10.11.04, 19:11
Byłem w Łukowie w Kauflandzie. Mile zaskoczony jestem. Myślałem, że to jest
coś w stylu naszego Carlosa lub Championa. Oakazało się, że to duży, normalny
supermarket z ciekawym towarem i cenami ca. 30% niższymi niż w Siedlcach.

W Łukowie można, a w Siedlcac nie. Niedaleko powstaje też całkiem spore TESCO.
Jak oni to robią, że im wychodzi, a nam nie?
------------------------------------------------------------------------------

Kaufland posiada ponad 500 samoobsługowych domów towarowych, przez co należy
do największych i najszybciej rozwijających się przedsiębiorstw handlowych w
Europie. Na terenie Polski trwa intensywny rozwój sieci. Krótka procedura de-
cyzyjna to nasz znak firmowy. Jesteśmy godni zaufania, uczciwi i elastyczni –
nasi partnerzy zawsze mogą na nas liczyć. Zbudujmy zatem wspólnie naszą
przyszłość.

Szybka ekspansja powoduje, że ciągle poszukujemy w całej Polsce obiektów już
istniejących lub z przeznaczeniem na samoobsługowe domy towarowe o powierzch-
ni sprzedaży od 2.000 do 5.400 m kw. oraz działek o powierzchni od 8.000 do
20.000 m kw. o dobrej lokalizacji w centrum lub na obrzeżach miasta,najlepiej
z przeznaczeniem pod zabudowę lub z możliwością uzyskania zezwolenia na dzia-
łalność handlową o dużej powierzchni. Zainteresowani jesteśmy kupnem, rozbudo-
wą lub przejęciem istniejących obiektów oraz działek - zabudowanych lub nie -
położonych w miastach liczących co najmniej 30.000 mieszkańców.
Adres kontaktowy:
Kaufland Polska Sp. z o.o.
ul. Traugutta 80
50-418 Wrocław
Tel. 071 / 78 80 100
e-mail: aleksandra.szewczyk@kaufland.pl
e-mail: anna.bylewska@kaufland.pl

www.kaufland.pl/Site/Nieruchomosci/Ekspansja/index.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: >hardstyler< Re: Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 01:42
      Podpisuję się pod wypowiedzią przedmówcy obiema górnymi kończynami: również
      miałem przyjemność odwiedzić łukowskiego Kauflanda oraz Tesco wynosząc bardzo
      pozytywne wrażenia z obydwu placówek. Owszem...w Łukowie można, jak również
      wszędzie indziej, tylko nie w Siedlcach...to brzmi jak farsa...jak jakaś zmowa
      albo jakiś inny anty-marketowy układ...no krew mnie zalewa jak widzę, że kolejne
      sieci omijają nasze miasto, względnie są wystarczająco skutecznie blokowane, czy
      też zniechęcane przez naszych 'włodarzy', czy kogoś innego od inwesowania u
      nas...nie wiem co się dzieje; przy obecnej wzmożonej ekspansji hipermarketów w
      całej Polsce, niejednokrotnie dość stanowczej, czy wręcz radykalnej 100% zastój
      w tej kwestii w Siedlcach jest dziwny, podejżany bym powiedział...ktoś o niku
      market-o-maniac na tym forym już przedstawił swoją wizję dla czego nie ma u nas
      hipermarketu...i jak to się czyta to nawet ma sens...Ktoś inny z koleji
      wspominał o rzekomej ustawie, która zabrania budowy obiektów typu supermarket
      powyżej, bodaj...2000m^2 powierzchni sprzedaży...nie wiem czy to prawda, ale
      jeśli istotnie równie poroniona ustawa weszła u nas w życie, to idąc
      argumentacją market-o-maniaca rzeczywiście należy się przyzwyczaić do bezmiaru
      Społemowskiego badziewia, bo żadna normalna sieć nie inwestuje już w obiekty
      poniżej 2500m^2. Moim skromnym zdaniem zarówno pomysłodawca, jak i ludzie
      odpowiedzialni za zatwierdzenie tej ustawy to banda skretyniałych idiotów. Brak
      mi słów poprostu...choć Siedlce mają już pewną zaprawę we wcielaniu debilnych
      regulacji - pamiętacie całkowity zakaz sprzedaży alkoholu w niedzielę na terenie
      miasta kilka lat temu?? Zostało zniesione...i miejmy nadzieję, że owa dotycząca
      marketów również zdechnie. Bo to się na prawdę w pale nie mieści, że miasto
      pokroju Siedlec jest aż tak zaniedbane pod względem dużych placówek handlowych.
      Aha...w Łukowie całkiem możliwe, ze powstanie...Real!!??
      www.tygodnik.siedlce.com/index.php?art=810
      • Gość: mariano Re: Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 18:35
        Gość portalu: >hardstyler< napisał(a):
        >banda skretyniałych idiotów
        mocne!!!!
        Jako jeden z członków tej bandy serdecznie pozdrawiam.
        P.S.
        Rada Miasta stanowi prawo w postaci uchwał, ustawy to domena innych, pewnie
        jeszcze bardziej "skretyniałych idiotów"
        • brat_szczepana Re: Kaufland 15.12.04, 19:00
          > Gość portalu: >hardstyler< napisał(a):
          > >banda skretyniałych idiotów
          > mocne!!!!
          > Jako jeden z członków tej bandy serdecznie pozdrawiam.
          > P.S.
          > Rada Miasta stanowi prawo w postaci uchwał, ustawy to domena innych, pewnie
          > jeszcze bardziej "skretyniałych idiotów"

