jest przestazala a ty nowoczesny? Moze to rodziny wykletych sie myla a ty uwazasz ze szukanie bohaterow na Łączce to nieuzasadnione wydawanie pieniedzy podatnikow. Moze Szwagrzyk to zaczadzialy profesor a ty medrzec, ktoz wie. Ale ja wole tradycje swojego pradziadka wole rodzine śp. Anny Jantar która pochowala ja w jej grobie a nie rzucila do wspolnego. A tobie przypominam ze badania genetyczne to stosunkowo nowy wynalazek. A co do ofiar z wojny to gwarantuje ci ze gdyby ktos mogl rozpoznac ciało swojego bliskiego to w tamtym pokoleniu by to zrobil. Ale dziś mamy europejskie pokolenie. No coz taki jest swiat. A los prokuratora Pasionka ktorego dzis poswiecasz (wg ciebie jedyny winny) niech bedzie dla takich ludzi ostrzezeniem . Nie warto politycy poswieca was gdy zacznie sie im palic pod stopami. Oni powiedza przeciez wszyscy wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.06.17, 23:17 Jeśli ten tekst jest skierowany do mnie - to mam jedną prośbę... ale serdeczną taką - czy mógłbyś pisać w języku polskim? bo za diabła nic nie rozumiem... To dobrze, że PiS będzie rządzić kilkaset lat - czy nie? Reszty, wybacz, nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 12:25 Nick "Twojego" adwersarza to bełkot a nie bykkot. Ciekaw jestem kto takich ludzi nauczył korzystania z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 16:08 Człowiek po prostu zarabia na życie. Nie znaczy, że taką postawę popieram, ale potrafię zrozumieć. Jak się związało z kimś swój los, to później trudno jest się wyplątać bezboleśnie, z twarzą. Dla mnie jest niewyobrażalne, że ktoś może mieć osobiście takie poglądy, zestawiać zbrodnie totalitaryzmów, ze skutkami wypadków komunikacyjnych. Ileż to to trzeba mieć złej woli, by ten ostatni wykorzystywać do gry politycznej, do wyrachowanego skłócania Polaków, tylko po to by zyskać władzę i przy niej się utrzymać. A jeszcze bardziej dziwię się ludziom wierzącym w te zbrodnicze wymysły. Bo dla mnie zbrodnią jest dzielenie własnego narodu, które może w efekcie przynieść wojnę domową. Przesadzam? Nie tak dawne dzieje Hiszpanii powinny być ostrzeżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 17:41 Nie jest niewyobrazalnym zestawianie dwoch faktow. Niewyobrazalne jest to ze ktos może glosic wspolne pochowki jako norme. Dlatego wam przytoczyłem kto stosowal takie normy. Gdyby tej narracji popartej przez was nie było to bym sie nie odezwal. Gdy przekraczacie granice dobrego smaku i przyzwoitosci to się odezwalem. I gdy bedziecie je przekraczac to bede się odzywal. Nie wykorzystaliscie okazji aby milczec nad glupota gloszacych takie poglądy tylko to poparliscie. Naprawde musicie zrozumiec ze duza czesc spoleczenstwa jest tolerancyjna i wybacza wiele rzeczy ale nie wszytsko. I musicie zrozumiec ze aby wygrywac wybory nie wolno probowac przekraczac pewnych granic. A tak w ogole to dopoki jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji to jest pieknie gdy ktos się odezwie to zaczynacie wypisywac coraz wieksze bzdury. Piszecie kim jestem za co biore pieniadze. Wam się wydaje ze nie ma ludzi nie zwiazanych z polityka ktorzy się z wami nie zgadzaja? :) A moze uwazacie ze z innymi pogladami nie powinnismy się wychylac. Nawet jak jestem babcia nie zabierzecie mi dowodu :) I na kazda bzdure przekraczajaca granice rozsadku odpowiem. A kontynuujac liste wspólnych pochowkow Piaśnica, Palmiry. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 19:26 >> A kontynuujac liste wspólnych pochowkow Piaśnica, Palmiry. To właśnie jest przykładem przekraczania granic nie tyle zdrowego rozsądku, co zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Za przykładem kierownictwa PiS szczujesz ludzi na siebie wzajemnie. Jaki masz w tym interes? Bo nie wierzę, że chodzi tylko o przekonania, jakiego nie przyjąć rodzaju, czy własną wizję prawdy historycznej. Szefowie partii rządzącej, który by się nie odezwał, i to na jakikolwiek temat, niemal zawsze kłamią, obrażają wyborców opozycji i szczują wszystkich na wszystkich. Mają w tym interes - najpierw było zdobycie władzy, a teraz utrzymanie się przy niej. Ty prezentujesz dokładnie taką samą postawę, powtarzasz ich wszystkie przekazy dnia i na dodatek wzbogacasz je jeszcze swoją pomysłowością. Nigdy nie uwierzę, że robisz to dla idei. Nawet zatwardziały partyjny ideowiec powinien postawić sobie jakieś nieprzekraczalne granice w głoszeniu bzdur i łajdactw. Ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Ja u ciebie tego nie zauważam. Jak pisałem wcześniej, mam niepozbawione podstaw podejrzenia kim jesteś. Wszystkie twoje posty sugerują, że masz dużą wiedzę historyczną. Osoba, określane przeze mnie jako byłe "usta UM" jest z wykształcenia historykiem, posiadającym na dodatek z jej zakresu doktorat. Skojarzenia nasuwają się same. >> Niewyobrazalne jest to ze ktos może glosic wspolne pochowki jako norme. Tu masz przykład kłamstwa i manipulacji. Ze swojej strony. Nikt nie twierdził, że pochówek ofiar katastrofy smoleńskiej we wspólnej mogile jest, i powinien być normą. Taka forma była przedstawiona jako alternatywa dla pogrzebów indywidualnych. Nikt nie potępiał rodzin zmarłych, że chcieli swoich bliskich pochować w rodzinnych miejscowościach i takichże grobach. Ich święte prawo i w pełni je szanuję. Tylko teraz, biorąc pod uwagę skutki dla ciał, wynikające z roztrzaskania się o ziemię z dużą prędkością samolotu, wybuchu paliwa w zbiornikach (a nie trotylu czy bomby termobarycznej, jak PiS-owscy zakłamani manipulanci próbują nam wmówić), oddziaływanie ognia na zwłoki ofiar, oraz bałaganu związanego z sekcją niemal 100 ciał, nikt nie powinien się dziwić i mieć pretensji, że w trumnach znalazło się sporo przypadkowych szczątków nie mających nic wspólnego z osobą właściwego zmarłego. Presja czasu i rodzin, i być może zwykłe niechlujstwo lekarzy patologów, nie pozwoliło na przeprowadzenie wszystkich procedur z oczekiwaną starannością. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 19:31 Chodziło mi o obecnie rządzącą partię. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 21:33 Widziałes wyniki sekcji? Bo komentujesz tak jakbys widzial. Probujesz wyciagac wnioski podobnie jak poprzednia ekipa czyli nic nie badajac. Dopuscili jak sam piszesz do bałaganu a ty przyjmujesz ten balagan za prawde objawiona. Konsekwencji!!!! Chyba nie rozumiesz ze aby wyciagnac wnioski to trzeba BADAC. Tyle i tylko tyle. To za trudne? Spokojnie poczekaj na zakonczenie sledztwa. A zeby je zakonczyc to trzeba je przeprowadzic. Nie wczesniej. PS Przypominam jeszcze raz ze nawet poprzednia ekipa prokuratorska nie zamknela po 6 latach sledztwa. Ty już wiesz wszystko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 23:05 >> a ty przyjmujesz ten balagan za prawde objawiona. Może z łaski swojej napisz co konkretnie uznałem za "prawdę objawioną"? Bo znów coś insynuujesz, tylko, poza tobą, nikt nie wie co. Wspominasz coś o wynikach sekcji zwłok. Mam rozumieć, że ja, nie znając ich wyników, zaprzeczam im, czy też na odwrót, wiem co zawierają i uznaję za "prawdę objawioną"? Przecież nic nie przesądzałem. Wspomniałem tylko, że w poszczególnych trumnach były szczątki kilku różnych osób. Coś się nie zgadza? Przecież od miesięcy członkowie obecnego rządu i partii wrzeszczą po wszystkich możliwych publikatorach, że tak właśnie było. Wg medialnych doniesień w jednej z trumien znaleziono części ciał aż 7 różnych osób. Nawet w trumnie zmarłego prezydenta L. Kaczyńskiego stwierdzono szczątki należące do jeszcze dwóch różnych ciał. A przecież jego zwłoki identyfikował najbliższy krewny, brat i prezes PiS w jednym J. Kaczyński. Podtrzymuję swoje podejrzenia, że przy badaniach lekarskich i identyfikacji był bałagan, zwłaszcza po stronie rosyjskiej. Nie mogło być inaczej, jeśli większość zwłok była rozkawałkowana. Widziałem ich stan, w tym ciało samego zmarłego prezydenta, na zdjęciach umieszczonych w Internecie. Teraz PiS-owscy propagandyści wrzeszczą o rzekomym bezczeszczeniu podczas sekcji i składania ich do trumien. Możliwe. Nie było mnie przy tym, więc nic nie przesądzam. Tylko ciekawe, że ówczesny szef Kancelarii Prezydenta Jacek Sasin zapewniał, że przy przygotowywaniu zmarłych - ofiar katastrofy smoleńskiej do pogrzebów "wszystko odbywało się z wielkim poszanowaniem dla ciał ofiar, (...) wszystko odbyło się godnie". Możesz sobie to obejrzeć od 50 sek. poniższego nagrania. Kto i kiedy kłamał w tej sprawie. www.newsweek.pl/polska/polityka/wypowiedzi-o-ktorych-pis-wolaloby-zapomniec,film,411534.html?src=HP_Section_1 Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 21:37 Historykow zawodowych i amatorow historii jest kilku na swiecie. I jest internet. :) Wystarczy wpisac w wyszukiwarke odpowiednie haslo. Polecam np. zbrodnie niemieckie w czasie wojny. Tam standardem były wspolne pochowki. Tak samo jak w lagrach. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.06.17, 23:24 Każdy dyktator sowiecki miał swoje "usta". Wystarczyło, że te usta wypowiedziały bzdurę - mówił o tym cały świat. Dziś towarzysze z PiS-u stosują tę samą metodę - robią tak, bo mentalnie pozostali w komunizmie. Nie ma znaczenia w kogo wierzą - we Włodzimierza Ilicza, czy Jarosława Rajmundowicza. Prowadzimy dysputę o Dudzie, który nie mógł ułaskawić osoby (póki co, niewinnej) - wypowiadają zatem bzdurę. Np. wspólne pochówki stosowali jedynie komuniści i faszyści - Termopile, ktoś zapyta. Co ze wspólnym grobem Spartan - ach oni też żyli w komunie, bykkot odpowie. To jest właśnie sposób komunistów z PiSu - oskarżać wszystkich o PiSu przywary. Nepotyzm PO i PSL był duży - do czasu, gdy zobaczyliśmy nepotyzm Misiewiczów, Sadurskich, Kurskich i im podobnych. Powiedzieć, że PiS zawłaszczył Polskę - to nic nie powiedzieć... Prokuratura w czasach PO i PSL była niedecyzyjna - dziś prokuratura działa w sprawie wrocławskiej bardzo, bardzo. Po 10 kwietnia cała Polska, najbardziej ta pisia, chciała pochówków jak najszybciej. 8 dni po Smoleńsku - prezydenta pochowano na Wawelu - jeden tydzień i 1 dzień po wypadku. Dlaczego pisia kamanda nie krzyczała, że nie przebadano? Bo Wawel... Tak więc panie bykkot kłamać nie wolno - Goebbelsowi nie udało się doprowadzić do sytuacji, że kłamstwo powtórzone 1000 razy stało się prawdą - nie uda się i tobie. Twój agitguru powiedział jeszcze coś: "absolutnym prawem państwa jest nadzorowanie kształtowania się opinii publicznej" - także i tego punktu swoistego testamentu Josepha nie wypełnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 10.06.17, 21:42 Skoro wrociłes do starozytnej Grecji to piknie. Wielkim dzielem greckim jest Antygona (pozniejsza o kilkadziesiat lat niż Termopile). O czym jest to dzielo? Polacy dopuszczaja wspolne chowanie na polu bitwy ale tylko wtedy gdy nie ma warunkow do indywidualnych pochowkow lub gdy AKCEPTUJa to rodziny. Ile staran poswieciło panstwo polskie dla pochowania Orląt Lwowskich. Tam kazdy leży w POJEDYNCZYM grobie. A wtedy nie było takich możliwości jak dzis zarowno jeśli chodzi o genetykę jak i mozliwosci logistyczne (tym bardziej w czasach Termopil). I co wiecej kazdy zołnierz polski miał na sobie nieśmiertelnik (ilu zolnierzy dzieki temu rozpoznano). A na dodatek tym co nie mogli znalezc grobu swoich bliskich stworzono Grób Nieznanego Żołnierza. Dla oddania szacunku. Tylko okupanci sowieccy i niemieccy czyli dwa zbrodnicze socjalizmy robily wspolne pochowki lekcewazac odczucia rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 10.06.17, 23:26 Znowu próbujesz porównać zdarzenia nieporównywalne - bohaterstwo młodzieży lwowskiej z wypadkiem komunikacyjnym. Wiedz przeto, że w filmie Krauzego te wybuchy dokręcono na życzenie Jarosława K. - nie było ich na prawdę - przynajmniej Antoni M. tego nie udowodnił. Całe więc grzebanie (to doskonałe słowo) w trumnach ludzi, którzy ulegli wypadkowi samolotowemu jest tylko po to aby przykryć zbrodnię smoleńską polegającą na permanentnym oszukiwaniu opinii publicznej. Dziś z teorii zwanej w skrócie "fijiubździu" - Berczyński w nowym amerykańskim domu, "honorowa konsul" z mundurem SS a nieinternowany Jarek z drabinką "prawdy bliższy coraz". Zgodnie z goebbelsowską zasadą "absolutnego prawa państwa do nadzorowania kształtowania opinii publicznej" wypisujesz tu bzdury o karygodnych pochówkach ludzi, którzy stracili życie wbijając się w ziemię z prędkością co najmniej 250 km/h. I ta nieszczęsna Antygona, którą znasz chyba z bryku, skoro myślisz, że jest ona o staraniach o pochówek - bykkocie mylisz się - to tragedia o próbach sprzeniewierzenia się woli bogów (praw naturalnych - jak wolisz). To sprzeciw także przed niemoralnym żądaniom władzy nakłaniających do niemoralnego uczynku jego poddanych. To sztuka o konflikcie władza - obywatel, niemoralnym pragnieniu władzy do "wiedzenia" lepiej od jej poddanych, państwie silnym, uzurpatorską siłą władzy, gdzie liczy się argument siły - a nie siła argumentu. W "Antygonie" władca wypowiada znamienne słowa: "wróg i po śmierci nie stanie się miłym" - kojarzysz to z dzisiejszym stanem ducha nieinternowanego? Czytaj, czytaj, czytaj - bykkocie czytaj zatem - sam przekaz Szachermachera nie wystarczy... I na koniec - jeśli myślisz, że sowieci i hitlerowcy stosowali masowe pochówki, bo chcieli "lekceważyć odczucia rodzin" - to ręce, nogi i cycki opadają... kto wam te głupoty wymyśla? Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 19:34 Wbili sie w ziemie z predkoscia 250 km/h? A to ciekawe. Jak to mozliwe? I jakie bzdury ja o pochowkach ofiar katastrofy smolenskiej mowie? Czy to przypadkiem to nie inni opowiadalii na ten temat bajek? Co to jest stan ducha nieinternowanego? :) PS A sowieci i narodowi socjalisci chowajac zabitych w masowych grobach robili to zgodnie z odczuciami rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 14.06.17, 05:33 Tak wbili się w ziemię z taką prędkością - albo większą. Żeby było tragiczniej, zrobili to najcieńszą stroną samolotu. Jak wskazują dzisiejsze sekcje - wszyscy zmarli mają charakterystyczne obrażenia dla wypadku komunikacyjnego. Ale trumny otwarto dla wyjaśnienia przyczyn wypadku, nie zaś dla wyjaśnienia okoliczności pochówków. Chcesz wiedzieć więcej - poszukaj wczorajszego wywiadu żony oficera BOR u Olejnik w TVN24 - polecam. Nie zabieram nieinternowanemu odczuwania straty brata - ale nie może to się stać polityką wewnętrzną i zewnętrzną państwa. U katolików żałoba trwa rok - nie zapominamy, ale żyjemy dalej. Co zaś do postępowania komunistów i faszystów - oni nie troszczyli o doczesne szczątki swych ofiar, bo nie traktowali ich jak ludzi. Na tym polegał nieludzki system ich władzy i niedorzeczność ich ideologii. Polacy nie byli jedynymi. Myśl samodzielnie panie bykkot - to nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 14.06.17, 23:49 Kolego ty miałes fizyke w szkole? O wektorach slyszales? Aby wbic sie w ziemie ze skladowa PIONOWA 250 km/h to trzeba samolotem leciec strasznie szybko lub jakas przyczyna wywolalaby taka skladowa. Jesli udowodniono taka szybkosc wbijania to nie bylby to wypadek komunikacyjny. A trumny otwarto dla badan to prawda bo bez badan to można bajac o przyczynach. I to trzeba sprawdzac każdy dostępny element bo za wiele ich nie mmamy. Przypominam ze rosjanie nadal prowadza sledztwo i podtawowymi dowodami dysponuja jedynie oni. Poprzednio nie zrobiono prawie nic. Tu chyba nie masz watpliwosci ze nalezalo badac a nie dywagowac o stanie psychicznym 3 pilotow na podstawie trudnych do odczytania zapisow ze skrzynek ktore posiadali jedynie roskjanie. A jeszcze raz podkreslam co lekceważysz prokurator MA OBOWIAZEK przeprowadzić ekshumacje. I wlasnie dzis robia co do nich nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 15.06.17, 00:22 bykkot napisał(a): "A jeszcze raz podkreslam co lekceważysz prokurator MA OBOWIAZEK przeprowadzić ekshumacje. I wlasnie dzis robia co do nich nalezy" czy możesz napisać po co to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 16.06.17, 23:09 Odpowiedz na twe pytanie jest prosta i pisze o tym caly czas. Ty udajesz chyba ze nie wiesz o co chodzi. Prokuratorzy robia to co powinno sie zrobic prowadzac sledztwo. Najpierw wszelkie mozliwe badania a pozniej wnioski. Ty ciagle lansujesz teze ze najpierw wnioski a badania nie będą potrzebne. Cholerna logika. Logika ktora zaowocowała spartaczeniem śledztwa przez prokuraturę wojskowa. A w ogole prawo prokuratorom to nakazuje. PS Nawet rosyjska prokuratura nie zakonczyla sledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 15.06.17, 09:15 O czym ty bredzisz manipulancie? Gdzie ktoś napisał, że prędkość spadania pionowego wynosiła 250 km/godz.? To była przypuszczalna prędkość samolotu w momencie zderzenia z ziemia. Można przyjąć, że była zbliżona do wypadkowej wykresu. Wcześniejsze zderzenie z brzozą, jeśli wyhamowało ją w jakiś sposób, to tylko minimalny, niemający znaczącego na nią wpływu. Bezpośrednią przyczyną katastrofy było oderwanie się części skrzydła i utrata w nim nośności skutkującej obrotem samolotu na plecy i roztrzaskaniem się o podłoże. Tu się kłania kłamstwo podkomisji smoleńskiej pod przewodnictwem Berczyńskiego polegające na zmanipulowaniu ekspertyzy WAT, kłamstwo które właśnie wyszło na światło dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 16.06.17, 23:03 A co oznacza "wbijajac sie w ziemie z predkoscia co najmniej 250 km/h"? Czy napiszesz samolot ladujac na lotnisku wbil się w beton z predkoscia 300 km/h? Żeby się wbic w ziemie to trzeba miec duza predkosc pionowa nie pozioma. Przedmowca chciał osiagnac efekt słowny. I nie wyszlo. A co do ekspertyzy WAT. Podaj miejsce publikacji tej sfałszowanej ekspertyzy. Bo jak nie podasz to znowu pomysle ze mam do czynienia z kolejnym jasnowidzem na tym forum ktory nie widział i wie. PS Ani polska ani rosyjska prokuratura nie zakonczyla śledztwa. Wiec spokojnie poczekaj na wyniki sledztwa po jego przeprowadzeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 17.06.17, 08:25 > A co oznacza "wbijajac sie w ziemie z predkoscia co najmniej 250 km/h"? To oznacza, że prędkość samolotu w momencie uderzenia w ziemię mogła tyle wynosić. Czy nap > iszesz samolot ladujac na lotnisku wbil się w beton z predkoscia 300 km/h? Sam sobie na to odpowiedz. Rozmawiamy o konkretnym wypadku, na swoje hipotezy sam poszukaj wyjaśnienia. Od początku dzielisz włos na czworo, mnożysz dygresje bez związku, domagając się na nie odpowiedzi. Żeby > się wbic w ziemie to trzeba miec duza predkosc pionowa nie pozioma. Bredzisz bzdury. Wbić coś można nie tylko pionowo, pod skosem daje się to zrobić równie skutecznie. Tak właśnie było z samolotem prezydenckim w Smoleńsku. A co do ekspertyzy WAT. Podaj miej > sce publikacji tej sfałszowanej ekspertyzy. Proszę bardzo: gmach WAT 10 IV 2017 r. ogłaszający: dr Berczyński, przewodniczący tzw. podkomisji smoleńskiej. WAT, w ekspertyzie przekazanej tej podkomisji, wykazał, że samolot po utracie skrzydła musiał stracić natychmiast stabilność lotu, obrócić się i uderzyć w podłoże. Co też nastąpiło, samolot spadł na "plecy". Berczyński twierdził, że leciał dalej prosto i rozpadł się w wynik wybuchu bomby termobarycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 17.06.17, 09:52 Tekst o wbiciu sie w ziemie zz predkoscia powyzej sluzyl temu aby pokazac skad wziely się uszkodzenia ciala ofiar. I to czysta manipulacja bo samolot ladujac z taka predkoscia (tysiace ladowan dziennie) wcale nie zabija ladujacych. Bo skladowa predkosci pozioma nie powoduje WBICIA w ziemie. Zadalem wiec wstępne pytanie czy oby się moj dyskutant nie pomyli gdy potwierdzil ze nie to zwrocilem uwagę ze nie mogl wbic sie z predkoscia powyzej 250 km/godz chyba ze wystapily inne czynniki które spowodowaly taka skladowa pionowa. Dodam ze nie jest wykluczone wg slow ludzi z komisji ze taka skladowa wystapila co jest wyjątkowo interesujace. A skrzydlo (jego czesc chyba) zapewne sie oderwalo tylko pytanie brzmi dlaczego. Prosze o link do ekspertyzy. Bo inaczej to albo cytujesz jakiś hejt albo jestes jasnowidzem. No chyba ze cytujesz jasnowidzow z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 17.06.17, 11:18 > Tekst o wbiciu sie w ziemie zz predkoscia powyzej sluzyl temu aby pokazac skad > wziely się uszkodzenia ciala ofiar. I pokazał, że obrażeni ciał nastąpiły z przyczyn komunikacyjnych. Potwierdzają to nawet najnowsze badania przeprowadzane po ekshumacjach wykonywanych na zlecenie Ziobrowej prokuratury. Nikt z żadnej komisji badających przyczyny tej tragedii, czy skutków dla jej ofiar nie sformułował wniosków by katastrofa nastąpiła w wyniku zamachu bombowego. Takie brednie snują tylko psychopatyczni manipulanci powiązani z obecną władzą, jak Kaczyński, Macierewicz i ich bezkrytyczni wielbiciele w rodzaju "Trotyla" Gmyza czy ciebie. I to czysta manipulacja bo samolot ladujac > z taka predkoscia (tysiace ladowan dziennie) wcale nie zabija ladujacych. Tylko te wszystkie samoloty nie próbują lądować przy niemal zerowej widoczności na lotnisku nie wyposażonym w aparaturę naprowadzającą, nie ignorują sygnałów ostrzegawczych z pokładu o niebezpieczeństwie rozbicia się o ziemię, nie "koszą" przy lądowaniu skrzydłami brzozowych zagajników tracąc przy tym te skrzydła. Lądują zaś na kołach na pasach do lądowania, a nie na ślepo na przygodnych nieużytkach, w dodatku do góry "brzuchem". A skrzydlo (jego czesc chyba) zapewne sie oderwalo tylko pytanie brzmi > dlaczego. A o "pancernej" brzozie już zapomniałeś? > Prosze o link do ekspertyzy. Ekspertyza została przekazana przez komisję WAT podkomisji smoleńskiej pod przewodnictwem niejakiego Berczyńskiego, który zmanipulował jej wyniki. Piszą o tym w różnych mediach. Poszukaj sobie to znajdziesz :) Bo inaczej to albo cytujesz jakiś hejt albo jestes > jasnowidzem. No chyba ze cytujesz jasnowidzow z GW. Poproszę o linki do dokumentów, na których opierasz swoje przekonanie, że przyczyny katastrofy smoleńskiej były inne, niż te ogłoszone przez Komisję Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego. Bo inaczej to albo cytujesz jakiś hejt albo jesteś jasnowidzem. No chyba ze cytujesz jasnowidzów przygotowujących PiS-owskie przekazy dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 17.06.17, 11:43 Po pierwsze to nie lubię dyskutować z ludźmi bez wyobraźni - to o lądowaniu pionowym... Po drugie, uszkodzenia "poległych" były tak rozległe dlatego, że tupolew obróciwszy się o 180 stopni uderzył o ziemię. Według raportu końcowego KBWLLP w chwili zderzenia z brzozą zarejestrowano następujące parametry lotu maszyny: kąt natarcia: 15,78°; kąt pochylenia: 12,8°; kąt przechylenia: –2,5° (w lewo); wysokość lotu nad terenem: 5,1 m; wysokość radiowa: 6,2 m; prędkość przyrządowa: 269 km/h. - źródło: Komisja Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego (KBWLLP): Protokół badania zdarzenia lotniczego nr 192/2010/11 przez KBWLLP. Załącznik nr 4.7. Geometria zderzenia samolotu, s. 278, 5 września 2011. Wiem, że "wy" wyznawcy religii smoleńskiej (z jej ołtarzem - drabinką, kapłanem - nieinternowanym Jarem, druidem - Antonim) nie uznajecie jej wyników. Członkowie "Gałęzi Dawidowej" też zamknęli się przed światem - w Waco w Teksasie - ich Koresh myślał podobnie, jak i ten wasz. Moja Ojczyzna wydała oficjalny dokument o przyczynach katastrofy - jak wydacie nowy, to się do niego będzie można odnieść - na razie jest jest to: www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=dXbooNmZoto&ab_channel=GLOLPL Skrzydło oderwało się bo uderzyło o drzewo (brzozę) - wy twierdzicie , że to nie możliwe - ale nie macie (w przeciwieństwie do dra Laska) dowodów. Kerac napisał, a ty żadasz link: - oto on - www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-04-10/posiedzenie-podkomisji-badajacej-katastrofe-smolenska/ film z konferencji Berczyńskiego - rzeczony fragment od 27minuty i 25 sekundy - dziś już wiadomo, że potraktowano wybiórczo badania naukowców WAT. Tu masz materiał na ten temat: www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/po-o-badaniach-wykonanych-przez-wat-w-sprawie-katastrofy-smolenskiej,748360.html Zdaję sobie sprawę, że nie przekonałem cię - będę z tym żył - wiedz jeno, że moi młodsi o 50 - 100 lat koledzy-historycy waszą fiksację rozpiszą na czynniki pierwsze, zrobią to, żeby taki stan masowej świadomości w Polsce nie powtórzył się już nigdy więcej. Co zaś do zakończenia śledztwa przez Rosjan i Ziobrystów: to nie nastąpi to prędko - kontredans na trumnach smoleńskich potrzebny jest "dojnym" do życia - jak tlen... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego koleżanka "fajna" Sadurska 17.06.17, 12:01 Poza wszystkim w wątku tym zupełnie pominięto panią Małgorzatę "jestem wszędzie tam, gdzie mnie potrzebują" Sadurską - już pisałem - PO i PSL zawłaszczyło Polskę - ale przy "dojnych" z PiSu to zwykłe neptki. A i jeszcze Szyszko z Błaszczakiem - koledzy córki leśnika. Jak teraz Du.o wyglądasz??? Jak teraz wyglądacie wy - wyborcy "dojnej" zmiany coraz bardziej??? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego koleżanka "fajna" Sadurska 17.06.17, 14:15 A przy tym gościu, to nawet Sadurska jest neptkiem. natemat.pl/210399,sadurska-przy-nim-to-pikus-czlowiek-ziobry-jako-prezes-pekao-bedzie-zarabiac-kilka-razy-wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm ja barbarzyńca, my barbarzńcy 17.06.17, 15:29 wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-pisze-do-klubowiczow-gazety-polskiej/0pr49kc "...a oni postępują w sposób coraz bardziej barbarzyński, bo sprzeczny z podstawowymi wartościami konstytutywnymi dla naszego kręgu kulturowego." Co mnie obchodzi krąg kulturowy Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 17.06.17, 15:34 >>a ty żadasz link: - oto on (...) To wszystko na nic. Dla takich jak bykkot, to co podają jakieś Polsat-y, TVN-y, Wyborcze, Komisje BWLLP jest niewiarygodne i bezwartościowe. Oni wierzą tylko w to co mówi nieinternowany prezes, ogłasza TVPiS, TRWAM czy inne rydzyjko. Tam dla nich jest prawda, do której się zbliżają już ponad 7 lat, a kresu tego zbliżenia nie widać. Na Krakowskim Przedmieściu urządzili już 86 hec nazywanych przez nich eufemistycznie miesięcznicami smoleńskimi, które jednak są de facto seansami nienawiści do wszystkich myślących inaczej niż oni. Te wszystkie linki znałem już wcześniej, ale nie podwałem z przyczyn wymienionych wyżej. Po drugie, bykkot też nie podaje nigdy adresów źródeł, potwierdzających to co próbuje nam tu wmawiać. Nie widzę powodów dawać się zatrudniać do roboty, którą sam powinien wykonać. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 19.06.17, 18:40 Jak sie chcesz dowiedziec to polecam strone konferencja smolenska. Było 4 konferencje. Poczytaj sobie kto bral w nich udział. I co tam analizowano i jak analizowano. Wykaz naukowcow wbije cie w ziemie. Z predkoscia wieksza niż 250 km/h. :) A prokuratura obecnie wreszcie prowadzi sledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 19.06.17, 18:34 Dzięki za ostatni link. Tam jst napisane ze posłowie PO i jakiś profesor w TVN powiedzieli. To rzeczywiscie niezbity dowod na to ze fałszowano badania (jakie badania i opinie, gdzie one sa) naukowcow z WAT. Piszesz tez o stworzonych (bez badan, sekcji, obliczen, bez ostatecznego odczytu z czarnych skrzynek otrzymanego od Rosjan, pozniej było więcej wersji) dokumentach jako niepodwazalnym materiale. Wiec jak jestesmy przy stworzonych przez Polaków dokumentach to poczytaj o konferencjach smolenskich (było ich kilka), poczytaj referaty naukowcow, profesorow (nie jednego tajemnego) . I poszukaj mi gdzie ci twoi fachowcy (co nie robia badan a wydaja końcowe opinie) odniesli się do tamtej konferencji. Mam wierzyc ludziom ktorzy nie potrafia ustlic gdzie pochowano 100 ludzi, nie opisuja miejsc upadku czesci samolotu cial, ktorzy nawet brzozy nie potrafili zmierzyc (bo nie mierzyli). Przypominam ci tez ze państwo to takze prokuratura a ta do dzis nie zakonczyla sledztwa. PS Porownaj tytuly naukowe i publikacje twoich ekspertow i uczestnikow konferencji smolenskiej. Naprawde warto. To ciekawy material porownawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 19.06.17, 19:44 Człowieku, wiesz czym jest dyskusja naukowa? Fjubżdziu Antosiowego "eksperta" tym nie jest. Oczekuję, że antagoniści poprzedniej państwowej komisji wydadzą w końcu swoje opinie - i ci wszyscy doktorzy i profesorowie obalą opinie wyrażone przez zespół Laska. Robi to się poprzez pokazywanie błędów w obliczeniach (to w naukach ścisłych) - a nie grzebiąc w trumnach. Jako koronnego argumentu używacie frazy: "bez ostatecznego odczytu z czarnych skrzynek otrzymanego od Rosjan" - chcesz napisać, że teraz Rosjanie oddali czarne skrzynki? Oddali samolot? Zrobią to w dającej się określić porze roku? Jak więc ci wasi eksperci przesłuchają oryginalne czarne skrzynki? Jak zbadają wrak? Nijak - bo to ich wcale nie interesuje - te trupy ich nie interesują. Ich interesuje władza - dla władzy. Po trupach do władzy. Ponawiam pytanie: będziecie składać puzelki ze zmarłych? Czy po prostu lubicie tańczyć na trumnach, żeby nie powiedzieć, że w nich grzebać... Ludzie którzy badali katastrofę komunikacyjną nie są odpowiedzialni za pochówki - każde państwo ma instytucje za to odpowiedzialne. Prok. Pasionek popełnił 7 lat temu błąd - bo to m.in. on mógł zarządzić badanie - nie zrobił tego, a dziś nie skorzystał z okazji żeby przeprosić i milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Duda i jego kolega Kamiński 01.07.17, 17:24 wiadomosci.onet.pl/kraj/dziesiec-najwazniejszych-tez-z-przemowienia-jaroslawa-kaczynskiego/2ll7wv7 "ZERO TOLERANCJI DLA NADUŻYĆ Jarosław Kaczyński wiele razy podkreślił, że w obozie Zjednoczonej Prawicy nie będzie żadnej tolerancji dla nadużyć, niekompetencji i nieuczciwości. - Nie może być najmniejszej tolerancji na nadużycia, nie możemy na nic przymykać oczu - mówił. - Tu trzeba bezwzględnego zdecydowania. Nie możemy zgadzać się na cokolwiek złego w tej dziedzinie. Nie możemy na nic przymykać oczu, musimy być w tych sprawach czujni - dodał prezes PiS." Mi się wydaje, że to tylko gadanie, a jak było i jest tak zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 02.07.17, 23:46 A w odpowiedzi na takie słowa obecna opozycja nawoluje do likwidacji CBA? Oni nawet nie mowia ze beda walczyc z naduzyciami. A jak było to doskonale widac w sprawie reprywatyzacji w w-wie czy w sprawie ambergold lub vat. Bo panstwo było teoretyczne czy jakos tak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 03.07.17, 09:00 Dodajmy do tej okrutnej wyliczanki jeszcze Skoki, Srebrną, gazetę przehandlowaną Szwajcarom, komisję Berczyńskiego, wpłaty na przedsięwzięcia księdza Rydzyka, itp itd... Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 03.07.17, 14:07 Ta przehandlowana gazeta to Ekspres Wieczorny. Trzeba jeszcze przypomnieć o spółce Telegraf i jej powiązaniach z aferami Art-B i FOZZ, Fundacji Prasowej Solidarność czy Towarzystwie Cargo Modlin. Co ktoś jeszcze pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 04.07.17, 20:39 Z wikipedii o FOZZ "W 2000 roku Jakub Kopeć wydał książkę Po drugiej stronie lustracji – opowieść świadka koronnego o tym, jak państwowe służby sekretnie zapełniły kasę wyborczą AWS dolarami FOZZ w której opierając się na wypowiedziach Janusza Cliffa Pineiro oskarżył polityków Porozumienia Centrum, m.in. Lecha Kaczyńskiego i Jarosława Kaczyńskiego o przyjmowanie pieniędzy FOZZ za pośrednictwem Janusza Cliffa Pineiro. Bracia wytoczyli Jakubowi Kopciowi proces o ochronę dóbr osobistych. W 2004 roku zapadł wyrok, stwierdzający, iż treści zawarte w książce Kopcia naruszyły dobra osobiste Kaczyńskich. Kopeć został zobowiązany do opublikowania przeprosin i zapłaty kosztów sądowych. Sąd Okręgowy w uzasadnieniu wyroku stwierdził, że brak jest jakichkolwiek podstaw, by twierdzić, że między Pineiro a Kaczyńskimi była jakakolwiek bliższa znajomość, a to nie może rodzić podejrzeń, że przyjmowali oni od niego jakieś pieniądze. Każdy taki zarzut to naruszenie dóbr osobistych. W 2001 roku Witold Krasucki nakręcił, powtarzający zarzuty z książki Po drugiej stronie lustracji autorstwa Jakuba Kopcia, film dokumentalny Dramat w trzech aktach, w którym również oskarżył polityków Porozumienia Centrum o przyjmowanie pieniędzy z FOZZ. Film został opracowany na podstawie informacji podanych przez Janusza Cliffa Pineiro w 2001 roku. Bracia Lech Kaczyński i Jarosław Kaczyński wytoczyli proces Telewizji Polskiej. Proces umorzono, gdy TVP zdecydowała się publicznie przeprosić braci Kaczyńskich". To nadziś tyle :). Ciag dalkszy nastapi :) Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 05.07.17, 07:06 Co jest trudnego z zrozumieniu frazy: "Trzeba przypomnieć (...) o spółce Telegraf i jej powiązaniach z aferami (...) FOZZ". www.bankier.pl/forum/temat_ludzie-i-afery-pisu,4945923.html Ciąg dalszy nastąpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 06.07.17, 23:30 Rozumiem ze udowodniles istnienie kiedys spolki telegraf która upadla w niejasnych okolicznościach (zarzut to straszny bo jak niejasne to dla ciebie jasne ze niejasne) :). A teraz z grubej rury. Kto rzadzil w tym czasie? Dlaczego nie zalozyl CBA i nie wsadzil wszystkich tych politykow bo jeśli popełnili przestępstwo to powinni ich wsadzic? A tu nic. I nawet gdyby było cos to sie przedawnilo. A sprawa Amber sie pokazala za rzadow PO i nawet co gorsza prokuratura owczesna wsadzila pana P. Sad nierychliwy oczywiście zanim osadzi to wyrok upłynie. I P. po wyroku wyjdzie na wolnosc. A pani P to moze dostanie odszkodowanie. Takie mamy sprawne sady. Ich reforma ewentualna to lamanie praworzadnosci. Bo praworządnie będzie gdy pan i pani P. beda byc może siedziec dluzej w areszcie niż dostana wyrok w I instancji. A teraz kilka zdan o FOZZ. Tam nie było takiego p. Rosatti? Gdzie on teraz dziala? I wyobaz sobie ze sprawa chyba juz jest osadzona. Bo sad był rychliwy i osadzil. Po ilu to latach? No ale tak w ogole to mamy sprawny wymiar sprawiedliowsci i sądy. PS Na nowo wracasz do tekstu faceta za ktory juz przepraszali Kaczynskich w sadzie. Wiec przyjmij do wiadomości ze gadki pinejro zostały juz osadzone jako niewiarygodne. A twoje publikacje je ciagle cytuja ( ciagle powtarzany tzw fejknius). Nie wstawiaj fejkniusow. Sad kazal za to przepraszać Kaczynskich. Może i ty przeprosisz? Bo wypada. W zwiazku z tym ze cierpliwie wstawiacie fajkniusy to ciag dalszy nastapi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 08:38 >> Kto rzadzil w tym czasie? Dlaczego nie zalozyl CBA i nie wsadzil wszystkich tych politykow bo jeśli popełnili przestępstwo >> to powinni ich wsadzic? A tu nic Masz rację nic. I tak będzie nadal. Nie wierzę, że jeden polityk zrobi krzywdę drugiemu. Ja tę grupę postrzegam jako klikę skorumpowanych łajdaków, niezależnie od opcji, którą reprezentują. Mogą mydlić oczy ciemnemu ludowi swoimi awanturami, skakaniem do oczu przed kamerami telewizyjnymi czy na łamach prasy. To tylko spektakle dla naiwnych frajerów podniecających się przed ekranami oglądanymi pokazami skrajnej obłudy. Po tych debatach, już poza okiem kamery, w kuluarach jej uczestnicy powracają do przyjacielskiej komitywy, a jak się spotkają w sejmowej restauracji to zgodnie integrują się przy wódce. W tym środowisku istnieje niepisana umowa: my za wasze szwindle was nie rozliczymy przed sądami, a wy, jak wygracie z nami w kolejnych wyborach, odwzajemnicie się za tę naszą "wielkoduszność". I tak ta karuzela kręci się przez dziesięciolecia. Gawiedź ma zajęcie i powód do ekscytacji, a prawdziwi wygrani - cyniczni oszuści - politycy nabijają kabzę okradając państwo i społeczeństwo, ciesząc się pełną bezkarnością. Pokaż mi jednego znaczącego polityka, który poszedł do pudła. Lipiec czy Rywin to były nic nieznaczące płotki. Tego ostatniego to nawet trudno nazwać politykiem, raczej geszefciarz nieudacznik. Kaczyński i PiS tyle zapowiadali jak to będą oszustów, złodziei i "zbrodniarzy" wsadzać. Przez dwa lata poprzednich rządów i w czasie obecnej kadencji nie zrobili nic. Tylko chlapią bezproduktywnie ozorami. Aha, mają się zemścić na trupach, zamierzają odebrać im stopnie generalskie. To mi dopiero sprawiedliwość :/ PO-wcy też zapowiadają jak to będą wsadzać, jak obecnie rządzący będą płacić za to co wyprawiają. Skończy się jak w poprzedniej kadencji, w przypadku "próby" pociągnięcia do odpowiedzialności Z. Ziobry za "samobójstwo" B. Blidy, "niemożnością" zebrania kworum :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 23:28 Sugerujesz ze Ziobro zabił śp. Blidę? A co do prob walki z korupcja w I kadencji złapali za reke np. p. Sawicka (ta co jak nie będzie czegos z tego miała to to pieprzy; chyba tak to bylo) i ministra sportu ze swoich rzadow. A sad skazal tych co lapali. Wielki sad. I po wielu latach nie doszedl nawet do II instancji. Bo ten cyrk zakonczyl prezydent dajac prosty sygnal ze chwytających lapowkarzy nie beda ciagac po sadach. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 11:21 Wszystkie, wspomniane tu sprawy "zrobiło" CBA - wszystkie oprócz ministra w rządzie Kaczyńskiego. Już pisałem też, że osoba wybrana na prezydenta nie może być sygnalistą, czy zastępować sądów, jak sam się Adrian wyraził. Sądy działają dłużej nieco - i to szczęście, bo w zamian są "czerezwyczajki" - to skrót taki od Wszech...... Komisji Nadzwyczajnej do Walki z Kontrrewolucją, Spekulacją i Nadużyciami Władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 10:08 Tak, udowodniłem istnienie polityków (PC) PiS, w tym skazanych prawomocnym wyrokiem za konszachty np. z ART B. Kerac napisał, że nie wierzy w rozliczenia - te obecne i następne, ja napiszę tak: módlmy się, żeby takich trybunałów nie było - bo jak będą to poleje się krew. Od wymierzania sprawiedliwości jest sąd - i tylko sąd - nie Robespierre, Wyszynski, czy inne "jakie takie" zerowe pchlarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 11:08 By nie było wątpliwości. W sprawie rozliczeń rządzących miałem na myśli Trybunał Stanu i sądy powszechne, a nie trybunały ludowe. Daleki jestem od nawoływania do wymierzania sprawiedliwości przez ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 23:34 Ja bym dodał jeszcze Trybunal Konstytucyjny. Kolega o nim zapomnial, oj nieładnie. Kolega to wrog standardow demokratycznych i panstwa prawa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 10:26 Przyjacielu - oto link: trybunal.gov.pl/o-trybunale/trybunal-konstytucyjny-w-polsce/kompetencje-trybunalu-konstytucyjnego/ - znajdziesz tu odpowiedź, na swoje "mądrości". Sama Wikipedia nie wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 23:31 Sad jest owszem tylko jakby tu powiedziec dosc nierychliwy. I sprawiedliwosc po 10 czy 20 latach to watpliwa sprwiedliwosc. I trzeba grzecznie namowic sady zeby lekko przyspieszyly bo same chyba nie wiedza ze powinny. Maja dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 11:25 Najlepiej za pomocą prawa prairiala... Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 07.07.17, 23:55 Radze uwazniej analizować zrodla. Skazany był jedynie p. Maciej Zalewski. Dzialacz opozycji demokratycznej wspolpracownaik w 1991 roku Kaczynskiego (Tygodnik Solidarnosc) wybrany z listy POC (oczywiście nie działacz PiS, bo o PiS nikt wtedy nie myslal). Ale dalej nie doczytales. Przechodzi (po wyborze do Sejmu) do innego ugrupowania. I w tym ugrupowaniu jest dalej. Pytanie za 100 zl. Co to za ugrupowanie? Ulatwie ci wiec bo chyba trudno ci przegladac zrodla w internecie (nawet nie sprawdzasz w Wikipedii). Otoz nie po drodze mu było z POC i odnajduje się wsrod liberalow. Wiec czemu nie piszesz ze udowodnilees istnienie wspolpracownika Tuska i Lewandowskiego (mozesz to nawet rozciagnac na PO, na PiS ci się udalo) zostal skazany za konszachty z ART B. Wyszlo smiesznie? A swoja droga dlaczego to twoim zdaniem aferzysta wybral liberalow? Czy to przypdakiem dobrze nie swiadczy o Kaczysnkich? PS A teraz merytorycznie, skad to Walesa Kaczynski Tusk mieli wiedzieć ze facet będzie siedział po 10 latach? Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 09:23 Forumowy kolego - że tak się wyrażę - jesteś młody i nie pamiętasz, więc przypomnę ci że: Maciej Zalewski był ZAŁOŻYCIELEM Porozumienia Centrum. Jako "ciekawostke zawodowe zapisz sobie w kajeciku", że POC powstało na czas wyborów 1991 r., żeby blokować listy, dla poprawienia wyniku 0 taki "chłyt markietingowy". Przed wyborami prez. 1990 r. partia powstała - ta PC - wówczas bardzo silnie popierali Wałęsę w ubieganiu się o fotel. Przypomnę jeszcze, że wówczas środowisko braci mniejszych i gdańscy liberałowie z Tuskiem i Bielecki - to była jedna "rodzina" wspierająca Wałęsę, z planami nawet na wspólną partię (PC i KLD). W tym czasie Zalewski pełnił funkcję zastępcy red. Tyg. Solidarność - na jej czele stał wówczas "główny twórca polskiej niepodległości w ostatnim 1000 leciu" - Nieinternowany Jarek (dalej NIJ). Zalewski należał wówczas do wąskiego grona jego współpracowników. Wystarczy wziąć gazety z tamtego okresu (do czego namawiam) i poczytać. To on też wespół z NIJ zakładał Fundację Prasową Solidarności oraz Telegraf - który miał się stać zapleczem finansowym PC. I się stał. Zalewski, w czasie gdy szefem KOK-u był Kaczyński (Lech) - był tam sekretarzem. I właśnie kiedy tam pracował ostrzegł szefów ART B. przed aresztowaniem. Za to Ćmaga kiblował. Wśród liberałów był krótko (ówczesny sejm - to sejm 2 letni) i zrezygnował chyba nawet sam z mandatu posła. Poza wszystkim wśród pierwszych kolegów są inne tuzy "polskiego bussinesu" - Czabański, Glapiński, czy Siwek... Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 22:42 Zrezygnowal z mandatu posla a moze wiesz dlaczego? Czy potem wspolpracowal z Kaczynskim? A widocznie było mu jednak bliżej do liberalow. :) No i jak , czy to brzmi niezle "wspol-racownik Bieleckiego Tuska i Lewandowskiego posel z tej samej listy co oni skazany za ARTB". To ci przez usta nie przejdzie? Czyzby nazbyt nie pasujace do fejkow? :) A tak w ogole to jak p. Kaczynski mial sie domyslec ze jego kolega z partii jest nieuczciwy? Tak samo jak nie wiedzieli tego prawdopodobnie ani Tusk ani Lewandowski ani Bielecki. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.07.17, 10:52 Otóż nie, bo to zdanie fałszywe jest: "wspolracownik Bieleckiego Tuska i Lewandowskiego posel z tej samej listy co oni skazany za ARTB. Posłem on był z tej samej listy co inni koledzy w PC. a kolegą Tuska i Bieleckiego to on był przez mniej niż pół roku... tamtych przez półtora. A i w Siedlcach kandydatami w wyborach w 1991 r. z list POC byli np. i Andrzej Piwowarczyk, i Jerzy Trochymiuk. Popytaj starszych siedlczan (w przypadku tego drugiego mieszkańców wsi) o kandydatów - jeszcze pamiętają. Tak więc, żeby móc oskarżać innych o korupcję i nepotyzm - trzeba najpierw przyjrzeć się sobie. Dziś p. Sadurska tanecznym krokiem przeszła z kancelarii Dudy do państwowej spółki - wyobraźmy sobie, co stałoby się, gdyby jej poprzednik w kancelarii Komorowskiego - Jacek Michałowski trafił do PZU? Jak prasa gadzinowa IV RP nazwałaby go? Pamiętasz Igora Ostachowicza? A reakcję na plany umieszczenia go w Orlenie? Powtórzę po raz kolejny: PO i PSL zawłaszczyły państwo - ale przy zawłaszczeniu PiS-owskim ich działalność na tej niwie wydaje się skromniuchna i niewinna. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 09:49 >> Radze uwazniej analizować zrodla. To sobie poanalizuj to: wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/skok-stulecia-kto-zwinal-polakom-3-miliardy-zlotych/mt3qk2x Jak myślisz, politycy jakiej opcji są umoczeni e ten przewał, kto sprawców kryje, utrudnia śledztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 08.07.17, 22:44 Napisze i o SKOK Wołomin i o KNF. I wspomnę o kilku politykach. Ale trochę cierpliwosci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 09.07.17, 09:32 Jeszcze jedno źródło do analizy: next.gazeta.pl/next/7,151003,22058218,leszczyna-szef-amber-gold-siedzi-w-wiezieniu-odpowiedzialni.html#BoxBizLinkImg Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 16.07.17, 07:27 Coś długo trwa to analizowanie źródeł. Wydanie przekazu dnia się opóźnia? :) Tu jeszcze jedno źródło: natemat.pl/212019,jak-sledztwo-bylych-czlonkow-skok-wolomin-doprowadzilo-do-paniki-w-pis Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 15.06.17, 00:01 Posluchaj wywiadow zon generalow p. Kochanowskiej czy p. Melaka czy p. prokurator Wasserrman. A co mieli na mysli ci co proponuja wspolne pochowki? Skoro komunisci i faszysci nie traktowali tych co gineli jak ludzi chowając ich we swpoolnych grobach. To co mieli na mysli ci co dzis to samo proponuja? Skad wiesz co oni maja na mysli? Widocznie jestes jasnowidzem bo wiesz co oni maja na mysli proponując wspólne pochowki. I potwierdza to twoje jasnowidzenie wiedza o sekcjach. Skad masz jasnowidzenie? Kto ci pokazal wyniki wszystkich sekcji czy może ich nie widziales tylko gadasz aby gadac bo ci tak pasuje. Ja nie widziałem ani badan ani wnioskow. I nie moge komentowac tego czego nie wiem. Ty wiesz? Ja z jasnowidzami nie jestem w stanie dyskutowac. Nie posiadam takich zdolnosci. I ile bym samodzielnie nie myslal to nie zastapi to wiedzy jasnowidza :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 11.06.17, 12:59 >> Tylko okupanci sowieccy i niemieccy czyli dwa zbrodnicze socjalizmy Powoływanie się przez dwa zbrodnicze totalitaryzmy na zasady socjalizmu ma tyle wspólnego z nimi, co upchnięcie w nazwie partii obecnie pomiatającej Polską i jej obywatelami, określeń "prawo" i "sprawiedliwość". Kaczyński zakpił z nich podobnie jak Stalin i Hitler z socjalizmu. We wszystkich przypadkach łajdackie nadużycie. Jak powinny wyglądać państwa socjalne możesz przekonać się na przykładzie krajów skandynawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 11.06.17, 14:33 Socjalizm stworzyl zarowno lenin (i jego marny nastepca stalin) jak i hitler (narodwy socjalizm). Ze wszystkimi cechami wspolnymi czyli pzeorywaiem zasad walka z kosciolem i wiara oraz nacjonalizacja produkcji (na potrzeby panstwa nie ludzi) po to aby zdobywac swiat. Panstwo socjlane to nie jest rownowazne słowu socjaliztyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 11.06.17, 15:08 Znów wciskasz kit. Idee socjalizmu zostały sformułowane na ponad 100 lat przed tymi łotrami, którzy, wypaczając je, wykorzystali do zdobycia władzy, wmawiając uciskanym, biednym masom ludzi w swoich krajach, że chcą poprawić ich byt. Być może z początku mieli taki zamiar, ale po umocnieniu się u władzy zapomnieli o wszystkich obietnicach. Podobnie postąpił Kaczyński mydląc Polakom oczy wizją państwa sprawiedliwego i rządzonego wg przyjaznego dla wszystkich obywateli prawa. Co się dzieje obecnie, każdy widzi. Niemniej jednak doceniam pewne społeczne aspekty wprowadzenia 500+. Szkoda tylko, że zostało użyte w formie przekupstwa wobec sporej grupy pazernych wyborców, którzy za te srebrniki gotowi są oddać głos na każdego, kto im je zaoferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 19:27 Dzieki za podsumowanie jednego z watkow rozpoczetych przez autora watku. Rozumiem ze ustaliles ze program 500+ jest dobry :) PS Kto takie dobre idee socjalistyczne na ponad 100 lat przed lotrami sformulowal? Bo rzuciles tak ogolnie i nie wiem jakiego tworce socjalizmu miales na mysli? A kto z tych lotrow z poczatku miał zamiar poprawic byt biednym masom ludzi? Kto miał takie piekne idee i komu się odmienilo? To ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 20:37 Program pół litra plus jest tak samo dobry i sprawiedliwy jak reforma rolna komunistów w 1944 r. i nacjonalizacja (w tym gruntów warszawskich). Kiedyś za nie zapłacą Polacy - bo dług (tak, czy inaczej) trzeba oddać - www.dlugpubliczny.org.pl/ sukcesie gospodarczy pisu... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Niezłomny, nieugięty 13.06.17, 20:53 tygodniksiedlecki.com/t40196-ekshumacja.zwlok.zolnierza.wykletego.htm Zmieniał pseudonimy i do śmierci tj. 1982r. ukrywał się. Trzeba będzie zmieniać historię. Na jednym ze zdjęć jest chyba K. Strus. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 23:23 Nie przekręcaj. Nie pisałem o twórcach socjalizmu, ale o formułowaniu idei z nim związanych. Nie będę ci podwał wszystkiego na tacy. Ty nigdy nie linkujesz tego, na co się powołujesz, dajesz tylko dobre rady, żeby sobie o czymś poczytać. Parę postów wcześniej przechwalałeś się, że dajesz sobie radę z Internetem. Powinieneś zatem znaleźć wszystko bez problemu :) Nie podpalaj się tak, nie chwaliłem 500+ jako całości, ale tylko w ściśle ograniczonym zakresie, odnoszącym się do rodzin będących w trudnych warunkach materialnych. W stosunku do pozostałych ta akcja miał charakter przekupstwa czystej wody, dla zdobycia ich głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 14.06.17, 05:38 kerac32 napisał: "W stosunku do pozostałych ta akcja [0,5+]miał charakter przekupstwa czystej wody, dla zdobycia ich głosów". I za to zostaną rozliczeni przez kolejną ekipę - nie wiem czy następną - ale jestem tego pewien, że odpowiedzą za to. Gierek też miał ogromne poparcie dla swych reform... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 11.06.17, 15:21 Chcesz zatem powiedzieć, że ci m młodzi chłopcy zamawiający piwo natemat.pl/207233,ponad-21-tys-osob-chce-delegalizacji-onr-coraz-wiecej-osob-podpisuje-sie-pod-petycja to socjaliści? Twierdzisz też, że "przeorywanie" (chyba, o to ci chodziło) zasad Kościoła - przez tworzenie własnych świąt (10 - miesiącznica, a 18 - pochównica) i świętych: wszyscy pisi męczennicy smoleńscy - to działanie socjalistów? Nacjonalizacja (banki - ostatnio PKO, media, ubezpieczyciele) instytucji i "produkcji" to też socjalizm? Masz rację - albo prawie rację - bo to działania bolszewickie (nie mylić z socjalizmem - socjalistą był Piłsudski). Tak więc sam widzisz, dlaczego piszę o bolszewizmie PiSu. Z naszej wymiany myśli jest jednak pożytek - sam dochodzisz do takich samych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 19:04 Hitler nie był bolszewikiem był socjalista. Bolszewicy nie wygrali zadnych wyborow PiS wygral DEMOKRATYCZNIE. A to oczywiscie straszna bolszewicka rzecz. Taka straszna demokracja gdy nie wygrywa twój faworyt. A co do gospodarki to przytocz kilka wskaznikow będzie zabawnie. Szczeka ci opadnie. Wprawdzie PiS jeszcze nie osiagnal takich sukcesow gospodarczych jak w latach 2006-2007 ale jest na dobrej drodze. Wtedy pkb roslo w okolicach 7% a deficytu nie było. A co do zakonczenia miesiecznic sprawa jest. Jak prokuratury zakoncza prace skoncza się miesiecznice. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 19:24 >> Hitler nie był bolszewikiem był socjalista. Taki był z niego socjalista, jak z J. Kaczyńskiego demokrata. Zawłaszczył i wypaczył nazwę ruchu, podobnie jak Kaczyński pojęcia prawa i sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Duda i jego kolega Kamiński 13.06.17, 20:53 Hitler był nacjonalistą - antydemokratą, antykomunistą, antysemitą, antyliberałem - słowem człowiekiem chorym psychicznie. George Blum twierdził, że swą ideologię czerpał zarówno z haseł nacjonalistycznych, jak i socjalnych, ale trudno jednoznacznie zakwalifikować go jako prawica czy lewica. Nikt też nie twierdzi, że twoi koledzy wygrali wybory w wyniku przewrotu - wygrali je demokratycznie - podobnie zresztą jak i Hitler. Istnieją też inne siły społeczne i nurty ideowe, które przeciwstawiają się marksizmowi, tworząc systemy „bezpieczeństwa narodowego”, zmierzając do drobiazgowej kontroli całego społeczeństwa dla uniemożliwienia infiltracji marksistowskiej. Stawiając bardzo wysoko i zwiększając siłę Państwa, mają one ustrzec społeczności przed komunizmem, jednak czyniąc tak, narażają się na poważne ryzyko zniszczenia tej wolności i tych wartości osoby ludzkiej, w imię których należy mu się przeciwstawiać. O cudzie gospodarczy pisu chcę dyskutować po zakręceniu kasy z Unii i/lub po jakimkolwiek tąpnięciu na rynku na świecie. Gospodarka bowiem to taka sinusoida - ale neobolszewicy z pisu tego nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Człowiek zarabia na życie 09.06.17, 16:32 wiadomosci.onet.pl/kraj/cbos-pis-42-proc-po-21-proc-w-sejmie-jeszcze-kukiz15/b175tw942-21 Takie sondaże wyssane z palca ich nakręcają. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Człowiek zarabia na życie 09.06.17, 17:17 A nie mowilem. Radze przeczytac moj poprzedni wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Człowiek zarabia na życie 09.07.17, 10:17 Coś mi się widzi, że będzie 2 kadencja... . Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Człowiek zarabia na życie 09.07.17, 12:37 Prawdopodobnie. A wybiorą ich trolle tobie podobni :/ Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Duda i jego kolega Kamiński 01.06.17, 22:09 I jeszcze apropos siedleckiej sceny muzycznej. Opole pod Siedlcami jest, więc może tam? :) Nasz Wojcieszek jednak już się o stołek nie musi martwić. Jego mentor Jarek wymyślił, że 2-kadencyjność ma dotyczyć również samorządów. Biedactwo, jednak zmieniło zdanie i uznało, że prawo nie może działać wstecz, więc 2-kadencyjność TAK, ale od teraz. Nasz Wojtek, co chciał być strażakiem, ma przed sobą jeszcze całe 8 lat rządów :) www.wprost.pl/kraj/10054819/PiS-wycofuje-sie-ze-swojego-pomyslu-w-sprawie-samorzadow-Wzielismy-pod-uwage-watpliwosci-prezydenta.html Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Brzoza, słowo zakazane? 18.06.17, 16:02 film.onet.pl/wiadomosci/post-tvp-kultura-na-celowniku-internautow/sh7n05 Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki i wczoraj Jarek dochodził... 11.07.17, 08:33 "prawdy" on dochodził - i wyrzekł znamienne słowa, że teraz "Będziemy szli w odwrotną stronę niż ta, po której prowadzili nas nasi poprzednicy". Niech zatem fani "dojnej" wiedzą, że w opozycji do kierunku zachodniego jest wschód - tam zmierzacie "lepszy sorcie". Tak więc nie ma co się oburzać, na nazywanie bolszewików, bolszewikami - wódz jasno chyba określił cele... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki kroczenia na wschód ciąg dalszy... 13.07.17, 16:05 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22089504,teraz-pis-stawia-na-blitzkrieg-bitewny-kurz-tylko-pomoze-j.html#MT Azja "bliżej coraz"... Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: kroczenia na wschód ciąg dalszy... 15.07.17, 23:04 Azja coraz bliżej. Japonia czy Singapur? A moze chodzi o Tuchajbejowicza. To rzeczywiscie strach bo beda brac w jasyr. Kryc się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: kroczenia na wschód ciąg dalszy... 16.07.17, 00:06 Brunei, tyle że bez ropy... Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki prośba do wyborców posła Pawłowicz... 19.07.17, 15:42 Czy możecie powiedzieć jej, żeby w końcu "zamknęła swą zdradziecką mordę" - najlepiej u siebie w chlewiku. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22114670,zamknac-zdradzieckie-mordy-wynocha-siadaj-poslanka.html#BoxNewsImg&a=167&c=96 Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 "Człowiek Wolności" 19.07.17, 23:12 giphy.com/gifs/UJ5vdWdq4Wt8I/fullscreen Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 21.07.17, 11:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22127457,atmosfera-piknikowa-spacerowicze-i-turysci-blaszczak-o-manifestacji.html Dziś szef MSWuż już mówi językiem agitpropu. Wczoraj w Warszawie "spacerowaliśmy" żeś wiecami, jak zwykle na wakacjach. Ale już niedługo odpowie za swe dzisiejsze uczynki przeciw Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 21.07.17, 15:28 I tak tym piknikującym pod Sejmem Policja wlepiła wczoraj 53 mandaty i skierowała do sądu 203 wnioski o ukaranie. Spacerowanie i zwiedzanie stało się nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
an.chojnacki Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 27.07.17, 11:15 Lenin znów idolem pis "dojnych": wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22155853,policja-sledzila-petru-i-dzialaczy-obywateli-rp-teraz-tlumaczy.html#MT Kontrola podstawą zaufania... "dojni" dodali tylko, że permanentna. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm wakacje 21.08.17, 09:40 wyborcza.pl/7,75398,22256539,prezes-jaroslaw-kaczynski-na-wycieczce-w-beskidzie-sadeckim.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: wakacje 21.08.17, 11:48 Prawdziwi "patryjoci". To przypadkiem nie profanacja godła i barw narodowych? Chyba jest na to stosowny paragraf? Odpowiedz Link Zgłoś