Jakby to przykro nie brzmiało, to większość radnych ma mentalność sklepikarsko-
          kramikarską i skutecznie hamują rozwój miasta. W swoim mniemaniu
          są "autorytetami" w sprawach handlu, ponieważ przeszli drogę rozwoju
          od "szczęki" do budki bazarkowej.
          Jedyne co potrafią, to oszukiwać i kombinować, żeby na ich wyszło.
          • Gość: mariano Re: Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:16
            Jestem przekonany, że skoro wypowiadasz takie opinie jesteś w stanie podać co
            nieco faktów świadczących o słuszności przedstawionej przez ciebie tezy. Jeżeli
            możesz, vide, potrafisz udowodnić swoja tezę, byłbym ci bardzo wdzięczny.
            Pozdrawiam:)
            • Gość: Bolo Re: Kaufland IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 01:43
              W imieniu tysiecy mieszkańców Siedlec i okolicznych wiosek zwracam sie z prośbą o POSTAWIENIE HIPERMARKETU!!!! Mamy dość dojeżdżania do Łukowa, nie chcemy czuć się gorsi!!!
              • Gość: Tomek Re: Kaufland IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 18:35
                W imieniu tysiecy mieszkańców Siedlec i okolicznych wiosek zwracam sie z prośbą
                > o POSTAWIENIE HIPERMARKETU!!!! Mamy dość dojeżdżania do Łukowa, nie chcemy czu
                > ć się gorsi!!!

Jacy mamy?
                Jesteś pewien że piszesz w imieniu tej całkiem licznej grupy Siedlczan, która po
                zniknięciu zakładów przemysłowych próbuje jeszcze swoich nadwyrężonych sił w
                usługach i handlu? Usługi mają szansę egzystować, ale drobny handel łatwo
                zniszczyć wprowadzając sieć kilku super/hipermarketów.
                O takich "drobiazgach", jak wysysanie pieniędzy poza i tak biedne i zadłużone(!)
                miasto nawet nie wspominam (ktoś nazwał to "inwestycją" - bardzo zabawne
                spostrzeżenie, to ja poproszę o konkretne przykłady wpływu sieci supermarketów
                na gospodarczy rozkwit miast w których one powstają - z góry dzięki).

Tomek
            • serafin11 Re: Kaufland 21.12.04, 11:55
              Gość portalu: mariano napisał(a):

> Jestem przekonany, że skoro wypowiadasz takie opinie jesteś w stanie podać co
              > nieco faktów świadczących o słuszności przedstawionej przez ciebie tezy.
              Jeżeli
              > możesz, vide, potrafisz udowodnić swoja tezę, byłbym ci bardzo wdzięczny.
              > Pozdrawiam:)

jest to raczej typek który lubi sobie popie..ć głupotki bez względu na
              temat - piesek kundelek szczekający bez sensu.
              • Gość: Bolo Re: Kaufland IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 12:38
                Mylisz sie... Tym postem chcialem wywołać dyskusję. Jestem jak najbardziej przeciwny hipermarketom w Siedlcach. A to z prostej przyczyny, pracowałem 2 lata w jednym z takich sklepów. Władze miasta jeśli blokują taką "inwestycje" to wiedzą co robią.
                A tak przy okazji, świeta sie zbliżają - może troszkę kulturalniej??
          • Gość: Bambi Re: Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 08:42
            > Jedyne co potrafią, to oszukiwać i kombinować

Z tego co wiem to jest przestępstwo a jeśli masz na to dowody to nie pisz na
            grupe ale do prokuratury !
        • no_login Re: Kaufland 15.12.04, 20:18
          > ustawy to domena innych, pewnie
          > jeszcze bardziej "skretyniałych idiotów"
          Brak mi argumentów żeby obalić Twoją tezę,
          masz stuprocentową słuszność
          • razowiec Re: Kaufland 20.12.04, 12:43
            >Z tego co wiem to jest przestępstwo a jeśli masz na to dowody to nie pisz na
            >grupe ale do prokuratury !

Ależ wymyślił, komisję śledczą chcesz powołać?
            • Gość: Bambi Re: Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:43
              A na co czekać ?? jeśli masz dowody iż popełnione zostało przestępstwo to trzeba
              wyrwać chwasty od razu !.
              To dlatego ze jest pobłażanie, tak sobie niektórzy pozwalają
    • Gość: Tomek Re: Kaufland IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 10:46
      > Byłem w Łukowie w Kauflandzie. Mile zaskoczony jestem. Myślałem, że to jest
      > coś w stylu naszego Carlosa lub Championa. Oakazało się, że to duży, normalny
      > supermarket z ciekawym towarem i cenami ca. 30% niższymi niż w Siedlcach.

Masz na myśli *średnio* 30% niższe ceny na *wszystkich* artykułach (zdrowy
      rozsądek podpowiada że to abstrakcja), czy jedynie wybranych promocji np.
      "czekolady" z napisem "wyprodukowano dla sieci XXX" ;-> ?

Z tego co piszesz może też wynikać, że sklepiki, sklepy i sieci handlowe z
      siedlecką Biedronką na czele zaopatrują się w łukowskim Kauflandzie z uwagi na
      30% marży od ręki ...

Przypowieść o świstaku i sreberkach pasuje tu jak ulał ;->>

> Jesteśmy godni zaufania, uczciwi i elastyczni 
      > 211;
      > nasi partnerzy zawsze mogą na nas liczyć. Zbudujmy zatem wspólnie naszą
      > przyszłość.

Wzruszające.
      Tekst jak żywcem wycięty z kampanii wyborczej kandydata na prezydenta ;->>
      Albo z artykułu sponsorowanego...

(...) reklamowy stuff (...)

> Adres kontaktowy: (...)

Płącą Ci za tę reklamę, czy tak od siebie - bezinteresownie? ;->>
      • razowiec Re: Kaufland 21.12.04, 18:53
        To ciekawe, jak można inaczej zrozumieć prosty skąd inąd tekst. Dla mnie to
        była zwykła subiektywna informacja-obserwacja.
        • Gość: Bambi Re: Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:48
          > była zwykła subiektywna informacja-obserwacja.

Nie sadzę
          Wystarczyło zakończyc w tym miesjcu :

> położonych w miastach liczących co najmniej 30.000 mieszkańców.

A cała reszta to ordynarny SPAM , jak ja nie lubę spamu :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka